bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۳۰۹۰

(ویدئو) اتفاق عجیب در تلویزیون؛ سانسور با آباژور این بار، "چهره نماینده مجلس"!

پخش مصاحبه یک نماینده مجلس در برنامه هرکی شما بگین شبکه اول سیما که اجرای آن را مهران رجبی بر عهده دارد، خبرساز شده است. در این برنامه آن طور که زیرنویس شده چهره و صدای نماینده دعوت شده به دلیل عدم احتمال تبلیغات برای نماینده مورد نظر در انتخابات مجلس محو شده است. چهره او به مدل معروف به استفاده از آباژور در صدا و سیما محو شده است. این در حالی است که چنین اقدامی علاوه بر بار طنز ماجرا، نسبت به هویت این نماینده در سطح عمومی کنجکاوی ایجاد کرده و موجب بیشتر دیده شدن این نماینده مجلس خواهد شد.

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۰۹ دی ۱۳۹۸

ویژه‌برنامه انتخاباتی «هر کی شما بگین» که با اجرای مهران رجبی چند شبی است از تلویزیون پخش می‌شود، در این روزها به شدت بحث‌برانگیز شده است؛ چراکه علاوه بر طرح پرسش‌های جدی درباره‌ی دلیل انتخاب یک بازیگر طنز برای برنامه‌ای تخصصی آن‌هم در شبکه اول (شبکه ملی)، نحوه‌ی سانسور چهره نمایندگان برای پرهیز از تبلیغات، انتقادهای متعددی را به همراه داشته است.

در حالی که ایدئولوژی جزء لاینفک هر رسانه محسوب می‌شود و رسانه‌ها مختارند تا بنا به سیاست‌ها و رویکرد تعیین‌شده خود، موضوعات را پیش روی مخاطبانشان قرار دهند، اما فارغ از این نگاه، نحوه‌ی پردازش موضوعات در قالب برنامه‌سازی و میزان اثرگذاری بر مخاطب، نکته‌ی دیگری است که سلیقه و آگاهی متولیان رسانه و البته برنامه‌سازان را طلب می‌کند؛ رویکردی که اغلب در تلویزیون ما به شیوه‌ای غیرحرفه‌ای و با بدسلیقگی تمام اجرایی می‌شود.

نمونه‌ای از این بدسلیقگی‌ها را پیشتر در نحوه‌ی سانسور سازهای موسیقی در برنامه‌ها و یا پخش زنده مسابقات ورزشی شاهد بوده‌ایم و گویی این بار نوبت به نامزدهای انتخابات مجلس رسیده‌ است که به طرز غیرحرفه‌ای و به قول یکی از رسانه‌ها به شیوه «آباژور»ی، چهره‌شان سانسور شود تا این افراد هم به نوعی نقش سازهایی را بازی کنند که شاید صدایشان بعدها شنیده شود.

به همین منظور خبرنگار ایسنا گفت‌وگویی با حسن بهشتی‌پور ـ از مدیران پیشین شبکه العالم و کارشناس مسائل سیاسی و رسانه ـ داشته است.

بهشتی‌پور پخش چنین برنامه‌ای در تلویزیون را غیرحرفه‌ای و به دور از شأن برنامه و مهمانان آن عنوان می‌کند و توضیح می‌دهد: من به عنوان یک فرد رسانه‌ای، از مدیری که چنین برنامه‌ای زیر نظر او تولید می‌شود، توقعی دارم. آن مدیر باید برنامه‌ساز را به این اصل توجه دهد که رعایت مقررات انتخابات، یک موضوع مهم است و حتما باید انجام شود، ولی راهش این نیست که ما با این وضعیت غیرحرفه‌ای یک نماینده مجلس را اینگونه به مردم نشان دهیم.

او تصریح می‌کند: این اتفاق به خود تهیه‌کننده و مجری برنامه برمی‌گردد. البته مجری برنامه که سابقه چنین اجراهایی ندارد و هنرپیشه طنز هستند؛ بنابراین‌ از ایشان توقعی نیست، اما از تهیه‌کننده برنامه و سردبیر توقع هست که اگر واقعا می‌خواهند درباره‌ی مجلس صحبت کنند، ضرورتی ندارد با کاندیدای مجلس صحبت کنند. می‌توانند حداقل با نمایندگان قبلی که کاندیدا نیستند گفت‌وگو کنند یا راه‌حل دیگری پیدا کنند. ما کارشناسان خوبی داریم که نماینده نبوده‌اند ولی به خوبی به موضوعات مجلس احاطه دارند. مانند پژوهشگرانی که در واحد پژوهش مجلس کار می‌کنند.

وی با ابراز تعجب از نماینده‌ مجلس که تن به چنین کاری داده است، گفت: باید به ایشان این توجه را داد که این نوع کار کردن و حضور غیرحرفه‌ای در رسانه آن‌هم به هر قیمتی توجیهی ندارد. می‌توان گفت این اقدام یک توهین غیرمستقیم به نماینده مجلس است. وقتی خلاف قوانین انتخاباتی است که چهره کاندیدا را نشان داد، ضرورتی ندارد از کاندیدا به این شکل استفاده کرد و باید راه‌های جایگزینی برای آن انتخاب کرد؛ وگرنه این روش‌های غیرحرفه‌ای موجب وهن مجلس و همچنین خود صداوسیما می‌شود.

این کارشناس رسانه درباره‌ی تیم برنامه‌ساز این برنامه انتخاباتی اظهار کرد: متاسفانه کار تولید برنامه را دست کسانی داده‌اند که احتمالا غیرحرفه‌ای بوده‌اند. اگر کسی کارشناس این کار باشد، این توقع از تهیه‌کننده و سردبیر برنامه است که به شکل کاملا حرفه‌ای برنامه را تولید کنند. همه‌ این موارد نشان می‌دهد تولیدکنندگان برنامه آشنایی و تسلط لازم را بر تولید چنین برنامه‌ی مهمی نداشتند.

مدیر سابق شبکه العالم در بخش پایانی یادآور شد: به عنوان یک همکار سابق صداوسیما درخواستم این است که مسوولان نسبت به ساخت چنین برنامه‌هایی و به کارگیری چنین افرادی تجدید نظر کنند و اجازه ندهند اعتبار صداوسیما خدشه‌دار شود. انتظار دارم مسوولان حداقل از افراد کاربلد بهره بگیرند و این اعتباری را که قطره قطره به دست می‌آید را یک دفعه از دست ندهند.

ناشناس
Germany
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
کلا آپشن عقل در صدا و سیما از کار افتاده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv