bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۳۹۵۲
نخستین مناظره انتخابات درون حزبی دموکرات‌های آمریکا؛ از مهاجرت تا ایران

در نخستین مناظره انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها چه گذشت؟

سناتور ایمی کلوباچر، جولین کاسترو، وزیر مسکن دولت اوباما، بیل دی پلاسیو، شهردار نیویورک، تولسی گابارد و تیم رایان، هر دو از نمایندگان کنگره، جری اینسلی فرماندار ایالت واشنگتن و جان دلانی نماینده پیشین کنگره از دیگر نامزد‌های شرکت‌کننده در نخستین مناظره دموکرات‌ها بودند که هیچ کدام از آن‌ها در نظرسنجی‌های پس از مناظره بیشتر از یک درصد رأی نیاورده است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۰۶ تير ۱۳۹۸
نخستین مناظره انتخابات درون حزبی دموکرات‌های آمریکا
 
نخستین مناظره تلویزیونی نامزد‌های دموکرات آمریکا برای انتخابات درون‌حزبی با شرکت ده نفر از داوطلبان کاندیداتوری برگزار شد.

به گزارش یورونیوز، نامزد برگزیده دموکرات‌ها باید در سال ۲۰۲۰ میلادی در بزرگ‌ترین رقابت سیاسی آمریکا یعنی انتخابات ریاست جمهوری با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی این کشور هماوردی کند.

در این مناظره که شامگاه چهارشنبه ۵ تیر در شهر میامی ایالت فلوریدا در جنوب آمریکا برگزار و به طور زنده از شبکه ان‌بی‌سی پخش شد، الیزابت وارن به همراه نامزد‌های گمنام‌تری همچون کوری بوکر و بیتو اوروک شرکت داشتند. از سناتور الیزابت وارن به عنوان یکی از بخت‌های بلند برای نامزدی حزب دموکرات آمریکا نام برده می‌شود.

سناتور ایمی کلوباچر، جولین کاسترو، وزیر مسکن دولت اوباما، بیل دی پلاسیو، شهردار نیویورک، تولسی گابارد و تیم رایان، هر دو از نمایندگان کنگره، جری اینسلی فرماندار ایالت واشنگتن و جان دلانی نماینده پیشین کنگره از دیگر نامزد‌های شرکت‌کننده در نخستین مناظره دموکرات‌ها بودند که هیچ کدام از آن‌ها در نظرسنجی‌های پس از مناظره بیشتر از یک درصد رأی نیاورده است.
 
موضوع مهاجرت، ایران و افغانستان
موضوع اصلی مناظره دو ساعته دیشب نامزد‌های دموکرات وضعیت اقتصادی و اجتماعی آمریکا و نیاز به اصلاح آن بود، اما از ایران و افغانستان نیز سخن به میان آمد. نامزد‌های شرکت‌کننده در نخستین مناظره انتخابات درون‌حزبی دموکرات چهارشنبه شب در یکی از مهم‌ترین بخش‌های سخنان خود از سیاست‌های مهاجرتی دولت ترامپ و کنترل‌های شدید مرزی انتقاد کردند.

آن‌ها همچنین در مواضعی کمابیش مشابه به انتقاد از سیاست‌های دولت فعلی آمریکا درباره ایران پرداختند. برخی از شرکت‌کنندگان تاکتیک‌های ترامپ در برابر ایران در بحبوحه تنش فزاینده میان دو کشور را «خطرناک» توصیف کردند.

سناتور ایمی کلوباچر با طعنه به توییت‌های ترامپ درباره مسائل مهم مانند سیاست آمریکا در برابر ایران گفت: «من فکر نمی‌کنم ساعت ۵ صبح در حالی که هنوز لباس خواب‌مان را به تن داریم بتوانیم سیاست خارجی‌مان را تعیین کنیم.»

نقش آمریکا در تحولات افغانستان از دیگر موضوعات مطرح شده در مناظره دموکرات‌ها بود. تیم رایان، نماینده کنگره از صرف پول زیاد از محل بودجه آمریکا برای هزینه‌های حضور نظامی این کشور افغانستان به شدت انتقاد کرد. وی با این حال از ادامه نقش‌آفرینی آمریکا در روند گفتگو با طالبان استقبال کرد.
 
واکنش ترامپ: حوصله‌سربر بود
بخش مهمی از مناظره دیشب دموکرات‌ها به انتقاد از سیاست‌های دونالد ترامپ گذشت.

واکنش ترامپ به این مناظره ابتدا سرد بود، اما او پس از شنیدن انتقاد نامزد‌ها از خودش به آن واکنش نشان داد. او که این مناظره را در هواپیما در مسیر سفرش به ژاپن برای شرکت در نشست گروه ۲۰ تماشا کرد، واکنشی جدی به آن نشان نداد و تنها در توییتر نوشت: «حوصله‌سربر (بود)».

ترامپ سپس در توییتر نوشت که در توقف کوتاهی در آلاسکا، مشغول دیدار با نیرو‌های نظامی مستقر در این ایالت است، اما پیش از آن کاملا مشخص بود که او به طور دقیق مناظره تلویزیونی را دنبال می‌کند. به محض این که زمان استراحت کوتاه نامزد‌ها پس از بخش اول مناظره تمام شد، بخش دوم آن به دلیل پاره‌ای مشکلات فنی با تأخیر آغاز گردید. در این هنگام آقای ترامپ با انتقاد از رسانه‌هایی که جریان مناظره را پخش می‌کردند، نوشت: «ان‌بی‌سی و ام‌اس‌ان‌بی‌سی به خاطر نقص فنی در میانه برنامه باید از خودشان خجالت بکشند. واقعا حرفه‌ای نبود. این اتفاق‌ها فقط در حد همان تشکیلاتی است که اخبار جعلی پخش می‌کند.»

دونالد ترامپ پیش از برگزاری این مناظره گفته بود که مایل به تماشای «این آدم‌ها» نیست، چون مناظره آن‌ها او را به «هیجان» نمی‌آورد.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین به خبر برگزاری مناظره امشب دموکرات‌ها نیز واکنش نشان داد و در مورد جو بایدن گفته بود: «بایدن یک فرد سرگشته است. او نمی‌داند کجاست.»

شمار کلی نامزد‌های دموکرات بیش از ۲۰ نفر است که ۱۰ نامزد دیگر از آن‌ها نیز قرار است شامگاه پنج‌شنبه در دومین نبرد کلامی تلویزیونی شرکت کنند. مهم‌ترین شرکت‌کنندگان در مناظره امشب سناتور برنی سندرز و جو بایدن، معاون رئیس جمهوری در دولت اوباما خواهند بود.

از جو بایدن به عنوان رقیب اصلی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی آمریکا نام برده می‌شود.
bato-adv
bato-adv
bato-adv