bato-adv
bato-adv
گزارش کافه بازار از وضعیت برند و مدل گوشی‌ ایرانی‌ها

محبوب‌ترین برندهای موبایل در ایران

محبوب‌ترین برندهای موبایل در ایران

گزارش کافه‌بازار که به بررسی وضعیت برند و مدل دستگاه‌های روشن و فعال در بازه زمانی بهار امسال می‌پردازد نشان می‌دهد سامسونگ سلطان بلامنازع بازار است و ۶۱ درصد گوشی‌هایی که از کافه‌بازار برنامه و بازی دانلود کرده‌اند توسط این برند کره‌ای ساخته شده‌اند. هوآوی در جایگاه دوم است و نکته عجیب و تازه به برند ایرانی GLX مربوط می‌شود. این برند از سال ۲۰۱۶ مدل جدیدی معرفی نکرده و در بازار فعلی هم حضور محسوسی ندارد، اما گزارش کافه‌بازار نشان می‌دهد با حضور GLX یا سایر برند‌های ایرانی بازه دو، سه میلیون تومانی را راحت به برند‌های کره‌ای و چینی واگذار نخواهد شد.

تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۳۱ تير ۱۳۹۸
فرارو- آیفون XS مدل مکس تا ۲۵ میلیون تومان هم فروخته می‌شود. سامسونگ Galaxy S10 پلاس را فروشنده‌ها تا ۱۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری کرده‌اند و رقم مورد نیاز برای خرید هوآوی P30 Pro تا ۱۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برآورد می‌شود. این‌ها اعداد و ارقامی است که در بازار موبایل وجود دارد و حق دارید با شنیدنشان تعجب کنید، به فکر فرو بروید یا حتی شاخ درآورید، اما حقیقت چیز دیگری است. کاربران موبایل تنها در حد همان تعجب و شگفتی قیمت‌ها را در دنبال می‌کنند و اگر هنوز روی خبر‌هایی با تیتر «آخرین قیمت موبایل «کلیک می‌کنند از سر ارضای حس کنجکاوی است. وقتی زمان خرید برسد آن‌ها با محافظه‌کارانه‌ترین روش ممکن رفتار می‌کنند.
 
پرفروش‌ترین گوشی‌های موبایل قیمتی در حدود یک تا دو میلیون تومان دارند و اگر کسی بخواهد زیاد جسارت به خرج دهد نهایتا سراغ موبایل سه تا چهار میلیون تومان می‌رود. گزارش کافه‌بازار که به بررسی وضعیت برند و مدل دستگاه‌های روشن و فعال در بازه زمانی بهار امسال می‌پردازد کاملا این مسئله را روشن می‌کند. این گزارش همچنین نشان می‌دهد در این بازار سامسونگ سلطان بلامنازع بازار است و ۶۱ درصد گوشی‌هایی که از کافه‌بازار برنامه و بازی دانلود کرده‌اند توسط این برند کره‌ای ساخته شده‌اند. هوآوی در جایگاه دوم است و نکته عجیب و تازه به برند ایرانی GLX مربوط می‌شود. این برند از سال ۲۰۱۶ مدل جدیدی معرفی نکرده و در بازار فعلی هم حضور محسوسی ندارد، اما گزارش کافه‌بازار نشان می‌دهد با حضور GLX یا سایر برند‌های ایرانی بازه دو، سه میلیون تومانی را راحت به برند‌های کره‌ای و چینی واگذار نخواهد شد.


سامسونگ؛ پادشاه موبایل ایران

سامسونگ هنوز محبوب‌ترین گوشی موبایل در میان کاربران ایرانی به حساب می‌آید. بیش از ۶۲ درصد کاربرانی که در بهار امسال با مراجعه به کافه‌بازار اقدام به خرید و نصب اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایلی کرده‌اند از گوشی‌های این برند استفاده می‌کنند. چیزی نزدیک به ۹ درصد این افراد موبایل یک دستگاه گوشی Galaxy J5 دارند که بیشترین سهم در بین مدل‌های مختلف گوشی‌های موبایل را به خود اختصاص داده است.

گلکسی J5 یک موبایل ساده و ارزانقیمت است و در طول دو، سه سال اخیر چند مدل از آن در بازار عرضه شده، اما فعلا مدل‌های J5 Pro، J5 Prime و J5 مدل ۲۰۱۷ فروخته می‌شود. نگاهی به بازه قیمت این گوشی‌ها می‌تواند همه چیز را درباره دلایل محبوبیت‌شان افشا کند. گلکسی J5 Pro را دو میلیون و۶۰۰ هزار تومان می‌فروشند. گلکسی J5 پرایم باید بین دو میلیون و ۱۵۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۳۵۰ هزار تومان قیمت داشته باشد و بهای J5، 2017 بین دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است. گلکسی J5 Pro و J5، 2017 از فلز و شیشه ساخته شده‌اند؛ هر دو ۱۶۰ گرم وزن دارند، رویشان پردازنده Exynos 7870 کار گذاشته شده‌اند که با دو گیگابایت حافظه موقت تقویت می‌شود. همچنین به ۳۲ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی، صفحه‌نمایش ۵.۲ اینچی با دقت تصویر 720p، دوربین عکاسی اصلی و سلفی ۱۳ مگاپیکسلی و باتری سه هزار میلی‌آمپر ساعتی مجهز هستند.

گلسی J5 Prime موبایل سبک‌تری و ارزان‌تری محسوب می‌شود. چون ۱۷ گرم سبک‌تر است، اما چون در مقام مقایسه عملکرد ضعیف‌تری دارد ارزان‌تر فروخته می‌شود. نقطه ضعف‌های آن را می‌توان در یک کتاب چاپ کرد؛ از چیپست ضعیف‌تر گرفته تا حافظه ذخیره‌سازی نصب شده ۱۶ گیگابایتی. همچنین ظرفیت باتری J5 Prime حدود ۶۰۰ میلی‌آمپرساعت کمتر از J5 Pro است. در J5 Prime دیگر از دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی خبری نیست و باید با حسگر پنج مگاپیکسلی از خودتان عکس بگیرید. صفحه‌نمایش هم حدود دو دهم اینچ کوچکتر شده است.

Galaxy J7 با سهم هفت درصدی در جایگاه دوم محبوب‌ترین و پرکاربردترین گوشی موبایل در میان کاربران ایرانی قرار دارد. از این یکی هم فعلا سه مدل در بازار موجود است که به ترتیب Galaxy J7 Pro، Galaxy J7 Prime 2 و Galaxy J7 Core هستند. کله‌گنده‌شان که قیمتش می‌تواند بین دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا سه میلیون تومان باشد، ۱۸۱ گرم وزن دارد. از جنس شیشه و فلز ساخته شده است و با پردازنده Exynos 7870 و حافظه موقت سه گیگابایتی عرضه می‌شود. Galaxy J7 Pro برای ذخیره‌سازی عکس، فیلم، موسیقی، بازی و اپلیکیشن‌های کاربردی ۶۴ گیگابایت حافظه موقت در اختیار کاربر می‌گذارد. صفحه‌نمایش ۵.۵ اینچی با دقت تصویر 1080p، دوربین‌های عکسی و سلفی ۱۳ مگاپیکسلی و باتری ۳۶۰۰میلی آمپر ساعتی دارد.

J7 Prime 2 تقریبا همین مشخصات را دارد، اما ۱۱ گرم سبک‌تر است. در عوض با حافظه ذخیره‌سازی ۳۲ گیگابایتی و باتری با ظرفیت ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعت عرضه می‌شود. Galaxy J7 Core بدنه‌ای کاملا پلاستیکی دارد. دقت تصویر آن 720p است و با دو گیگابایت حافظه موقت، ۱۶ گیگ فضای ذخیره‌سازی و دوربین سلفی پنج مگاپیکسلی عرضه می‌شود. برای همین J7 Core را بین دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۵۵۰ هزار تومان می‌فروشند.

گلکسی J1، گلکسی Grand Plus، گلکسی J2 هم به ترتیب در میان گوشی‌هایی که کاربران برای دانلود نرم‌افزار و بازی از کافه‌بازار استفاده کرده‌اند سهم بیشتری دارند. همه‌شان گوشی‌های زیر دو میلیون تومان هستند. این وسط Galaxy A5 را داریم که مدلی قدیمی است و پیدا کردنش فعلا کار سختی محسوب می‌شود، اما حداقل در آمار‌ها ۲.۸۵ درصد دانلود از کافه بازار را مال خود کرده. مدل ۲۰۱۷ این گوشی احتمالا حدود سه میلیون تومان فروخته می‌شود. قابلیت ویژه آن مقاومت برابر نفوذ گرد و غبار و افتادن در آب با عمق ۱.۵ متر به مدت ۳۰ دقیقه است. حضور حسگر اثرانگشت، سه گیگابایت حافظه موقت، صفحه‌نمایش تمام HD با تراکم پیکسلی فوق‌العاده 424ppi، دوربین عکاسی و سلفی با دقت ۱۶ مگاپیکسل و قابلیت شارژ سریع از دیگر ویژگی‌هایی هستند که Galaxy A5، 2017 را به این حد از محبوبیت رسانده‌اند.


سهم بقیه برند‌های موبایل

سامسونگ به تنهایی سهمی ۶۱ درصدی از کاربرانی فعال موبایل در ایران دارد. بعد از این برند همای سعادت روی شانه‌های هوآوی نشسته است. حدود ۲۲ درصد افرادی که در کافه‌بازار بازی و نرم‌افزار موبایلی دانلود می‌کنند یکی از گوشی‌های ساخته شده توسط این برند چینی را به دست می‌گیرند. هوآوی حالا نامی سرشناس در جهان ارتباطات به حساب می‌آید. گوشی‌هایی می‌سازد که می‌توانند از نظر قیمت پا‌به‌پای مدل‌های گران اپل رقابت کنند. P30 Pro به عنوان جدیدترین محصول هوآوی همین حالا در بازار تا ۱۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است، اما وقتی سراغ پرفروش‌ترین موبایل‌های هوآوی را بگیریم، درست مثل سامسونگ به موبایل‌ایی در بازه دو میلیون تومان می‌رسیم؛ گوشی‌هایی مثل Y7 Prime 2019، Y9، 2019، P. Smart 2019، اما حقیقت این است که هوآوی موبایل‌های ارزان‌تری هم دارد. مثلا Y3، 2017 و Y3، 2018 فقط یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته می‌شوند. یا Y5، 2017 را می‌توان بین یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خرید. برگ برنده این محصول قطعا به قیمت اقتصاد آن مربوط می‌شود چرا که مشخصاتش شباهت زیادی به گوشی‌های محبوب سامسونگ دارد.

گزارش کافه‌بازار تایید می‌کند که «سایر برندها» با سهم ۳.۷ درصد در رتبه سوم قرار دارند و بعد از آن تازه سر و کله برند موبایل ال. جی با سهم ۳.۵ درصدی پیدا می‌شود. برندی که لااقل الان حال و روز خوبی ندارد و به زحمت می‌توان گوشی‌هایش را پیدا کرد طوری که به نظر می‌رسد باید آرام‌آرام با موبایل LG خداحافظی کنیم. آن‌ها قبل از گرانی دلار حضور موثری در بازار داشتند و به طور خاص گزینه‌هایی مثل K10 و Q6 را عرضه می‌کردند. حضور LG در جایگاه چهارم را می‌توان به این صورت توجیه کرد.

سهم Lenovo و سونی از گوشی‌های روشن و فعال حال حاضر در بازار ایران تقریبا برابر است؛ به ترتیب ۲.۳ درصد و ۲.۲ درصد. در بازار اوضاع سروشکل دیگری دارد و به قول معروف فاتحه برند سونی و Lenovo را خوانده‌اند. الان رسما خرید یکی از این گوشی‌ها سخت‌تر از پیدا کردن پر سیمرغ یا تخم دایناسور است.

اوضاع hTC بهتر است؛ حتی می‌توان U12 پلاس که گوشی کاملا جدید محسوب می‌شود را با قیمت ۹ تا ۱۱ میلیون تومان خرید. از طرف دیگر مدل قبلی یعنی U11 پلاس همچنان با قیمت حدود هفت میلیون تومان در بازار موجود است. با این حال به نظر می‌رسد دلیل تداوم حضور hTC در بازار ایران و اقبال کاربران به آن امکان خرید گوشی‌های یکی، دو میلیونی تا سه میلیون تومان است. جایی که این برند Desire 830، Desire 10 Lifestyle، M9، Desire 12 و U. Play را دارد.

سهم شیائومی و Asus از گوشی‌های موبایل فعال در ایران زیر یک درصد است و مورد عجیب را باید سهم ۲۵صدم درصدی برند ایرانی GLX بدانیم. شیائومی و Asus کلی تبلیغات دارند و موبایل‌های ارزانقیمتی می‌فروشند با این حال در مقایسه با GLX اقبال عمومی چندانی نصیب‌شان نشده است. نکته قابل توجه اینکه از سال ۲۰۱۶ به این طرف گوشی موبایل جدیدی عرضه نکرده و سهم ۲۵صدم درصدی خود را مدیون GLX Pars، GLX Maad، Spider 1 و گوشی‌های سری G است
محمد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
کافه بازار گزارش داده، بر اساس کاربرهایش گزارش داده. تکلیف من که از بازار خود گوگل برا امنیت بیشتر استفاده میکنم و کافه بازار نصب نمی کنم چیه ؟ یا اونی که اپل داره و اصلا نمیتونه نصب کنه

بهتر بود اسم گزارش را می گذاشتید آمار استفاده کنندگان از کافه بازار، نه کل ایران
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv
bato-adv