bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۶۲۰۰
هیات رئیسه مجلس درباره حق مسکن نمایندگان توضیح داد

جنجال ۲۳۱ میلیونی نمایندگان مجلس

جنجال ۲۳۱ میلیونی نمایندگان مجلس

نماینده قم در این باره نوشت: «دوره قبل به نمایندگان ۲۵۰میلیون ودیعه مسکن پرداخت و از حقوقشان کسرگردید این دوره به ۲۰۰میلیون کاهش و ماهیانه تا آخر دوره ازحقوق کسر می شود.»

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۱۸ تير ۱۳۹۹
فرارو- انتشار خبری از دریافت نجومی نماینگان مجلس یازدهم در ماه اول فعالیت خود واکنش‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت و کاربران زیادی به انتقاد از آن پرداخته‌اند. براساس این خبر اولین دریافتی نمایندگان ۲۳۱ میلیون تومان بوده است.

به گزارش فرارو، روزگذشته حسین جلالی، نماینده رفسنجان و انار گفته که "اولین حقوق نمایندگی ۱۱ میلیون تومان واریز شده به علاوه ۲۰۰ میلیون تومان بابت مسکن و ۲۰ میلیون تومان هم برای سایر هزینه‌ها به حساب ما واریز شد. "

این خبر کوتاه بازتاب وسیعی در رسانه‌ها داشت و کاربران زیادی در شبکه‌های اجتماعی به آن پرداختند. مسئله اصلی این است که این دریافتی با شرایط اقتصادی کنونی کشور همخوانی ندارد. از سوی دیگر برخی انتظار دارند مجلس مدعی انقلابیگری و عدالتخواهی که با شعار‌هایی همچون مقابله با دریافت‌های نجومی بر سر کار آمده، دریافت‌های اینچنینی نداشته باشد.

بیشتر اظهارنظر‌ها درباره میزان دریافتی نمایندگان پیرامون این پرسش است که مجلس یازدهم در چهلمین روز فعالیت خود چه اقداماتی در راستای منافع مردم انجام داده است.
 
کاربران زیادی درباره حق مسکن بالایی که برای نمایندگان در نظر گرفته شده سوال دارند و بسیاری هم درباره "سایر هزینه‌ها" می‌پرسند.

کاربری نوشته است "چرا به نمایندگان حق مسکن می‌دهند مگر نمی‌توانند در خانه سازمانی زندگی کنند؟ سایرهزینه‌ها برای چیست؟ نماینده باید رانندگی کند و اگر نمی تواند از حقوقش برای راننده صرف نماید. دفاتر آنان تاثیری ندارد. وقتی به وکلا مراجعه می‌شود می‌گویند: کار نماینده قانون‌گذاری و نظارت است."

مقایسه‌های زیادی درباره حقوق نمایندگان و کارگران صورت گرفته است. فردی نوشته است: نمایندگان اولین حقوق ماهانه خودشونو دریافت کردند. مبلغی معادل ۱۵۰ ماه کار یک کارگر... امیدوارم تو این یک ماه به اون اندازه هم کار کرده باشن. "

یا کاربر دیگری نوشته است: «اختلاف طبقاتی یعنی حق مسکن کارگر ۲۰۰ هزار تومان، حق مسکن نماینده مجلس ۲۰۰ میلیون تومان.»

به هر حال کاربران زیادی در این وضعیت اسفناک اقتصادی از دریافتی ۲۳۱ میلیون تومانی نماینده ناراحتند. عده‌ای هم ابراز نا امیدی کرده‌اند و به کنایه می‌گویند این هم از مجلس "انقلابی".

در این بین برخی هم این واکنش‌ها را احساسی ارزیابی می‌کنند و آن را ناشی از وضعیت پیچیده اقتصادی کنونی کشور می‌دانند. این دسته از کاربران می‌گویند پرداختی‌های اینچنینی به نمایندگان چیز جدیدی نبوده و همیشه وجود داشته است.

از دید برخی دیگر این استدلال کارآمد نیست چرا که همین نمایندگان با شعار‌های حمایت از مستضعفان، مقابله با چهار درصدی‌ها و... روی کار آمده‌اند.

محمد مهاجری روزنامه نگار اصولگرا در این باره در توئیتی نوشت: "این دوست عزیزمان نماینده رفسنجان، و عاشق سینه چاک مستضعفان در مصاحبه با ایسنا گفته است اولین حقوق نمایندگان مجلس یازدهم که به حساب شان واریز شده ۳۱ میلیون تومان باضافه ۲۰۰ میلیون حق مسکن است. علی برکت الله."
 
از طرف دیگر برخی گزارش‌ها از این حکایت می‌کند که نمایندگان غیر از ودیعه مسکن ماهیانه پنج میلیون تومان نیز به عنوان اجاره مسکن دریافت می کنند. که البته به طوری رسمی درباره آن سخنی گفته نشده است. 
 
با این حال امروز سایت اقتصاد 24 محاسبه کرده است که نمایندگان چگونه ای خانه ای و در کجا تهران می توانند اجاره کنند. این سایت نوشت: "اگر سری به مشاوران املاک بزنید و یا در سایت‌های اجاره املاک جست و جویی کنید درمی‌یابید که با ۲۰۰ میلیون تومان پول ودیعه و البته ماهیانه ۵ میلیون تومان اجاره که به نمایندگان پرداخت می‌شود تقریبا می‌توانید از میانه شهر به بالا یک خانه خوب اجاره کنید."

در ادامه این گزارش آمده است: «برای مثال در سعادت آباد تهران یک آپارتمان ۱۰۶ متری فول امکانات را می‌توان با ۲۵۰ میلیون تومان ودیعه و ۴ میلیون تومان اجاره ماهیانه، اجاره کرد. هر چند گزینه‌های زیادی با این پول می‌توان یافت. مناطق دیگر تهران از هروی و سهروردی در شرق تا یوسف آباد و فاطمی در مرکز و همین طور در جردن البته با متراژ حدود ۷۵ تا ۸۰ متر و حتی میرداماد و ظفر می‌توان خانه اجاره کرد.»

جنجال 231 میلیونی نمایندگان مجلسنماینده رفسنجان برای اولین بار دریافتی نجومی نمایندگان را افشا کرد

واکنش مجلس

اما پس از جنجال ایجاد شده مجلس شورای اسلامی واکنش نشان داد و درباره واریز چند صد میلیون به حساب نمایندگان توضیح داد.

محمد حسین فرهنگی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس درباره حق مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی گفت: "مجلس تسهیلاتی برای نمایندگانی که فاقد محل سکونت در شهر تهران هستند قرار داده است که تا پیش از این به صورت تأمین منزل مسکونی و یا در اختیار قرار دادن مبلغی برای سکونت نمایندگان بوده است که این اقدام از نظر تعاریف سازمانی جزء ابزار رفاهی نبوده، بلکه ابزار مدیریتی است و ابزار رفاهی همان حقوق ۱۱ میلیون تومان است که طبق قانون مدیریت خدمات کشوری بوده چنانچه به همه کارکنان دستگاه‌ها حقوق پرداخت می‌شود." 

او درباره مبلغ ۲۰ میلیونی هم توضیح داد: "مبلغی هم برای اجاره دفتر نمایندگی و هزینه‌های جاری و حقوق کارمندان دفاتر نمایندگان در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد، زیرا به علت عدم تمرکز نمایندگان در یک نقطه، مجلس نمی‌تواند امورات تمام نمایندگان را در شهرستان‌ها رتق و فتق کند و هزینه‌ها بیشتر می‌شود؛ ضمن اینکه این مبالغ به صورت وام و تسهیلات به آن‌ها داده شده و به تدریج از حقوق دریافتی آن‌ها کاسته خواهد شد. "

فرهنگی می‌گوید که "بسیاری از نمایندگان به دریافت این مبالغ معترض بوده و معتقدند مجلس باید منازلی را برای نمایندگان اجاره کند، اما بنا به حواشی که در گذشته طبق این روش به وجود آمده بود، تصمیم بر این شد تا مبلغی در اختیار نمایندگان قرار گیرد تا خودشان برای انتخاب محل سکونت تصمیم‌گیری کنند."

توضیح مشابهی هم از سوی امیرآبادی فراهانی عضور هیات رئیسه در توئیتر بیان شده است. نماینده قم در این باره نوشت: «دوره قبل به نمایندگان ۲۵۰میلیون ودیعه مسکن پرداخت و از حقوقشان کسر گردید این دوره به ۲۰۰ میلیون کاهش و ماهیانه تا آخر دوره از حقوق کسر می‌شود.»

او افزود: «این ۲۰میلیون حقوق نماینده نیست این هزینه دفتر شامل اجاره، حقوق کارکنان، آب، برق، گاز، تلفن ثابت، اینترنت و... که به حساب دفتر واریز می‌شود."

چالش حقوق نمایندگان

دریافتی نمایندگان همیشه از موضوعات بحث برانگیز بوده است. چند سالی است در این باره حواشی زیادی مطرح می‌شود. این حواشی پس از جنجال حقوق‌های نجومی بالاگرفت در آن زمان مطرح شد که نمایندگان نیز دریافت‌های نجومی دارند.

نمایندگان سعی می‌کنند در این باره کمتر حرف بزنند و وضعیت حقوق و مزایان آنان شفاف نیست. شاید دلیل آن این است که از قضاوت افکار عمویم هراس دارند. 
 
محمود صادقی نماینده وقت تهران در مصاحبه با روزنامه شرق گفته بود که نمایندگان حدود ۱۷ تا ۲۰ میلیون حقوق دریافت می‌کنند.
 
همچنین براساس گزارش روزنامه همشهری در سال ۹۶ مجموع حقوق نمایندگان و هزینه‌های نمایندگی ماهانه حدود ۳۲ میلیون بوده است.

محمد دهقان عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس پیشین نیز مهرماه سال ۹۷ در برنامه پایش درباره حقوق نمایندگان مجلس گفت: "میزان حقوقی که نمایندگان دریافت می‌کنند با هم تفاوت دارد، به طور مثال من که چهار دوره نماینده مجلس هستم، ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرم. نمایندگان فیش حقوقی دیگری هم دارند که هزینه نمایندگی است و مربوط به امور دفاتر در شهرستان‌ها می‌شود که آن فیش از ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان به طور ماهانه متغیر است. یعنی به طور متوسط هر نماینده ماهی ۲۰ تا ۲۵ میلیون برای خود و هزینه دفاتر دریافتی دارد. "

او همچنین گفته بود: «هر نماینده در هر دوره که وارد مجلس شود اگر تقاضای وام ضروری یا مسکن کند مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان وام بدون سود به وی تعلق می‌گیرد. در صورت تقاضا و موافقت رئیس مجلس به این وام از ۳۰ تا ۵۰ میلیون اضافه می‌شود. برای خودرو هم در هر دوره وام ۵۰ میلیون بدون سود به هر نماینده تعلق می‌گیرد.»

نمایندگان مجلس مزایای دیگری هم دارند از جمله حق ایاب ذهاب. نمایندگان از مجلس خودرو نیز دریافت می‌کنند. خورویی که نمایندگان از مجلس دریافت می‌کنند متعلق به خود آنان است و نمایندگان برای کار‌های خود و یا حتی برخی از سفر‌های شخصی از خودرو مجلس استفاده می‌کنند.