مالک باشگاه تراکتور تبریز گفت: باشگاهها بیشترین هزینه را در فوتبال انجام میدهند و باید ۵۱ درصد آرا را در انتخابات فدراسیون فوتبال داشته باشند.
محمدرضا زنوزی اظهار داشت: من از سال ۷۵، از تیم فوتسال گرفته تا تراکتور، در حال تیمداری هستم و در این سالهای اخیر، درآمد آنچنانی وجود نداشته و معمولاً درآمدهای فوتبال به خود باشگاهها نمیرسد و شرکتها و یا اشخاصی که در حاشیهی فوتبال هستند، خیلی بیشتر از خود باشگاهها سود میبرند و منافع دارند. به عنوان مثال، اپلیکیشنهای مختلفی وجود دارند که در حال سود کردن از هواداران هستند و از هواداران فوتبال در راستای ایجاد منافع برای شرکتها و اشخاص حاشیهی فوتبال استفاده میکنند.
وی افزود: بنده بیش از این موضوع را باز نمیکنم، ولی مشکلی هم ندارم و میتوانم موضوع را به طور کامل شرح دهم. ۹۵ درصد درآمدها به جیب شرکتها و اشخاص حاشیهی فوتبال میرود و ۵ درصد آن به باشگاهها میرسد. این شرکتها در قالب اسپانسر با باشگاهها و یا طریق مختلف از فوتبال سود میبرند.
مالک باشگاه تراکتور و ماشینسازی تبریز که با برنامه "ورزش تعطیل نیست" شبکه ورزش صحبت میکرد، در ادامه یادآور شد: ما هزینههایی که در طول یک فصل برای تراکتور و ماشینسازی میکنیم، هیچ بازگشتی ندارد و اکنون به دنبال انجام کارهایی همچون تولید اپلیکیشنی هستیم که از طریق سرویس دادن به هواداران در آن اپلیکیشن، به درآمدزایی برسیم.
زنوزی در پاسخ به این سوال که "آیا دولت برای شما به عنوان بخش خصوصی، شرایط و زیرساختی جهت کسب درآمد فراهم کرده است؟ " گفت: اینکه زیرساختهای لازم را برای خصوصی کردن تیمهای استقلال و پرسپولیس فراهم کنند، بسیار سخت است؛ مگر اینکه برخی راهها را در این زمینه باز بگذارند تا بخش خصوصی بیشتر سرمایهگذاری کند؛ چرا که در غیر اینصورت، تیمداری کردن سودی برای بخش خصوصی ندارد و من فقط به عشق همشهریهایم این کار را کردهام و معتقدم که هرجایی که حتی یک تراکتوری وجود دارد، آن جا شهر من است.
مالک باشگاه تراکتور در پاسخ به این سوال که "دولت به شما چه امکانات و تسهیلاتی به عنوان بخش خصوصی در نظر گرفته است؟ " بیان کرد: ما که چیزی ندیدهایم، اگر شما دیدهاید بگویید که استفاده کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که "دولت باید چه امکاناتی در اختیار شما قرار دهد؟ " اظهار کرد: اگر کمی ما را راحتتر بگذارند و یکسری کارهایی که نباید انجام دهند را نکنند، این مشکلات حل میشود. پول فوتبال از کجا تأمین میشود؟ اگر تیمهای لیگ برتری و تیمهای لیگهای پایینتری نباشند، اصلاً فوتبالی وجود دارد؟ هزینههای فوتبال را باشگاهها میپردازند؛ ولی چرا رئیس فدراسیون فوتبال را افرادی غیر از باشگاهها انتخاب میکنند؟ من به آقای نبی هم گفتم که باشگاهها باید ۵۱ درصد آراء را در انتخابات فدارسیون داشته باشند و این عادلانه نیست که هزینههای فوتبال را باشگاهها پرداخت کنند و رییس فدراسیون را افراد دیگری انتخاب کنند. ما باید از آن بالا به پایین اصلاح کنیم، نمیشود که این کار از پایین به بالا انجام شود.
زنوزی ادامه داد: به عنوان مثال در اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال، ۷۰ رأی به ۹۱ رأی افزایش یافته و سهم باشگاهها تنها ۲۰ درصد افزایش یافته است، این در حالیست که بیش از ۳۶ درصد مجموع آراء را بالا بردهاند. هزینه فوتبال را باشگاهها متحمل میشوند و باید ۵۱ درصد آراء در انتخاب رئیس فدراسیون فوتبال با باشگاهها باشد.
وی با بیان اینکه ما مخالف ادامه مسابقات لیگ برتر است، گفت: بایستی سلامت بازیکن و افرادی که درگیر فوتبال هستند، در اولویت اول ما باشد. اینکه نمیشود ما هزینه را پرداخت کنیم و خدای ناکرده بازیکن هم کرونا بگیرد. من به شخصه با یکی از مدیران ارشد وزارت بهداشت صحبت میکردم و او معتقد بود اگر فوتبالیستی خدایی نکرده مبتلا به کرونا شود، باید فوتبال را کنار بگذارد؛ چرا که ۵۰ درصد ریهی وی از بین میرود و نمیتواند در ادامه به صورت حرفهای ورزش کند.
مالک باشگاه تراکتور در خصوص صحبتهای مطرح شده راجع به پروندههای بازیکنان خارجی تراکتور، بیان کرد: خیلی رک خدمت شما و بینندگان عرض میکنم که من هیچگاه به کسی تهمت نمیزنم و بر اساس اسناد و مدارک صحبت میکنم. یکی از بازیکنان ماشینسازی تنها با چند جلسه تمرین، از ما شکایت کرده و آن مدیری که ادعا میکند مدیریت فوتبال بلد است و قوانین فدراسیون را مینویسد، پس از دریافت تسویه حساب از بازیکن، هم خودش و هم مدیر دفترش به بازیکن پیامک داده است. شمایی که مدعی هستید، مگر نمیدانید که بازیکن میتواند پیامک و صدای شما را به فیفا برده و بگوید که به زور از من تسویه حساب گرفتهاند. اگر میگویید که من قوانین فوتبال را نوشتم، نباید دچار این اشتباهات شوید و اگر میگفتید که مدیریت فوتبال بلد نیستم و قوانین را نمیدانم، آن وقت میگفتم که اشتباه از من بود که چنین فردی را بالای سر یک تیم گذاشتم.
زنوزی بیان کرد: فیفا به پیامهای ارسالی به بازیکن استناد میکند و میگوید که شما تحت فشار از فلانی تسویه حساب گرفتهاید. رأیی که فیفا به باشگاه ماشینسازی ارسال کرده، با استناد به پیامهای ارسالی به این بازیکن ما را محکوم کرده و وکیلی که این مدیر برای پرونده گرفته، به جای دفاع از حق و حقوق ما، از حقوق بازیکن دفاع کرده است و صحبت من این است که این وکیل، آیا وکیل ما بوده یا وکیل بازیکن؟! آن مدیر باشگاهی که ادعا دارد قوانین فوتبال را میداند، چرا به آن بازیکن، هم اس ام اس داده و هم پیام صوتی ارسال کرده تا ما محکوم شویم.
وی گفت: یا باید بگوییم که اطلاعات فوتبالی ضعیفی داریم و یا باید قبول کنیم که این کار عامدانه انجام شده تا بازیکن از تیم ما به فیفا شکایت کند و وکیل باشگاه نیز از بازیکن دفاع کند تا محکوم شویم!