bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۹۵۱۲
اولین خواسته توریست خارجی هدف شناسایی شد

اقامتگاه مطلوب چینی‌ها در ایران

اقامتگاه مطلوب چینی‌ها در ایران

دولت درحال حاضر به موضوع تبلیغات، اطلاع‌رسانی و معرفی ایران در چین نیز توجه ویژه‌ای داشته و اقدامات قابل توجهی انجام داده که یکی از آنها معرفی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های گردشگری ایران از طریق پیام‌رسان وی‌چت است که در کشور چین فعال است.

تاریخ انتشار: ۰۰:۱۹ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۸

توریست چینی هدف اول بازار گردشگری ایران تعیین شد. تحقیقات میدانی فعالان بازار گردشگری ایران از اولین خواسته «توریست‌های خارجی هدف اول جذب» که شناسایی اقامتگاه‌های مطلوب آنها است خبر می‌دهد. طبق این تحقیقات گردشگران چینی به دنبال اقامت در اقامتگاه‌های بوم‌گردی و خانه‌های سنتی هستند.برنامه دولت برای جذب گردشگر چینی درحال‌حاضر تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته اما پیش‌بینی می‌شود که با مهار کامل این ویروس مرگبار، جریان ورود گردشگر دوباره به حالت طبیعی بر‌گردد.

با توجه به جمعیت چین، این کشور دارای بیشترین توریست در جهان است از همین رو بسیاری از کشورها قصد جذب گردشگران فعال آن را دارند تا با رونق بخشیدن به بازار گردشگری کشور خود بتوانند همگام با آن درآمد ارزی و اشتغال نیز برای کشورهای خود ایجاد کنند. ایران نیز بیش از یک دهه است چین را به‌عنوان کشور هدف برای جذب گردشگر مشخص کرده اما تاکنون با سرعتی بسیار پایین اقدامات مربوط به آن صورت می‌گرفت. حدودا از هشت ماه اخیر سرعت اجرایی کردن برنامه‌ها درخصوص دستیابی به بازار گردشگری چین روند افزایشی به خود گرفت و علاوه‌بر دولت بخش خصوصی نیز در این راستا گام‌های موثری برداشت.

مهم‌ترین وظیفه‌ای که دولت در این پروژه به عهده دارد تسهیل مسیر و شرایط ورود و اقامت گردشگران خارجی است، از همین رو دولت در چند ماه اخیر علاوه‌بر برگزاری نشست‌ها و سمینارهای متعدد با مقامات چینی با هدف ایجاد مشوق‌هایی برای ترغیب گردشگران چینی به قرار دادن ایران به‌عنوان مقصد گردشگری خود؛ اقدام به لغو روادید برای توریست‌های کشور چین کرده‌است. همچنین دولت مشوق‌ها و محرک‌هایی درخصوص ساخت اقامتگاه‌های سنتی، بوم‌گردی و احیای اقامتگاه‌ها و کاروانسراهای واقع در جاده ابریشم در نظر گرفته تا از این طریق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی ترغیب به احیای این بناها شوند. دولت درحال حاضر به موضوع تبلیغات، اطلاع‌رسانی و معرفی ایران در چین نیز توجه ویژه‌ای داشته و اقدامات قابل توجهی انجام داده که یکی از آنها معرفی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های گردشگری ایران از طریق پیام‌رسان وی‌چت است که در کشور چین فعال است.

بخش خصوصی نیز در زمینه جذب بیشتر گردشگر چینی گام‌های موثری برداشته است که در همین راستا حرمت‌الله رفیعی رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران گفت: حضور در نمایشگاه‌های مختلف چین، امضای تفاهم‌نامه با اپراتورهای گردشگر چینی و حضور آژانس‌های گردشگری فعال ایران در چین که اولین بازار هدف گردشگری محسوب می‌شود و همچنین ورود مدیران آژانس‌های این کشور به ایران به‌منظور معرفی کامل ایران از جمله اقدامات بخش خصوصی‌ است.

وی افزود: علاوه‌بر آن در کشور به‌صورت گسترده آموزش بخش‌های مختلف نیز آغاز شده است که آموزش کامل زبان چینی و پرورش افراد مسلط به این زبان، تهیه غذای چینی و همچنین آداب و رسوم چینی از جمله این آموزش‌ها برای عرضه‌کنندگان خدمات گردشگری به‌شمار می‌رود. یکی از مواردی که بسیاری از گردشگران چینی نسبت به آن نارضایتی خود را اعلام کرده‌اند مربوط به کیفیت هتل‌های فعال در ایران است که از نظر این گروه از توریست‌های خارجی قابل رقابت با هتل‌های سایر کشورهای مقصد گردشگری آنها نیست. برای برطرف کردن این مشکل بخش خصوصی با سرمایه‌گذاری در حوزه‌ اقامتگاه‌های سنتی و بوم‌گردی موجب افزایش این نوع از اقامتگاه‌ها شد و در حال حاضر به علت اینکه از ورشکستگی و آسیب دیدن هتل‌ها نیز جلوگیری شود به‌صورت یک شب در میان گردشگران چینی را در هتل‌ها و اقامتگاه‌های سنتی اسکان می‌دهند.

بازتاب ورود توریست‌های چینی به کشور نشان داده اغلب این گردشگران تمایل دارند در خانه‌های بومی و اقامتگاه‌های محلی و سنتی ساکن شوند.بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد با توجه به نوع برخورد چینی‌ها با ایران و سیاست موجود در میان دو کشور ایران می‌تواند از فرصت استفاده کرده و با ایجاد شرایط سیاسی بدون حاشیه در میزان گردشگر ورودی خود به یک ثبات نسبی دست یابد.محسن حاج‌سعید رئیس هیات‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری ایران نیز در این باره گفت: ایران به علت حوادث سیاسی که پس از تحریم‌ها دائما تجربه کرده معمولا با مشکلاتی مواجه است، از همین رو معمولا ۴۰ تا ۶۰ درصد تورهای گردشگری ورودی به کشور را از دست می‌دهد.

همچنین نبود کمپین‌هایی با زبان چینی نیز می‌تواند در دفع گردشگر چینی تاثیر بگذارد؛ همین امر می‌تواند از نظر اقتصادی لطمه جدی به ایران وارد کند زیرا توریست‌های چینی سالانه ۲۶۱ میلیارد دلار در زمان حضور در سایر کشورها هزینه می‌کنند؛ بنابراین کشورهایی که در این حوزه سرمایه‌گذاری‌های جدی‌تری می‌کنند بیشترین درآمد را نیز دارند.وی افزود: طبق اطلاعات آماری پس از گردشگران چینی گردشگران آمریکایی با ۱۲۰ میلیارد دلار جزو ولخرج‌ترین گردشگران محسوب می‌شوند که بعد از آن به ترتیب توریست‌های کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه قرار دارند.

رئیس هیات‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری ایران در پاسخ به علت صرف زمان طولانی ایران در جذب گردشگر چینی عنوان کرد: بزرگ‌ترین مشکل در این حوزه این است که از لازمه‌های جذب گردشگر چینی مطلع نیستیم. در صورتی که باید همزمان با شرکت در نمایشگاه‌‌ها به رویدادهای فرهنگی، انتشار مجلات، ساخت فیلم، ساخت کلیپ و... نیز بپردازیم؛ علاوه‌بر آن می‌توانیم با تبلیغات در مجلات و نشریات آنها ایران و جاذبه‌های آن را به‌طور کامل به گردشگران چینی معرفی کنیم. در واقع تنها با تبلیغات هدفمند و مداوم می‌توانیم نتایج مطلوبی به دست آوریم.وی تاکید کرد: دولت باید از خام‌فروشی فاصله گرفته و تمرکز خود را بر فعالیت‌های منسجم در صنعت گردشگری بگذارد و با توجه به امنیت حاکم در کشور می‌تواند با تعیین قوانینی جدید در بخش‌های گردشگری ایران میزان جذب گردشگر چینی را به‌طور چشمگیری افزایش دهد.

همچنین با احیای خط ریلی جاده ابریشم و اهمیت دادن به روابط خوب پرسابقه میان ایران و چین، کشورمان را به مهم‌ترین مقصد گردشگری توریست‌های چینی تبدیل کند؛ بنابراین دولت‌مردان نباید در جلسات تنها به امضای یک تفاهم‌نامه اکتفا کنند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv