فرارو- شاخص کل بورس تهران امروز حدود ۶۸ هزار واحد رشد کرد که در مجموع و در یک مقایسه تاریخی، مقداری کم سابقه محسوب میشود. بر این اساس، در سایه حمایت حدود ۱۰۰ نهاد حقیقی دولتی و خصوصی، طی چند روز اخیر حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان از صفوف فروش جمع شد و در نتیجه، بورس امروز تقریباً به طور یکدست سبزپوش بود.
به گزارش فرارو، حالا به نظر میرسد با توجه به تداوم حمایت حقوقیها و بازگشت بخشی از سرمایه حقیقیها به بازار سرمایه، بورس تهران، دست کم در میان مدت، روندی صعودی در پیش داشته باشد. به این ترتیب، معاملات امروز را شاید بتوان به منزله یک «تیک آف» برای بورس تهران در نظر گرفت.
شاخص کل بورس تهران امروز با رشدی در حدود ۶۸ هزار واحد (معادل حدود ۴.۱۶ درصد) به کانال یک میلیون و ۷۱۸ هزار واحدی پا گذاشت و در همان جا آرام گرفت. شاخص کل هم وزن هم امروز حدود ۲.۴۳ درصد رشد کرد که از رشد تقریباً یک دست نمادها در بازار حکایت میکرد. این در حالی بود که در جریان معاملات امروز، در مقابل بسیاری از نمادها، به ویژه لیدرهای بازار، صفوف خرید تشکیل شده بود و همین موضوع موجب افت نسبی در مجموع ارزش معاملات در بازار شد.
امروز در بورس حدود ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و در فرابورس هم حدود ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سهام دست به دست شد که در مجموع، ارزش معاملات بورس و فرابورس را به حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان میرساند. تشکیل صفوف خرید در مقابل بسیاری از نمادهای بازار نشان دهنده این است که در صورت تداوم رشد در روز دوشنبه هفته آتی به عنوان اولین روز کاری هفته، احتمالاً مجموع ارزش معاملات به دلیل قفل شدن آنها همچنان پایینتر از میانگین میان مدت خواهد بود. این در حالی است که به این ترتیب رشد بالایی برای شاخص در جریان معاملات روز دوشنبه هم پیش بینی میشود.
نمادهای «فارس»، «فولاد» و «شستا» بیشترین تاثیر مثبت را بر رشد شاخص بورس و نمادهای «کگهر»، «میدکو» و «آریا»، بیشترین تاثیر مثبت را بر رشد شاخص فرابورس بر جای گذاشتند. نمادهای کاهنده از رشد شاخص در بورس، بر خلاف روزهای اصلاح، اکنون از میان نمادهای کم طرفدارتر هستند. بر این اساس، امروز نمادهای «وملی»، «لپارس» و «مداران»، بیشترین تاثیر کاهشی را بر ارتفاع شاخص کل داشتند. بیشترین حجم تقاضا هم به نمادهای «وتجارت»، «وبصادر» و «ثبهساز» اختصاص داشت و به ویژه نشانهای بود از اینکه تقاضا برای نماهای پرطرفدار گروه بانکی رو به افزایش است.
با این همه، به نظر میرسد بازار هنوز هم با شوک چهار روز اخیر حقوقیها در مقام جمع کنندگان صفوف فروش به پیش میرود. برخی برآوردها نشان میدهند که بیش از ۱۰۰ نهاد حقوقی دولتی و خصوصی، در فاصله ۲۹ مردادماه تا سوم شهریورماه، بازیگران اصلی شوک دهنده به بازار بوده اند.
در این میان، بیشترین خرید سهام را شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی به میزان ۴۰۷ میلیون و ۱۰۹ هزار سهم انجام داد. شرکت سرمایهگذاری گروه مالی سپهر صادرات دیگر خریدار بزرگ روزهای منفی بورس تهران با خرید ۳۵۰ میلیون سهم بود. بر این اساس، تخمین زده میشود که حقوقیها در فاصله زمانی مورد اشاره در بالا، حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان سهم خریدند.
امروز پذیره نویسی نماد «پالایش» (صندوق سرمایه گذاری پالایشی یکم) که پیش از این با نماد «دارا دوم» شناخته میشد، آغاز شد. به گفته مسئولین بورسی، تغییر نام این صندوق به دلیل تغییر متولی تاسیس آن بوده است که اکنون، به جای وزارت امور اقتصادی و دارایی، شرکت پالایش و پخش است. پذیره نویسی واحدهای این صندوق تا ۱۹ شهریورماه ادامه خواهد یافت.
با توجه به صف های خرید سنگین دو روز پایان هفته و از آنجایی که قطعا کل نقدینگی مجددا هفته آینده وارد بورس میشه و صف ها رو سنگین تر میکنه بعید میدونم اونایی که فروخته بودن بتونن هفته بعد وارد بشن.
بهترین زمان ورود اوایل هفته بود که تو منفی بخرن.
ولی متاسافنه بعضبی ها فروختن و دیگه نمیتونن به خیلی از سهم های بزرگ و شاخص ساز وارد بشن
احتیاط کنید