bato-adv
کد خبر: ۴۶۰۵۰۳
گفت‌وگو با علی بیگدلی درباره مشخصات انتخابات متفاوت ایالات متحده

انتخابات آمریکا؛ ورق برای ترامپ برمی‌گردد؟

انتخابات آمریکا؛ ورق برای ترامپ برمی‌گردد؟
"در انتخابات آمریکا هیچ چیز قابل پیش بینی نیست. این نوع انتخابات منحصر به آمریکاست، هیچ کشور دیگری این پیچ و خم‌ها و ابهامات را در انتخابات خود ندارند، یییس جمهور به طور مستقیم با رای اکثریت مردم انتخاب نمی‌شود. مسئله دوم این است که در انتخابات آمریکا ضدو بند‌های پنهانی خیلی زیاد است و لابی‌ها نقش موثری دارند و خلاف قانون هم نیست. مسئله سوم این است که هر لحظه ممکن است حادثه‌ای رخ دهد مانند آنچه برای هیلاری کلیونتون در سال ۲۰۱۶ رخ داد، بنابراین ما نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم که چه اتفاقی رخ خواهد داد. تا روز آخر یعنی سوم نوامبر ممکن است شرایط تغییر کند."
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۲ - ۱۱ آبان ۱۳۹۹
فرارو- دو روز مانده به انتخابات آمریکا، رقابت دونالد ترامپ و جو بایدن به اوج خود رسیده است، نظرسنجی‌ها همچنان نشان می‌دهد بایدن پیشتاز روند کلی انتخابات است، با این حال وضعیت آرای الکترال مبهم است و نمی‌توان بایدن را پیروز قطعی انتخابات دانست. تجربه انتخابات چهار سال پیش نشان داده که براساس نظرسنجی‌ها نمی‌توان درباره شش ایالت کلیدی فلوریدا، ویسکانسین، کارولینای شمالی، آیوا، میشیگان و پنسیلوانیا اظهار نظر کرد. با این وجود براساس گزارش‌ها اوضاع بایدن در میشیگان و ویسکانسین بهتر است، اما درباره چهار ایالت دیگر شرایط کمی متفاوت است. نظر سنجی‌ها نشان می‌دهند برتری او در فلوریدا بسیار شکننده است. بایدن تصور می‌کند اگر در فلوریدا پیروز شود انتخابات را برده است. 

به این ترتیب بعید نیست که باز هم در اتفاقی غیرمنتظره و برخلاف تصور غالب و آن چیزی که نظرسنجی‌ها می‌گویند، دونالد ترامپ پیروز انتخابات شود. شاید در ساعات باقیمانده به انتخابات ورق برای ترامپ برگردد و او دوباره بتواند آرای الکترال ایالت‌های نبرد را به دست بیاورد.

بخوانید... 


انتخابات آمریکا؛ ورق برای ترامپ برمی‌گردد؟
علی بیگدلی استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل آمریکا در این باره به فرارو گفت: "در انتخابات آمریکا هیچ چیز قابل پیش بینی نیست. این نوع انتخابات منحصر به آمریکاست، هیچ کشور دیگری این پیچ و خم‌ها و ابهامات را در انتخابات خود ندارند، رییس جمهور به طور مستقیم با رای اکثریت مردم انتخاب نمی‌شود. مسئله دوم این است که در انتخابات آمریکا زدو بند‌های پنهانی خیلی زیاد است و لابی‌ها نقش موثری دارند و خلاف قانون هم نیست. مسئله سوم این است که هر لحظه ممکن است حادثه‌ای رخ دهد مانند آنچه برای هیلاری کلیونتون در سال ۲۰۱۶ رخ داد، بنابراین ما نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم که چه اتفاقی رخ خواهد داد. تا روز آخر یعنی سوم نوامبر ممکن است شرایط تغییر کند."

او تاکید کرد با این حال به نظر می‌رسد نظر سنجی‌های امسال نسبت به نظرسنجی‌ها چهار سال پیش اعتبار بیشتری دارد.

او افزود: "در طرف دیگر قضیه در یک قرن گذشته این حد از تمایل به مشارکت در انتخابات آمریکا بی‌سابقه بوده است. این انتخابات برای آمریکایی‌ها بسیار مهم است که نشان می‌دهد دوره ترامپ برای اکثریت مردم کشور غیرقابل قبول بوده است. تا الان بیش از ۸۰ میلیون نفر رای غیرحضوری یا پستی داده اند که باز هم بی‌سابقه است.»

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: "به نظرم تکلیف انتخابات تا بیش از ۶۰ درصد روشن شده و آقای بایدن امکان پیروزی بالاتری دارد. اما باید این را در نظر گرفت که ممکن است شرایط به یک حادثه کاملا تغییر کند."

بیگدلی درباره اینکه آیا ممکن است که کار به اعتراض و تشکیک در شمارش آرا بکشد؟، گفت: "هر نامزدی ۲۷۰ رای الکترال کسب کند برنده است، اگر رقابت خیلی نزدیک باشد و فاصله آرای الکترال کم باشد ممکن است این اتفاق رخ دهد. باید به این نکته توجه کرد که آقای ترامپ در اظهارات مختلف روشن نکرده که در صورت شکست کاخ سفید را مسالمت آمیز ترک می‌کند یا نه؟، از سوی دیگر او درباره آرای پستی و احتمال تقلب در این سیستم بار‌ها حرف زده است. این در حالی است که رای گیری پستی مسئله‌ای سابقه‌دار در تاریخ آمریکاست و حتی در زمان جرج واشنگتن هم رای‌گیری پستی وجود داشته است. اگر خلاف قانون بود دیوان عالی این کشور مانع از آن می‌شد."

او افزود: «اگر ترامپ یا بایدن نتیجه انتخابات را نپذیرند می‌توانند شکایت کنند، پس از آن شکایت در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنا بررسی می‌شود و در مجلس سنا رییس سنا و رییس دیوان عالی کشور قضاوت نهایی را انجام می‌دهند. برخی می‌گویند از ۹ عضو دیوان عالی ۶ عضو آن از قضات محافظه‌کار و مخالف دموکرات‌ها هستند و ممکن است به نفع ترامپ اعمال نفوذ کنند که البته این موضوع بسیار بعید به نظر می‌رسد. ترامپ می‌تواند روند اعلام نتایج را به تاخیر بیاندازد، اما روشن است که باید ۲۰ ژانویه رییس جمهور جدید در کاخ سفید مستقر باشد.»

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با اشاره به وضعیت ایالات‌های کلیدی همچون میشیگان و فلوریدا گفت: "بایدن اهل میشیگان است و محبوبیت بالایی دارد، چهار سال پیش هیلاری کلینتون به اشتباه از وضعیت میشیگان اطمینان داشت و به این ایالت سفر نکرد که نهایتا مشخص شد اشتباه کرده و آرای میشیگان به سبد ترامپ ریخته شد حالا بایدن چند مرتبه به میشیگان سفر کرده و احتمال زیاد رای این ایالت را کسب خواهد کرد. در مورد فلوریدا که اهمیت بسیار بالایی و کارت الکترال زیادی دارد، کار جو بایدن سخت است. او با نسبت بسیار کمی جلوتر از ترامپ است، به این ترتیب وضعیت او در فلوریدا شکننده است و ممکن است در دو سه روز اخیر تغییراتی در آرای این ایالت صورت گیرد."

بیگدلی تاکید کرد: «آرای انتخاباتی در آمریکا بسیار مواج و سیال است و ممکن است مردم موضع خود را به سرعت و به خاطر مسائل بزرگ و کوچک تغییر دهند. تاکنون بیش از ۸۰ میلیون نفر رای داده اند و ده‌ها میلیون نفر دیگر هم رای خواهند داد که می‌تواند تاثیر مهم و معناداری در انتخابات بگذارد.»

به گفته این استاد دانشگاه "آنچه که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بسیار جلب توجه می‌کند مشارکت گسترده مردم در آن است مشارکت بیش از ۷۰ درصد است. این انتخابات برای جوانان و اقلیت‌ها اهمیت بالایی پیدا کرده است. گروه‌هایی که عموما به رای دادن بی اعتنا بودند. این انتخابات با این خصوصیات در یک قرن گذشته آمریکا بی‌سابقه بوده است. این نشان دهنده دو قطبی عمیق در این کشور است و البته نشان دهنده نارضایتی از وضع موجود هم می‌تواند باشد."

بیگدلی درباره این ادعای ترامپ که می‌گوید در هوادارانش در روز انتخابات موج قرمز به راه می‌اندازند و هواداران بایدن رای خود را داده‌اند، گفت: «این ادعا خیلی درست نیست و بیشتر تبلیغاتی است. البته ترامپ در این مدت اخیر در ایجاد موج تبلیغاتی هم چندان موفق نبوده است، حتی عده‌ای می‌گویند بیماری کرونای او و به بیمارستان رفتنش هم حقه بازی بوده است. ترامپ و تیم او ادعا‌های تبلیغاتی زیادی مطرح کرده اند از جمله اینکه ایران در انتخابات آمریکا دخالت می‌کند یا اینکه گفته اند از صندوق انتخاباتی آمریکا ۲.۵ میلیارد دلار دزدی شده است، این‌ها مظلوم نمایی کمپین ترامپ است.»
 
bato-adv
نام
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
چه ورقی کجای کاری ترامپ تبدیل به خاطرات سیاسی شد ترامپ تموم شد رفت پی کارش
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۲
آره ارواح .........
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۲
بشین بستنی بخور خنک شی. حرص نخور بالام جان
نام
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
جناب بیگدلی! بایدن متولد میشیگان نیست. متولد پنسیلوانیاست.
محمد علی
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
دونالد ترامپ رهبر یه جریان پیشرو در آمریکا هست حتی اگر رئیس جمهور هم نماند جایگاه رهبری خود را از دست نمیدهد
ناشناس
United States
۰۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۲
کامنت سال (از در عقب صندلی جلو)!
ویولن
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
ترامپ انتخابات رو میبره
نام
Thailand
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
اینکه ترامپ یا بایدن انتخاب بشوند برای ایران خیلی مهم است حرفی نیست. ولی 4 سال در نشریات و خبرها ترامپ را قمارباز و عیاش و دیگر نسبتها را دادیم بخاطر دشمنیهاست نه اینکه واقعا این رزایل پست را دارد. ترامپ شخصیت مهم، توانمند و شناخته شده ای در جامعه آمریکا بوده. اقدامات ناخوشایندی که از نظر ما و سایر کشورها انجام داده صرفا ایده شخص او نبوده بلکه تشخیص حزب جمهوری خواه بوده حالا این اقدامات را مردم آمریکا بپسندند یا نه در فردای انتخابات مشخص می شود.
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱۶
خالقی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
زد و بند نه ضد و بند!!!
نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
سیاست یعنی همین! درگیر کردن فکر مردم با چرندیات و پول به جیب زدن
نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
ترامپ واقعیت وجودی ما رو به ما نشون داد..خود کفایی و اقتصاد بدون نفت تا حالا همش شعار تو خالی بود..امیدوارم دورش تداوم داشته باشه که به برزخ بلاتکلیفی نیفتیم و واقعا به سمت اقتصاد بدون نفت بریم
نام
Turkey
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
درود بر ترامپ دلاور ننگ و مرگ بر جو خواب آلود و حزب دموکرات و جیمی کارتر و اوباما
لیمو
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
فرارو بیش از حد درگیر انتخابات آمریکا شدی
اصلا مسائل داخلی ، استراماچونی، شجاع خلیل زاده و مشکلات مسلمانان چچن و میانمار را به کلی فراموش کردین..
چه بایدن بیاد چه ترامپ وضع ما حدقل تا یک سال دیگه همین جوری آشفته ادامه خواهد داشت.
نام
Romania
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
با اینکه طرفدار ترامپ هستم ... اما ترامپ هیچ شانسی ندارد..بایدن با اختلاف زیاد برنده خواهد شد.
نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
اونایی که فکر می کنند بایدن می بره در اشتباه اند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
خدایا همه شدن تحلیلگر سیاسیت امریکا.بشین سر جات جوجه.تو خیلی هنر کنی پیش بینی کنی دیگه سخت در اشتباهید و از لافهای ترامپیه.عقل میگه مشارکت بالا برای ترامپ موندن نیست برای رفتنه ترامپه.