bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۱۲۶۹۲
انتقادات تند اصولگرایان از سخنان اخیر نبوی

بازگشت پرسروصدای بهزاد نبوی

نبوی سالها بود که کمتر در فضای سیاسی کشور حضور داشت، اما او مدتی است دوباره فعال شده است. برخی اصولگرایان فعالیت های اخیر نبوی را انتخاباتی ارزیابی می کنند. جریان اصولگرا همیشه نسبت به سخنانی بهزاد نبوی حساسیت بالایی نشان می دهد.

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۰۳ مهر ۱۳۹۸

بازگشت پرسروصدای بهزاد نبویبهزاد نبوی معتقد است نهادهای انتخابی اختیار عمل اندکی دارند

فرارو- بهزاد نبوی سیاستمدار شناخته شده و با تجربه اصلاح طلب اخیرا در گفت‌وگویی سخنانی را مطرح کرد که خبرساز شد و با واکنش‌های تندی از سوی رسانه‌های اصولگرا روبه رو شده است. این سخنان اعتراض شدید سردار نقدی را در پی داشته، او می‌گوید نبوی باید در دادگاه پاسخگوی ادعاهایش باشد.

به گزارش فرارو، بهزاد نبوی در گفت و گو با سایت الف مدعی شده بود که ۶۰ درصد از ثروت ملی ایران در اختیار چهار نهاد «ستاد اجرایی فرمان امام»، «قرارگاه خاتم»، «آستان قدس» و «بنیاد مستضعفان» است که هیچ یک از آن‌ها ارتباطی با دولت و مجلس شورای اسلامی ندارند.

او معتقد است که فقط دولت مقصر وضعیت کنونی اقتصاد کشور نیست و این وضعیت ناشی از عملکرد کل نظام است، نبوی گفت: «اگر نهاد‌ها و قوا‌های دیگر در مقابل دولت نباشند طبق قانون اساسی اختیارات دولت حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد کل اختیارات اداره کشور است و باید در همین حد از دولت انتظار داشت. اگر نقدی وارد است به کل حاکمیت است و نه به طیف‌های سیاسی، که اگرچه در حاکمیت حضور دارند، ولی توانشان برای تغییر وضع موجود در حد همان ۱۰ الی ۱۵ درصد است که قبلا متذکر شدم.»

بهزاد نبوی در بخش دیگری به مسئله نفوذ حضور جاسوسان در ارکان نظام اشاره کرد وگفت: «مثلا در دفتر سردار [محمدرضا]نقدی دو جاسوس اسرائیل شناسایی شد که در زندان با برخی زندانیان سیاسی هم بند بودند، که یکی از آن‌ها اعدام شد.»

نبوی با اشاره به اینکه شناسایی این جاسوسان در «رده‌های پایین» بوده است از حضور جاسوسان در رده‌های بالای نظام «ابراز نگرانی کرده و گفت: «به طور مثال در ماجرای بمبگذاری پاریس در محل مراسم مجاهدین خلق، درست زمانی این اتفاق رخ داد که آقای روحانی برای اعلام حسن نیت به اروپا سفر کرده است.»

به گفته او "موضوع نفوذ بسیار مهم و جدی است که باید مورد توجه قرار بگیرد."

بازگشت پرسروصدای بهزاد نبویسردار نقدی می گوید بهزاد نبوی باید در دادگاه پاسخگوی ادعاهایش باشد

واکنش تند اصولگرایان

از همان ابتدا روشن بود که این سخنان نبوی جنجالی بزرگ به پا خواهد کرد. ابتدا سردار نقدی در اظهاراتی به تندی به بهزاد نبوی تاخت و ادعای او را رد کرد. سردار نقدی سخنان نبوی را "هجویات" خواند و گفت: او «باید به زودی به دادگاه برود و جواب دروغ‌هایی که مطرح کرده را بدهد، چراکه مصداق بارز نشر اکاذیب برای تشویش اذهان عمومی است.»

به گفته نقدی "همه می‌توانند بخش دیگری از صحبت‌های او که گفته «۶۰ درصد ثروت ملی کشور در اختیار چهار نهاد است» را اندازه گیری کنند و میزان دروغگویی این فرد را بسنجند."
 
سردار محمدرضا نقدی که از سال ۸۸ تا ۹۵ فرمانده بسیج مستضعفین و سپس معاون فرهنگی- اجتماعی سپاه پاسداران بود، در اردیبهشت امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به سمت معاونت هماهنگ‌کننده سپاه منصوب شد.
 
معاونت حقوقی سپاه پاسداران نیز از بهزاد نبوی، در دادسرای فرهنگ و رسانه تهران شکایت کرده است. 
 
اما رسانه‌های اصولگرا هم به تندی سردار نقدی به سخنان نبوی واکنش نشان دادند البته این رسانه‌ها ادعای نبوی درباره سردار نقدی را خیلی جدی نگرفتند. آن‌ها بخش مربوط به اقتصاد کشور را مهم تلقی کردند.

روزنامه کیهان که از سخنان نبوی شگفت زده شده بود و نوشت: «اظهارات نبوی از جهاتی عجیب می‌نماید، چراکه وی طی دهه شصت جزو مسئولین اجرایی کشور بوده و در دهه ۱۳۷۰ نیز به عنوان نماینده مردم در مجلس فعالیت داشته است، بر همین اساس، ابراز چنین سخنانی که حاکی از ناآگاهی نسبت به واقعیت‌های اقتصاد ایران است از سوی این فعال اصلاح‌طلب جای شگفتی دارد.»

این روزنامه به نقل از مسعود نیلی مشاور پیشین رییس جمهور در امور اقتصادی نوشت که ۶۰ درصد اقتصاد کشور در اختیار دولت است.

کیهان نوشت: «جناب بهزاد نبوی که با ادعا‌های فوق تلاش دارد سوء مدیریت دولت متبوعش را به نحوی ماست مالی کند خوب است یکبار پاسخگوی عملکرد خویش در پتروپارس باشد.»

رسانه‌های اصولگرا تلاش کردند که با ارائه ارقام مختلف ثابت کنند حجم اقتصادی دولت بسیار بیشتر از نهاد‌هایی است که نبوی به آن‌ها اشاره کرده است.

سایت مشرق به نقل از پایگاه تحلیلی اقتصاد مقاومتی در این زمینه نوشت: "طبق اعلام معاون وزارت اقتصاد، اندازه دارایی‌های دولت و تمامی زیرمجموعه‌های آن بالغ بر ١٨ هزار هزار میلیارد تومان است."

براساس گزارش این سایت در مجموع می‌توان گفت کل دارایی‌های ۵ نهاد غیر دولتی بزرگ کشور کمتر از ۱.۶ هزار هزار میلیارد تومان خواهد بود؛ لذا با احتساب تقریب‌های گسترده و محاسبه دیگر نهادها، مجموع دارایی‌های همه نهاد‌های عمومی غیردولتی کمتر از یک دهم دارایی‌های کل دولت است.

رسانه‌های اصولگرا همچنین سخنان پرویز فتاح رییس بنیاد مستضعفان را در رد سخنان نبوی یادآوری کردند. فتاح گفته بود: «ما جای دولت را نمی‌گیریم، در این باره غلو شده است. همه بنیاد را روی ترازو بگذاریم نسبت به دولت یک درصد هم نیست.»

این اولین بار نیست بهزاد نبوی سخنانی از این دست مطرح می‌کند او پیشتر گفته بود دولت باید اختیارات لازم را داشته باشد، از کسی که اختیار ندارد، چه مسئولیتی می‌خواهید.

این اظهارات با انتقاد ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، روبرو شد و او اوایل تیرماه با اشاره به جلسات سران قوا گفت رهبر معظم انقلاب اتمام حجت کرده‌اند و اختیارات لازم را به این جلسه داده و دیگر برای هیچ مسئولی بهانه‌ای پذیرفته نیست که بخواهد بگوید اختیار ندارم.

بهزاد نبوی از جمله سیاستمداران اصلاح طلب است که اصولگرایان به هیچ عنوان با او کنار نمی‌آیند. او در پی حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری دورهٔ دهم، یک روز بعد از انتخابات بازداشت شد. نبوی پس از شش سال حبس در سال ۹۳ از زندان آزاد گردید.

او در کارنامهٔ فعالیت‌های اجرایی خود معاون نخست وزیر در امور اجرایی در دولت محمدعلی رجایی، محمدرضا مهدوی کنی و میرحسین موسوی، وزیر صنایع سنگین در دولت میرحسین موسوی، نماینده و نایب رئیس مجلس در دورهٔ ششم مجلس شورای اسلامی و ریاست ستاد بسیج اقتصادی در دوران جنگ ایران و عراق را داشته‌است.
 
نبوی سالها بود که کمتر در فضای سیاسی کشور حضور داشت، اما او مدتی است دوباره فعال شده است. برخی اصولگرایان فعالیت های اخیر نبوی را انتخاباتی ارزیابی می کنند. جریان اصولگرا همیشه نسبت به سخنانی بهزاد نبوی حساسیت بالایی نشان می دهد.

بازگشت پرسروصدای بهزاد نبویبهزاد نبوی با سایت اصولگرای الف متعلق به احمد توکلی گفت و گو کرده است

موضع خاص نبوی درباره اعتراضات ۹۶

البته سخنان نبوی در مصاحبه اخیر فقط صدای اصولگرایان را در نیاورده و بخشی از اظهاراتش درباره اعتراض‌های سال ۹۶ با انتقادات شدیدی از سوی براندازان روبه رو شده است. نبوی درباره آن اعتراضات گفت: «رویداد‌های دی ماه ۹۶ ساخته و پرداخته برخی نهاد‌های داخلی بود، که فی المثل در مشهد از مقابل شهرداری با حدود ۴۰۰ نفر که شعار مرگ بر روحانی می‌دادند آغاز و به سمت حرم رفتند و در برگشت تعدادشان چندین برابر شد و شعار‌ها هم تغییر کرد و متوجه کل نظام شد! تظاهرات بجز مشهد عمدتا در شهر‌های کوچک با ساماندهی همان نهاد‌های داخلی و شعار‌های ضد دولتی، نظیر مشهد در حین اجرا از کنترل خارج شد و بهره برداری نهایی را از آن ضد انقلاب کرد. تا جایی که به یاد دارم تظاهرات حدودا مدت ۵ روز ادامه یافت.»

او افزود: «در اعتراضات دی۱۳۹۶ در تهران تظاهرات محدودی برپا شد، شاید حدود ۲۰۰نفر مقابل در اصلی دانشگاه تهران شعار اصلاح‌طلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا سردادند که احتمالا مربوط به گروه‌های چپ‌گرا و مخالف انقلاب بودند.»

این موضع نبوی بیش از آنکه اصلاح طلبانه باشد، اعتدالگرایانه است. حسن روحانی، رییس جمهور و مقامات دولتی مواضع اینچنینی دارند. حتی نزدیک‌ترین اصلاح طلبان به نبوی همچون مصطفی تاج زاده نیز اعتراضات ۹۶ را ساختگی ارزیابی نمی‌کنند.
 
نبوی پیشتر نیز بار‌ها از دولت روحانی دفاع کرده بود و معتقد است اصلاح طلبان باید همچنان دست از حمایت از دولت نکشند.
bato-adv
bato-adv
bato-adv