توافقنامه صلح آمریکا و طالبان با حضور وزیران خارجه شماری از کشورهای منطقه و جهان و همچنین نمایندههای ویژه برخی از کشورها برای افغانستان بصورت رسمی امضا شد. از جزئیات توافق هنوز اطلاعاتی منتشر نشده است.
به گزارش ایرنا، وزیر خارجه آمریکا در مراسم آغاز امضای توافق نامه گفت که طالبان تعهد کرده اند که رابطه خود را با القاعده و تروریستها قطع میکند و ما نیز نظامیان خود را از افغانستان خارج میکنیم.
مایک پمیئو گفت که یک هفته کاهش خشونت در افغانستان طی دو دهه بی سابقه بوده و اگر طالبان مایل به صلح باشد باید این روند را ادامه دهند و به خوشحالی مردم افغانستان که برای کاهش خشونت پایکوبی کردند، ادامه دهند.
اکنون به طالبان ارتباط دارد که گام برداشته و رابطه خود را با القاعده قطع و با داعش مبارزه کنند و زنان و مردان افغانستان که طی هفته گذشته از صلح استقبال کردند، نشانه مثبت نشان داده به کاهش خشونت ادامه دهند.
وی از دولت افغانستان نیز خواست که نشان دهد که هیأت گفت: وگو کننده فراگیر است و جامعه کنونی افغانستان را زمان ساقط شدن طالبان از حاکمیت متفاوت دانست و گفت که اگر ما براساس توافق نامه پیش برویم میتوانم بگویم که به هدف خود میرسیم.
وی تأکید کرد که آمریکا هرگز نباید در آینده از افغانستان تهدید شود و در غیر آن ما برای حفظ امنیت خود هرکاری خواهیم کرد و صلح را یگانه راه برای ثبات در افغانستان و امنیت آمریکا دانست.
ملا «عبدالغنی برادر» رئیس هیأت طالبان در قطر نیز در پیش از امضای توافق نامه گفت: مذاکرات توافق امارت اسلامی و آمریکا دستاوردی بزرگ برای ملت مجاهد افغانستان بود و آن را تبریک میگویم.
وی گفت: به توافق نامه پابند هستیم.
عباس استانکزی عضو هیأت مذاکره کننده طالبان در قطر پیش از امضای توافق نامه آن را توافق نامه فتح و پایان اشغالگری عنوان کرده و آن را برای هواداران و جنگجویان خود تبریک گفت.
وی از جنگجویان این گروه خواست که در رابطه به موفقیت آنها برای خروج از افغانستان مغرور نشوند که تا خداوند از آنها ناراضی نشود، زیرا این پیروزی به یاوری خداوند بدست آمده است.
وی تأکید کرد که طالبان نظام اسلامی و شرعی را در افغانستان بوجود خواهد آورد و چنانچه در ۲۰ سال مبارزه در مقابل اشغالگران جنگیدند، در بازسازی و صلح نیز سهم خواهند گرفت.
اما افغانها با وجود آنکه امروز را بعنوان یک روز تاریخی در این کشور عنوان میکنند نسبت به نتیجه مثبت آن با شک و تردید مینگرند.
آمریکا و طالبان نزدیک به دوسال و ۱۱ دور گفت: وگو موفق شدند که به توافق نهایی برسند، هرچند درجریان گفت: وگوها چند بار به دلیل حملات طالبان بر نظامیان و پایگاه طالبان متوقف شد، اما باردیگر گفت: وگوها از سرگرفته شد.