bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۸۰۹۷
تنگنای انتخاباتی اصلاح‌طلبان

شریعتی: موضع نهایی اصلاح‌طلبان در انتخابات، چهارشنبه اعلام می‌شود

شریعتی: موضع نهایی اصلاح‌طلبان در انتخابات، چهارشنبه اعلام می‌شود

سعید شریعتی در گفتگو با فرارو مطرح کرد صحبت از شکست اصلاح‌طلبان آن هم پیش از برگزاری مسابقه درست نیست. به نظر می‌رسد در ماجرای رد صلاحیت‌ها از شورای نگهبان نیز سلب اختیار و در جای دیگری تصمیم‌گیری شده است.اینکه چه اتفاقی رخ خواهد داد باید از مسببین این وضعیت پرسید که اراده کردند تا مجلس را در اختیار جوانان انقلابی قرار دهند.از همین حالا روشن است کارنامه خوبی در انتظار مجلس یازدهم نخواهد بود.شورای عالی اصلاح‌طلبان قرار است موضع نهایی مجموعه اصلاح‌طلبان را روز چهارشنبه اعلام کند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۱ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۸
فرارو-در حالی‌که کمتر از بیست روز دیگر تا انتخابات یازدهمین دوره مجلس باقی است شورای نگهبان حتی پس از انتقادات و اعتراضات بسیار به رد صلاحیت‌ها همچنان بر رأی خود باقی ماند تا مشخص شود مرغ شورا یک پا دارد.

به گزارش فرارو، در میان رد صلاحیت‌شدگان حتی اعتراض چهره‌های مطرحی چون علی مطهری نیز اثری نداشت.

هر چند پیش از این در هشتم بهمن ماه سیدحسن رسولی رئیس ستاد انتخابات مرکزی شورای‌عالی جبهه اصلاح‌طلبان در چهارمین جلسه شورای مرکزی ستاد انتخابات شورای‌عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان خبر داد که به منظور کمک به احقاق حقوق نامزد‌های اصلاح‌طلب رد صلاحیت شده یا عدم احراز، افزایش مشارکت عمومی در انتخابات مجلس یازدهم و کمک به رقابتی‌شدن فضای انتخابات، رایزنی‌هایی با شورای نگهبان در سطوح مختلف تا آخرین ساعت مهلت قانونی مرحله ماقبل آخر اعلام نظر آن شورا با جدیت در حال انجام است.

اما رایزنی‌ها با شورای نگهبان سرانجامی نیافت. این در حالی است که جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور در نشست استانداران و فرمانداران سراسر کشور خاطرنشان کرد در سه چهارم حوزه های انتخابیه در بررسی صلاحیت داوطلبان باید تجدید نظر صورت بگیرد تا رقابت واقعی شود.

با این حال همچنان رد صلاحیت چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبی تداوم دارد. آنچه به صورتی جدی، حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو را به چالش می‌کشد و پرسش‌هایی را در این باره مطرح می‌کند.

این‌که آیا گزاره‌ای که اغلب از سوی برخی اصولگرایان مطرح می‌شود مبنی بر شکست اصلاح‌طلبی در انتخابات پیش رو، درست است؟ وضعیت کنونی چه سرانجامی خواهد یافت و اصلاح‌طلبان چه باید بکنند؟
 
سعید شریعتی عضو شورای مرکزی و مسئول امور مناطق حزب اتحاد ملت در گفتگو با فرارو در این باره گفت: «صحبت از شکست اصلاح‌طلبان آن هم پیش از برگزاری مسابقه درست نیست. هنوز مسابقه‌ای شکل نگرفته است که پیروزی و شکست در آن معلوم باشد.»

وی افزود: «زمانی می‌توان از شکست صحبت کرد که رقابتی شکل بگیرد و یک طرف در این رقابت برنده یا بازنده شود.»

او ادامه داد: «اما در مسابقه‌ای که در پیش است بازی یک طرفه و در زمینی است که متعلق به یکی از طرفین بازی است. همچنین یکی از طرفین بازی هم تیمی ندارد که با آن وارد میدان شود. پس هنوز مسابقه‌ای شکل نگرفته است که بخواهد شکست و پیروزی معنا داشته باشد.»
 
از شورای نگهبان سلب اختیار شده است/موضع نهایی اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو چهارشنبه اعلام خواهد شد /////////

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اظهار کرد: «این انتخابات یک دیدار تدارکاتی بین تیم‌های محلی اصولگرایان است و اصلاً مسابقه‌ای در کار نیست و بازی تمرینی است.»
 
شریعتی درباره رایزنی‌های صورت گرفته با شورای نگهبان افزود: «از قبل هم تصور نمی‌شد که رایزنی‌ها با شورای نگهبان، نتیجه بدهد و تحلیلگران سیاسی هم خیلی به این مذاکرات امیدوار نبودند.وقتی آقای مطهری رد صلاحیت می‌شود. با این‌که او چهره ناروشنی نیست و پرونده‌ای هم ندارد که بخواهد مسئله‌اش با رایزنی، حل و فصل شود؛ معلوم است رایزنی تأثیری ندارد.»
 
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با تأکید بر این‌که قصد اصلاح‌طلبان پیش از این مشارکتی جدی در عرصه انتخابات بود، بیان کرد: «اصلاح‌طلبان ناخواسته علیرغم این‌که با تمام قوا در میدان حاضر شده بودند تا انتخاباتی در شأن ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران برگزار شود از حضور مؤثر محروم شدند و این فرصت از آنها دریغ شد.»

شریعتی در پاسخ به این پرسش که اصلاح‌طلبان چه باید بکنند؛ توضیح داد: «من نمی‌توانم از جانب اصلاح‌طلبان حرف بزنم. شورای عالی اصلاح‌طلبان قرار است موضع نهایی مجموعه اصلاح‌طلبان را روز چهارشنبه اعلام کند.»

وی ادامه داد: «در جلسه یکشنبه شب سیزدهم بهمن ماه، مقرر شد تا چهارشنبه موضع نهایی اصلاح‌طلبان تدوین و منتشر شود و به اطلاع ملت برسد.اما پیشنهاد من این است همان موضع اولیه اصلاح‌طلبان که در هر حوزه یا کرسی که امکان رقابت وجود داشته باشد اصلاح‌طلبان حضور پیدا خواهند کرد، پی‌ گرفته شود. هر چند به نظر می‌رسد حوزه‌های انتخابیه و کرسی‌هایی که امکان رقابت برای اصلاح‌طلبان در آنها وجود داشته باشد از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است و اصلاح‌طلبان به صورت جدی در این انتخابات حضور نخواهند داشت و فهرستی نخواهند داد.»

شریعتی درباره مشارکت مردم هم عنوان کرد: «مردم وظیفه سیاسی خود را درقبال انتخابات عمل خواهند کرد. این حق آنها است و خودشان می‌دانند که از این حق استفاده کنند یا نه.»

وی افزود: «هیچ گروه سیاسی ولی و قیم مردم نیست که بخواهد برای مردم تعیین تکلیف بکند. فهرست‌هایی هم که گروهای سیاسی ارائه می‌کنند بیشتر از باب مشورت است. مردم هم اغلب بر مبنای این‌که گرایش فکری‌شان به کدام یک از جریانات سیاسی نزدیک‌تر است به فهرست آن جریان، اعتماد می‌کنند. در مجموع اصلاح‌طلبان با این وضعیت نمی‌توانند خیلی جدی و تمام عیار در انتخابات حضور داشته باشند و به احتمال بسیار زیاد فهرستی هم در کار نخواهد بود. مردم هم خودشان تصمیم می‌گیرند که در انتخابات چه باید کنند.»
bato-adv
bato-adv
bato-adv