ژاپن رسما ولیعهد آکیشینو را به عنوان وارث اصلی تاج و تخت اعلام کرد؛ ولیعهد آکیشینو در این مراسم گفت: من عمیقا به مسئولیت ولیعهدی میاندیشم و وظایفم را ادا خواهم کرد.
ژاپن امروز (یکشنبه) رسما ولیعهد آکیشینو را به عنوان وارث اصلی تاج و تخت اعلام کرد؛ رویدادی که آخرین مراسم از سری مراسمی محسوب میشود که پس از به سلطنت رسیدن برادر بزرگترش امپراتور ناروهیتو در سال گذشته به دنبال کنارهگیری پدرشان از قدرت برگزار شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این مراسمهای طولانی در کاخ امپراتوری برای ماه آوریل برنامهریزی شده بودند، اما به خاطر پاندمی کرونا و افزایش شمار مبتلایان به کووید ۱۹ به تعویق افتادند. این در حالی است که اوضاع کرونا در ژاپن نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر بهتر است و ژاپن توانسته از شیوع گسترده این ویروس جلوگیری کند.
براساس قانون ژاپن تنها مردها میتوانند وارث تاج و تخت شوند به همین خاطر پرنسس آیکو، تنها فرزند امپراتور ناروهیتو فاقد صلاحیت است. هنگامی که همسر ولیعهد آکیشینو در سال ۲۰۰۶ میلادی فرزند پسری به اسم هیساهیتو به دنیا آورد، تلاشها برای اصلاح این قانون ناکام ماندند.
ولیعهد آکیشینو که در این مراسم ردایی نارنجی رنگ به تن داشت، در مقابل حاضرین که اکثرا ماسک به صورت داشتند، گفت: من عمیقا به مسئولیت ولیعهدی میاندیشم و وظایفم را ادا خواهم کرد.
آکیشینو ۵۴ ساله نفر اول در صف سلطنت است و پس از آن هیساهیتو ۱۴ ساله و شاهزاده هیتاچی ۸۴ ساله، عموی وی و برادر آکیهیتو، امپراتور بازنشسته ژاپن که سال گذشته از قدرت کنارهگیری کرد، قرار دارند.
تغییرات در جانشینی به مذاق محافظهکاران خوش نیامده است، اما احتمالا مذاکرات درخصوص اینکه چطور یک جانشینی باثبات را تضمین کنند، افزایش خواهد یافت.
یک گزینه این است که به زنان از جمله آیکو و دو خواهر بزرگتر هیساهیتو اجازه داده شود تا پس از ازدواج و به ارث بردن تاج و تخت جایگاه سلطنتی خود را حفظ کنند یا تاج و تخت را به فرزندانشان واگذار کنند؛ تغییری که براساس نظرسنجیها از محبوبیت بالایی در بین ژاپنیها برخوردار است.
محافظهکاران میخواهند شاخههای سلطنتی جوانتر را که پس از جنگ از جایگاه سلطنتی محروم شدهاند، احیا کنند.