bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۲۴۲۳
علی بیگدلی در گفت و گو با فرارو

آیا ایران با ترامپ وارد مذاکره می‌شود؟

آیا ایران با ترامپ وارد مذاکره می‌شود؟

بیگدلی در ادامه تاکید کرد " البته هیچ نشانه‌ای از جانب ایران برای مذاکره وجود ندارد و به نظر می‌رسد استراتژی ایران ادامه تقابل با امریکاست و هیچ علائمی برای نزدیک شدن با آمریکا دیده نمی‌شود."

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۲ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۹
فرارو- آزادی زندانیان ایرانی و آمریکایی از سوی دو کشور باعث شده است که بحث‌های رسانه‌ای درباره احتمال مذاکره میان مقامات دو کشور بالا بگیرد. دونالد ترامپ باز هم به ایران چرغ سبز مذاکره را نشان داده است و از سوی دیگر ایران همچنان واکنش مثبتی به آن ندارد.

به گزارش فرارو، رئیس جمهور آمریکا، از ایران برای آزادی مایکل وایت، نظامی سابق آمریکایی، تشکر کرد. ترامپ همچنین مقام‌های ایرانی را به مذاکره با آمریکا فراخواند و گفت لازم نیست تا انتخابات آمریکا صبر کنند او اطمینان داد که خودش پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.

ترامپ در حساب توییترش گفت: "تشکر از ایران، این نشان می‌هد که توافق ممکن است. " او در توییت دیگری با ابراز شادی از بازگشت مایکل وایت به آمریکا نوشت: "تشکر از ایران. تا انتخابات آمریکا صبر نکنید تا بخواهید یک ماجرای بزرگ درست کنید. من برنده می‌شوم. شما الان به توافق بهتری می‌رسید!"

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا هم از "اقدام سازنده" ایران ابراز خشنودی کرد.

آزادی نظامی سابق آمریکایی از زندان همزمان با آزادی سیروس عسگری و بازگشتش به ایران و همچنین آزادی مجید طاهری، شهروند ایرانی-آمریکایی متهم به نقض تحریم‌های آمریکا انجام شده است.

در کنار دعوت ترامپ از ایران برای مذاکره با آمریکا «برایان هوک» نماینده آمریکا در امور ایران روز جمعه به سیاست فشار امریکا بر ایران تاکید کرد و گفت که آمریکا به سیاست تحریم‌های سنگین خود علیه ایران ادامه خواهد تا تهران را به میز مذاکره بازگرداند.

اما در نقطه مقابل ایران واکنش مثبتی به دعوت ترامپ نشان نداد. محمد جواد ظریف با به اشتراک گذاشتن تصویری از توئیت تشکر ترامپ، خطاب به وی نوشت: «ما، برخلاف اقدامات زیردستان شما، به تبادل انسان دوستانه دست یافتیم.»

او در واکنش به درخواست ترامپ از ایران برای انجام توافق جدید با آمریکا، تصریح کرد: "ما زمانی که شما وارد دفتر [ریاست جمهوری] شدید، توافقی داشتیم. ایران و دیگر اعضای برجام هرگز میز را ترک نکردند."

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه افزود: «مشاوران شما - که اکثراً تا الان اخراج شده اند - قمار احمقانه‌ای انجام دادند. اینکه چه زمانی بخواهید آن [اشتباه] را اصلاح کنید، به شما بستگی دارد.»
 
ایران می گوید زندانی آمریکایی را به خاطر مسائل بشردوستانه آزاده کرده است. امروز یک مقام اطلاعاتی در این باره توضیحاتی داده که مهم است. 
 
مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات امروز  اظهار کرد: "اطلاعات معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات نشان می‌دهد که برخی سیاسیون در آمریکا من جمله برایان هوک در نظر داشتند از فوت مایکل وایت به دلیل بیماری مزمن حداکثر بهره برداری سیاسی را علیه جمهوری اسلامی ایران و در قالب یک بمب خبری بعمل آورند که با آزادی وی؛ این فرصت رفتار غیر انسانی نیز از آنان سلب گردید."


ترامپ همان نگاهی را که به کره شمالی دارد، به ایران هم دارد/ هیچ نشانه‌ای از جانب ایران برای مذاکره دیده‌ نمی‌شود
دکتر علی بیگدلی تحلیلگر مسائل سیاست خارجی درباره رخداد‌های تازه در روابط ایران و آمریکا و تاثیر تبادل زندانیان بر روابط ایران و ایالات متحده به فرارو گفت: «با توجه به شرایط موجود به هیچ وجه امکان و زمینه‌ای برای عادی شدن ارتباطات ایران و آمریکا وجود ندارد. تبادل زندانیان نیز ناشی از شرایط داخلی دو کشور است. با توجه به شیوع بیماری کرونا هم ایران و هم آمریکا ناچار بودند که زندانیان را آزاد کنند. اگر یک آمریکایی در زندان ایران و یا یک ایرانی در زندان آمریکا اتفاقی برایش بیافتد، دو کشور سخت بتوانند این حادثه را توجیه کنند.»

او افزود: "هر اتفاق ناگواری نتیجه نامطلوب سنگینی بر روابط دو کشور دارد و در فضای بین المللی نیز تاثیرگذار است."

بیگدلی درباره اینکه چرا ترامپ در این مقطع دعوت به مذاکره می‌کند، اظهار کرد: "سال انتخابات آمریکاست و ترامپ می‌خواهد امتیاز به دست بیاورد. اما شرایطی که بخواهد با ایران ارتباط برقرار کند هیچ تغییری نکرده است. ایران هم هیچ پالسی برای بهبود روابط صادر نکرده است. ترامپ با توجه به کاهش سطح محبوبیتش می‌خواهد یک فضای تبلیغاتی در این رابطه راه بیاندازد. او به ایران همان نگاهی را دارد، که به کره شمالی دارد. او می‌خواهد هر جور شده با ایران ارتباط بگیرد و از خودش یک قهرمان بسازد و امتیازی در بحبوحه انتخابات کسب کند."

بیگدلی معتقد است "اظهار نظر و اقدام ترامپ به نوعی نمایشی است. در استراتژی ایران هم هیچ تغییری به وجود نیامده است که روزنه‌ای باشد بر برقراری روابط و گفتگو با آمریکا."

این استاد دانشگاه درباره اظهار نظر ترامپ مبنی بر اینکه ایران تا انتخابات آمریکا برای مذاکره صبر نکند، گفت: "من شش ماه پیش در یک گفتگو تاکید کردم بهترین زمان برای مذاکره با آمریکا الان است. اگر ایران می‌خواهد پای میز مذاکره برود، حالا بهترین زمان است. به چند دلیل، اول اینکه ترامپ در آستانه انتخابات می‌خواهد یک امتیاز بزرگ برای انتخابات به دست بیاورد، ایران هم می‌تواند در سایه این خواسته و آرزوی ترامپ، به اهداف بزرگتری فکر کند. از طرف دیگر ترامپ اهل معامله است. ذهنیت تجاری او در رفتار و گفتارش می‌تواند باعث شود با او مذاکره کرد."

بیگدلی افزود: «دلیل دیگر این است که اگر ترامپ در دور دوم نیز پیروز انتخابات شود، شرایط را برای ایران سخت‌تر می‌کند. علی‌رغم تمام اتفاقاتی که در آمریکا رخ داده، از جمله ناآرامی‌ها اخیر، شیوع کرونا و تبعات آن، وضعیت اقتصادی و ... ترامپ هنوز شانسش را برای انتخاب مجدد از دست نداده است. نباید این نکته را فراموش کرد که حزب جمهوری خواه مجموعه‌ای از آرای غیرسیال دارد و همیشه ۴۰ تا ۴۵ رای را دارد. این درحالیکه آرای حزب دموکرات سیال است و در دوره‌های مختلف متفاوت بوده است. از سوی دیگر شاید در عرض ۵ ماه آینده رییس جمهوری آمریکا بتواند ناکارآمدی‌ها و ناتوانی‌ها دولتش را کمتر کند و وضعیت اقتصادی را بهبود دهد.»

بیگدلی در پاسخ به اینکه عده‌ای معتقدند الان زمان مناسبی برای مذاکره با ترامپ نیست، چرا که او از برگ ایران برای پیروزی در انتخابات استفاده خواهد کرد و ممکن است با ورود ایران به مذاکره پیروزی ترامپ قطعی شود و این برای جهان هم خوب نیست، گفت: " همه امتیازات ترامپ در مذاکره با ایران نیست و ممکن است در پنج ماه آینده اتفاقات مهمی به سود او رخ دهد. از طرف دیگر باز هم تاکید می‌کنم که آرای جمهوری خواهان تغییر زیادی نمی‌کند حتی با حوادث اخیر این حزب سبد رای ثابت و قدرتمندی دارد. در نتیجه نمی‌توان گفت ترامپ در انتخابات شکست می‌خورد. اگر در دوره دوم ترامپ به پیروزی برسد قطعا شرایط ایران را سخت‌تر می‌کند. دموکرات‌ها هم بیایند خیلی تفاوت زیادی نمی‌کند. بسیاری از این تحریم‌های کنونی در زمان اوباما هم برقرار بوده است."

بیگدلی در ادامه تاکید کرد "البته هیچ نشانه‌ای از جانب ایران برای مذاکره وجود ندارد و به نظر می‌رسد استراتژی ایران ادامه تقابل با امریکاست و هیچ علائمی برای نزدیک شدن با آمریکا دیده نمی‌شود."
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
با هوش سیاسی شرایط به گونه ای پیش رفت که کلیه ارکان نظام دست انقلابیون تندرو قرار خواهد‌گرفت‌. اشتباه بزرگ این بود که همیشه یه طیف مخالف بود و همه کاسه کوزه ها سر اون می شکست . با یکدست شدن دولت ، دست این طیف و توانایی و سواد سیاسی آنها برای اداره مملکت برای مردم رو خواهد شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
7 سال مملکت رو معطل مذاکرات کردین، مذاکره برد برد کردین و الان داریم نتیجه اش رو میبینیم. این یکسال هم با خیال مذاکره با کشور دوست و برادرتون خوش باشین و وقت تلف کنین و دایره ناکارآمدی و فسادتون رو تکمیل کنین و ملت انشاءالله برای همیشه شما رو به زباله دان تاریخ در انتخابات بعدی میریزن که جز بدبختی و فلاکت و ناکارآمدی و فساد چیزی نداشتین.

مردی چاپ کن فرارو.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
بله
ناشناس
United States of America
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
دولت که از خداش هست ولی مجموعه حاکمیت بعید به نظر می رسد چون اعتبار این کار به هر کسی برسد بعدا مدعی و طلبکار خواهد شد به نظر می رسد صبر استراتژیک ادامه پیدا خواهد کرد اگر بایدن امد که چه خوب اگر ترامپ هم دوباره انتخاب شد حداقل اعتبار این کار می مونه برای دولت بعدی که حتما دولت مناسب تری خواهد بود از نظر حاکمیت
غفاری
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
مذاکره با قاتل سردار دلها ، اشتباه محضه.
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
Switzerland
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
سیاست نظام در حال حاضر عدم مذاکره با آمریکاست. غربگراها و نفوذی های اجانب و لیبرال ها اینو تو گوششون فرو کنند.
ناشناس
United States of America
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
غیر ممکن است که ایران با ترامپ وارد مذاکره شود. چون همه مقامات فرمودند که غیر ممکن است که ما با ترامپ وارد مذاکره شویم مگر انکه به برجام بر گردد. وچون غیر ممکن است که ترامپ به برجام برگردد غیر ممکن است که مقامات با ترامپ مذاکره کنند چون اگر زیر حرفشان بزنند باید استعفا کنند و می دانید تشنگان خدمت چه اندازه به لغت استعفا و کنار رفتن حساسیت دارند.
مکانیک
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
اگه کاسبان تحریم و اتش به اختیار ها بزارن مذاکره ای صورت بگیرره و مردم یه نفس راحتی بکشن
سعید از تهران
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
چندین سال مذاکره کردیم و نتیجه اش شد بر جام بی فرجام و فقط تحریم .. مذاکره با امریکا هیچ نتیجه ای به جز نابودی ندارد ای کاسب برجام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
نميدنم اينا چجوري كارشناس شدن الان ديگه حتي بچه هاي مهدكودكي هم ميفهمن بعد از سردار سليماني محاله ايران با آمريكا وارد مذاكره بشه تازه دو روز ديگه كه روحاني هم بره پي كارش بخاطر اين چندسال مذاكراتي كه توي اين مدت داشته پدرشو درميارن فراروجان يه كم به هوش باش اينجور تيتر زدن ها و اينجور تحليل به درد جرز ديوارم نميخوره
NASER
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
ما نباید مذاکره کنیم تا به ارزوی خود که یک کشور منزوی و ورشکسته با اقتصاد مقاومتی و مجلس و دولت جوان است برسیم
حسین
Netherlands (Kingdom of the)
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
یک امر اجتناب ناپذیر هست ولی در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ این اتفاق میفته.

چون ما هنوز کاملا ضعیف نشدیم و مسئولین ما هم همیشه باید به صفر برسن تا مذاکره کنن.
این وسط هم مردم فقط له میشن و زندگیشو ناز هم میپاشه,چیزی که هیچوقت برای مسئولان مهم نبوده