فرارو- ۲۰۰ هزار خانواده یعنی حدود ۷۰۰ هزار نفر در مرحله اول حذف یارانههای نقدی به عنوان نخستین گروه در صف قطع یارانه شناسایی شدهاند.
همچنین در مرحله دوم، یعنی مهرماه، حدود ۴۰۰ هزار نفر به جمع کسانی که یارانه نقدیشان قطع شده پیوستهاند. میرزایی میگوید ۳۸.۵ درصد آنها ساکن تهران هستند. استانهای اصفهان با ۸.۲ درصد، فارس با ۷.۵ درصد، خراسان رضوی ۶.۹ درصد و استان مازندران با ۴.۴ درصد در ردههای بعدی دارای بیشترین جمعیت حذف شدگان از دریافت یارانه نقدی قرار گرفتهاند.
با این حساب تا حالا یارانه حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر توسط ستاد تبصره ۱۴ قطع شده. باید توجه داشته باشید که تعداد افراد پردرآمد خیلی بیشتر از این حرفها است. میرزایی میگوید بر اساس اطلاعات موجود حدود ۲۴ تا ۲۴.۵ میلوین نفر در قالب سه دهک بالای درآمدی هستند.
راههای اعتراض به قطع یارانه نقدی خانوار
گفته میشود تنها حدود هشت و نیم درصد از خانوادههایی که یارانه نقدی آنها در مهرماه قطع شده، به این موضوع اعتراش کردهاند. قطع یارانه از طریق پیامک به اطلاع سرپرست خانواده رسیده است. آنها میتوانند با مراجعه به دفتر پیشخوان نسبت به قطع یارانه خود اعتراض کنند. باید توجه داشته باشید صرفا یارانه خانوادههایی قطع شده که از سرشماره Yaraneh پیامک دریافت کردهاند.
سرپرست خانواده میتواند با یکی از مدارک هویتی به دفتر پیشخوان مراجعه و نسبت به قطع یارانه نقدی اعتراض کند. برای بررسی اعتراض لازم است که سرپرس خانواده فرم رضایتنامه بررسی تراکنشهای بانکی را امضا کند. با این کار یک کد پیگیری در اختیار سرپرست قرار میگیرد که میتواند با مراجعه به سایت yaraneh10.mcls.gov.ir اطلاعات بانکی خود و اعضای خانواده را مشاهده کند.
اگر همچنان نسبت به قطع یارانه معترض باشد، بررسیهای میدانی آغاز میشود. توجه داشته باشید که در صورت ارائه اطلاعات نادرست، مشمول جریمه خواهید شد. سخنگوی تبصره ۱۴ میگوید کسانی که در بین خانوادههای پردرآمد قرار داشته باشند و همچنان به اعتراض ادامه دهند، مشمول جریمه شده و باید کل یارانهای که تا اینجای کار دریافت کردهاند را به دولت بازگردانند.
یارانه نقدی کدام خانوارها حذف شده است؟
یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در صف حذف یارانهها قرار گرفته و یارانه مهرماه برای آنها واریز نشد. البته یارانه ۷۰۰ هزار نفر آنها شهریورماه حذف شده بود و این ماه ۴۰۰ هزار نفر به تعداد آنها اضافه شده است. حسین میرزایی، سخنگوی ستاد تبصره ۱۴ در گفتگو با فرارو میگوید علاوه بر درآمد خانوادهها، شاخصهای مختلفی مثل تعداد و مجموع ارزش خودروهای خانوار، تعداد و مجموع ارزش املاک خانوار، شغل اعضای خانواده، هزینه ماهانه آنها، تعداد اعضای خانواده، محل سکونت و تعداد سفرهای خارجی برای شناسایی خانوادههای پردرآمد مورد بررسی قرار گرفته است که در نتیجه آن حدود ۲۴ میلیون نفر در بین اقشار پردرآمد شناسایی شدهاند
. (جزئیات بیشتر درباره حذف یارانه خانوارها را در اینجا بخوانید)