فرارو- انتشار یک استوری از بهداد سلیمی قهرمان وزنه برداری علیه فوتبالیستهای تیم ملی و انتقاد از پاداشها دریافتی آنها جنجال بزرگی را در عرصه ورزش کشور ایجاد کرده است. روزهای گذشته فضای مجازی به محلی برای یارکشی و صف بندی حامیان و منتقدان بهداد سلیمی تبدیل شده است. این فضا نشان میدهد که اظهار نظر سلیمی حرف دل بسیاری از ورزشکاران کشور بوده و آنها نسبت به وجود تبعیض در ورزش کشور انتقاد دارند.
انتشار این پست اینستاگرامی از سوی بهداد سلیمی فضای ورزش کشور را بهم ریخت
به گزارش فرارو، اخیراً بهداد سلیمی پستی در اینستاگرام منتشر کرد که در آن با کلماتی نامناسب نسبت به پاداش یک میلیون دلاری فوتبالیستها و بی عدالتی بین فوتبال و سایر رشتهها اعتراض کرد. این قهرمان وزنه برداری که اخیرا از تیم ملی خداحافظی کرده، در استوری اینستاگرام خود با قرار دادن مصاحبه مهدی تاج و خط کشیدن روی بخشی از صحبتهای او پیرامون پاداش یک میلیون دلاری به تیم ملی فوتبال جملاتی عجیبی را نوشت و حملهای باورنکردنی با کلماتی تند خطاب به فوتبالیستها داشت.
البته سلیمی با حذف پست قبلی اش، از به کار بردن کلمات نامناسب علیه فوتبالیستها، عذرخواهی کرد، اما همچنان به پاداش یک میلیون دلاری مسئولان به فوتبالیستها اعتراض داشت.
سلیمی با حذف پست اول خود، مطلب انتقادی دیگری منتشر کرد
پست ابتدایی سلیمی که در آن بازیکنان تیم ملی فوتبال متهم به "بی غیرتی" شده بودند واکنشهایی منفی زیادی به دنبال داشت. از جمله آنکه برخی بازیکنان تیم ملی با انتشار
بیانیهای هماهنگ در صفحات مجازی خود به سلیمی اعتراض کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: "ورزشکار محترم همین بس که شما در المپیک ریو حذف شدی و مانند مدال آوران، پاداش ریالی و ارزی و سکههای دولت و کمیته ملی المپیک و بخش خصوصی را دریافت کردی، چطور به خودت اجازه میدهی ما بازیکنان تیم ملی فوتبال را که با جان و دل، برای ارتقا فوتبال کشورمان جنگیدهایم و دو ماه است شدیدترین فشارها را تحمل کردیم، بی غیرت بنامی."
در این بیانیه خطاب به سلیمی تاکید شده "اگر فکر میکنی حقی از شما ضایع شده است، از فدراسیون مربوطه و وزارت ورزش و کمیته المپیک پیگیری کنید و حقتان را بگیرید. اما هرگز حق نداری به ما توهین کنید."
بیانیه تند فوتبالیست های تیم ملی علیه قهرمان وزنه برداری
تیم ملی فوتبال چندی پیش در مرحله نیمه نهایی جام ملتهای آسیا در دیدار با ژاپن به سختی شکست خورد وبه دیدار فینال نرسید. ژاپن نیز که ایران را با سه گل شکست داده بود مقابل قطر با سه گل بازی را واگذار کرد تا نتواند به قهرمانی این دوره از جام ملتها برسد.
عدم موفقیت تیم ملی در جام ملتها با واکنش منفی زیادی روبه رو شد و این بحث در افکار عمومی مطرح شد که چرا این تیم هماهنگ با وجود هزینههای بسیار و مربی درجه یک خود نتوانسته است به نتیجه مطلوب دست پیدا کند.
بهداد سلیمی واکنشی به بیانیه بازیکنان تیم ملی فوتبال نشان نداد، اما رسانهها به نقل از
نزدیکان سلیمی اعلام کردند که سکوت او به این خاطر بوده است که انتظار داشته در این میدان از حمایت دیگر ورزشکاران برخوردار شود، اما حالا تنها شده و کمتر از او حمایت میشود.
شاید همین موضوع باعث شد که روز یکشنبه تعدادی از ورزشکاران و قهرمانان ورزشی کشور به حمایت از سلیمی پرداختند تا از موج ایجاد شده از سوی فوتبالیستها علیه سلیمی بکاهند.
حمید سوریان، احسان لشگری، حسن رنگرز قهرمانان کشتی، حسین توکلی، بهادر مولایی، نواب نصیرشلال و رسول تقیان قهرمانان وزنهبرداری، حسین کیهانی قهرمان دوی سه هزار متر با مانع بازیهای آسیایی و امیر مهدی زاده قهرمان کاراته به حمایت از بهداد سلیمی پرداختند و به کسب عنوانها و قهرمانیهای به دست آمده توسط سلیمی اشاره کردند.
البته در این میان احسان حدادی تولد سید جلال حسینی را تبریک گفت و از اینکه فوتبالیستها در این روزها ناراحت شدند، از آنها عذرخواهی کرد.
کیانوش رستمی نیز در واکنش به این موضوع از همه ورزشکاران خواست تا به این تنشها پایان دهند. رستمی هدف همه ورزشکاران را شادی مردم دانست که در این شرایط همگی به همدلی و شادی نیاز دارند.
بسیاری از ورزشکاران کشتی، وزنه برداری و دیگر ورزش ها از سلیمی حمایت کردند
واکنش مسئولان ورزش
به وجود آمدن این موج و صف بندی ورزشکاران و فوتبالیستهای علیه یکدیگر موجب شد که مسئولان ورزش کشور وارد گود شده و از ایجاد این فضا انتقاد کنند.
محمد رضا داورزنی معاون ورزش حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در این باره گفت: "ورزشکاران سرمایههای ملی ما هستند و هر رشتهای بنا به رویدادی که دارد نسبت به سایر رشتهها جایگاهی خاصی دارد که ما بر اساس آئین نامه و مقررات پاداش مدالآوران که در وزارت ورزش و جوانان ترسیم شده است به ورزشکاران هر سال بر اساس افتخارآفرینی آنها در رویدادهای آسیا جهانی و المپیک و جام ملتها پاداشی پیش بینی م. یکنیم."
داورزنی تاکید کرد: «چنین بحثهای نباید در فضای مجازی و رسانهها کشیده شود این در شأن ورزشکار و رسانه نیست.»
او افزود: «اینکه ما بخواهیم خود را با رشتههای دیگر مقایسه کنیم قیاس درستی نیست هر رشته جایگاهی در کشور دارد و بر اساس آن پاداش دریافت میکند.»
ژاله فرامرزیان معاون معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به برخی انتقادات صورت گرفته برخی از ورزشکاران مدالآور نسبت به پاداش تیم ملی فوتبال گفت: «ما برای این که بتوانیم مشکلات فدراسیونها را حل کنیم سعی کردیم به مراتب پاداش قهرمانان در طی سالهای قبل را پرداخت کنیم همان طور که پاداش سال ۹۵ و ۹۶ را پرداخت کردیم و در اولین فرصت بر اساس وضعیت منابع پاداش سال ۹۷ را پرداخت خواهیم کرد. در حقیقت تا امروز وزارت ورزش و جوانان در حد توان خود پاداش مدالآوران را پرداخت کرده و کوتاهی در این زمینه صورت نگرفته است.»
او افزود: «قرار بر این است که در سال آینده آئین نامه پاداش مدالآوران را اصلاح کنیم تا بر اساس آن چه که بودجه برای پاداش در نظر گرفته است بر مبنای برنامهریزی انجام شده پاداشها داده شود.»
به این ترتیب وزارت ورزش به نوعی در این ماجرا طرف فوتبالیستها را گرفت.
در همین رابطه
سیدرضا صالحى امیرى، رییس کمیته ملى المپیک نیز روز گذشته به این مساله واکنش نشان داد و دوطرف را به آشتى دعوت کرد.
او در این باره گفت: "این اتفاقات روزهاى اخیر برخلاف منافع ملى است. نباید ورزشکاران به خاطر پاداش فضاى کینه توزانه اى را ایجاد کنند."
او افزود: «اینها همگى قهرمان هاى این کشور هستند؛ حالا چه در فوتبال و چه در رشته هاى دیگر. نباید به این فضا دامن بزنیم.»
محمد رضا داورزنی می گوید وزارت ورزش 27میلیارد تومان و 4 و نیم میلیون دلار ارز دولتی به تیم ملی فوتبال کمک کرده است
انتقاد مقامات وزارت ورزش از فدراسیون فوتبال
در این فضا که بحث پیرامون پاداش به بازیکنان تیم ملی فوتبال بالا گرفته است، روز یکشنبه وزارت ورزش در اقدام دیگری میزان کمکها امسال به تیم ملی فوتبال را اعلام کرد؛ که میتواند بر فضای منفی علیه تیم ملی و فدراسیون فوتبال دامن بزند.
پیشتر کارلوس کی روش سرمربی تیم ملی در جام ملتها از وزارت ورزش به دلیل عدم حمایت مالی مناسب از تیم ملی انتقاد کرده بود.
بنا به اعلام داورزنی معاون وزیر ورزش "از ابتدای سال جاری، ۲۷ میلیارد تومان کمک و چهار ونیم میلیون دلار ارز به فوتبال پرداخت کردهایم که بسیار بیشتر از تعهد ابتدای سال وزارتخانه بوده است." داورزنی تاکید کرد که وزارت ورزش انتظار قهرمانی در آسیا از تیم ملی داشته است.
این اظهار نظر معاون ورزش انتقاد از فدراسیون فوتبال به حساب میآید. در همین راستا ژاله فرامرزیان معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش نیز به انتقاد از فدراسیون فوتبال پرداخت.
او گفت: "با توجه به این که فوتبال برای مردم ما اهمیت زیادی دارد و موقعیت فوتبال در سال جاری نسبت به سالهای قبل متفاوت بود و بر اساس برنامهای که فدراسیون فوتبال اعلام کرده بود و ما برنامههای آن را به رسمیت شناخته بودیم تا بتواند به اهداف تعریف شده خود برسند، تأمین منابع کردیم و ۲۷ میلیارد پول در اختیار فدراسیون فوتبال قرار دادیم و ۴.۵ میلیون دلار ارز فدراسیون را تهیه کردیم تا بر مبنای آن فدراسیون فوتبال بتواند به اهداف خود دست پیدا کند. البته انتظار داشتیم در تعهد و برنامهای که اعلام کرده بود در جام ملتهای آسیا به قهرمانی دست پیدا کنند که متأسفانه این امر محقق نشد."
این اظهار نظرهای و انتقادات میتواند زمینه ساز تلاش وزارت ورزش برای تغییرات مدیریتی در فدراسیون فوتبال باشد. مهدی تاج رییس فدراسیون مشمول قانون بازنشستگی شده و باید پیشتر از سمت خود کناره گیری میکرد، اما او با استفاده از تبصرههای قانون هنوز در جایگاه خود مانده است. برخی دیگر از مدیران فدراسیون نیز وضعیت مشابهی دارند.