وزارت امور خارجه آلمان روز سهشنبه تأکید کرد برلین هیچ وعدهای به آمریکا در خصوص همکاری در ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس نداده است.
به گزارش فارس، «هایکو ماس»، وزیر امور خارجه آلمان سهشنبه تصریح کرد دولت این کشور هیچ وعدهای برای کمک به ائتلاف آمریکا با هدف اعلامی افزایش امنیت دریایی در خلیج فارس نداده است.
سفارت آمریکا در برلین امروز سهشنبه اعلام کرده بود واشنگتن رسماً از آلمان خواسته همراه با فرانسه و انگلیس در ائتلافی با هدف «ایمنسازی تنگه هرمز و مقابله با اقدامات ستیزهجویانه ایران» کمک کند.
پس از این خبر، هفتهنامه آلمانی «دیتسایت» گزارش داد دولت فدرال آلمان گفته برلین تا به حال درخواستی از هیچکدام از متحدانش برای مشارکت در یک ائتلاف نظامی جهت محافظت از کشتیهای تجاری در تنگه هرمز دریافت نکرده است.
وزارت خارجه آلمان اکنون اعلام میگوید آمریکا جزئیات طرح خود برای تشکیل این ائتلاف را تشریح کرده و خواستار کمک متحدانش شده است. این وزارتخانه، علیرغم این گفته برلین هیچ وعدهای برای مشارکت در این ائتلاف نداده، اما در حال «رایزنیهای نزدیک» با فرانسه و انگلیس است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته وزارت خارجه آلمان از ارائه جزئیات درباره طرح آمریکا خودداری کرد، اما گفت: «کاستن از تنشها و تلاشهای دیپلماتیک باید در اولویت قرار بگیرند.»
وزارت خارجه آلمان علاوه بر این گفت: «مشارکت در طرح فشار حداکثری آمریکا [علیه ایران]منتفی است.»
مقامهای آلمان پیش از این مشارکت در ائتلاف دریایی آمریکا علیه ایران را با این استدلال که ممکن است برلین را به ورطه درگیری بکشاند رد کردهاند.
«کریستوفر برگر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ساعاتی قبلتر، روز سهشنبه گفت: «منفعت ما در این است که حضورمان در منطقه یک وجهه اروپایی داشته باشد و روشن شده که ما در کسوت کشورهای اروپایی جزو سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران نیستیم.»
سیاستمداران حزب سبز هم درباره خطر شدت گرفتن تنشها هشدار دادهاند. رهبر این حزب خواستار استفاده از تمامی ابزارهای دیپلماتیک با ایران شده است.
«یورگین تریتین»، یکی از اعضای کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان گفته اینکه آلمان در تنگه هرمز عملیات نظامی انجام دهد، نیازمند مجوز از سوی سازمان ملل متحد است.
به دنبال افزایش تنشها در خلیج فارس، آمریکا طرح تشکیل یک ائتلاف دریایی برای محافظت از کشتیهای تجاری در این منطقه را به متحدان و شرکای خود ارائه کرده است. این درحالیست که برخی از متحدان نزدیک این کشور از جمله ژاپن، مشارکت در این طرح را کردهاند. انگلیس از متحدان نزدیک آمریکا ابتدا حضور در این ائتلاف را رد کرده بود، اما بعد از توقیف نفتکش این کشور توسط نیروی دریایی سپاه خواستار تشکیل چنین ائتلافی شد.
هفتهنامه دیتسایت نوشته هنوز مشخص نیست شرکت در چنین ائتلافی چه مختصاتی خواهد داشت و گزینههای مد نظر مواردی از مأموریتهای نظارتی تا اسکورت نفتکشها توسط کشتیهای جنگی را در برمیگیرند.
منابع خبری پیش از این از گسترش اختلافات میان انگلیس و آمریکا بر سر ایران خبر دادهاند. نشریه تایم اول مرداد ماه گزارش داده بود «رابطه خاص» بین انگلیس و آمریکا پس از بروز برخی تنشها بر سر ایران لطمه دیده و دولت انگلیس چندی پیش (قبل از توقیف نفتکش تحت پرچم انگلیس توسط ایران) درخواست کمک دولت «دونالد ترامپ» علیه ایران را در خلیج فارس رد کرده است.
روایت «نشریه تایم» از بروز اختلافات ادعایی در روابط لندن و واشنگتن، نقطه بروز تنشها را از زمانی میداند که «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در اقدامی بیسابقه، انگلیس را از تصمیم خود برای حمله به نقاطی در داخل ایران بعد از سرنگونی پهپاد آمریکایی مطلع نکرده است.
ترامپ چند روز بعد از سرنگونی پهپاد گلوبالهاوک آمریکا مدعی شده بود که قصد داشته به سه نقطه در داخل ایران حمله کند، اما این حملات را ۱۰ دقیقه قبل از آغاز آن متوقف کرده است.