bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۳۴۷۱۴

توضیحات حاجی‌میرزایی درباره زمان بازگشایی مدارس

توضیحات حاجی‌میرزایی درباره زمان بازگشایی مدارس

وزیر آموزش و پرورش با بیان این‌که تابع سیاست‌های ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم، گفت: در این ستاد متناسب با آمار و اطلاعات استان‌ها اعلام می‌شود که چه زمانی مدارس بازگشایی خواهد شد.

تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۹

محسن حاجی‌میرزایی در برنامه گفت‌وگوی شبکه خبر سیما اظهار کرد: دنیا با بزرگ‌ترین وققه آموزشی مواجه شده است و بیش از یک میلیارد و ٨٠٠ میلیون دانش‌آموز در سراسر دنیا از حضور در کلاس محروم هستند و همه کشور‌ها برای جبران وقفه و تداوم جریان آموزش تدابیری را در دستور کار دارند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: از همان روز‌های نخستین تعطیلی مدارس به دلیل شیوع کرونا، وزارت آموزش و پرورش با همکاری سازمان صدا و سیما، کار آموزش را آغاز کرد و در حال حاضر با سه شبکه سیما و ٢٨ نوبت، آموزش روزانه در رسانه ملی انجام می‌گیرد و بازخورد‌های که داشتیم نشان می‌دهد که استقبال خوبی از این برنامه‌ها شده است.

حاجی میرزایی تصریح کرد: با ذخیره مجدد برخی دروس در فضای مجازی می‌توان به اقبال دانش‌آموزان از این برنامه‌ها پی برد.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: تلاش کردیم شبکه‌هایی انتخاب شود که توزیع، پوشش و گسترش جغرافیایی‌شان خوب است و این کمک زیادی به ما کرد.

وی در ادامه اضافه کرد: معاونان آموزشی وزارت آموزش و پرورش به دلیل مشکلات ناشی از سفر ناگزیر بودند معلمان را از استان‌های تهران و البرز انتخاب کنند و افرادی برگزیده شدند که داری ویژگی‌های خوبی باشند و به تدریج بهتر هم شد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این‌که تابع سیاست‌های ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم، گفت: در این ستاد متناسب با آمار و اطلاعات استان‌ها اعلام می‌شود که چه زمانی مدارس بازگشایی خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که دانش‌آموزان نمی‌توانند با معلمان در برنامه‌های آموزشی تعامل برقرار کنند، گفت: آموزش نیازمند تعامل بین دانش‌آموز و معلم است و ما باید تدبیر می‌کردیم که آموزشی صورت بگیرد که این تعامل برقرار شود.

حاجی میرزایی افزود: پیش از شیوع کرونا در برخی از مدارس استفاده از فضای مجازی برای آموزش وجود داشت، از آن‌ها خواستیم آن را توسعه بدهند و تلاش کردیم تا به شکل هماهنگ، منسجم و منضبط انجام بگیرد.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: به دنبال این هدف شبکه مناسب و خاص این کار طراحی کردیم و از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده کردیم و به پیام‌رسان‌های داخلی مجال داده شده تا در این بستر خدمات آموزشی را ارایه دهند.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: قرار است در شبکه اجتماعی دانش‌آموزان «شاد» همان مدرسه‌ای که در فضای واقعی وجود دارد در فضای مجازی شکل بگیرد و همان دانش‌آموز، معلم و کلاس در فضای مجازی وجود دارد و همان مناسبات مدرسه واقعی در این فضا اتفاق خواهد افتاد و برگزاری آزمون، حضور و غیاب در آن انجام خواهد گرفت.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: امیدواریم تا نیمه فروردین با رفع مشکلات فنی این بستر عملیات آموزش بر روی آن شکل بگیرد تا دانش‌آموزان وارد هرکدام از پیام‌رسان‌ها که شوند وارد مدرسه و کلاس خود خواهند شد.

حاجی میرزایی تصریح کرد: در ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شده است با احتساب آموزش‌های انجام شده اگر تعطیلات مدارس به اردیبهشت موکول شود ۴ تا ۶ هفته به سال تحصیلی افزوده شود. چراکه نمی‌خواهیم سال تحصیلی آینده تغییر کند و امکان دارد دوره‌ها فشرده‌تر شود و از ظرفیت پنج‌شنبه‌ها و جمعه‌ها و افزایش ساعات آموزشی نیز برای آموزش دانش‌آموزان استفاده شود.

حاجی میرزایی با بیان این‌که آموزش کتاب‌های درسی باید تمام شود، گفت: تا اسفند ٧٠ درصد محتوای آموزشی انجام شده بود و ۳۰ درصد باقی مانده است و تلاش می‌کنیم تا محتوای باقی‌مانده به روش‌های مختلف انجام شود و کاستی در آن نداشته باشیم.

وی با اشاره به مهم‌ترین عملکرد آموزش و پرورش در سال ٩٨ گفت: آموزش و پرورش در سال گذشته ١۵ میلیون دانش‌آموز را تحت پوشش قرار داده است و تلاش کرده تا این پوشش را به حداکثر برساند که ٩٨،١٨ درصد پوشش لازم‌التعلیم‌ها تحقق پیدا کرده است.

حاجی میرزایی در ادامه اضافه کرد: فعالیت‌های مربوط به جبران کاستی‌ها که ناشی از سیل و زلزله بود باعث شد که نه تنها مدارسی که از بین رفته بود جبران شود بلکه شاخص متوسط سرانه فضای آموزشی در استان کرمانشاه افزایش پیدا کند.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: سیل در ابتدای سال ٩٨ در استان‌های گلستان، لرستان و خوزستان اتفاق افتاد و در آنجا هم مدارس بازسازی و احداث شد و کار آموزشی دانش‌آموزان به سرعت جریان پیدا کرد.

وی با اشاره به برنامه‌های کیفیت‌بخشی، تصریح کرد: ٣ هزار راهبر آموزشی برای ارایه خدمات آموزشی به مناطق مختلف کشور اعزام شدند و المپیاد‌های ورزشی درون مدرسه با حضور قریب به ۵ میلیون دانش‌آموز ساماندهی شد تا فضای دلپذیرتری در مدارس ایجاد شود.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: بر‌ای سال ٩٩ مهم‌ترین ماموریت، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است که بر اساس آن راهکار‌هایی تعیین شده است و برای اجرایی شدن آن ده بسته تحولی تولید شده که هرکدام مبتنی بر سند است و دست‌یابی به آن‌ها در یک سال امکان‌پذیر است و به طور مثال با تمرکز بر درس کارآفرینی تلاش می‌شود تا دانش آموزان حتما به یک مهارت در زندگی مسلط شوند و یا این‌که در دوره ابتدایی این وظیفه را داریم که افراد را برای مهارت‌های ضروری زندگی مثل فهمیدن، پرسش کردن، حل مسئله و ارتباط برقرار کردن آموزش دهیم تا به حد لازم از مهارت‌ها دست پیدا کنند.

وی در ادامه اضافه کرد: تلاش می‌کنیم تا برای سلامت دانش‌آموزان و کنترل قد و وزن آن‌ها برنامه‌هایی اجرا کنیم و البته برنامه‌هایی طراحی شده است.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در بخش نوسازی مدارس پیگیر تامین مشارکت عمومی مردم برای ساخت مدارس هستیم چرا که ٣٠ درصد مدارس به مقاوم‌سازی، تخریب و بازسازی نیاز دارند.

وی گفت: تلاش می‌کنیم نسبت به شرایط موجود حرکت قابل اعتنا و اندازه‌گیری انجام دهیم. بیش از ٨ سال است که از تصویب سند تحول بنیادین می‌گذرد و اقدامات خوبی انجام گرفته است و به دنبال آن هستیم که اجرای سند تحول بنیادین را در مدرسه مشاهده کنیم و جامعه باید ویژگی در سند را در مدرسه مشاهده کند و هدفی که به‌طور خاص در سال ۹۹ پیگیر دست‌یابی به آن هستیم این خواهد بود که نمود‌های مشخصی از سند تحول را در مدرسه آشکار کنیم و جامعه مخاطبان و ذی‌نفعان ما شاهد دستاورد‌های روشن و مشخص باشند.

حاجی میرزایی در پایان گفت: داشتن یک مهارت برای زیستن برای همه جذاب است و دانش آموزان ما محفوظات زیادی دارند و تلاش می‌کنیم آن‌ها را به مهارت‌هایی مجهز کنیم که قابلیت‌های آن‌ها را بروز و امکان ظهور دهد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv