bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۹۲۸۱

ملیبند: مي‌خواهيم افغان‌ها رئيس خود باشند

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۴ - ۲۹ دی ۱۳۸۸


وزير امور خارجه انگليس در گفت‌وگو با يك روزنامه فرانسوي در توجيه حضور نظامي كشورش در افغانستان عليرغم كشته شدن شمار زيادي از نظاميان انگليسي، مدعي وجود برنامه‌اي واقعي و تأثيرگذار در دولت انگليس براي اجرا در افغانستان شد.

"ديويد ميليبند " در گفت‌وگوي اختصاصي با روزنامه فرانسوي "فيگارو " درباره شركت وزراي امور خارجه كشورهاي مختلف در كنفرانس افغانستان و عدم شركت رؤساي جمهور اين كشورها مطابق انتظار افكار عمومي اعلام كرد: «حضور و شركت وزراي خارجه كشورهاي مختلف در كنفرانس افغانستان به جاي رؤساي جمهور اين كشورها، به هيچ وجه دليل كم اهميت بودن اين كنفرانس نيست. اين كنفرانس بخاطر علت برگزاري آن حائز اهميت است و برنامه و محتواي آن هيچ تغييري نكرده است.
 
بايد توجه داشته باشيم كه هدف و محور اصلي اين كنفرانس "افغاني سازي " افغانستان است. ما مي‌خواهيم كه افغان‌ها خود سرور و رئيس خود باشند. دوره دوم رياست جمهوري "حامد كرزي " بر افغانستان از اهميت بسيار زيادي برخوردار است و افزايش شمار نيروهاي آمريكايي در افغانستان دليلي بر اين اهميت است. زماني كه من براي شركت در مراسم تحليف كرزي در كابل به سر مي‌بردم، رؤساي يكي از قبايل اين كشور خطاب به من گفت كه پنج سال آينده دوره رياست جمهوري كرزي سرنوشت افغانستان را در پنج سال بعد از آن مشخص مي‌كند.» 

وي درباره موضوعات و محورهاي مورد بررسي در اين كنفرانس افزود: «ما در اين كنفرانس به سه موضوع و محور مهم و اصلي كه حامد كرزي هم در جريان مراسم تحليف خود به آنها اشاره كرد، خواهيم پرداخت. نخستين مسئله امنيت است چرا كه تقويت توان و ظرفيت افغانستان براي دفاع از خود امري اجتناب ناپذير و حياتي است. نكته دوم اداره دولت به شيوه مناسب و درست است كه براي موفق شدن و غلبه كردن بر شورش‌هاي جاري، ضروري و اساسي است و مسئله سوم هم به روابط ميان افغانستان و همسايگان آن مربوط است كه از مهمترين اين روابط، رابطه افغانستان با پاكستان است.» 

وزير امور خارجه انگليس در ادامه گفت: «در اين كنفرانس قرار نيست تعهدي از سوي جامعه بين‌الملل در خصوص اختصاص كمك مالي يا اعزام نيروي نظامي بيشتر به افغانستان صورت بگيرد. كرزي قرار است اين كنفرانس را برگزار كند و طي آن بر كارهايي كه مي‌خواهد براي افغانستان انجام دهد، تأكيد كند. در اين كنفرانس ما مي‌خواهيم احتمال موفقيت طرح انتقال و واگذاري مسئوليت‌ها از نيروهاي بين‌المللي به افغان‌ها را در زمينه امنيتي بررسي كنيم و در زمينه اداره دولت و توسعه افغانستان هم به بررسي نقش جامعه بين‌الملل خواهيم پرداخت.» 

ميليبند درباره ادامه جنگ در افغانستان و حضور نيروهاي فرانسوي و انگليسي در اين جنگ گفت: «هيچ كشور و دولتي نمي‌خواهد نيروهايش را به يك منطقه خطرناك بفرستد اما دليل حضور ما در افغانستان چيزي ديگري است. امنيت ما هم‌اكنون بيش از هر زمان ديگري در معرض تهديد در جهان غرب است. البته اين تهديد امنيتي به سرزمين‌ و خاك ما مربوط نمي‌شود چرا كه خاك انگليس هم‌اكنون بيش از هر زمان ديگري امن است و اين كشور ظرف هزار سال گذشته هرگز اين چنين امن نبوده است؛ اما مسئله در اينجا شهروندان ما هستند كه چه در داخل انگلستان و چه خارج از آن در معرض خطر تروريسم بين‌المللي قرار دارند. ما طرح و برنامه واقعي داريم كه مي‌تواند تأثير حقيقي بر اوضاع افغانستان داشته باشد.» 

وزير امور خارجه انگليس در پايان در ارزيابي اوضاع كنوني افغانستان و مقايسه آن با هشت سال پيش گفت: «افغانستان هم‌اكنون كشوري است كه دختران در آن به تحصيل مي‌پردازند، بيماران مورد مداوا و درمان قرار مي‌گيرند، انتخابات در آن بر‌گزار مي‌شود و چهار ميليون پناهنده بار ديگر به اين كشور بازگشته‌اند. اوضاع كنوني افغانستان بسيار بهتر از اوضاع هشت سال پيش است و خيلي چيزها در آن پيشرفت كرده است اما با اين وجود نميتوانيم بگوييم كه هيچ مشكل بزرگ و عمده ديگري در اين كشور وجود ندارد.»

برچسب ها: ملیبند
bato-adv
bato-adv
bato-adv