bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۱۱۲

توضیحات معاون وزیر علوم درباره بازنشستگی اساتید

تاریخ انتشار: ۱۶:۵۴ - ۱۰ بهمن ۱۳۸۸


معاون وزير و رئيس مركز هيات‌هاي امنايي و هيات‌هاي مميزه وزارت علوم گفت: برخي از اساتيد به دليل احكامي كه از سوي هيات‌هاي انضباطي در دانشگاه‌ها با مشكل مواجه مي‌شوند، كه معمولا در اين موارد در دانشگاه‌ها به اساتيد پيشنهاد مي‌شود كه براي حفظ شان خود اقدام به بازنشستگي كنند. 

مهدي ايران‌منش معاون وزير و رئيس مركز هيات‌هاي امنايي و هيات‌هاي مميزه وزارت علوم در نشست خبري خود كه با هدف تشريح جزئيات انتخاب استاد نمونه كشوري برگزار شد، با اشاره به بحث بازنشستگي 12 استاد دانشگاه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي گفت: بر اساس قانون يك استاد با 30 سال سابقه و بيش از 65 سال سن بايد بازنشسته شود كه در اين مورد تبصره‌اي وجود دارد كه اگر اين استاد در 30 سال خدمت خود فعاليت‌هاي پژوهشي داشته باشد و از مرتبه‌هاي مربي و استاديار به استاد ارتقا يابد دانشگاه مي‌تواند بيش از سن بازنشستگي هم از آن استاد استفاده كند. 

وي افزود: تا آنجايي كه بنده اطلاع دارم اساتيد دانشگاه علامه از مرز 30 سال گذشته بودند و حتي يكي از اساتيد هم 31 سال تدريس كرد بدون آنكه ارتقايي بر مرتبه علمي خود داشته باشد. 

وي در پاسخ به این سوال كه برخي اساتيد به دليل مسائل سياسي بازنشسته شده‌اند و اين موضوع را رئيس دانشگاه علامه طباطبايي نيز تائيد كرده است، گفت: بعيد مي‌دانم كه مسائل سياسي در كار باشد و اگر اين چنين هم باشد و كسي كمتر از 30 سال خدمت كند و از طرف دانشگاه بازنشسته شود، ما با آنها برخورد مي‌كنيم در غير اين صورت اگر كسي بيش از 30 سال خدمت كرده است دانشگاه حق قانوني بازنشستگي او را دارد. 

وي با اشاره به اينكه برخي از اساتيد نيز به دليل احكامي كه از سوي هيات‌هاي انضباطي در دانشگاه‌ها با مشكل مواجه مي‌شوند، گفت: معمولا در اين موارد در دانشگاه‌ها به اساتيد پيشنهاد مي‌شود كه براي حفظ شان خود اقدام به بازنشستگي كنند كه راهكارهاي مختلفي در اين زمينه وجود دارد كه بازخريد و مسائلي از اين قبيل نيز از مصاديق آن است. 

وي تاكيد كرد:‌در غير اين صورت به غير از احكام صادره از سوي دادگاه‌هاي ذي‌صلاح هيچ‌كس حق اخراج اساتيد دانشگاه‌ها و حتي كارمندان را ندارد. 

وي با اشاره به برگزاري همايش اساتيد نمونه كشوري كه در ارديبهشت ماه برگزار مي‌شود،‌ گفت: همه ساله در اين مراسم كه به مناسبت سالروز شهادت استاد معلم مطهري برگزار مي‌شود اساتيد نمونه كشوري معرفي و از آنها تقدير خواهد شد. 

وي با اشاره به اينكه همه ساله مراسم انتخاب استاد نمونه كشوري با انتخاب پژوهشگران برتر وزارت علوم دچار نوعي هم‌پوشاني مي‌شوند،‌گفت: معمولا در سال‌هاي گذشته معيارهاي پژوهشي در انتخاب استاد نمونه كشوري نقش ويژه‌اي داشت اما امسال ما سعي داريم با تمركز بر روي مسائل آموزشي كه رسالت اصلي دانشگاه‌ها است، استاد نمونه كشور انتخاب كنيم. 

ايران‌منش با بيان اينكه استاد نمونه كشوري بايد سرآمد اخلاق، رفتار، آموزش و بهره‌وري آموزشي باشد، گفت:‌ معيارهاي ديگري مد نظر ما است كه مسائل آموزشي، پژوهشي و فرهنگي، ارزشي از جمله اين معيارها است كه با توجه به فرمي كه در اين زمينه طراحي شده است، استاد نمونه بايد 210 امتياز، دانشيار 185،‌استاديار 165 و مربي 150 امتياز را كسب كند. 

وي افزود: دستورالعمل انتخاب استاد نمونه كشوري از تاريخ 4/11/88 به دانشگاه‌ها ارسال شده است و تا آخر بهمن ماه زمان ارسال آن به كميته‌هاي بررسي استاد نمونه كشوري به پايان مي‌رسد كه به ازاي هر 150 عضو هيات علمي چهار نفر انتخاب مي‌شوند و همه ساله از بين اساتيد معرفي شده از دانشگاه‌ها 18 تا 19 استاد به عنوان استاد نمونه كشوري معرفي مي‌شود.

كاهش امتياز مقالات در ISI در آيين نامه ارتقاي اعضاي هيات علمي 

وي در ادامه اين نشست با اشاره به بازنگري در آيين‌نامه ارتقاي اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها گفت:‌ دلايل بازنگري دوباره در آئين‌نامه ارتقاي اعضاي هيات علمي نخست اين بود كه اين آيين‌نامه براي دانشگاه‌ها و كاربران ابهاماتي داشت كه در اين بازنگري سعي در رفع اين ابهامات داريم. همچنين در آيين‌نامه گذشته فعاليت‌هاي پژوهشي جايگاه نسبتا كم‌رنگي را داشت كه ما سعي داريم ارتقاي عظيم هيات علمي را با معيارهاي پژوهشي همسو كنيم. 

وي همچنين افزايش توجه به آموزش را يكي ديگر از دلايل بازنگري در آيين‌نامه ارتقاي اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها عنوان كرد و افزود: ملاك‌ها براي بازنگري در اين آيين‌نامه با توجه به چارچوبي كه از برنامه پيشنهادي وزير علوم در مجلس پيشنهاد شده است، استخراج شده كه در آن چهار سطح ارتقا، توسعه و بسط توامان علم و اخلاق، تمركز تحقيقات علمي بر حل معضلات مبتلا‌به كشور و نهادينه شدن نگاه اقتصادي به توليد علم، پاسداري از كرامت انسان و تقويت موقعيت اجتماعي اعضاي خانواده بزرگ دانشگاهيان و بازيابي و بازسازي جايگاه و منزلت واقعي ايران اسلامي در جهان از جهت علم و فناوري است. 

وي با اشاره به اينكه در بازنگري آيين‌نامه ارتقا اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها فقط نبايد مقالات ISI يك معيار باشد گفت: اينكه ISI به عنوان يكي از مجلات معتبر مي‌تواند يكي از معيارها باشد در آن شكي نيست اما سعي داريم امتيازات مقالات INDEX شده در ISI را كاهش دهيم و به آن دسته از مقالات و پژوهش‌هايي بيشتر امتياز دهيم كه بتواند يك مسئله از مملكت را حل كند. 

مجله تخصصي ISI از جمله نشريات علمي تخصصي بين‌المللي و معتبر است كه در ميان دانشگاه‌هاي جهان به عنوان يكي ورودي‌هاي مقالات و پژوهش‌هاي علمي معتبر در نظر گرفته شده است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv