فرارو- انفجار و آتشسوزی بزرگ در کلینیک سینا اطهر واقع در خیابان شریعتی تهران دست کم ۱۹ کشته و ۱۴ مصدوم برجای گذاشت. این انفجار حدود ساعت ۹ شب دهم تیر ماه اتفاق افتاد و ابتدا در گزارشهای آتشنشانی از کشتهشدن کسی خبری نبود، اما حدود ساعت ۱۱ شب گزارشهایی از فوت تعدادی از بیماران بستری در این کلینیک منتشر شد. القاصی مهر دادستان تهران خبر ۱۸ کشته را مورد تایید قرار داد و گفت: با انفجارهای شدیدی که در این ساختمان صورت گرفت ۱۸ نفر کشته شدند.
پس از آن و در اولین ساعات بامداد امروز روابط عمومی اورژانس کشور از افزایش جانباختگان انفجار و حریق در کلینیک سینا اطهر به ۱۹ نفر و مصدومیت ۱۴ تن در پی وقوع این حادثه خبر داد.
روابط عمومی اورژانس کشور اعلام کرد، ساعت ٢٠:۵۶ شب گذشته حادثه انفجار و حریق در کلینیک درمانی سینا اطهر رخ داد که تاکنون ١٩ تن از جمله ١۵ زن و چهار مرد بر اثر این حادثه جان خود را از دست دادهاند.
روابط عمومی اورژانس کشور از انتقال هفت مصدوم به مرکز درمانی خبر داد و اعلام کرد که مصدومان خانم ۴۵ساله از پرسنل، آقا ۴٢ ساله آتشنشان، آقای ٣٧ ساله و خانمهای ۵٠، ٢٣، ٣٧ و ٢۵ ساله بودهاند که طبق اعلام ستاد، نیمی از مصدومان به زودی ترخیص خواهند شد.
هنوز علت دقیق حادثه مشخص نشده است، اما برآورد اولیه این است که انفجار کپسولهای گاز هلیوم عامل این آتشسوزی بوده است که هنوز مورد تایید نیست و باید به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد. جلال ملکی سخنگوی آتش نشانی نیز تعداد فوتیها را ۱۸ نفر اعلام کرد.
به دنبال وقوع آتشسوزی و انفجار در مرکز درمانی سینا اطهر واقع در خیابان شریعتی تهران نزدیک به میدان قدس تجریش، پیمان صابریان رییس مرکز اورژانس تهران گفت ساعت ٢٠:۵۶ روز جاری وقوع حریق در یک کلینیک درمانی واقع در شریعتی، پایینتر از میدان قدس، درمانگاه سینا اطهر به سامانه ١١۵ اورژانس اطلاع داده شد که بلافاصله دو آمبولانس به محل اعزام شدند.
رئیس مرکز اورژانس تهران با حضور در محل گفت: همچنان آمار دقیقی از خسارت جانی این حادثه مشخص نیست اما ستاد شهید بهشتی و بیمارستان شهدای تجریش آماده پذیرش مصدومان احتمالی هستند.
به گفته شاهدان عینی این آتشسوزی در مرکز درمانی سینا اطهر در خیابان شریعتی تهران نرسیده به میدان قدس تجریش رخ داد. شاهدان عینی گفتند که این آتشسوزی همراه با وقوع چند انفجار بود که به برخی از ساختمانهای اطراف آسیب زد و از جمله شیشههای یک گالری را شکست.
کلینیک پزشکی سینا اطهر به بخش های جراحی زیبایی، رادیولوژی، داروخانه و غیره مجهز بوده و دارای پنج طبقه است.
جلال ملکی، سخنگوی آتشنشانی تهران گفت که در این حادثه وسعت آتش سوزی زیاد بوده است و نیروهای آتشنشانی ۴ ایستگاه برای مهار آتشسوزی به محل آتش سوزی اعزام شدهاند و احتمال بروز انفجار با وجود کپسولهای اکسیژن در محل حادثه وجود دارد.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی پایتخت نیز درباره آتش سوزی مرکز درمانی سینا اطهر گفت: کپسولهای اکسیژن در طبقه زیرزمین این مرکز درمانی قرار داشتتند و پس از انفجار آنها، شعله آتش به طبقات بالا سرایت کرده است.
شدت انفجار و آتشسوزی در مرکز درمانی سینا اطهر در شمال تهران
سرانجام پس از حدود دو ساعت تلاش جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی شهر تهران از اطفای آتش سوزی در کلینیک سینا خبر داد.
ملکی افزود: از دقایقی قبل و با اطفای آتش سوزی عملیات جستجو برای یافتن افراد حاضر در اتاق های این کلینیک آغاز شده است. هنوز آمار دقیقی از تعداد تلفات این حادثه در دست نیست اما مصدومیت و یا فوت افراد باید به تایید عوامل اورژانس برسد.
حناچی شهردار تهران نیز با حضور در محل حادثه از تشکیل جلسه ستاد بحران خبر داد. هنوز جزئیات بیشتری درباره این حادثه در دسترس نیست اما برخی منابع آگاه از کشته شدن سیزده نفر در جریان آتش سوزی مرکز درمانی سینا اطهر خبر دادهاند.
و اما سرانجام پس از حدود دوساعت از شروع حادثه سخنگوی اورژانس تهران کشته شدن سیزده نفر در حادثه آتش سوزی مرکز درمانی سینا اطهر را تایید کرد و گفت: با نماینده سازمان بهشت زهرا هماهنگی به عمل آمد. همچنین شش مصدوم به بیمارستان شهدای تجریش منتقل شدهاند.
همچنین دادستان تهران نیز در گفتگو با شبکه خبر گفت: در این حادثه تاکنون ۱۳ نفر از هموطنان فوت کردند و ۶ نفر هم مصدوم شدهاند.۱۰ نفر از این اجساد زن و ۳ نفر مرد هستند و این اجساد در حال انتقال به بهشت زهرا هستند.
القاصی مهر افزود: وضعیت محل حادثه آرام است و این صحنه در حال کنترل عوامل انتظامی است و مشکل خاصی وجود ندارد. علت حادثه در دست بررسی است، اما مشخص نیست علت واقعی چه بوده است.
هم اکنون جلسه ستاد بحران نیز در دفتر شهردار منطقه یک با حضور پیروز حناچی شهردار تهران در حال برگزاری است. نیروهای امدادی و عملیاتی در حال ارائه گزارش هستند.
جانشین فرماندهی انتظامی تهران بزرگ از دقایق اولیه حادثه با حضور در محل حادثه بیمارستان سینا گفت: توسط کارشناسان آتش نشانی و کارآگاهان پلیس علت وقوع حادثه در دست بررسی است.
به گزارش پلیس تهران بزرگ؛ سردار حمید هداوند در این باره اظهار داشت:به محض وقوع حادثه عوامل پلیس راهور و پلیس پیشگیری و یگان امداد در محل حضور یافته و اقدامات لازم را در حوزه های ترافیکی، انتظامی بعمل آوردند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر آتش اطفا و اوضاع تحت کنترل است، گفت: در بررسی های اولیه علت وقوع حادثه را نشت گاز و اتصالی کابل برق اعلام نموه اند که اخبار تکمیلی متعاقبا اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه همشهریان محترم اخبار را طریق رسانه های رسمی و معتبر پیگیری نمایند، افزود: اکیدا توصیه می شود مردم از حضور در محل حادثه خودداری تا یگان های امدادی سریعتر و بهتر بتوانند ماموریت خود را انجام دهند.
حادثه آتشسوزی کلینیک سینا اطهر در شمال پایتخت پس از حدود ۲ ساعت مهار شد و اما گروهی از آتش نشانان، ماموران اورژانس و امدادگران هلال احمر همزمان با خاموش کردن آتش وارد طبقات و ساختمان های اطراف شده اند و تعدادی از افرادی که در محل در شرایط نا ایمن قرار داشتند را نجات دادند.
عملیات تخلیه دود و همچنین جست و جوی آتش نشانان همچنان ادامه دارد و پس از پایان عملیات جزییات آن اعلام می شود.
معاون استاندار تهران درباره حادثه حریق و انفجار درمانگاه سینا اطهر تهران گفت: ساختمان درمانگاه آسیب جدی دیده است و احتمال مجروح و کشته شدن افراد هم قطعاً وجود دارد.
حمیدرضا گودرزی، معاون امنیتی انتظامی استانداری تهران در گفتوگویی با شبکه خبر درباره این حادثه گفت: به احتمال زیاد این حادثه بر اثر نشت گاز رخ داده است اما هنوز دلیل اصلی آن مشخص نیست.
وی اظهار کرد: درباره تعداد مجروحین و کشتههای این حادثه آمار دقیقی وجود ندارد و عوامل اورژانس و آتشنشانی باید مسئولیت اطلاعرسانی در این زمینه را بپذیرند.
معاون استاندار تهران با بیان این که کار اطفاء حریق این ساختمان به پایان رسیده است، گفت: ساختمان آسیب جدی دیده است و احتمال مجروح و کشته شدن افراد هم قطعاً وجود دارد.
او با بیان این که تعدادی از حاضران و کادر درمانی پس از این انفجار به پشتبام درمانگاه رفته بودند و نیروهای آتشنشانی و اورژانس آنها را از پشتبام نجات دادهاند، گفت: اظهارنظر صریح درباره دلیل این حادثه سخت است و باید بررسی دقیق انجام گیرد.
گودرزی درباره دلیل اصلی این حادثه گفت: تا موضوع توسط اورژانس و آتشنشانی بررسی کامل نشود، اظهارنظری نمیکنیم.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از افزایش تعداد جانباختگان حادثه انفجار و حریق در کلینیک سینا اطهر خبر داد.
سیدجلال ملکی در گفتوگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: در ادامه عملیات جستوجو در بخشهای دیگر ساختمان دقایق قبل، آتشنشانان توانستند شش تن را پیدا کنند که وضعیت وخیمی داشتند و تقریبا علایم حیاتی نداشتند.
وی ادامه داد: منتظر عوامل اورژانس هستیم اما تقریبا میتوان گفت که هر شش نفر فوت شدند. فقط یک نفر منتقل شده که بررسی دقیقتر در این رابطه انجام شود. در حال حاضر ١٩ نفر از داخل ساختمان به غیر از نجاتیافتگان خارج شدند که فوت ١٨ نفر از آنها متأسفانه تایید شده است. نظر نهایی توسط عوامل اورژانس اعلام خواهد شد.
سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی پایتخت در گفتگو با فارس در خصوص آخرین وضعیت حریق در کلینیکی در نزدیکی میدان تجریش اظهار داشت: بر طبق مشاهدات شاهدان عینی آتشسوزی از داخل حیاط کلینیک خصوصی ابن سینا آغاز و در ادامه به سایر طبقات سرایت کرده و در نهایت کل ساختمان منجر به حریق شده است.
فرمانده انتظامی پایتخت تصریح کرد:بلافاصله بعد از وقوع آتش سوزی, آتش نشانی, پلیس, اورژانس و تیمهای امدادی در محل حاضر شدند اما متاسفانه با توجه به شدت حریق تا این لحظه 19 نفر جان باخته و ۱۳ نفر دیگر مصدوم شده که به بیمارستان انتقال یافتند.
وی گفت: هویت جان باختگان هنوز تشخیص داده نشده و ممکن است هم از مراجعین و هم از کادر درمانی باشند.
سردار رحیمی با اعلام این مطلب که هم اکنون تیمهایی از آتش نشانی و اورژانس در محل حضور دارند از حضور تیم تشخیص هویت پلیس آگاهی و تیم جنایی برای بررسی صحنه حریق با حضور قاضی قتل خبر داد تا علت اصلی حادثه بررسی شود.
رئیس پلیس پایتخت در پاسخ به پرسش دیگری در این خصوص که آیا این امکان وجود دارد که حادثه حریق خرابکاری باشد، گفت: این مسائل صددرصد شایعه است و آتش سوزی در این مرکز خصوصی منجر به حریق شده است.
تصاویر محمدسعید سعیدی عکاس فارس در انفجار و آتش سوزی در شمال تهران
اینطوری هست؟ کلا گشتی تونستی دو تا مثال بیاری
2. در محل نگهداری کپسولها استحکام دیواره و سقف باید به گونه ای باشد که در مقابل انفجار مقاوم باشد در حالی که در اکثر دانشگاه ها و مراکز استفاده از کپسول های مختلف مثل بیمارستان ها، اتاق بسیار ساده ای برای نگهداری کپسول استفاد ه می شود.
3. کپسول های مورد استفاده در بازه های زمانی مناسب باید برای بررسی آسیب دیدگی مورد آزمایش قرار گیرد مثل کپسول خودروهای گازسوز البته نه با همان روش ولی باید توجه کرد که هیچ وسیله تحت فشاری برای زمان بی نهایت و استفاده بسیار طولانی مدت طراحی نشده است. آیا شما تاکنون روی کپسول ها چیزی به اسم تاریخ تولید و عمر مفید آنرا دیده اید؟؟؟؟؟؟!!!!!
4. در محل نگهداری کپسولها، باید هر کپسول تا لااقل تعداد محدودی از آنها در فضایی مجزا ار کل فضا قرار داده شود با دیواره محکم و مقاوم در مقابل انفجار.
به عنوان یک استاد شیمی تاکید می کنم که عدم بازرسی دوره ای کپسول ها و بی توجهی به مستعمل بودن بسیاری از کپسول های مورد استفاده برای حمل گازهای مختلف، می تواند منجر به بروز اتفاق های ناگوار مشابه در سال های آتی شود. لطفا مسئولین دانشگاهی و مراکز درمانی، تست دوره ای کپسول های خود توسط مراکز استاندارد را در دستور کار قرار دهند.