bato-adv
کد خبر: ۴۵۴۱۰۷
حمید حسینی سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی در گفتگو با فرارو

کاهش قیمت نقت به زیر ۴۰ دلار؛ طلای سیاه دوباره قربانی کرونا شد

کاهش قیمت نقت به زیر ۴۰ دلار؛ طلای سیاه دوباره قربانی کرونا شد
حمید حسینی کارشناس بازار نفت با تاکید بر اینکه چشم انداز مثبتی برای افزایش بهای جهانی طلای سیاه در کوتاه مدت نمی‌توان متصور بود، بیان داشت: در حال حاضر مهم‌ترین نکته‌ای که می‌تواند قیمت نفت را با رشد روبرو کند، افزایش تقاضا است، اما با توجه به وضعیت اقتصادی جهان که در رکود به سر می‌برد و پیش‌بینی می‌شود نرخ رشد اقتصادی جهانی نیز طی سال ۲۰۲۰ منفی باشد، می‌توان گفت حداقل تا پایان سال جاری میلادی نفت در همین محدوده ۳۰ تا ۴۰ دلاری در نوسان باشد و زور افزایش بیشتر را نخواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
فرارو- طی روز‌های اخیر باز هم قیمت نفت به دلیل افزایش میزان مرگ و میر ناشی از موج دوم کرونا و همچنین تخفیف نفتی عربستان، به زیر ۴۰ دلار کاهش پیدا کرد، کارشناسان معتقدند، قیمت طلا تا پایال سال ۲۰۲۰ در محدوده ۳۰ تا ۴۰ دلاری باقی خواهد ماند.

به گزارش فرارو، مؤسسه اعتبارسنجی فیچ برآورد خود برای قیمت طولانی مدت شاخص نفت دبلیوتی‌آی را از ۵۲ دلار برای هر بشکه به ۵۰ دلار برای هر بشکه کاهش داد که بیانگر شکنندگی توازن بازار، لبریز بودن ذخیره‌سازی‌ها، کاهش قیمت موردنیاز برای متعادل نگه‌داشتن بودجه و ادامه روند انتقال انرژی است.

فیچ برآورد کرد که قیمت شاخص نفت خام دبلیوتی‌آی آمریکا در سال ۲۰۲۲ به طور میانگین ۴۷ دلار برای هر بشکه باشد، این در حالی است که پیش از این انتظار می‌رفت قیمت این شاخص در سال ۲۰۲۲، ۵۰ دلار برای هر بشکه باشد.

کاهش قیمت نقت به زیر ۴۰ دلار؛ طلای سیاه دوباره قربانی کرونا شدپیش بینی قیمت نفت در کوتاه مدت
حمید حسینی سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه قیمت نقت دوباره به زیر ۴۰ دلار کاهش پیدا کرد، گفت: بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بازار نفت پیش‌بینی کرده بودند که طلای سیاه طی سال ۲۰۲۰ با در کانال ۳۰ تا ۴۰ دلاری در نوسان باشد و حال دوباره نفت به زیر ۴۰ دلار آمده، این موضوع مطلب عجیبی نیست، افزایش بهای نفت به حدود ۴۴ دلار در مقطعی نیز کوتاه مدت بود، که آن هم به خاطر فروکش کردن موج اول کرونا بود.

وی با اشاره به اینکه کاهش ارزش دلار در برابر سایر ارز‌ها باعث تضعیف قیمت نفت شده است، افزود: با توجه به اینکه ارز مورد مبادله در بازار نفت، دلار است، طبیعتا با کاهش ارزش برابری دلار نسبت به سایر ارزها، خرید نفت ارزان‌تر تمام می‌شود، از سوی دیگر موج دوم کرونا، باعث کاهش تقاضا در سطح جهان شد، همین موضوع قیمت جهانی طلا را با افت مواجه کرد.

حسینی اظهار داشت: از سوی دیگر با توجه به اینکه بازار آسیا به دلیل رقابتی بودن برای تعیین قیمت نفت بسیار مهم است، عربستان زمانیکه قیمت‌های جدیدی نفت خود را اعلام کرد، تخفیف یک دلاری برای خریدران نفت آسیایی خود اعمال کرد که این موضوع نیز در کاهش قیمت نفت بسیار تاثیر گذار است، عربستان مدت‌ها است که بازار نفت را برهم زده و با اقداماتی که انجام می‌دهد، صدای کشور‌های عضو اوپک را نیز درآورده است.

این کارشناس بازار نفت با تاکید بر اینکه چشم انداز مثبتی برای افزایش بهای جهانی طلای سیاه در کوتاه مدت نمی‌توان متصور بود، بیان داشت: در حال حاضر مهم‌ترین نکته‌ای که می‌تواند قیمت نفت را با رشد روبرو کند، افزایش تقاضا است، اما با توجه به وضعیت اقتصادی جهان که در رکود به سر می‌برد و پیش‌بینی می‌شود نرخ رشد اقتصادی جهانی نیز طی سال ۲۰۲۰ منفی باشد، می‌توان گفت حداقل تا پایان سال جاری میلادی نفت در همین محدوده ۳۰ تا ۴۰ دلاری در نوسان باشد و زور افزایش بیشتر را نخواهد داشت.
 
کاهش قیمت نقت به زیر ۴۰ دلار؛ طلای سیاه دوباره قربانی کرونا شد
اگر بایدن به کاخ سفید راه پیدا کند، به سمت کنترل و یا حتی کاهش قیمت نفت حرکت خواهد کرد
 
تاثیر انتخابات آمریکا بر  روی قیمت جهانی نفت
وی همچنین به تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر روی قیمت جهانی نفت پرداخت و اضافه کرد: به دلیل اینکه همواره دموکرات‌ها در مناطقی طرفدار دارند که عمده پالایشگاه‌های نفت آمریکا در آنجا حضور دارند و این حزب به دنبال تامین کردن منافع آن‌ها است، اگر بایدن به کاخ سفید راه پیدا کند، به سمت کنترل و یا حتی کاهش قیمت نفت حرکت خواهد کرد و چشم انداز جهانی نفت نیز چندان مثبت نخواهد بود، با توجه به اینکه نفت ارزان به نفع پالایشگاه‌های آمریکایی خواهد بود. همچنین بازگشت آمریکا به برجام و راه باز کردن دوباره نفت ایران به بازارهای جهانی نیز می‌تواند قیمت نفت را کاهش دهد. 

حسینی ادامه داد: اما به دلیل اینکه جمهوری خواهان عمدتا در مناطقی مانند تگزاس که تولیدکننده نفت هستند، طرفدار دارند، به نظر می‌رسد در صورت پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، می‌توان امیدوار بود که نفت به کانال ۵۰ دلاری در میان مدت دست پیدا کند، اما باید منتظر ماند و مشاهده کرد که چه کسی در دوئل جمهوری خواهان و دموکرات‌ها پیروز خواهد شد.

این کارشناس بازار انرژی همچنین با اشاره به اینکه با کاهش قیمت جهانی، قیمت نفت کشورمان نیز با افت روبرو بوده است، یادآور شد: به طور معمول قیمت نفت ایران از بهای نفت برنت که گران‌ترین نفت جهانی است، حدود ۸ دلار ارزان‌تر به فروش می‌رسد، که بخشی از این ارزان بودن به دلیل تحریم است، زیرا که نفت کشورمان به این خاطر با تخفیف چند دلاری فروخته می‌شود، با این اوصاف می‌تواند گقت، در حال حاضر قیمت نفت ایران بشکه‌ای بین ۳۰ تا ۳۲ دلار مور معامله قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه برای عدم کاهش بیشتر قیمت نفت، باید اوپک همچنان به کاهش سطح تولید خود پایبند باشد، گفت: عربستان همانطور که عرض کردم به دنبال این است که با افزایش عرضه خود، قیمت را بشکند و از این طریق مشتریان بیشتری را برای خود دست و پا کند، آنها یکبار چوب این کار را خوردند، در زمانیکه نفت به زیر ۲۰ دلار سقوط کرد، اما باز هم از این موضوع دست عبرت نگرفته اند و الان نیز دوباره نفت خود را با تخفیف می‌فروشند، حال باید دید آیا در آینده باز هم اعضای اوپک به تعهدات خود عمل می‌کنند، یا اینکه دوباره بازار نفت دچار بی ثباتی می‌شود.
bato-adv
مجله خواندنی ها