bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۹۳۴۰

سفارت آمریکا در آلمان؛ قرارگاه جنگ اقتصادی علیه ایران

در ماجرای تحریم شرکت هواپیمایی ماهان توسط آلمان هم ردپای گرنل به وضوح قابل مشاهده است. پس از اینکه آلمان اعلام کرد حقوق فرود هواپیما‌های شرکت ماهان را تعطیل کرده است، گرنل، طی یادداشتی در وبگاه شبکه فاکس نیوز، ضمن استقبال از این تحریم، اقدام آلمان را یک «گام بزرگ» و «تصمیم قاطعانه» ارزیابی کرد. گرنل در این یادداشت از کشور‌های دیگر هم درخواست کرد ماهان را تحریم کنند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۱ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷
سفارت آمریکا در آلمان؛ قرارگاه جنگ اقتصادی علیه ایران

فرارو- سفارت آمریکا در آلمان در رأس تلاش‌های کاخ سفید برای قطع روابط تجاری ایران و اروپا قرار دارد. پس از اقدام اخیر اروپا در تسهیل دادوستد با ایران، کار این سفارت به جایی رسیده است که حتی روسای شرکت‌های آلمانی را هم تهدید و ارعاب می‌کند.

به گزارش فرارو، اواخر هفته گذشته، اروپا مهمترین اقدامش را در زمینه کمک به ایران برای دور زدن تحریم‌ها انجام داد. سه کشور اروپایی امضاکننده توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ -فرانسه، آلمان و بریتانیا -، به طور مشترک برای تسهیل دادوستد کالا‌های بشردوستانه با ایران نهادی به نام «ابزار حمایت از تبالات تجاری» (اینس‌تکس) تاسیس کردند که با واکنش منفی و سریع آمریکا همراه شد. قرار است که در نهایت، این نهاد تجارتی به شرکت‌ها اجازه دهد، تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را دور بزنند.

ایران تهدید کرده است که اگر کشور‌های اروپایی منافع اقتصادی‌اش از توافق هسته‌ای را تامین نکنند، از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج خواهد شد. ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، که کشورش از اینس‌تکس میزبانی می‌کند، گفته است این نهاد «یک اقدام سیاسی است.»

از سوی یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به سازوکار ویژه اروپا گفت: «ما توقع نداریم که این سازوکار به هیچ شکلی بر کارزار فشار اقتصادی حداکثری‌مان تاثیری بگذارد.» علاوه بر این، یک مقام بلندپایه دولت دونالد ترامپ هم در این خصوص مدعی شد: «ایالات متحده، کارآمدی سازوکار ویژه را زیر سوال می‌برد و به اجرای کامل تحریم‌هایش متعهد باقی می‌ماند.»

به رغم اینکه آمریکایی‌ها اقدام اروپا را کم اهمیت جلوه داده‌اند و کارآمدی آن را هم زیر سوال برده‌اند، اما تلاش‌های فراوانی برای کارشکنی در تجارت میان ایران و اروپا انجام می‌دهند. سفارت آمریکا در آلمان، خصوصا ریچاد گرنل، سفیر آمریکا در برلین، در کانون این تلاش‌ها قرار دارد.

شاید بتوان گرنل را سرسخت‌ترین سفیر دولت ترامپ در برابر ایران دانست. او به طور بی‌وقفه برای پیشبرد تحریم‌های آمریکا علیه ایران و دور کردن شرکت‌های اروپایی از ایران کوشش می‌کند. گرنل در روزنامه‌ها و رسانه‌های آلمانی و آمریکایی علیه ایران یادداشت می‌نویسد، در توئیتر به شرکت‌های آلمانی دستور می‌دهد که از ایران خارج شوند، از اعدام علنی یک ایرانی، که به تجاوز متهم شده، انتقاد می‌کند و تحریم هواپیمایی ماهان توسط آلمان را اقدامی قاطع توصیف می‌کند.

حضور گرنل در آلمان، به عنوان اقتصاد بزرگ اروپا، دردسر‌هایی برای شرکت‌های آلمانی که با ایران دادوستد می‌کنند، درست کرده است. به طوری که برخی مقامات تجاری آلمان از تمایل آمریکا به ایجاد دردسر برای شرکت‌های آلمانی سخن می‌گویند. مایکل توکوس، رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان، می‌گوید: «دوستان آمریکایی‌مان اشتیاق بیشتری به ایجاد مشکلات دارند.»

به گفته توکوس، این مشکلات از فشار مستقیم مقامات آمریکایی بر شرکت‌های اروپایی ناشی می‌شود. توکوس گفت: «این ارعاب است، آن‌ها با ترس زندگی می‌کنند.» این مقام آلمانی در ادامه تصریح کرده که مقامات آمریکایی حداقل به ۲۰ بازرگان آلمانی مراجعه کرده و آن‌ها را به قطع تجارت با ایران ترغیب کرده‌اند. آمریکایی‌ها با برخی شرکت‌ها با لحنی دوستانه و با برخی دیگر با زبان تهدید و تحریم سخن گفته‌اند. امری که توکوس آن را نامناسب می‌داند.
 
سفارت آمریکا در آلمان؛ قرارگاه جنگ اقتصادی علیه ایران

او گفت: «فکر نمی‌کنم تهدید کردن یک شرکت وظیفه هیچ دیپلماتی باشد. آن‌ها نباید با شرکت‌های کشور میزبان‌شان به این شکل رفتار کنند.».

اما این رفتار در سفارت آمریکا در برلین، با افتخار به عنوان «کارزار فشار حداکثری اقتصادی» توصیف شده است. این سفارت در کل اروپا، بخصوص آلمان، که کانون اقتصادی اروپاست، تلاش‌هایی علیه ایران انجام می‌دهد.

گرنل، که یکی از شخصیت‌های نزدیک به ترامپ است، کارش در آلمان را با یک توئیت جنجالی آغاز کرد. او با لحنی تحکم‌آمیز به شرکت‌های آلمانی، که با ایران دادوستد می‌کنند، دستور داد که فورا روابط‌شان با ایران را قطع کنند. این توئیت با انتقاد تند مقامات آلمانی و تحلیلگران مواجه شد. اما گرنل به کارزار خود ادامه داد. او جلساتش با شرکت‌های آلمانی را علنی کرد و پس خروج هر شرکت از ایران، با هشتگ «تحریم‌ها کارآمد است» جشن می‌گرفت.

در پاییز گذشته، شعبه هامبورگ بانک ملی، از شرکت مخابراتی دویچه تلکوم، نامه‌ای درباره قطع همه تلفن‌ها و خدمات دریافت کرد. شرکت آلمانی گفته بود که به دلیل تحریم‌های آمریکایی، بانک ملی دیگر نمی‌تواند قبوض خود را پرداخت کند. توماس ولفینگ، وکیل بانک ملی، گفته که این اقدام دویچه تلکوم حتما در اثر فشار آمریکایی‌ها اتخاذ شده است.

پس از مطرح شدن ماجرای بانک ملی، سفارت آمریکا در برلین در توئیتی مدعی شد که این بانک گروه‌‎های تروریستی را تامین مالی می‌کند.

در ماجرای تحریم شرکت هواپیمایی ماهان توسط آلمان هم ردپای گرنل به وضوح قابل مشاهده است. پس از اینکه آلمان اعلام کرد حقوق فرود هواپیما‌های شرکت ماهان را تعطیل کرده است، گرنل، طی یادداشتی در وبگاه شبکه فاکس نیوز، ضمن استقبال از این تحریم، اقدام آلمان را یک «گام بزرگ» و «تصمیم قاطعانه» ارزیابی کرد. گرنل در این یادداشت از کشور‌های دیگر هم درخواست کرد ماهان را تحریم کنند.

تمرکز گرنل بر ایران به مسائل سیاسی و اقتصادی محدود نمی‌شود، او اخیرا در اقدامی کم سابقه، طی یادداشتی در روزنامه آلمانی بیلد، از اعدام علنی یک فرد در ایران، که به تجاوز و آدم‌ربایی متهم شده است، انتقاد کرد و آن را نقض حقوق بشر تلقی کرد. گرنل مدعی شده فردی که در ایران اعدام شده، همجنسگرا بوده است. احتمالا توجه گرنل به این مورد خاص، با ویژگی‌های خصوصی خودش مرتبط است. خود گرنل علنا یک همجنسگرا است.
Alireza
Australia
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
اینس‌تکس برای ایران مثل آب و غذا برای مریض سرطانی و در حال مرگ هست که باعث میشه از گرسنگی و تشنجی نمیره، ولی بزودی از سرطان می‌میره!
ناشناس
United States of America
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
خوب بود این کارشناسان بانک مرکزی وقتی در دور اول اقای روحانی وزیر اقتصاد او با طرح تثبیت قیمت ارز با اهرم سودهای موهوم بانکها نقدینگی کشور را سالی 30 درصد افزایش می دادند به وزیر اقتصاد و اقای روحانی نامه می فرستادند که این یعنی فاجعه اقتصادی برای چند سال اینده. می نوشتند که مگر می شود نقدینگی در یک اقتصاد را چهار برابر کرد و در حالیکه ورودی ارز خارجی ان تغییر نکرده ارزش پول ملی را جفظ کرد؟ الان هم خوب است به اقای همتی بنویسند مگر می شود ثبت سفارش واردات و در نتیجه تقاضا ارز خارجی را کاهش داد و چند ماه دیگر با سونامی کمبود کالا و کاهش تولید و افزایش بیکاری و در نتیجه افزایش شدید تورم که خود منجر به کاهش باز هم بیشتر ارزش پول ملی خواهد شد روبرو نشد؟ متاسفانه نه کارشناس قابل داریم که به موقع هشدار دهند و نه مسئول قابل که بداند اقتصاد علم است نه توهم و بداند که اگر چند صد هزار تن گوشت هم وارد شود وقتی که همه چیز مطابق این نقدینگی چهار برابر شده افزایش یافته امکان ندارد یک کالا که دولت به صورت سنتی در انحصار خود نداشته مانند گوشت را به قیمت سابق رساند. و از همه مهمتر کاش به این کارشناسان و مسئولان گفته شود چیزی که الان ما در اقتصاد شاهدیم و چند برابر شدن قیمتها مربوط به ان اشتباه فاحش 5 ساله در دوره اول وزیر اقتصاد در دادن سودهای موهوم و افزایش نقدینگی است و تحریم اثری نداشته. اثر تحریم خرید نفت ایران از اواخر اسفند و بهار سال اینده تازه خود را نشان خواهد داد.
ناشناس
United States of America
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
خیلی ساده است. این سیستم کانال اروپا فقط برای ایجاد رانت عظیم توسط دلالان کار چاق کنهای فرانسوی و انگلیسی و المانی ایجاد شده که توسط مقامات این کشورها هدایت می شود به این صورت که صدها شرکت کوچک با عمر یک یاچند روز یا یک یا چند معامله صادراتی به ایران توسط دلالان مثلا فرانسوی که از پشت با مقامات فرانسوی هماهنگ هستند بوجود می اید تا یک کالا مثلا گوشت مرغ را به 50 درصد یا حتی بیشتر به خریدار ایرانی بیاندازند و بعد برای اینکه در امریکا هم مشکلی برای انها ایجاد نشود شرکت اعلام ورشکستگی یا تعطیلی خواهد کرد. وقتی چینیها و ترکیها و کره ای ها و حتی هندیها به ایران میگن فقط باید پول فروش نفت خود را به روپیه یا لیر یا یوان کنید و فقط باید از شرکتهای دولتی هند و چین و ترکیه بخرید انوقت انتظار دارید که مقامات و دلالهایی کشورهای استعماری مانند فرانسه و انگلیس اندازه مقامات و دلالان هندی و چینی هم بلد نباشند که از این خوان نعمت که به دلیل بی فکری مسئولان و مدیران ایرانی بوجود امده استفاده نکنند؟! واقعا تاسف برای مسئولان کشور که به این راحتی منافع ملی مردم ایران را با ساده لوحی به چنگ این رهزنان و گرگهای بین المللی از هندی و چینی و ترک تا فرانسوی و انگلیسی و کره ای می اندازند و باز حاضر نیستند که قبول کنند که از کجا داریم گزیده می شویم
ناشناس
United States of America
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
اصولا کانال مالی غیر دلاری یعنی همه چیز به نفع ان کشورها. حالا می خواد کره و چین و ترکیه هند باشه می خواد روسیه و انگلیس و فرانسه و.... باشه. همه اینها از دعوای ایران و امریکا دارند سود در حد لالیگا می برند. کانال مالی مستقل از دلار به شرطی کمی مثبت است که دو طرفه باشه. مانند کانال مالی بین چین و روسیه. ولی کانال مالی که یک طرفش یورو باشه و طرف دیگرش ریال ما یعنی همه جوره منفعت برای طرف یورو! اگر کانال مالی مستقل از دلار مثبت بود الان همه دنیا این کانالها را زده بودند. به خصوص درمورد ایران که بسیار بسیار به ضرر ایران است چون نفت و میعنات نفتی و گازی در تمام دنیا بر اساس دلار امریکا قیمت گذاری و معامله میشود. یعنی ایران بزرگترین صادرات خود و درامد با ارزش دلاری ان را تبدیل به پول کم ارزش و حتی بی ارزش این کشورهای وارد کننده مانند هند و ترکیه کند و در برابر فقط از بازار انها و از شرکتهای دولتی انها خرید کند! افسوس. اینکه ترامپه . اگر ما با خود شیطان معامله اقتصادی داشتیم بهتر از این بود که با دلالان دولتی هند و ترکیه و چین و حتی روسیه و انگلیس و فرانسه معامله اقتصادی داشته باشیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
رو آب بخندی گرنل جان که مردم بدبخت را تحریم میکنی!
انتشار یافته: ۵