"حرکت شاخص تا حدود ۵۰۰ هزار منطقی بود، اما پس از آن بازار شتاب زیادی به خود گرفت و در روزهای اخیر کل بازار سبز پوش است، این غیرمنطقی است. باید با سیاستهای تازهای از سوی سازمان بورس این حرکت غیرمنطقی را کنترل و اصلاح کرد. از طرف دیگر باید به تازه واردها فرهنگ معامله گری و اصول بورس را آموزش داد. رسانههای مختلف باید وارد گود شده و آموزشهای لازم را ارائه کنند."
از جمله سوابق او در گذشته، میتوان به مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت مدیریت سرمایهگذاری امید، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری ایرانیان، مدیر سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری بوعلی، کارشناس سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری تدبیر، کارشناس اعتبارات خارجی بانک توسعه صادرات ایران، کارشناس صادرات شرکت سیمان فارس و خوزستان و عضو هیات مدیره شرکتهای تامین سرمایه امین، تراکتورسازی ایران و سرمایهگذاری سپه اشاره کرد.
امیرحسین بنی صدر تحلیلیگربازار بورس درباره امیدوارها و نگرانیهای بازار به فرارو گفت: "در هفتهها اخیر بارها این سیگنال از بورس صادر میشد که رشد ادامهدار نیست و احتمال ریزش و اصلاح بازار بعد از رسیدن شاخص به محدوده ۹۰۰ هزار واحد وجود دارد. این اصلاح میتوانست باعث خروج نقدینگی از بازار سرمایه شود لذا این ترس وجود داشت که نقدینگی که از بازار خارج میشود، مجددا به بازارهای دیگر برگردد و شرایط پیشین ادامه یابد."
او افزود: «اما با اتفاقات تازه از جمله حمایتهای دولت از بازار، ورود شرکتهای دولتی بزرگ به بورس و اجازه رهبری برای آزاد سازی سهام عدالت باعث شد که قدرت بازار برای جذب نقدینگی بیشتر و بیشتر شود. حالا نگرانیها درباره ریزش بازار کاهش یافته است.»
به عقیده این کارشناس "سیاست ورود شرکتها به بورس سیاست درستی است، اما باید این نکته را در نظر داشت که ورود نقدینگی سنگین به هر بازاری اثرات زیادی بر آن بازار دارد. درباره بورس این حجم نقدینگی هم برای سهامداران و هم شرکتها سودآور است. نگرانی که در این باره وجود دارد این است که درآمد شرکتها از بورس صرف هزینههای جاری دولت شود. این درآمد باید به سمت پیشرفت شرکتها صنعتی و تولید هدایت شود. این همان چیزی است که در شعار امسال از سوی رهبر انقلاب در نظر گرفته شده است."
اوگفت: «درست است دولت کسری بودجه دارد و در بحران کرونا لطمات سنگینی به اقتصاد کشور وارد شده، اما با سیاستگذاری درست دولت میتواند نقدینگی جذب شده از طریق بورس را به صنعت و تولید در کشور اختصاص دهد.»
این کارشناس بورس درباره احتمال اصلاح بازار گفت: "این بستگی به سیاستگذاریها دارد. در هر بازاری احتمال اصلاح وجود دارد، اما اصلاح با ریزش متفاوت است. سیاستگذاری در بورس باید به نحوی باشد که اصلاح به صورت پلهای انجام شود و روند کلی بازار صعودی باشد و نه شارپ، در این حالت میتوان نقدینگی را در بازار حفظ کرد، اما اگر سیاستگذاریها اشتباه باشد و اصلاح هم به صورت ریزشی و شدید صورت گیرد، باعث ترس سهامداران و فرار آنها از بازار سرمایه و ورود آنها به بازارهای مالی دیگر شود.»
به گفته بنی صدر "حرکت شاخص تا حدود ۵۰۰ هزار منطقی بود، اما پس از آن بازار شتاب زیادی به خود گرفت و در روزهای اخیر کل بازار سبز پوش است، این غیرمنطقی است. باید با سیاستهای تازهای از سوی سازمان بورس این حرکت غیرمنطقی را کنترل و اصلاح کرد. از طرف دیگر باید به تازه واردها فرهنگ معامله گری و اصول بورس را آموزش داد. رسانههای مختلف باید وارد گود شده و آموزشهای لازم را ارائه کنند."
او درباره اینکه سازمان بورس چه روشهایی را میتواند در پیش گیرد گفت: "برخی از آنها پیشنهاد شد، اما عملی نشد، مثل کم کردن دامنه مجاز نوسان، برخی هم عملی شد. اگر سیاستگذاریها معقولتر باشد و با مشاوران خبره در این باره مذاکره شود میتوان روشهایی اتخاذ کرد که به بازار کمک کند."
این کارشناس درباره اقدام دولت در واگذری بخشی سهامهای دولتی از طریق صندوقهای قابل معامله گفت: "این سیاست درست است، اما نحوه اجرای آن بحث برانگیز است، رانت ایجاد میکند. دولت ممکن است برای عرضه این سهامها دست روی صندوقهای خاصی بگذارد و تمرکز مالی در برخی صندوقهای ایجاد نماید."