bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۹۸۴۱
دکتر مهدی مطهرنیا در گفتگو با فرارو بررسی کرد:

چرا آمریکا از طرح ماکرون در مساله ایران استقبال نمی‌کند؟

چرا آمریکا از طرح ماکرون در مساله ایران استقبال نمی‌کند؟

آمریکایی‌ها امیدوارند بتوانند با صبوری سیاسی در قبال ایران تا انتخابات آینده آمریکا، یک رویداد گفتاری شکل دهند و در ماه‌های آینده زمینه‌های یک برخورد شدید را در چارچوب «تبدیل چالش ایران به دشمن» در نظم نوین بین المللی دنبال کنند.

تاریخ انتشار: ۱۹:۱۲ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۸
فرارو- ترامپ از پیشنهاد ماکرون برای تنش زدایی با ایران استقبال نکرد. به نظر می‌رسد تلاش‌های ماکرون در نشست گروه هفت برای حل دیپلماتیک اختلافات ایران و آمریکا بی نتیجه مانده است. هرچند ترامپ در نشست دیروز با رییس جمهور فرانسه گفته بود به دنبال توافق با ایران است، اما رویکرد رییس جمهور جمهوری خواه آمریکا چیز دیگری را نشان می‌دهد.

به گزارش فرارو، در حالی که ساعاتی پیش رسانه‌های فرانسوی گزارش دادند، سران جی‌هفت پذیرفته‌اند از طریق ماکرون برای ایران پیامی ارسال کنند، ترامپ این موضوع را تکذیب کرد. به گزارش رویترز ترامپ در این زمینه گفته است با اینکه با تلاش‌های رئیس‌جمهور فرانسه در جهت کاهش تنش با ایران مشکلی ندارد، اما آمریکا در مساله ایران راه خود را می‌رود.

پیش از اعلام این خبر و پس از ناهار کاری ماکرون و ترامپ در روز گذشته، آسوشیتدپرس به نقل از یک دیپلمات فرانسوی طرح ماکرون برای مساله ایران را اعلام کرد. در این طرح به ایران اجازه داده خواهد شد تا برای زمان مشخصی به صادرات نفت بپردازد. در مقابل، ایران باید کاملا به برجام پایبند بوده و تنش‌ها در خلیج فارس را کاهش داده و گفتگو‌ها را آغاز کند.
 
چرا آمریکا از طرح ماکرون در مساله ایران استقبال نمی‌کند؟
ناهار کاری روز شنبه ماکرون و ترامپ

انتشار جزییاتی از طرح ماکرون پس از سفر ظریف به فرانسه صورت می‌گیرد. هفته گذشته وزیر امور خارجه ایران در پایان تور اروپایی خود، به فرانسه رفت و با رهبران این کشور از جمله رئیس‌جمهور و ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه، گفتگو کرد. ظریف گفتگو‌ها با ماکرون درباره برجام را "خوب و سازنده" توصیف کرده بود.به گفته ظریف این دیدار در ادامه تماس‌های تلفنی روسای جمهور دو کشور در چند هفته گذشته صورت گرفته بود.

فرانسه در چند ماه گذشته به منظور تنش‌زدایی میان ایران و آمریکا طرحی ارائه داده است که ظاهرا مورد استقبال آمریکا نیست. به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها کماکان باور دارند استراتژی فشار حداکثری اقتصادی علیه ایران کارآمد است و در نهایت، ایران را به پذیرش درخواست‌های کاخ سفید وادار خواهد کرد. برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، همزمان با تکاپوی فرانسه برای تنش زدایی با ایران اعلام کرد می‌خواهیم به توافقی دائمی دست پیدا کنیم که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود و این کار را از طریق انزوای دیپلماتیک و فشار اقتصادی انجام خواهیم داد.

ماکرون اعلام کرده در زمینه گفتگو با تهران ماموریت رسمی ندارد. او پیشتر درباره بخت موفقیت پیشنهادش گفته بود که باید دید آمریکا تا چه اندازه حاضر است بر سر این مساله راه بیاید. تاکنون شواهد نشان می‌دهد آمریکا فعلا چنین قصدی ندارد.
 

بیشتر بخوانید:

مخالفت آمریکا با طرح ماکرون برای کاهش تنش با ایران

مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بین الملل و استاد دانشگاه در این زمینه به فرارو گفت: آمریکا بر اساس تجارب چهار دهه گذشته و جهت گیری پست‌محافظه‌کارانه ترامپ و نفوذ بولتون، پمپئو و دیگر اجزای قدرت در ساختار کنونی، به این نتیجه رسیده است که نباید به ایران فرصت مجددی برای تنفس در ارتباط با تحریم‌ها بدهد.
 
چرا آمریکا از طرح ماکرون در مساله ایران استقبال نمی‌کند؟
دکتر مهدی مطهرنیا

این تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: با اینکه ترامپ خود، نقش متعادل کننده در تیمش ایفا می‌کند، اما در نهایت جهت‌گیری او به سمت و سویی است که تیمش به دنبال آن هستند. آمریکا در نهایت با صبر سیاسی و در پس محاصره شدید و کمرشکن اقتصادی به دنبال ایجاد فضای مناسب برای فراهم آوردن یک رویداد گفتاری منسجم در غرب بر علیه ایران است.

مطهرنیا ادامه داد: ترامپ در این راه از قانون "نپ" تبعیت می‌کند؛ یک گام به پیش می‌گذارد، اما دو گام به عقب می‌گذارد. او با توجه به آنچه که در مورد نشست گروه هفت و محوریت ایران در دوره کنونی مطرح بود تلاش می‌کرد در نشست کنونی شرکت نکند و وقتی که شرکت کرد بولتون همراه او به این سفر رفت. از این جهت باید گفت همراهی بولتون با ترامپ برای ایجاد فضای مناسب استواری بیشتر در شدت عمل با تهران در نشست گروه ۷ ارزیابی می‌شود.

این تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: آمریکایی‌ها با توجه به انتخابات پیش رو و از طرف دیگر رصد آثار تحریم‌ها در جامعه ایران و همچنین جهت گیری‌های اصطکاک‌برانگیز ایران در منطقه و در نهایت گریز از مرکز ایدئولوژیک  برای مقابله با ایران زمینه چینی می‌کند.

او افزود: ایران اگرچه تلاش می‌کند بر اثر فشار‌های بیرونی و در زمان‌های خاص، خود را از مواضع انقلابی و ایدئولوژیک خارج کند، اما در نهایت به محوریت ایدئولوژیک خود بازگشته و در برابر کشور‌های دیگر از جمله اروپایی‌ها موضع تعریف شده انقلابی خود را بازتجدید می‌کند. آمریکایی‌ها امیدوارند بتوانند با صبوری سیاسی در قبال ایران تا انتخابات آینده آمریکا، یک رویداد گفتاری فراهم کنند و زمینه‌های ایجاد یک برخورد شدید را در چارچوب «تبدیل چالش ایران به دشمن» در نظم نوین بین المللی در ماه‌های آینده دنبال کنند.

مطهرنیا گفت: قبل از روی کار آمدن ترامپ گفتم دکترین آمریکایی‌ها در برابر ایران «محدود سازی همکاری‌های بین المللی و محاصره منطقه ای» خواهد. اکنون و بعد از دو سال آمریکا در پی ایجاد فضای مناسب برای تبدیل «چالش ایران برای آمریکا به دشمنِ آمریکا» و پس از آن تبدیل ایران به دشمن نظم آینده جهان است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل در پایان گفت: هم اکنون آمریکا در راستای به ثمر رساندن این دکترین و انتقال از دکترین قبلی است. پس از قانون نپ تبعیت می‌کند تا زمینه‌های همگون سازی کشور‌های غربی (علی رغم مخالفت آن‌ها با رویکرد و جهت گیری ترامپ) را در میان مدت و بلند مدت فراهم آورد.
*
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۴
چون مکرون نوچه آمریکاست و وظیفه اش سرکار گذاشتن ایران است . واقعا دولت ناامیدی تا کی می خواهد بازی بخورد . دولتمردان ایران فکر میکنند که زرنگ هستند و دارند وقت کشی می کنند اما در واقع این آمریکا است که دارد وقت کشی می کند و بسیار مشخص که یک برنامه وحشتناک برای ایران دارد.
خدایا دولتمردان ایران را از دانایان و علما قرار بده .
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۳
" ترامپ در این راه از قانون "نپ" تبعیت می‌کند؛ یک گام به پیش می‌گذارد، اما دو گام به عقب می‌گذارد." یعنی چه؟ کجا یک گام به جلو و دو گام به عقب برداشته است؟
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv
bato-adv