bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۸۵۱

گزارش رویتر از نامه سفیر انگلیس به علاءالدين بروجردي

تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۲۰ بهمن ۱۳۸۸


وزارت امور خارجه انگليس نامه سرگشاده سفير انگليس در تهران به يك «قانونگذار عالي‌رتبه ايراني» را منتشر كرد كه در آن مي‌گويد هرگونه تصميم مجلس ايران براي كاهش سطح روابط با انگليس، تاسف‌آور خواهد بود.

خبرگزاري رويتر گزارش داد: انگليس روز دوشنبه گفت كه كاهش سطح روابط تهران با ايران تاسف‌آور خواهد بود.

وزارت امور خارجه انگليس نامه‌ي سرگشاده سايمون گس ـ سفير انگليس در تهران ـ به يك عضو عالي رتبه‌ي مجلس ايران را در پاسخ به درخواست‌هاي اخير برخي نمايندگان مجلس ايران مبني بر كاهش روابط با انگليس منتشر كرد.

گس در نامه‌اي به علاءالدين بروجردي ـ رييس كميسيون سياست خارجي و امنيت ملي مجلس ايران ـ نوشت كه هرگونه تصميم مجلس براي كاهش روابط با انگليس "تاسف‌آور" خواهد بود.

گس در اين نامه ادعا مي‌كند اين كه گفته مي‌شود انگليس يا سفارتش در تهران در امور داخلي ايران دخالت مي‌كنند "كاملا خلاف واقع" است. 

موضوع كاهش سطح روابط ايران و انگلستان پس از آن مطرح شد كه مسوولان دستگاه قضايي كشورمان اعلام كردند كه بر اساس اسناد و شواهد موجود انگلستان در حوادث پس از انتخابات ايران دست داشته است و سياست‌هاي خصمانه اين كشور در مجامع بين‌المللي و اظهارات مقامات انگليسي عليه كشورمان با واكنش شديد دستگاه ديپلماسي كشورمان روبه‌رو شد.

در همين راستا سايمون گس ـ سفير انگليس در تهران ـ به وزارت امور خارجه احضار شد و مراتب اعتراض شديد جمهوري اسلامي ايران به مواضع مداخله‌جويانه وزير خارجه انگليس، به وي ابلاغ و اين گونه رويكردها شديدا محكوم شد.

منوچهر متكي نيز با اشاره به اغتشاشات اخير گفت: اگر انگليس به ياوه‌گويي‌هاي خود پايان ندهد تودهني خواهد خورد. اظهارات سخيف برخي از مقامات خارجي گوياي پرونده ننگين آنهاست، ما هنوز پرونده‌هاي‌شان را باز نكرده‌ايم كه آن‌ها در كجا چه‌ها مي‌كنند.

او هم‌چنين از بازنگري روابط ايران و انگلستان خبر داد و اظهار كرد:« روابط كشورها با هم در حوزه‌هاي مختلفي از روابط حقوقي، اقتصادي، علمي، دانشگاهي و پژوهشي و موسسات و گفتمان‌هاست. در حوزه‌ انگليس 10، 12 زمينه‌ اتصالات و ارتباطات كاري وجود داشته كه همه درحال بازنگري است.»

رييس كميسون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نيز با تاكيد بر اين‌كه اين كميسيون به كاهش روابط با دولت انگليس اصرار دارد، افزود: اين موضوع قطاري است كه مدتي است به راه افتاده، با توضيحاتي كه در اين زمينه به رييس مجلس ارائه شد، وي قانع شد كه طرح ارائه شده از سوي جمعي از نمايندگان مبني بر قطع كامل رابطه با انگليس به اين كميسيون ارجاع و پس از بررسي‌ها به مجلس گزارش شود.

خبرنگاري از بروجردي پرسيد كه آيا قطع يا كاهش روابط با انگليس تامين كننده منافع ملي ايران خواهد بود يا خير كه وي پاسخ داد: طراحان دلايل متعددي درباره كارشكني‌ها و اقدامات دولت انگليس عليه ملت ايران دارند و البته برخي از ديپلمات‌هاي آنان از ايران خارج شدند.

بروجردي با بيان اين‌كه اين اقدامات نشان دهنده دخالت‌هاي خارج از كنوانسيون وين دولت انگلستان در مورد ايران است، در عين حال در پاسخ به اين سوال كه با توجه به ترديدهاي زياد شهروندان دو كشور و نيز حضور برخي از فرزندان مقامات ايران در خاك بريتانيا مجلس قصد ندارد براي محدود سازي اين گونه روابط فكري كند گفت: اگر چه تردد شهروندان ايراني به انگليس زياد است و بسياري براي امور درماني و تحصيلي به اين كشور رفت‌و‌آمد دارند، اما جمهوري اسلامي ايران آمادگي اين را دارد كه اين ظرفيت را در صورت توطئه‌هاي انگليس به ساير كشورها منتقل كند كه اين موضوع به مسوولان وزارت امور خارجه نيز منعكس شده است.

او در پاسخ به اين سوال كه آيا وزارت امور خارجه موافق داشتن روابط سياسي با دولت انگليس در سطح فعلي است، گفت: وزارت امور خارجه اصل داشتن رابطه با لندن را قبول دارد و انتخاب سفير جمهوري اسلامي در اين كشور نيز نشان مي‌دهد كه مي‌خواهد روابط در سطح سفير باشد، اما مجلس حقوق و وظايف خود را دارد و به طور قطع حقوق و خواسته‌هاي ملت ايران را پيگيري مي‌كند.

بروجردي هم‌چنين تاكيد كرد كه تصميم نهايي درباره سطح روابط با دولت انگليس منوط به كسب نظر شوراي عالي امنيت ملي است .

كاظم جلالي نيز در اين‌باره گفت: موضوع كاهش روابط ايران با انگليس در كميسيون امنيت ملي هم‌چنان در دست بررسي است.

سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در گفت‌وگو با ايسنا، افزود: بررسي اين موضوع در كمسيون امنيت ملي جدي است. رفتار دولت انگليس رفتار قابل هضم و پذيرشي نيست و حتما افكارعمومي انتظار دارند دولت و مجلس دراين خصوص تصميمات جدي اتخاذ كنند، و ما هم اين مساله را در دست بررسي داريم.

bato-adv
bato-adv
bato-adv