bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۳۳۶۳۶
اگر مردم همکاری نکنند "به سفر و دید و بازدید بروند" چه خواهد شد؟

اگر رعایت نکنیم: پیش‌بینی تکان‌دهنده از احتمال مرگ سه و نیم میلیون ایرانی بر اثر شیوع کرونا

اگر رعایت نکنیم: پیش‌بینی تکان‌دهنده از احتمال مرگ سه و نیم میلیون ایرانی بر اثر شیوع کرونا

دکتر علینقی مشایخی چهره ماندگار مدیریت و استاد برجسته دانشگاه شریف با استفاده از متدولوژی پویایی‌شناسی سیستم‌ها، که توان بسیار خوبی در شبیه‌سازی پدیده‌های اپیدمیکی مثل کرونا دارد اقدام به شبیه‌سازی این پدیده کرده و نسخه مقدماتی آن را منتشر کرده است.

تاریخ انتشار: ۱۵:۲۱ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۸
فرارو- شیوع ویروس کرونا که در ایران از شهر قم شروع شد به سرعت کل کشور را فراگرفته و تبدیل به یک پدیده اپیدمیک شده است. دولت از ابتدای ورود کرونا به کشور تاکنون دچار نوعی سردرگمی در کنترل این بیماری و رساندن صدمه‌های آن به حداقل بوده است. مردم هم همکاری‌های لازم را برای پیشگیری از شیوع انجام نمی‌دهد. اخیرا تحقیقی در رسانه‌ها مطرح شده که مدعی است، اگر مردم همکاری نکنند احتمال مرگ سه و نیم میلیون ایرانی بر اثر شیوع کرونا وجود دارد.
 
به گزارش فرارو؛ مهمترین راه برای کنترل ویروس کرونا کاستن از سطح تعامل و برخورد مردم با یکدیگر است. پیشگیری از شکل‌گیری اجتماعات، سفر‌های و حضور مردم در کوچه و خیابان بیشترین تاثیر را در کاهش افراد مبتلا دارد. راهکار دولت در این باره تاکنون بیشتر توصیه‌ای و تبلیغاتی بوده است. دولت توصیه می‌کند که مردم در خانه هایشان بمانند، اما به نظر می‌رسد این راهکار نتیجه نداده است و مردم خیلی توصیه پذیر نیستند.

شیوع ویروس کرونا تاکنون باعث شده که کشور‌هایی همچون ایتالیا و فرانسه اعلام قرنطینه کنند و بسیاری از کشور‌های جهان نیز مقرارت سفت و سختی در این باره اعمال کرده اند. در ایران نیز جدای از فعالیت‌های تبلغیاتی و توصیه‌های دولتی، در ورودی شهر‌های تب مسافران برای کنترل بیماری سنجیده می‌شود. از طرف دیگر مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شده‌اند، اما مراکز دولتی و ادارات همچنان به کار خود ادامه می‌دهند. دولت توصیه به دورکاری کرده است، با این حال بسیاری از مشاغل امکان دورکاری ندارند.

از طرف دیگر با فرارسیدن تعطیلات نوروز آغاز سال جدید بسیاری از مردم با حضور در خیابان و بازار دست به خرید عید می‌زنند و یا اینکه عزم سفر کرده اند. این روز‌ها ترافیک به جاده‌ها بازگشته است.

رفتار توصیه‌ای دولت انتقاد‌های فراوانی در پی داشته است. منتقدان می‌گویند دولت باید قاطع‌تر عمل می‌کرد و با رویکردی نظامی و اعمال مقررات عبور و مرور و نهایتا قرنطینه مانع از حضور مردم در خیابان‌ها و سفر‌های غیر ضروری آن‌ها می‌شد. با این حال دولت این استدلال را نمی‌پذیرد و به ویژه رییس جمهور تاکید می‌کند که خبری از قرنطینه نیست.

بیشتر بخوانید:


 حالا اخیرا  سه سناریو از سوی یکی از استاد برجسته دانشگاه شریف درباره احتمالات شیوع کرونا خبرساز شده است.

دکتر علینقی مشایخی چهره ماندگار مدیریت و استاد برجسته دانشگاه شریف با استفاده از متدولوژی پویایی‌شناسی سیستم‌ها، که توان بسیار خوبی در شبیه‌سازی پدیده‌های اپیدمیکی مثل کرونا دارد اقدام به شبیه‌سازی این پدیده کرده و نسخه مقدماتی آن را منتشر کرده است.
 
پیش‌بینی تکان‌دهنده از احتمال مرگ سه و نیم میلیون ایرانی بر اثر شیوع کرونا
در این تحقیق اپیدمی ویروس کرونا در سه سناریو خوشبینانه، وضعیت میانه و حالت بدبیانه بررسی شده است.

حالت اول: حالت ایده‌آل
در این حالت فرض شده که یا مردم بسیار فهیم‌اند و یا حاکمیت با قوه قهریه وارد می‌شود و در نتیجه حجم ارتباطات مردم ۸۰ درصد کاهش می‌یابد. علاوه بر این در همین ارتباطات محدود با رعایت شدید اصول بهداشتی نرخ سرایت ۶۵درصد کاهش یابد.

در این حالت مدل نشان می‌دهد که تعداد بیماران در روز چهل‌ام شیوع (تقریبا اوایل فروردین) به حداکثر خود یعنی ۱۲۰ هزار نفر می‌رسد (نقطه اوج نمودار). در این حالت تقریبا ۱۲ هزار نفر تا پایان بحران جان خود را از دست خواهند داد.

حالت دوم: عدم توجه به کاهش ارتباطات
در این حالت فرض شده است که رعایت بهداشت به اندازه حالت قبل باشد، اما فقط پنجاه درصد ارتباطات کاهش یابد (تقریبا مشابه وضعیت فعلی). در این حالت مدل نشان می‌دهد در روز ۵۰ام شیوع تعداد بیماران به نقطه اوج خود یعنی ۳۰۰ هزار نفر می‌رسد. در این سناریو ۱۱۰ هزار نفر تا پایان بحران جان خود را از دست خواهند داد.

حالت سوم: بدترین حالت
در این حالت فرض شده که ارتباطات همان پنجاه درصد کاهش یابد. اما وضعیت بهداشتی بدتر شود و نرخ سرایت بیماری در اثر رعایت بهداشت فقط ۴۰ درصد کمتر شود و نه ۶۵ درصد. در این سناریو در روز ۱۲۰ام شیوع (تقریبا اواخر خرداد سال بعد) تعداد بیماران به نقطه اوج خود یعنی ۴ میلیون نفر و تعداد مرگ و میر تا پایان بحران به ۳/۵ میلیون نفر خواهد رسید.

این تحلیل مقدماتی است و ممکن است فروض آن با استفاده از نتایج تحقیقات مختلف در زمینه ویروس‌شناسی دچار تغییر شود، اما همین تحلیل مقدماتی تا حد بالایی ناامیدکننده است.
 

جمعبندی پژوهش مشایخی

  • کشور با چالش بزرگی در مهار کرونا مواجه شده است.
  • بدون محدود کردن جدی مردم با هم و جلوگیری از اجتماعات و حتی تعاملات عادی بین افراد کرونا میتواند لطمات جانی زیادی ببار آورد و پی آمدهای اقتصادی و اجتماعی فاجعه باری برای کشور داشته باشد.
  • باید هر چه سریعتر محدودیت های گسترده و جدی در ارتباطات و تعاملات بین افراد ایجاد کرد و حتی الامکان شرایط ماندن در خانه و کار از خانه را فراهم آورد.
  • در واحد های خدماتی و تولیدی که اجبار به حضور افراد است باید نهایت دقت در مصون کردن ارتباطات و رعایت بهداشت انجام پذیرد.
  • انجام و مدیریت شرایط بالا نیازمند یک مدیریت و رهبری مقتدر دارد.
  • فراهم سازی شرایط لازم برای اعمال محدودیت مزبور نیاز به برنامه ریزی و تمهیدات جدی دارد که فقط از یک مدیریتی با قدرت فکری زیاد و همت بلند بر می آید.

 
متن کامل پژوهش دکتر مشایخی را در اینجا دریافت کنید.

واکنش‌های زیادی به این تحلیل وجود ندارد چرا که تحلیلی فنی و آماری است و نیاز به کار علمی دارد.
 
تحلیل دکتر مشایخی در آسوشیتدپرس انتشار داده شده است. این رسانه جزییات این تحقیق را به نقل از گزارشی از افروز اسلامی خبرنگار صداوسیما در تلویزیون بازتاب داده است.

پیش‌بینی تکان‌دهنده از احتمال مرگ سه و نیم میلیون ایرانی بر اثر شیوع کرونادکتر علینقی مشایخی


علینقی مشایخی استاد مدیریت دانشگاه صنعتی شریف، دانش‌آموخته دانشگاه ام‌آی‌تی و رئیس انجمن ایرانی پویایی‌شناسی سیستم‌هاست او در سال ۱۳۷۸ با کمک وزارت صنایع و سازمان برنامه دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی شریف را تأسیس کرد.
 
 
پیشتر برخی گزارش ها از این حکایت داشت که ممکن است در ایران تعداد مبتلایان از پنجاه درصد نیز عبور کند. اما این آمار و اطلاعات از سوی وزارت بهداشت رد شد. با این حال مقامات اروپایی در پیش‌بینی‌ها خود احتمال ابتلای تا هشتاد درصد مردم به کرونا را می دهند.
 
براساس آخرین آمار وزارت بهداشت  تا روز سه شنبه ۱۱۷ مجموع مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۶۱۶۹ رسیده است. از این تعداد ۹۸۸ جان خود را از دست داده اند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
روحانی میگه تو خانه بمانید ما کارمند بانک هستیم تا ۲۸ اسفند سر کار بودیم ۵ فرورین دوباره باید برگردیم سر کار طی طریق کنیم از منزل تا بانک را خوب بانک ها را هم تعطیل کن خودت که تو خونه نشستی سرکار هم نمیای جلسات را هم که هفتگی میذاری با فاصله ۵ متری از بغل دستیت ماسک هم که الا ماشاله داری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
مسئولین به طرز مشکوکی نسبت به گسترش کرونا در کشور چندان هم بی میل نیستند
امین میرزائی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
در نوشته مستقلی مشکل اپیستمولوژیک پزشکان را از منظر فلسفه علم مورد نقد قرار داده ام. متن این نوشته را قبلاً منتشر کرده ام و تکرارش را در زیر می آورم.
امیدوارم مبانی معرفتی علم مدرن جزو مقدسات نباشد و اختلاف دیدگاه دو دانشمند ، باعث تکفیر یکی توسط دیگری نگردد!

هوالشافی

کرونا و مرگ ؟! بازخوانی یک تجربه شخصی

از: امین میرزائی

فرض کنید به بیماریِ دوقطبی مبتلا هستید و در فاز افسردگی به روانپزشک مراجعه می کنید. روانپزشک از فازِ دوّم بیماری شما (فاز مانیا) خبر ندارد و داروی لیتیوم برایتان تجویز می کند. دارو را مصرف می کنید و بر شدّتِ "مانی" می افزائید. این مشکلی ست که ما فیلسوفان از آن به عنوان خطایی اپیستمولوژیک یاد می کنیم. خطایی که در همه علوم تجربی وجود دارد و مصداقِ بارزِ آن اشتباهی ست که درباره مرحومِ کیارستمی مرتکب شدند و بیماری گوارشیِ او را به مرگ پیوند زدند.

من مادرم را چند ماه پیش (سی ام مهرماه همین امسال) از دست دادم . در بیمارستانی دولتی و در نتیجه وقفه تنفّسی . مادر، اسفند سال پیش (سال 97)سکته مغزی کرده بود و هشت ماهی در خانه بستری بود. سال گذشته (سال 97)چند روزی به همراهش در بیمارستان به سر بردم و در نهایت بیمار را به خانه آوردم .در همین مدّت به مشکل اپیستمولوژیک پزشکانمان پی بردم. پزشکی که فرقِ بیمار خواب و بیهوش را نمی داند و برای بیماری که قادر به بلع غذاست لوله تغذیه تجویز می کند. پزشکی که کلّ زمان معاینه بیمار را به سه دقیقه تقلیل می دهد و تالاموس بیمار را با منطقه بروکایِ لُبِ فرونتال اشتباه می گیرد. نسخه اش هم چندین و چند دارویِ مختلف است ، مهمترینش والزارتان که در همان ایّام از داروخانه ها جمع آوری می شد ، چرا که چینی محترمی - مانند اکثر موارد دیگر - در آن دمِ مرگ دمیده بود!

گاهی در شرایطّ استرس و کم خوابی به آفتِ دهان دچار می شوم و در فاصله چند روز آبسه را به آن می افزایم ! با آن که اوایل از ژل های موجود در بازار و آنتی بیوتیک تجویز شده توسط دکتری محترم استفاده می کردم ، مدّتی بعد به مضمضه کردن سرکه (پیشنهاد یکی از دوستان) و اخیراً به شستن دهان با کاسنی رو آوردم. پزشک محترم، آبسه را در طول 10 روز معالجه کرد و من این مدّت را به دو روز رساندم. آبسه را هم همان روز اوّل ترکاندم ! البته این به معنیِ اعتقاد به طبّ سنتی نیست. روشی پراگماتیستی و غیر ناظر به واقعیت ماجراست. من نمی دانم تأثیر سرکه یا کاسنی چیست، ولی همانطور که معادلات انیشتین و بوهر و دیراک ، کمکی به استخراج تقویم جلالی نمی کند و همان منطقة البروج سنّتی (ولو در اساس اشتباه) گره از کار مستخرجان تقویم می گشاید، من هم آویشن و گشنیز و نعناع و فلفل قرمز را به مثلاً ادالت کولد دکتر عبیدی و استامینوفن دکتر فلانی ترجیح می دهم و اگر سرما بخورم دکسامتازون به خودم تزریق نمی کنم. گربه شرودینگر است دیگر، جعبه را که بازکنی یا زنده می ماند یا می میرد !!

چهار ماه پیش به سرماخوردگی مختصری دچار شدم . با خوردن چند لیوان موهیتو (ترکیب نعناع و لیمو) و البته کمی استراحت بهبود یافتم. امّا نمی دانستم این بیماری به مرگ مادرم منجر می شود. وقتی حالش به طور ناگهانی به هم خورد ، پنداشتم آمبولیِ ریه کرده و به علّت عدم تحرّک و فشارخونِ بالا دچار سکته مجدّد مغزی شده. به 115 زنگ زدم و بیمار را به بیمارستان بردم. بیمارستانی که انترن و اکسترنش آنفلوانزا ( و شاید هم کرونا !) گرفته بودند و از دماغشان آب جاری می کردند. دانشجویان محترم پزشکی مرا می بخشند ، ولی آن عدّه ای که با آنها برخورد داشتم ، معنای صحیحِ "آسپیره" را نمی دانستند. به سی تی اسکن رفتیم و در حالیکه در اطاق اسکن مانده بودم و پمپی را که به دستم داده بودند با شمارش 1تا 2 می فشاردم ، از سینه (و نه سر) مادر عکس گرفتند. به هر حال اشعه را به من و مادر بی حفاظ تاباندند و بعد به سالن اورژانسمان بردند. وحشتناک بود ، چند دکتر با آبِ ریزان از بینی ، به معیّتِ چند پرستار عصبانی. دستگاه اکسیژن خراب بود و مادر هم به هوش آمده بود. بدون آفازی و تنها از رنج لوله ای که در حلقش فروکرده بودند ، از من می خواست که لوله را از دهانش درآورم و من ممانعت کردم. چرا ؟! چون علی رغم حرفه ام (تفکّر انتقادی و شناخت شناسی) به شناختِ پزشکان اعتماد کردم. بیمِ آن داشتم که فیلسوفان را بدنام کنم و نامم را در کنار امثالِ جناب تبریزیان (روحانی منتقد طبّ جدید) مضحکه عام و خاص سازم. گفتم در این مورد ، تیغ تیزِ فلسفه را به سمتِ طبّ حاشیه نشانه می گیرم و به پزشکیِ تهاجمیِ روز اعتماد می کنم.

مادرم پا و دست راستش را تکان داد و با وجودِ لوله در دهان، گرسنگی اش را ابراز کرد . یعنی که مشکل من سکته مغزی نیست ، آفازی و پارالژی هم ندارم. امّا من به سائقه بیماری زمینه ای او ، مشکل را به سکته مغزی ربط می دادم. تا زمانِ رسیدن نوبت مادرم بیست تخت مانده بود. از پزشک اورژانس خواستم تا مادرم را معاینه کند. امتناع کرد. از هوشیاری اش گفتم و این که می خواهد با دستش لوله اکسیژن را درآورد. به پرستار دستور داد تا به مادر دکسامتازون تزریق کند. از دو دقیقه بعدش را می توانید حدس بزنید و تلاش ناکامی را که پزشکان و پرستاران برای احیایِ مادر انجام دادند پیش خود تجسّم کنید. گواهی فوتی که فردا صادر شد، علّت مرگ را وقفه تنفّسی در اثر سکته مغزی ذکر کرده بود. امّا پزشکِ بیمارستان با ملامت از من می پرسید ، چرا ریه مادر عفونی شده و بنا به عکس سی تی ، سه چهارم آن درگیر علائمی چون ذات الریه بوده ؟! به او گفتم سیگاری و اهل دود نیستم، جلویِ آلودگی هوا را هم نمی توانم بگیرم ، از علّت عفونتِ ریه مادرم هم خبر ندارم.

این روزها فکر می کنم ، شاید مادر به نوعی آنفلوانزا یا COVID-19 و امثال آن مبتلا شده و نبودن کیتِ تشخیص و کم تجربگی پزشکان از کاهی که می توانست رُفته شود ، کوهی به عظمتِ دماوند ساخته. کوهی که امروزه در ایران فراگیر شده و اشتباهِ پزشکی را به گردن ویروسی سرگردان انداخته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
این ویروس هوشمند ،به خاطر ماموریتی بزرگ پا به این دنیا گذاشته ، و ظرف دوسال آینده ماموریتش رو به انجام می رساند، وقتی رفتار کشورهای قوی رو با این ویروس می بینم انگلیس ،آمریکا و.... به این نتیجه می رسم که متاسفانه دیر یا زود همه مبتلا خواهند شد ،بسیاری نجات می یابند و جامعه هدف ویروس هم ..........
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
با وجود بی فرهنگها و بیسوادهایی که ساک بستن و راهی سفر شده و عزم کشتار هموطنهاشون رو دارند قطعا حالت سوم و بدترین حالت رخ خواهد داد
انتشار یافته: ۸۳
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
تمام سایت ها ی داخلی و معاند به این بحث پرداخته اند ولی یه اشتباهات گیج کننده هست که مدام تکرار میشه.
آقا چند درصد مبتلایان جان خود را از دست می دهند؟

تعداد بیماران به نقطه اوج خود یعنی ۴ میلیون نفر و تعداد مرگ و میر تا پایان بحران به ۳/۵ میلیون نفر خواهد رسید!!!
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
حامد قدوسی: متاسفانه فراوان دیده‌ام که یک بخش از توضیحات مدل مشایخی دچار سوء تفسیر شده است: «در این سناریو در روز ۱۲۰ام شیوع (تقریبا اواخر خرداد سال بعد) تعداد بیماران به نقطه اوج خود یعنی ۴ میلیون نفر و تعداد مرگ و میر تا پایان بحران به ۳/۵ میلیون نفر خواهد رسید. » هر چند که به نظرم جمله کاملا روشن است ولی در بسیاری از رسانه‌ها دیدم که عدد سه و نیم میلیون تلفات را به چهار میلیون بیمار تقسیم می‌کنند و صحبت از ۸۰ درصد تلفات می‌کنند!! چنین تفسیری کاملا نادرست است! توضیح می‌دهم چرا. برای این منظور اول ببینیم انتشار بیماری در این مدل‌ها چه‌طور فرموله می‌شود: در مدل مزبور ما چهار متغیر حالت (Stock) داریم: جمعیت فعلا سالم، جمعیت فعلا بیمار، جمعیت فوت کرده و جمعیت بیماری که به‌بود پیدا کرده است. در این بین، «جمعیت مبتلایان» صرفا آن گروهی از جمعیت را نشان می‌دهد که در این لحظه بیمار هستند (که البته بخشی از آن‌ها علایم شدید دارند و برخی علایم مشهود ندارند.) اگر متوسط طول دوره بیماری را ۱۷ روز بگیریم، می‌توانید تصور کنید که این متغیر مدل تقریبا معادل ۱۷ برابر مبتلایان جدید در هر روز است. اهمیت این متغیر در این است که نشان می‌دهد سیستم درمانی کشور باید در نقطه پیک آماده خدمات دادن به چه تعداد بیمار باشد (که باز برای جلوگیری از سوء برداشت باید تاکید کنیم که عدد بیماران بستری ۴ میلیون نیست چون همه ۴ میلیون علایم نخواهند داشت و نیازمند درمان نخواهند بود.) در حالی که متغیر تلفات، کل تلفات از ابتدای اپیدمی تا آخر آن است. در واقع این متغیر انتگرال کل تلفات روی زمان است. در نتیجه تقسیم کردن تلفات روی بیماران اساسا معنی ندارد چون تلفات کل مرگ و میر در تمام دوره را نشان می‌دهد، در حالی که «بیماران» صرفا تصویری از بیماران یک لحظه خاص است. پس چه چیزی را باید بر چه چیزی تقسیم کرد؟ مطمئنم در داخل مدل متغیر انتگرال «تعداد بیماران» که نشان‌دهنده کل افراد مبتلا شده از ابتدای بحران تا انتهای آن است وجود دارد یا قابل محاسبه کردن است (عدد مزبور سطح زیر نمودار متغیر آبی‌رنگ در اسلاید شماره ۳۵ است). ولی تا جایی که من در اسلایدها نگاه کردم این متغیر گزارش نشده یا در نمودارها موجود نیست. حدس من این است که این عدد حدود ۶۰ میلیون نفر خواهد بود. عدد مرگ و میر را فقط می‌توان به این عدد یعنی «کل مبتلایان» تقسیم کرد که در آن صورت در بدترین سناریو به مرگ و میری حدود ۶ درصد می‌رسیم. (باز تاکید می‌کنم که این عدد من دقیق نیست و باید مقدار دقیق متغیر «کل مبتلایان» را در داخل مدل نگاه کرد.) این فقط توضیحی از ساختار و روش درست تفسیر اعداد داخل مدل بود. که آیا اعداد سناریوی بدبینانه دقیق و قابل اعتماد هستند یا این‌که مکانیسم‌های دیگری در جامعه وجود خواهد داشت که انتشار بیماری را کنترل می‌کنند تا به آن عدد نرسیم خارج از بحث من است و می‌توان در بحثی جداگانه مدل را نقد کرده و این موضوعات را بحث کرد. متاسفانه این حداکثر اطلاعات من از خواندن اسلایدهای موجود بود و توضیحات بیش‌تر را باید از خود تیم مدل‌ساز پرسید. و
ناشناس
Germany
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
میگه تعداد بیماران در نقطه اوج خودش به چهارمیلیون نفر میرسه. که در خرداد ماه خواهد بود. قبل و بعد از این نقطه اوج هم مردم بیمار میشن بنابراین مجموع بیمارها دهها میلیون خواهد بود که خیلیهاشون خوب میشن و سه و نیم میلیون نفر از دست میرن.
فکر اینکه در یک زمان چهار میلیون نفر بیمار در کشور باشن وحشتناکه امکانات پزشکی برای یک دهم این جمعیت هم نداریم و درصد مرگ و میر نسبت به کشورهای دیگه خیلی بالاتر خواهد بود.
مریم
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
منظور از مبتلایان افرادی است که علائم بیماری در آنها ایجاد شده و شدت میابد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
3.5 میلیون نفر جان خود را از دست می دهند چون در آن موقع دیگر کشور نمی تواند امکانات درمان 4 میلیون بیمار را فراهم کند .
khak
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
چی میگی مشتی اگر تجمع امنیتی باشه که سه سوته جمعه ولو خودی نخودی باشن معاند معاند یارو اگر نصف شب به قصد ضدامنیتی تصمیم به ورود وخروج از مرز داشته باشه شماره کفش ورنگ لباس ونحوه ورودش ثبت میشه انوقت وقتی هشدار برای سلامتی مردم میدن معاند وال وبل برو بابا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
منظور از مرگ و میر تعداد قربانیان کرونا نیست... با پر شدن بیمارستان ها و مراکز درمانی خیلی موارد ساده تر کشته خواهد داد...
طهمورث
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
امروز که جاده قم مملو از ماشین بود و به راحتی در جلو دوربین دروغ میگفتن فاتحه اکثرشون که میرن مسافرت با فامیلاشون را خوندم ما موندیم خونه که کمک این پرستارهای که خواب و خوراک ازشون بریده و فرزندانشون را ندیدن و به جامعه خودمون کمک کنیم این سفرها و دروغها نتایج منفی و خیلی بالایی داره دلم خونه برا پرستارها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
خوب اینا برمیگردن .مریضیشونم با خودشون میارن میدن به هممون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
فکر نکنید فقط اونهایی که رفتن مسافرت فاتحه شون خونده است. عدم رعایت جمعی ممکن است به افزایش شیوع کرونا دامن زده و من و شمایی که رعایت می کنیم را نیز به مبتلا کند. این قضیه مثل اون کشتی هست که هیچ کس حق ندارد زیر پای خودش را سوراخ کند!
ناشناس
Finland
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
گیت ورودی رو ببندید.4 تا تیر هوایی هم در کنید همه برمیگردن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
تو ایران با اگر و مگر کار پیش نمیره
فقط زبان زور میفهمن یه عده زبون نفهم
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
کل دنیا همینه
دلفانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
حسین آقا کل دنیا یه حداقل هایی را رعایت میکنند مثلا همین کشور های اطراف خودمان با اینکه وضعیت بهداشتی اونا از ما خیلی پایین تره اما حال و روز اونا خیلی از ما بهتره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
به هر حال مهم اينه كه در فرهنگ ايراني مرگ هميشه مال همسايه است
علی پور
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
مدیران بصیر و توانمند در تصمیم سازی به نتایج بررسی های آماری توجه ویژه داشته و آن را ملاک عمل قرار میدهند.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
بصیرو خوب امدی بخصوص اون معاون وزیر حریرچی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
خداروشکر همه نظر دادن فقط استاد شریف ازدانشگاه شریف مونده بود که کاملا آب پاکی رو بریزه رو تو صفحه فرارو آخ عزیز من استاد من عزیزای من گاهی وقتها سخن نگفتن هم خودش یک سناریو هستش اون دکتر عزیز که برا تست الکل از آتیش استفاده میکنه و کاملا راهی خطرناک و نشدنی رو پیشنهاد میده برا تست و خیلی چیزای دیگه که به جز برای شهیر شدن نیست
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
هموطن گرامی ایشان استاد برجسته
دانشگاه مهندسی صنایع و مدیریت شریف هستند. ایشان اظهار نظر آنطور که بقیه می کنند نکرده است بلکه به واسطه تخصص خودشان درتحلیل و شبیه سازی سیستمها اظهار نظر کرده اند. بسیاری از متخصصان طراز اول کشور ونیز بسیاری هموطنان متخصص که مهاجرت کرده اند درس آموخته ایشان هستند. به عنوان کسی که افتخار داشتم پشت میز دانشگاه به حرف های ایشان گوش کنم منبعد بیشتر از قبل رعایت خواهم کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
منظورت اینه دکتر مشایخی نیاز داره مشهور بشه؟!!!!
ناشناس
United States of America
۰۴:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
دکتر مشایخی یک استاد معمولی دانشگاه‌شریف نیست. ایشون یکی از بهترین دانشمندان حوزه ی سیستم داینامیکس هست و دو سال پیش به پاس یک عمر فعالیت علمی در این حوزه ی فوق تخصصی بهشون بالاترین نشان این گروه از متخصصان رو دادن. اگر آمریکا مونده بودن الان یکی از بالاترین مقامات دانشگاه مدیریت ام آی تی بودن. در نتیجه شما که نمیدونی داری در مورد کی حرف میزنی یکم مودب تر باش.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
دکتر مشایخی نیازی به "شهیر" شدن دارن؟ یا شما؟ در همه جامعه علمی و فنی ایران دکتر مشایخی شناخته شده هستن و محترم... پیشنهاد می کنم یک جلسه از کلاس های ایشون که مجانی روی اینترنت هستن رو ببینید بعد "اظهار فضل" بفرمائید!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
فراهم سازی شرایط لازم برای اعمال محدودیت مزبور نیاز به برنامه ریزی و تمهیدات جدی دارد که فقط از یک مدیریتی با قدرت فکری زیاد و همت بلند بر می آید.
خود ایشان می‌گوید مدیریتی با قدرت فکری زیاد که در این سیستم جزو محالات است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
وقتی روحانی می‌گوید قرنطینه در کار نیست یعنی جان انسان ها برایشان مهم نیست. یعنی فکر می‌کنند از ایتالیا و اسپانیا قوی تر و توان مدیرتشان قوی تر است یا واقعیت ها را درک نمی‌کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
عین ترامپ که گفت قرنطینه در کار نیست. ایتالیا هم موفقیتی کسب نکرده و کشته‌هاش روز به روز بیشتر میشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
روحانی روحیه، تفکر و رفتارش به اون افرادی میخوره که همچنان تو جاده و خیابانند. رئیس جمهور اوناست ما هم اشتباهی بهش دو دور رای دادیم.
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
فرهنگ ما، و مردم ما، در مقابل قرنطینه مقاومت می‌کنند، و ممکنه قرنطینه خودش باعث پیدایش مشکل جدی جدیدی بشود. مثلا درگیری!

با تعطیل کردن اصناف، اماکن فرهنگی و تاریخی و... عملاً باید شهرها را تعطیل کرد و انگیزه سفر را در مردم کم کرد. که آن‌هم در همه موارد جوابگو نیست! طبیعت را نمی‌توان تعطیل کرد
یک قمی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
شمام این وسط از آب گل آلود ماهی بگیر! اصلا می فهمی تو ایران امکان قرنطینه نیست!!!! فکر می کنی که میشه!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
ایتالیا چون دیر اقدام کرد تا یکی دو هفته آمارش صعودیه ولی کم کم شیب کند و بعد نزولی میشه. صبر کنید تا نتیجه قرنطینه رو ببینید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
با این سیل مسافرتی که عده ای ابله و خودخواه راه انداختن شک نکنید مرگ و میر میلیونی در راهه
ناشناس
United States of America
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
امیر کبیر یک زمان به شاه گفت من الان به شما میگم
مملکت با توصیه (خاله و عمه تلوزیون) اداره نمیشود. مملکت قانون میخواد
ناشناس
Finland
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
مقدار کاهش ارتباطاتی که همین الان در کشور وجود داره بیشترین حالتی هست که میتونه با توصیه به مردم انجام بگیره و همین هم در چند هفته آینده برای خیلیها قابل تحمل نیست. بقیه مردم یا به در آمد روزانه وابسته هستن یا علاقه ای به رعایت کردن ندارن. حالا دلایلش میتونه متفاوت باشه ولی اون گروهی که به درآمد وابسته هستن رو تنها با حمایت میشه توی خونه نگه داشت و گروهی هم که رعایت نمیکنن با قرنطینه و محدودیت عبور و مرور. جز اینها راه دیگه ای نیست.
محمد
United Arab Emirates
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
با گفتن مردم با فرهنگ ما کار درست نمی شود حجم ترافیک و تردد جادهای را که از تلویزیون میبینم مصداق بی فرهنگی و نفهمی یک ملت ول و زبون نفهم است.
ناشناس
Finland
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
مردم بی فرهنگ نیستن مسئولان بی اراده اند.از طرفی ادارات و بانک دایر است از طرفی مردم رو به خانه نشینی دعوت میکنید.بس است این همه تزویر و ریا
khak
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
وقتی برای هر اب سرکه ای مردم را در صحنه میخوان وبه صحنه میکشانند یعنی مردم رو عا دت به این امور دادن
امین میرزائی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
من از جمله فیلسوفم و به آماری که از دخل و خرج مردمان ، یا شاد و ناشاد بودن و مرگ آنان ، یا آلودگی هوایشان ، یا میزان بینی های عمل کرده و اپیلاسیون و لوازم آرایشی مورد استفاده زنان منتشر می شود اعتمادی ندارم ! نه آن که آمار را نمی فهمم و ریاضی ام ضعیف است . نه ! اتفاقاً چون به فلسفه ریاضی و علم آمار آشنایم به این خبرها می خندم. مخصوصاً وقتی میزان مرگ و میرِ ناشی از تصادفاتِ جاده ای در بهمن ماه-یا مرگ ناشی از آلودگی هوا- را با آمار مرگ و میر کرونا مقایسه می کنم و اصراری برای قرنطینه اگزوز نمی بینم!!

در هر توزیعِ آماری یک نما و یک میانگین و یک میانه وجود دارد. در توزیعِ نُرمال این سه بر هم منطبقند ، یعنی هرسه در وسط منحنی زنگوله ای قرار می گیرند. نما یعنی عددی که در توزیع بیشتر تکرار می شود. میانگین یعنی جمعِ تقسیم بر تعداد . میانه هم عددی است که دقیقاً در وسط قرار می گیرد. فرض کنید روش پیشنهادی درباره اندازه گیری ابتلا به کرونا را درباره میزان دارایی مردم ایران به کار ببندیم و به میلیاردر بودن معلّمان ایرانی افتخار کنیم.

فرض کنید (فرض است دیگر) مجموعِ دارایی ده هزار معلم محترم سه تا تک تومانی باشد ، امّا اموالِ دو معلم پیشنهادی شاغل در مؤسسات کنکور یا شبکه هفت سیما به صد هزار میلیارد دلار برسد . میانگینِ دارایی معلمان می شود 2 تا صد هزارمیلیارد دلار+ ده هزار تا سی تومان ، تقسیم بر تعداد معلّمها (ده هزار و دو معلّم فرضی !!). در این صورت است که منحنی توزیع آماری ، به سمت راست یا چپ چولگی پیدا می کند و قاطبه فرهنگیان میلیاردر (آن هم از نوع جمشید بسم الله )می شوند !

در این میان پای تئوری آشوب - chaos theory - هم به میان می آید که از حوزه پیش بینی ریاضی دانان و فیلسوفان فراتر می رود و کنترل این سیستم پیچیده را در کف با کفایتِ خداوند نگه می دارد. جنبشهایِ اجتماعی و سیاسی و بلایایِ طبیعی از مدل غیر خطی non linear تبعیت می کنند که قابل پیش بینی نیستند. یعنی حتّی از مدلهای احتمالاتیِ مبتنی بر منحنی زنگوله ای تبعیت نمی کنند و توزیع نرمال و غیر نرمال ندارند و به اصطلاح یک شبه از کاه کوه می سازند ! این قبیل نوسانات پریودیک نیست که مانند جزر و مد دریا قابل پیش بینی باشد ، بر خلافِ پیش بینی هایی که خطی اند و از این نظر به چنگالِ آینده پژوهی در می آیند. کرونا ، اگر مسأاله ای صرفاً بهداشتی بود ، کلامتان را می پذیرفتم. امّا پایِ بستنِ حرم و شکستن در و باریدن بادمجان مجازی و ترکیدنِ چهارشنبه سوری و سرکشیدن الکل صنعتی که به میان می آید ، پیش بینی رفتار مردم دشوارتر می شود. مثل وضعیت آب و هوا که غیر خطی ست و فراتر از 72 ساعت آینده را مشکل می توان پیش بینی کرد.

مشکل سوّم ، ایستا فرض کردن جامعه علمی و غفلت از پارادایم شیفت جامعه محترم پزشکان است. الان که این کامنت را می نویسم ، نتیجه کار دانشمندان استرالیایی در مجله نیچر به چاپ رسیده و کرونا را مانند آنفلوانزای مألوف و سنتی و دوست داشتنی (!) دارای دوره بهبودی 14 روزه دانسته . یعنی لنفوسیتهای نوع تی را مسئول مبارزه با ویروس جدید معرفی کرده. چیری که در نوشته های دیگری پیش بینی کردم و در کامنتی که چند روز پیش و در ذیل خبر دیگری برایتان ارسال کردم ، مورد تاکیدش قرار دادم. اگر خاطرتان باشد نوشتم قرار گرفتن در محیط کمی آلوده باعث مصونیت است(فی المثل اسید سیالیک موجود در مدفوع حیوانات مزرعه ، باعث مقاومت بدن مزرعه داران آمیش و آلپ و جلوگیری از آسم و آلرژی در کودکان شده است) . گفتم بدن دارای دو نوع سیستم دفاعی ست ، عمومی و اختصاصی. تب کردن باعث گرم شدن بدن و مرگ پاتوژنهاست،اسید کلریدریک معده باکتریها و ویروسهایِ مهاجم را می کشد، موکوس حلق و بینی پاتوژنها را به بیرون (به صورت عطسه و سرفه و استفراغ) ، یا به محیط اسیدی معده پرتاب می کند. سلولهای تی و بی هم مسئولِ یادگیریِ اطلاعاتِ ژنتیکیِ ترکیبِ پروتوئینیِ جدارِ پاتوژن هستند. لنفوسیتهای تی و بی به تدریج عمل می کنند و به تدریج آداپته می شوند . یعنی آنتی بادی می سازند و نقشه ژنتیکی پاتوژنهای جدید را به یاد می سپارند ، تا دفعه بعد با آن مقابله کنند .گفتم که پزشکان محترم با تجویز داروهای سرکوب کننده ایمنی بدن (مانند دکسامتازون و کورتون) ، یا خشک کننده مخاط و تب بر یا آنتی ترومبوز مغزی و ریوی مانند آنتی هیستامین یا سدیم هپارین ، یا ضد اسیدهای معده (مانند شربت منیزیم)، این امکانات طبیعی را از بدن می گیرند.من مادرم را همین چند ماه پیش از دست دادم . زمانی که پزشکان محترم ، عفونت ریه را سکته مغزی تشخیص دادند و به بیماری که قبلاً سکته مغزی کرده بود (هشت ماه قبل) ، دکسامتازون تزریق کردند.من آن زمان با پزشکان راه آمدم ، چون کیت تشخیص کرونا به ایران نیامده بود و متخصصان محترم از تشخیص افتراقی عاجز بودند.

و یادتان هست که گفتم در اوایل دهه آخر قرن گذشته به ورود بیش از حد آنتی بیوتیک به سبد مصرفی مردمان رأی دادیم و پس از دو دهه سیستم پروبیوتیک را جایگزین آن کردیم . چرا ؟! چون با این "پارادایم شیفت" اساسی (اصطلاحِ کوهن، فیلسوفِ علم قرن بیستم) ، همه یافته های قدیم را باطل دانستیم. علم است دیگر .خانم دکتر مهرناز اسدی در برنامه فرمول یک شنبه شب ، از بی فایده بودن قرنطینه و لزوم بلکه حُسنِ ابتلای اکثریت (از جمله علی ضیاء) به کرونا سخن می گوید و همزمان با آن دکتر دیگری که سمت ریاست کمیته بحران کرونا در تهران را به عهده دارد ، از وحشی شدن ویروس سخن به میان می آورد !!

خدا را شکر ، آمار دانان واشنگتن پست و نیویورک تایمز و تایمز لندن و آسو شیتد پرس و دانشگاه شریف در خم یک کوچه مانده اند، امّا پیش بینیهای کامنت من (ولو به صورتِ کج و مُعوَج !) به وقوع پیوسته است !!
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
بزرگ‌ترین مشکل بشر جهل نیست، توهم دانستن است.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
چه انتظاری از مسوولان و روحانیون داری؟ فقط تعطیل کردن 3 تا حرم با وجود اصل بدیهی شیوع بالا در این اماکن مقدس، یک ماه طول کشید!
میثم
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
وظیفه دولت بود جلو این سیل مسافر رو می گرفت ولی کار نمی دونم چطور پیش میره و چه تفکری پشت قضیس ولی به هر حال مثل همیشه بندو به آب دادن
ناشناس
Germany
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
دولت باید قرنطینه کند،جرا انجامش نمی دهید؟انمریکا با ۶۰۰۰ مبتلا همه ایالتها ش را قرنطینه کرده ،اونوقت در ایران میگن نیاز نیست؟،خون این‌نلت به گردن اونهایی که احازه قرنطینه نمیدهند.
حسبن
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
سلام خدمت همه هموطنان
مشکل دیگری که در صورت تطویل پروسه شبه قرنطینه پیش خواهد آمد این است که آن عده ای که رعایت میکنند و سیستم خسته و انرژی خود را از دست خواهند داد که هم هزینه به خانواده های و هم کشور تحمیل خواهد کرد.
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
فرارو کمتر پیش بینی کن لطفا ، اینجور شما پیش بینی می کنی فاتحه همه خوانده است
ناشناس
France
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
نسخهٔ شعرای قدیمی ما برای کرونا: دلا خو کن به تنهایی، که از تنها بلا خیزد
دلفانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
پس کرونا در ایران سابقه بس طولانی دارد .
ناشناس
France
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
طبق نظریهٔ داروین، در پروسهٔ انتخاب طبیعی، موجودات پیر و ضعیف از رقابت حیات خارج شده و ژنوم قویترین موجودات زنده به بیماریها، به نسلهای بعدی منتقل می شود و با این روش ادامهٔ حیات موجودات تضمین می شود.
پ
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
داروینیسم خیلی وقته منسوخ شده
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
پس به نظر شما باید تشکیلات وزارت بهداشتو جمع کرد تا انتخاب طبیعی ژن های قوی را نگهدارد؟ مثل نژاد اریایی هیتلر؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
ای کاش در این تحقیق هزینه اقتصادی ناشی از هر یک از این سناریو ها هم محاسبه می شد. به نظر می رسد مجموعا سناریوی اول کم هزینه تر باشد. یعنی دولت با اعمال برخی محدودیتها (و نه قرنطینه کامل) می تواند هزینه های اقتصادی ناشی از کرونا را کاهش دهد. چرا دولت این کار را نمی کند؟! چرا پاسخ اقناع کننده ای وجود ندارد؟!
نه به اینکه نیروهای مسلح ادعا می کنند تا دو روز دیگر همه خیابانها خلوت است، نه به اینکه دولت روحانی اصلا قرنطینه را مردود می داند. یک نقطه بهینه و میانه ای هم هست که می تواند شامل تعطیلی محلهای تجمع، همه فروشگاهها (به جز اقلام ضروری)، محدودیت تردد بین شهری به جز موارد ضروری و ... باشد.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
دولت چکاره س؟ دولت حریف بعضی وزرایش نیست .
ابوالفضل
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
با مدیریت قوی میتوان جلوی بحران راگرفت.با میانه روی در این شرایط اوضاع بدتر میشود.
ابوالفضل
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
با مدیریت قوی میتوان جلوی بحران راگرفت.با میانه روی در این شرایط اوضاع بدتر میشود.
ناشناس
France
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
چرا برای حفظ نظام از نیروهای نظامی ارتش ، سپاه ، بسیج را میریزند به خیابانها و مردم را تحدید میکنند ولی برای حفظ جان مردم حاضر به اینکار نیستند؟
حکومت فکر میکند مردم از بیماری بمیرند بهتر است که به خیابانها بریزند .
غافل از اینکه این میزان مرگ و میر مردم را به جنون خواهد کشید و از ترس مریضی و قحطی به جان هم و حکومت خواهند افتاد. عاقبت خوبی از این وضعیت نمیبینم.
دلفانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
ناشناس عزیز به خدا خیلی آقایی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
شیوع کرونا ازشهرقم بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
40 ساله مملکت داره همین طور اداره میشود
ناشناس
Germany
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
من با وجود اینکه خودم شمالی هستم و دلم لک زده برای رفتن به وطنم تو خونه نشستم چرا باید تاوان بی شعوری و بی مسئولیتی اون کسی رو بدم که عین خیالش نیست
حالا که دولت جرات تصمیم گیری نداره و همه چیز رو به قضا و قدر سپرده
من به عنوان یه شهروند از سپاه و ارتش درخواست دارم به وظیفه میهنیشون عمل کنن و با اعلام حکومت نظامی داخل شهرها جاده های بین شهری رو هم ببندن چرا باید من جونم در خطر باشه چون همسایه ام بی شعوره؟
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
تنها راهش اینه که حکومت نظامی اعلام کنند .
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
چرا از نیروهایی که ابان ماه اوردید استفاده نمی کنید اونارو فقط برا همون کارا دارید
ناشناس
United Arab Emirates
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
با نهایت احترام به" آقای دکتر علینقی مشایخی استاد مدیریت دانشگاه صنعتی شریف، دانش‌آموخته دانشگاه ام‌آی‌تی و رئیس انجمن ایرانی پویایی‌شناسی سیستم‌ها" یک نکته در این محاسبات ریاضی در نظر گرفته نشده است و آن رفتار زیستی (بیولوژیک) ویروس و نیز رفتار بدن موجود زنده است. اینگونه محاسبات عمدتا برای سیستم های خطی بدون تغییر در زمان و دارای ساختار منظم ریاضی مطرح می گردند. در مورد این ویروس و هر ویروس دیگر منتشر شونده از طریق هوا با توان انتشار با چنین قدرتی، کاهش تماسها به درجاتی در کند کردن ابتلا موثر است ولی نهایتا مانع ابتلا نیست زیرا نمی توان هوای جهان را از ویروس عاری ساخت. معمولا در اینگونه همه گیری جهانی(پاندمی) ابتلاء درصد زیادی از مردم با درجات مختلف از بدون علامت(اکثرا)تا درجات مرگبار (با درصدهای متناسب با بیماریزایی ویروس و توان بیمار، که احتمالا در این مورد تا حدود 15 در صد کل بیماران بدحال و در حال خطیر/Severe and /critical و نه همه بستری شذگان/) منجر به کنترل نهایی بیماری می گردد. البته سرنوشت ویروس روشن نیست و ممکن است بطور محلی(اپیدمیک) یا انفرادی(اسپورادیک) به تداون زیستی ادامه دهد. الگوی کشور چین نشان میدهد که که بیماری نهایتا تمایل به کاهش گستردگی دارد به این معنی که ویروس در سیر انسان به انسان قدرتش بیشتر نشده است.
تمام اقدامات حتی قرنطینه ازنوع سخت که در ایتالیا انجام شد نشان میدهد که بیماری باید سیر مشخصی را تا کاهش طی کند .
برای اطلاعات دقیق از آنچه رخ داده اسات و کسب اطلاعات مفید و ضروری به سایت زیر مراجعه نمایید
https://www.worldometers.info/coronavirus/
ناشناس
United Arab Emirates
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
دود حماقت افرادی که تو این دو هفته تعطیلات رعایت نمیکنند به چشم همه می ره. در نظر بگیرید بعد از تعطیلات ، امکان نگه داشتن مردم در خانه ها نیست. چون مردم باید برای گذران زندگی شان ، سر کارهایشان حاضر شوند. اگر امکان قرنطینه کامل وجود ندارد براحتی میشه از ورود و خروج افراد از شهرها جلوگیری کرد. من بودم ، با چندتا از این بلوکهای نیوجرسی جاده ها را می بستم !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
وقتی رئیس جمهورمون انقدر نسبت به کرونا و تورم و گرانیهای کمرشکن افزایش قیمت دلار و ماشین و .... بیخیالند از مردم چه انتظاری دارید. وقتی دکتر و پرستارای ما دارن از کمبود وسایل مراقبتی جان میدهند ایشان میگویند از شنبه اوضاع عادی میشود کدام شنبه شاید بیاید شاید نیاید - بقول احمدی نژاد ۵ میلیون در تهران زیادیند - میبینید همه مسئولین و رئیس جمهورامون برای رفاه و امنیت و زندگی مردم پشیزی ارزش قائل نیستند
سینا
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
خوب است دولت نسبت به برداشتن تحریم ها هر چه زودتر اقدام نماید تا امکان وروددارو و ملزومات پزشکی و....فراهم شود.در اولین گام با رها ساختن زندانیان امریکایی حسن نیت خود را نشان دهد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
در کل مسولین دوست دارند مردم افسرده باشند و به ظاهر میگویند مردم سفر نکنند ولی همش نمایشه یک تبگیر دستشان گرفتند در ورودی شهرها که چی حالا مثلا میخوان چیکار کنند اگر میخواستند باید ورودی شهرها را ممنوع میکردند اینها همش شو است بدشان نمی آید کلی کشته شوند و افسردگی بیشتر
دلفانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
++++++++
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
مدلسازي بر اساس كدام معياري اعتبارسنجي شده است. با فرض بهترين حالت بهداشت و قرنطينه(حالت اول) تا دو روز ديگر بايد حدود 10 هزار نفر بميرند تا به عدد 12 هزار نفر برسيم- با توجه به فوتي تابه امروز.
اگر فرض كنيم طي 10 روز آينده روزي 200 نفر فوت كنند. تعداد فوتي ها در روز هشتم فروردين 2000 نفر افزايش خواهد يافت و با احتساب امروز كه 1135 نفر ميشه 3135 كه با 12000 نفر حالت اول خيلي فاصله داره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
باید همگی به توصیه های پزشکی و کارشناسان همه گیرشناسی توجه کنیم ولی اینقدر بدبینی و کشته شدن میلیونها نفر هم درست نیست و قطعا همچین فاجعه ای رخ نخواهد داد،،، یادمون باشه که تا وقت مردن نرسه نمیمیریم!! نمونه آن درمان یک خانم ۱۰۳ ساله کرونایی در چین بود!!!
یک ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
آیابه آنانی که بدون ضرورت وبدون توجه بخطراتی که مسئولین دولت وبهداشتی گوشزدمیکنندازعدم مسافرت، بمسافرت میروند، آیامیتوان انسان بامسئولیت اسمش گذاشت؟؟یاجاهل وحیوان بهتره؟؟!!.
Nima
Canada
۰۷:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
خلایق هر چه لایق
مردم ایران نتیجه فعل و اندیشه خود را می بینند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
به درک . . .

من به کمتر از چهل میلیون تلفات از این جماعت .وسفند راضی نیستم . باید جمعیت به همان ۳۵ میلیون نفر برسد . کمیت را فراموش و به کیفیت بیندیشیم . . .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
خودت به درک.
بی شعور!
ادب یادت ندادن؟
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
شما احتمالا هیتلر نیستی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
کاملآ موافقم
ناشناس
United Arab Emirates
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
متاسفانه چاره‌ای جز همینی که شما میگین باقی نمونده. فقط حیف از آدمهای درست‌حسابی که این وسط تلف میشن وگرنه به نظر من هم نابود شدن اکثر این جمعیت ایرادی نداره
مريم
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
فرارو چرا چنين نظرات بي ادبانه وتوهين اميزي را منتشر ميكني !!؟؟اين چه ادبياتي است ؟ ميبخشي ولي خود شما هم جزو اين گوسفندان محسوب خواهي شد
كجاي دنيا بدون حمايت از مردم فقط از انها خواسته شده رعايت كنند ؟ مگر ممكن است ؟ من از صبح چند داروخانه رفتم ونتوانستم ماسك پيدا كنم چطور بدون حمايت وپشتيباني ميتوان درخانه ماند !!!؟مردم را بايد حمايت كرد وبعد از انهاخواست. رعايت كنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
روحانی برای قتل مردم کمر همت بسته با لغو تعطیلی بازارها و عدم قرنطینه کردن شهرها
علی عمادی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
مگر کردم خودشان عقل و شعور ندارند که پایبند به سلامتی خودشان باشند همینهایی که الان بیرون هستند و قرنطینه خانگی را رعایت نمی کنند هر کدومشون یک تئورسین واسه خودشون هستند ، اینهارو به خاطر فریدئن نگفتم به خطر بی فرهنگی خودمان گفتم فرارو نامردی اگه چاپ نکنی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
وقتی خود حکومت قرنطینه را جدی نمیگیرد یعنی برای جان مردم ارزش قایل نیست طیعتا مردم هم قرنطینه را جدی نخواهند گرفت هرکس هم انتقاد کند از عجایب روزگار فردا می آید استوری میگذراد و به غلط کردن می افتد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
توجه فرمائید:
روش تحقیق ایشان ظاهرا عاری از خطا می باشد ولی اطلاعات ورودی ایشان مشکل دارد. مسئولان پزشکی قبل از انتشار مقالات باید مرکزی را به پاسخگویی و ارائه داده های محققان اختصاص دهند.ایشان ضریب ابتلای 0.02 الی 0.10 را یه حدود 60 درصد رسانده اند که تاکنون تایید این رقم در هیچ منبع جهانی مشاهده نشده است.
"برخی فرضیات مهم مدل که ممکن است تغییر داده شوند: 60 درصد از جمعیت 80 میلیونی مستعد ابتال به بیماری کرونا هستند. 40 %بقیه به علت سن کم و شرایط خوب سیستم دفاعی یا بیمار نمی شوند و یا بیماری را بطور خفیف میگیرند و بهبود می یابند. "
شما شمار بالای مسئولین دریافت کننده خدمات تشخیصی در کل ایران و جهان را که با نشانگان خفیف ارزیابی می شوند را ملاحظه کنید تقریبا موردی از فوت مشاهده نشده است. و این در حالی است که درمان قطعی ابدا وجود ندارد. این حذف فقط حدود 40 درصدی ظاهرا غیرمستند است و به نظر می رسد که این جمعیت آماری بسیار وسیعتر می باشد.
نکته خطرناک پنهان مانده در آمار ایشان در ابتلای مجدد است. آمار تاثیر ابتلای مجدد در میان افراد مبتلای قطعی تاکنون در هیچ جای دنیا مشاهده نشده است. اگر یک مورد ابتلای مجدد در چین و ژاپن با مرگ و میز 7000 نفری مقایسه شود بنظر نمی رسد که این تعداد حتی اگر به مرگ و میز هم منجر شود خیلی تاثیر گذار باشد.
آمار ابتلای مجدد در مبتلایان غیر قطعی که دقیقا این نشانگان را ندارند مشخص نیست و همین منبع ریسک محسوب می شود ولی این هشدار هنوز تائید نشده است.
تعداد مرگ و میر سالانه در ایران حدود کمتر از 400 هزار نفر است سایت آمار اداره متولی جمعیت ایران اطلاعاتی در این باره ارائه نمی دهد. آمار 1000 متوفی حوادث رانندگی در یک ماه که با آمار مورد ادعای مقامات در ماه اول یکسان است. نشان از این دارد که مرگ و میر در مواردی غیر از سناریوی بد تاثیری بر تلقیات عامه نخواد داشت.
اما در سناریو بد، استفاده از عامل آمار ترس از مرگ عامل موثری در اثرگذاری این تحقیق است. مسئولان پزشکی البته قطعا باید پاسخ گو باشند که اگر بر آمار مرگ و میر در مرکز ابتلا یعنی قم که تاکنون 22 نفر گزارش کرده اند مصر هستند به این تناقض چه پاسخی دارند. قم بدون قرنطینه و جداسازی (با آمار 22 نفری ادعای مقامات رسمی) منبع نسبتا مستقلی برای تحفیق است.
یک نکته موجود است که اگر انتشار آمار هشدار دهنده عامل همیشه درست در کنترل بحرانها است آیا مسئولان بهداشتی در این رویه تجدیدنظر کرده اند.
فرارو می تواند این نتایج را برای محقق محترم خاطرنشان سازد.