bato-adv
bato-adv

سوزوکی کیزاشی یا سیتروئن C5؛ لوک خیلی بدشانس!

سوزوکی کیزاشی یا سیتروئن C5؛ لوک خیلی بدشانس!

پیدا کردن نمونه‌های صفر کیلومتر سیتروئن C5 و سوزوکی کیزاشی امکان‌پذیر نیست اما مدل‌های دست‌دوم ‌آنها هنوز جلال و جبروت خود را حفظ کرده‌اند؛ امکانات فنی و رفاهی‌شان تکمیل است و قیمت‌شان شانه‌به‌شانه هم حرکت می‌کند؛ اگر کسی مایل باشد در بازه ۲۵۰ میلیونی دست به انتخاب بزند شاید بد نباشد وضعیت آنها را بررسی کند. خودروهایی که جان می‌دهند برای مسافرت جاده‌ای و خانوادگی

تاریخ انتشار: ۱۶:۲۸ - ۲۷ آذر ۱۳۹۸
فرارو- هشت سال پیش وقتی دلار زیر دو هزار تومان قیمت داشت و پراید ۱۱۱ را حدود هشت میلیون تومان می‌فروختند، بعضی‌ها تصمیم گرفتند کیزاشی و C۵ را به‌ایران بیاورند تا در خیابان‌ها و جاده‌های کشور عشوه‌گری کنند. هر دو تای این خودرو‌ها ظاهری دارند و از نظر قدرت و توانایی‌های فنی نمی‌توان عیب و ایراد زیادی رویشان گذاشت. قیمت اولیه هم الان منطقی به‌نظر می‌رسید، چون می‌توانستیم با پرداخت ۵۰،۶۰ میلیون تومان سوار یکی از آن‌ها شویم. با این‌حال خر بعضی‌ها از کره‌گی دم ندارد و هر کاری کنید بخت و اقبالشان سیاه است. یک سال بعد از ورود سیتروئن C۵ و سوزوکی کیزاشی نوسانات ارزی بزرگی در کشور رخ داد که همه‌چیز تغییر داد چه برسد به رانندگی و سواری در جاده‌ها را. پس هردوی این خودرو‌ها در یک مه غلیظ پنهان شدند و ارزش‌هایشان آنطور که باید شناخته نشد. هشت سال بعد از اولین حضور و با ظهور دومین نوسان ارزی شدید در دهه ۹۰ دیگر نمی‌توان نمونه‌های صفر کیلومتر این دو خودرو را پیدا کرد، اما مدل‌های دست‌دوم هنوز جلال و جبروت خود را حفظ کرده‌اند. امکانات فنی و رفاهی‌شان تکمیل است و قیمت‌شان شانه‌به‌شانه هم حرکت می‌کند. اگر کسی مایل باشد در بازه ۲۵۰ میلیون تومانی دست به خرید خودرو بزند شاید بد نباشد وضعیت سیتروئن C۵ و سوزوکی کیزاشی را بررسی کند.

سوزوکی کیزاشی؛ ۲۵۰ میلیون تومان
پنج سال بعد از همکاری نسبتا موفق ایرانخورو و شرکت ژاپنی سوزوکی، خودروساز ایرانی تسلیم وسوسه‌ای بزرگ شد تا بتوانیم با کیزاشی در خیابان‌ها و جاده‌های کشور رانندگی کنیم. کیزاشی لغتی ژاپنی به معنی «نشانه» است و به‌نظر می‌رسد سوزوکی با انتخاب این اسم تلاش کرده مفهموم مهمی را منتقل کند. کیزاشی پس از ارائه سه مدل مفهومی در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ بالاخره توانست طراحی اغراق‌آمیز خود را به خودرویی با قابلیت تولید انبوه تبدیل کند و سرانجام در سال ۲۰۱۰ کیزاشی به‌بازار رسید. این خودرو موتوری با حجم ۲.۴ لیتر داشت که دقیقا روی گرند ویتارا نصب شده بود. پیشرانه این خودرو دارای چهار سیلندر ۱۶ سوپاپه بود که با با دو نوع گیربکس شش سرعته دستی و CVT جفت و جور می‌شد. در مدلی که به جعبه دنده شش سرعته مجهز است ما با قدرتی معادل ۱۸۵ اسب بخار روبرو هستیم و مدلی که از گیربکس CVT بهره می‌برد این عدد به ۱۸۰ اسب بخار تقلیل پیدا می‌کند. سیستم ترمز‌های سوزوکی کیزاشی در هر چهار چرخ دیسکی است که به سیستم‌های ABD و EBD مجهز شده. کیزاشی در همان زمان هم به امکانات ایمنی و رفاهی کاملا به‌روز مجهز بود که همچنان می‌تواند جلب توجه کند؛ چیز‌هایی مثل جمله سقف شیشه‌ای، شش کیسه هوا، سیستم ورود بدون کلید، سیستم تهویه چند ناحیه‌ای، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، نمایشگر فشار باد تایرها، کامپیوتر سفری، ایموبلایزر، اسپویلر عقب، فرمان تلسکوپی، صندلی‌های جمع‌شونده عقب، پدال‌های قابل تنظیم، تزئینات طرح چوب، آینه‌های برقی، شیشه عقب با قابلیت دفع نور شدید، رینگ‌های ۱۶ اینچی و... که همه‌شان به‌صورت استاندارد روی خودرو نصب شده‌اند. باتوجه به اینکه کیزاشی در بازار‌های جهانی بین ۱۹ تا ۲۷ هزار دلار قیمت داشت، در سال ۹۰ قیمت آن در بازار ایران به ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان می‌رسید و باعث می‌شد سوزوکی کیزاشی را رقیب ماشین‌هایی مثل تویوتا کمری، نیسان تیانا، هیوندای سوناتا و کیا اپتیما بدانیم. از آن زمان حدود یک دهه می‌گذرد و خودتان بهتر می‌دانید زندگی چطور تغییر کرده. باورتان می‌شود؟
 
سوزوکی کیزاشی یا سیتروئن C5؛ لوک خیلی بدشانس!
 
حتی با گذشت این همه‌سال سوزوکی کیزاشی هنوز عظمت و ابهت خود را حفظ کرده است. موتور ۱۸۵ اسب‌بخاری این خودرو قادر است شما را به نهایت سرعت ۲۱۵ کیلومتر بر ساعت برساند. اگر با کیزاشی مجهز به گیربکس دستی در حالت سکون روی پدال گاز فشار دهید، در زمانی معادل ۷.۸ ثانیه به‌سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسید. در مدل مجهز گیربکس CVT این کار در زمانی معادل ۸.۸ ثانیه انجام می‌شود. با این حال این خودرو در سیکل ترکیبی تنها حدود ۷.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بنزین مصرف می‌کند.
 
از نظر ظاهری کیزاشی ظاهری مردانه دارد؛ با این حال همچنان ریخت و قیافه اسپورت خود را حفظ می‌کند تا چشم علاقمندان به چنین خودرو‌هایی را بگیرد. در زمان طراحی کابین، ولی به سادگی بیشتر توجه کرده‌اند تا شلوغ کاری. نورپردازی آمپر‌ها همچنان چشم‌نواز هستند و شاهد هارمونی خوبی بین رنگ آبی و یخی هستیم. تلاش شده دسترسی راننده و بقیه سرنشین به ادوات مختلف و کلید‌های سیستم تهویه مطبوع، سیستم صوتی و دیگر امکانات رفاهی آسان باشد و از مواد باکیفیت در ساخت کنسول مرکزی، فرمان چرمی و صندلی‌ها استفاده شده است. از آنجا که کیزاشی یک خودروی خانوادگی نیمه‌لوکس است فضای مناسبی برای سرنشینان عقب درنظر گرفته‌اند تا در سفر‌های طولانی کسی از سوزوکی دلخور نشود. صندوق‌عقب کاملا جادار است و می‌توانید تمام وسایل یک خانواده چهارنفره را در آن بچینید.

از دیگر آپشن‌ها و امکانات رفاهی موجود در کیزاشی می‌توان به سیستم چهارچرخ محرک در مدل فول اتوماتیک، سیستم باز شدن در‌ها و استارت بدون کلید، دکمه‌های چند کاره روی فرمان، روکش چرمی صندلی‌ها، سیستم تهویه اتومات با قابلیت کنترل دوگانه، قابلیت تنظیم برقی صندلی راننده در ۱۰ جهت و سرنشین درچهار جهت به همراه گرمکن و حافظه، آینه‌های برقی تاشو، رینگ ۱۸ اینچی، سقف پانوراما، Auto Light، چراغ‌های HID، سیستم شستشوی چراغ‌های جلو و... اشاره کرد.

سیتروئن C5؛ ۲۴۰ میلیون تومان
سیتروئن ‪C۵‬ قرار بود جانشینی مطمئن برای زانتیا باشد، اما سرنوشت غم‌انگیز پیدا کرد. در خود اروپا C۵ یک سدان سایز متوسط برای استفاده خانواده‌ها به‌حساب می‌آمد و آن را با بی ام دبلیو سری ۵ و پژو ۴۰۷ مقایسه می‌کردند با این حال سیتروئن C۵ از همه آن‌ها تجملاتی‌تر بود. از نظر فنی C۵ لبه موتوری چهار سیلندر با حجم دو لیتر مجهز است و پیشرانه می‌تواند تا ۱۴۳ اسب بخار قدرت تولید کند. به‌همین دلیل راننده می‌تواند در مدت ۹.۷ ثانیه این خودروی ۱.۵ تنی از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند. نهایت سرعت C۵ به ۲۰۹ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.
 
سوزوکی کیزاشی یا سیتروئن C5؛ لوک خیلی بدشانس!

در نمای کنار این خودرو و در خط محل جدا شدن سپر‌های جلو و عقب و گلگیرها، می‌توان نشانه‌هایی از خودرو‌های آئودی دید. اگر دقت بیشتری به‌خرج بدهید حتی ممکن است شباهت‌هایی واضح در نحوه طراحی شیشه‌های جانبی دید، اما ترکیب عضلانی خودرو در نهایت باعث می‌شود همه‌چیز را فراموش کنید. کابین جادار سیتروئن C۵ ضربه‌نهایی را وارد می‌کند، چون از شدت راحتی به‌نظر می‌رسد آن را تنها برای مسافت‌های طولانی و سفر‌های جاده‌ای طراحی کرده‌اند. صندلی‌های جلو بزرگ، پهن و بسیار نرم هستند. پهنای ماشین باعث می‌شود همین وضعیت برای سرنشینان عقب وجود داشته باشد.. در‌های ماشین پس از عبور از سرعت ۱۰ کیلومتر به طور اتوماتیک قفل می‌شود. سیتروئن C۵ همچنین از هفت ایربگ، سیستم پایداری الکترونیکی، چراغ‌های زنون که با گردش فرمان اتوماتیک تغییر زاویه می‌دهند، سیستم روشن کردن اتومات چراغ‌های جلو در زمان تاریکی هوا و سنسور هشداردهنده رانندگی روی خط صاف بهره می‌برد. کروز کنترل، سیستم تهویه اتوماتیک، کامپیوتر سفری، شیشه جلو رنگی ضد تشعشع حرارتی، آینه‌های برقی مجهز به گرمکن، فرمان هیدرولیک، سیستم صوتی مجهز، سیستم تعلیق هیدرو اکتیو با تنظیم ارتفاع اتوماتیک، فرمان چند منظوره، سیستم تنظیم هوای اتوماتیک حساس به آلودگی هوا با فیلتر تهویه مطبوع و شیشه‌های چند لایه از دیگر امکاناتی هستند که بعد از گذشت این همه سال همچنان نام سیتروئن C۵ را به عنوان خوردویی لوکس زنده نگه داشته‌اند.


نبرد سیتروئن C۵ و سوزوکی کیزاشی در بازار دست‌دوم‌ها
کیزاشی در زمان اولین حضورش در ایران حدود ۵۰ میلیون تومان برآورد شد. در سال ۹۰ می‌توانستید آن را حدود ۷۰ میلیون تومان بخرید. آن زمان پراید ۱۱۱ حدود هشت میلیون تومان قیمت داشته و ۲۰۷ اتومات را ۲۰ میلیون تومان می‌فروخته‌اند. همچنین سکه طلا ۴۲۰ هزار تومان و دلار هزار و ۱۷۰ تومان بوده‌اند. یکسال بعد و در نوسان ارزی ابتدای دهه ۹۰ قیمت مدل فول کیزاشی تا ۱۱۰، ۱۲۰ میلیون تومان پیش رفت و یک سال بعد باید برای آن حدود ۱۴۰ میلیون تومان هزینه می‌کردید. از همین سال ۹۲ بود که پیدا کردن نمونه‌های صفر کیلومتر سوزوکی کیزاشی سخت شد و حالا بعد از گذشت هشت سال می‌توان نمونه‌های کارکرده کیزاشی را با قیمت‌های متفاوتی خریداری کرد. به‌عنوان مثال یک نفر کیزاشی اتومات مدل سال ۹۱ خود را با ۱۹۸ هزار کیلومتر کارکرد ۲۵۰ میلیون تومان آگهی کرده است. نمونه این ماشین با کارکرد ۱۵۳هزار کیلومتر را می‌توان از فروشنده دیگری با قیمت ۲۸۵ میلیون تومان خرید. یک نفر دیگر گفته کیزاشی آبی‌رنگ مدل سال ۹۱ خود را با ۱۵۴ هزار کیلومتر کارکرد ۲۵۰ میلیون تومان می‌فروشد. یک نفر دیگر هم هست که از سال ۹۱ تا الان فقط ۸۰ هزار کیلومتر با ماشین راه رفته و الان آن را با عنوان کیزاشی کم‌کارکرد به قیمت ۳۳۰ میلیون تومان می‌فروشد. در نهایت، اما قیمت کیزاشی کارکرده مدل ۹۱ تا ۹۲ را باید همان ۲۵۰ میلیون تومان در نظر گرفت.

سروکله C۵ جدید با ظاهر لوکس تقریبا همزمان با کیزاشی در ایران پیدا شد. در ابتدای ورود باید برای خرید آن ۶۵ میلیون تومان پول می‌دادید. بعد نوسانات ارزی سال ۹۱ قیمت این خودرو به حدود ۹۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد و در سال ۹۲ که هنوز نمونه‌های صفر کیلومتر در بازار وجود داشت، باید برایش تا ۱۲۰ میلیون تومان خرج می‌کردید. الان در سال ۹۸ بعد از حدود هشت سال حضور در بازار هنوز می‌توان سیتروئن C۵ نسل اول و دوم را به‌شکل کارکرده پیدا کرده. قیمت نسل اول تولید شده در سال‌های ۲۰۰۷ نهایتا ۱۴۰ میلیون تومان است، اما باری سیتروئن C۵ جدید با ظاهر لوکس که در این گزارش منظور ما همان بوده، پول بیشتری نیاز دارید. مثلا یک نفر مدل سال ۲۰۱۱ آن را ۲۸۰ با ۱۹۰ هزار کیلومتر کارکرد ۲۸۰ میلیون تومان آگهی کرده است. یک سیتروئن C۵ مشکی با کارکرد ۹۶ هزار کیلومتر هم وجود دارد مدل سال ۹۰ به قیمت ۲۹۵ میلیون تومان. با این‌حال فروشنده‌های منصف‌تر مدل‌های فول، کم‌کارکرد و تمیز را تا ۲۵۰ میلیون تومان هم قیمت‌گذاری کرده‌اند و حتی می‌توان روی ۲۴۰ میلیون تومان هم حساب باز کرد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv