دیوان بینالمللی دادگستری به عنوان رکن قضائی اصلی سازمان ملل متحد تاریخ رسیدگی به اعتراض آمریکا در پرونده شکایت ایران از این کشور بابت نقض عهد مودت را اعلام کرد.
دیوان بینالمللی دادگستری به عنوان رکن قضائی اصلی سازمان ملل متحد تاریخ رسیدگی به اعتراض آمریکا در پرونده شکایت ایران از این کشور بابت نقض عهد مودت را اعلام کرد.
به گزارش فارس، دیوان بینالمللی دادگستری که رکن اصلی قضائی سازمان ملل است امروز پنجشنبه تاریخ برگزاری جلسات استماع علنی برای رسیدگی به اعتراضات آمریکا در پرونده «نقض ادعایی عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی میان ایران و آمریکا» (جمهوری اسلامی ایران در برابر ایالات متحده آمریکا) را اعلام کرد.
وبسایت دیوان بینالمللی دادگستری در بیانیهای اعلام کرده این جلسات از دوشنبه ۱۴ سپتامبر تا ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۰ در کاخ صلح واقع در لاهه برگزار خواهند شد.
دیوان لاهه اعلام کرده با توجه به شیوع بیماری کووید-۱۹ این جلسات استماع به صورت آنلاین برگزار خواهند شد.
در برنامهای که روی وبسایت این دادگاه قرار گرفته جمعه ۱۸ ستپامبر برای جلسه استماع دولت آمریکا تعیین شده و روز دوشنبه ۲۱ سپتامبر برای جلسه استماع جمهوری اسلامی ایران.
دیوان بینالمللی دادگستری مهر ماه ۱۳۹۷ با بررسی درخواست قرار موقت ایران، آمریکا را به رفع تحریمهای اقلام انساندوستانه، دارویی، کشاورزی و هوانوردی ملزم کرد و از طرفین خواست از اقدامی که مناقشه را تشدید کند، خودداری کنند.
دیوان بینالمللی دادگستری رکن قضایی سازمان ملل متحد و عالیترین مرجع حل اختلاف میان دولتها است. این نهاد مستقر در لاهه هلند، برای اجرای تصمیماتش از پشتیبانی شورای امنیت سازمان ملل متحد برخودار است و تمام اعضای ملل متحد به اجرای تصمیمات دیوان ملزم هستند. با این وجود، از آنجا که آمریکا خود یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل است و از حق وتو برخودار است، پیش از این در مواردی از اجرای تصمیمات دیوان خودداری کرده است.