بیش از پنج هزار نفر از وکلای جوان دادگستری در اعتراض به بیکاری طوماری را خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس قوه قضاییه امضا کردند.
به گزارش ایرنا، در متن این نامه آمده است: از گذشته تا کنون جذب بی رویه وکیل که بدون نیازسنجی و توجه به عرضه و تقاضا در کانون وکلای دادگستری و بعدها مرکز امور مشاوران قوه قضائیه صورت گرفته است، بروز بیکاری و مشکلات عدیدهای در بین وکلا به ویژه وکلای جوان را موجب شده است.
در ادامه این نامه آمده است: متاسفانه وضعیت وکلا در آمارها و تصمیمات اتخاذ شده همواره با اوضاع مالی حدود سه درصد از وکلای با سابقه مقایسه میشود که در زمان مساعدتری مشغول به این حرفه شده و کسب درآمد کرده اند.
این وکلا نوشتند: واقعیت این است که درصد عظیمی از وکلا در مضیقه مالی به سر میبرند و خصوصاً برخی وکلای جوان حتی در تامین هزینه تمدید پروانه خود ناتوانند و پرداخت هزینههای هنگفت به دادگستری، اداره امور مالیاتی، بیمه و ... مدتها است ایشان را دچار عسر و حرج کرده است.
در این نامه اضافه شده است: وضعیت نامناسب وکلای جوان، زمینه بروز فساد را در حرفهای که با دادگستری و جان و مال و عرض و ناموس مردم سر و کار دارد بسیار مساعد کرده است.
در این نامه وکلای جوان، اصلاح مقررات وکالت تحت نظارت کانونهای وکلا را در راستای جلوگیری از پذیرش بی رویه و بدون نیازسنجی وکیل، منع برگزاری آزمون مرکز مشاوران قوه قضائیه، منع صدور پروانه وکالت بدون آزمون و بدون ظرفیت برای شاغلان و بازنشستهها همچنین جلوگیری از تصویب طرحهای مخرب، و غیرکارشناسی پیشنهادی توسط بخشی از اشخاص بازمانده از قبولی در آزمون وکالت به خصوص موارد مربوط به بذل پروانه وکالت به خواص و صوری سازی آزمون را خواستار شدند.
نويسندگان اين مغرضنامه بايد واقف باشند كه عصر تبادل اطلاعات است و چنانچه در اين عرصه به جاي پرداخت به كار موكل دائما در حال مبارزه با تحصيل كرده هاي حقوق براي حضور در عرصه باشند بجايي نخواهند رسيد.
به اميد روزي كه ساير تحصيل كرده هاي حقوق نيز مانند ما شاغل باشند و از اين رهگذر شاهد شكوفايي در شغل قضا و وكالت باشيم.
انحصار وكلا و كانون ها در حال حاضر به هيچ وجه پذيرفتني نيست.
همین الان بهشون پیشنهاد بدن که بیان پروانه رو تودیع کنند و با ماهی 10 میلیون استخدام بشن قبول نمیکنند.