bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۶۵۹۰

القای "تحریم انتخابات"، تلاش اصولگرایان برای حذف اصلاح طلبان؟!

«اصلاح طلبان تابع نظر مردمند آن‌ها نمی‌توانند به مردم امر و نهی غیر منطقی و غیرعقلانی کنند. اصلاح طلبان از مردم می‌خواهند که در یک انتخابات سالم، مشارکت آفرین و نتیجه بخش شرکت کنند حالا اگر مردم گفتند که این شرایط درانتخابات وجود ندارد، ما نمی‌توانیم به زور بگوییم نه این شرایط وجود دارد، مردم عقل و درک دارند.»

تاریخ انتشار: ۱۶:۵۸ - ۳۱ تير ۱۳۹۸
القای
فرارو- سخنان سید محمد خاتمی درباره لزوم مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری بحث‌های فراوانی را در پی داشته است. عده‌ای به انتقاد از این سخنان رییس دولت اصلاحات پرداخته اند و عده‌ای دیگر از آن دفاع می‌کنند.

به گزارش فرارو، چند روز پیش سید محمد خاتمی در سخنانی درباره حضور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که "اصلاح‌طلبان و مردم ناراضی باید فداکاری و از خودگذشتگی کنند و به خاطر ایران پای صندوق‌ها بیایند."

او ضمن آن که گفته "اصلاح‌طلبان نمی‌توانند به هر قیمتی وارد انتخابات شوند"، افزود که "نباید اصل انتخابات را زیر سوال بُرد."

انتخابات مجلس شورای اسلامی در شرایطی چند ماه دیگر برگزار می‌شود که جبهه اصلاحات درگیر اختلافات گسترده است. نحوه حضور یا عدم حضور در این انتخابات موضوع اصلی اختلافات در این جناح سیاسی است.

برخی اصلاح طلبان می‌گویند سخنان خاتمی از موضع انفعالی و محافظه کارانه است.

به نظر می‌رسد سخنان تازه رییس دولت اصلاحات در این راستاست که اتهام تحریم انتخابات را از اصلاح طلبان بردارد.
 
با این حال برخی رسانه‌های اصولگرا تلاش می‌کنند که اصلاح طلبان را متهم به حرکت در مسیر "تحریم انتخابات" کنند.

روزنامه اصولگرای رسالت امروز در گزارشی بلند از احتمال تحریم انتخابات از سوی اصلاح طلبان نوشت. با این حال این روزنامه نیز تاکید کرده که رییس دولت اصلاحات خواستار مشارکت اصلاح طلبان در انتخابات شده است.

به نوشته رسالت: " برخی از چهره‌های اصلاح طلب در هفته‌های گذشته، مرتبا از لزوم «مشارکت مشروط» در انتخابات پیش رو و انتظار از شورای نگهبان سخن گفته اند، موضعی که به نظرمی رسد بیش از آن که ناظر به عملکرد این شورا باشد، ناشی از اعتماد به نفس پایین جریان اصلاح طلب است. این جریان، پس از ۶ سال تسلط بر دولت، ۴ سال مجلس و دو سال شورای شهر، آن قدر دستش خالیست که بازی انتخابات را از پیش باخته تصور می‌کند و با بهانه تراشی، به دنبال فرار از شکست محتمل است."

این روزنامه افزود: «تحریم انتخابات اقدامی است که بار‌ها از سوی اصلاح‌طلبان مشاهده شده است. این اتفاق از سوی این جریان سیاسی زمانی رخ می‌دهد که آن‌ها خود را بازنده میدان دانسته و برای توجیه خود به دنبال برخی توجیهات از جمله رفع صلاحیت‌ها دم می‌زنند یا می‌گویند در صورت عدم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مشارکت مردم هم پایین می‌آید.»

با این حال برخی فعالان سیاسی هم می‌گویند بحث "تحریم انتخابات" انحرافی است و اصولگرایان در حال دامن زدن به آن هستند تا رقیب خود را از میدان به در کنند.
القای
 
محمد صادق جوادی حصار به خبرنگار فرارو، گفت: «باید از تحریریه محترم روزنامه رسالت بپرسیم که "اگر کسی به شما بگوید، من کاری را انجام می دهم که نتیجه داشته باشد شما آن فرد را دارای عقلانیت توصیف می کنید و با بی خرد و قانون گریز ؟"»

او افزود: «کسانی در اردوگاه اصلاح طلبان می گویند "ما در انتخاباتی شرکت می کنیم که امکان رقابت برابر وجود داشته باشد و شرایط مساوی برای انتخاب شدن و انتخاب کردن داشته باشیم. در انتخاباتی شرکت می کنیم که مجموعه شرکت کنندگان، مدیران و اداره کنندگان انتخابات به نتیجه آن پایبند باشند و به شعارهای تحقق یافته در انتخابات تن دهند نه اینکه پس از پیروزی بگویند، شما پیروز شدید اما حالا کاری که ما می گوییم را انجام دهید." وقتی مردم به یک شعار رای می دهند، باید آن شعار محقق شود. اگر کسانی می گویند "ما در انتخاباتی شرکت می کنیم که این مختصات را داشته باشد اینها افرادی منطقی و عاقلی هستند و یا خردستیز، قانون گریز و تحریمی؟!"»

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: «از طرف دیگر باید دید تحریم به چه معنایی بکار می رود؟ اصلاح طلبان به هیچ روی نمی خواهند انتخابات قانونی و منطقی را تحریم کنند. آنها می گویند ما در انتخاباتی شرکت می کنیم که مشارکت ایجاد کند امید بیافریند شرایط مساوی و قانونی را رعایت کرده باشند آنگونه که باید باشند. شرکت در انتخاباتی که بر اثر اعمال نظارت غیر قانونی امکان رقابت نداشته باشیم و یا توان بکار گیری درصد کمی از امکاناتمان را داشته باشیم منطقی نیست. اصلاح طلبان می گویند ما حتما در انتخابات شرکت می کنیم اما انتخابات سالم، مشروع و قانونی. عقل سلیم اقتضا می کند که ما موانع مشارکت واقعی را از بین ببریم.»

به گفته جوادی حصار "کسانی در دو طرف ماجرا به این بحث دامن می زنند، از یک طرف عده ای بی محابا سخنانی مطرح می کنند که از نتایجش بهره کافی را نمی برند و از طرف دیگر هم کسانی زیر دیگ خالی آتش افروخته و تصور می کنند با این آتش افروزی ها و شایعه پراکنی ها می توانند جریانی را به حاشیه برانند."

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: «ما معتقدیم در قانون اساسی جمهوری اسلامی حقوقی غیر قابل خدشه ای برای انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان تعریف شده است. یکی از مواردی که باید در انتخابات محقق شود این است که انتخاب کنندگان بتوانند گزینه مناسب را در اختیار داشته باشند و او را انتخاب کنند.»

او با تاکید بر اینکه اصلاح طلبان به دنبال تحریم انتخابات نیستند، افزود: "اصلاح طلبان مردم را به شرکت در انتخابات ترغیب و تشویق می کنند اما همانطور که گفتم ، انتخابات درست، سالم و قانونی. آقای خاتمی با شفافیت هر چه تمام تر اعلام کرد که ما؛ می‌خواهیم شرایطی فراهم شود تا همگان بتوانند در یک انتخابات آزاد شرکت کنند و بر همه است که به سمت برگزاری یک انتخابات مشارکتی و انگیزه آفرین حرکت کنند."
القای تیتر روزنامه رسالت درباره تحریم انتخابات از سوی اصلاح طلبان
جوادی حصار درباره اینکه اگر شرایط مورد نظر اصلاح طلبان در انتخابات شکل نگیرد، تکلیف چیست؟ و اصلاح طلبان چه می کنند؟، گفت: «کاری از دستشان بر نمی آید. اصلاح طلبان تابع نظر مردمند آنها نمی توانند به مردم امر و نهی غیر منطقی و غیرعقلانی کنند. اصلاح طلبان از مردم می خواهند که در یک انتخابات سالم، مشارکت آفرین و نتیجه بخش شرکت کنند حالا اگر مردم گفتند که این شرایط درانتخابات وجود ندارد، ما نمی توانیم به زور بگوییم نه این شرایط وجود دارد، مردم عقل و درک دارند.»

او افزود: «در انتخابات‌های گذشته چند درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند؟ آیا آنهایی که شرکت نکردند تحریمی بودند؟ طبیعی است یک نفر نرسیده در انتخابات شرکت کند، یکی گزینه مطلوبش را پیدا نکرده و دیگری به این نتیجه رسیده است هیچ کدام از گزینه های مطرح شده را قبول ندارد. ما نمی توانیم به زور مردم را به مشارکت در انتخابات وادار کنیم. آنها که می توانند باید انگیزه های شرکت را در مردم بالا ببرند.»

او در پاسخ به این سوال که هدف اصولگرایان از القای "تحریم انتخابات" از سوی اصلاح طلبان، چیست؟، گفت: «خالی کردن میدان. برخی اصولگرایان میدان دار و رقیب ستیز می دانند که در یک مشارکت پرحضور و پرشور مردم شانس برنده شدنشان کاهش می یابد. به ویژه رقیب سنتی شان یعنی اصلاح طلبان هرزمان بتوانند مردم را به صحنه دعوت کنند، برنده خواهند بود. لذا تلاش می کنند که هم انگیزه حضور مردم را کم کنند و هم دامنه نفوذ اصلاح طلبان را کاهش دهند. بنابراین در هردوی این موارد هر کدام اتفاق بیفتد اصولگرایان سود می کنند. این دسته از اصولگرایان نه تنها از تحریم انتخابات خصوصا وقتی بنام اصلاح طلبان تمام شود، استقبال می کنند؛ بلکه به آن دامن هم می زنند.»
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
آره مردم در هر شرایطی رای بدهند که رییس اصلاح طلبان بعد از 8 سال سرگرم کردن مردم بی خبر و بخور بخور بگویند ما تدارکاتچی ای بیش نبودیم
سینا
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
تصور نمی شود که نتیجه عمل یک مجلس با اکثریت اصلاح طلب با اصول گرا چندان توفیری داشته باشد.مجلس موقعی اثر گذار است که در راس امور باشد.بنابرابن باید بدنبال اثرگذار بودن مجلس بود
ناشناس
Turkiye
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
بدبختی ما از زمان احمدی شروع شد ایشان یک اصولگرا بود در زمان ایشان دلار از 600 تومان به 4000 تومان رسید ولی حقوق های ما 10 در صد افزایش یافت در زمان روحانی نیز از 4000 تومان به به 14000 تومان افزایش یافت و دیگر در حال حاضر توان زندگی نداریم ما تحت این شرایط انگیزه ای برای شرکت در انتخابات نداریم
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۹:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
دیگه از بس که رأی دادیم و هر بار از قبل وضع بدتر شد خسته شدیم
انتشار یافته: ۴
bato-adv
bato-adv
bato-adv