bato-adv
کد خبر: ۴۶۹۲۵۲
ظریف ضعیف‌تر بود یا خبرنگار؟

تحلیل عباس عبدی از مصاحبه جنجالی ظریف با طلوع نیوز

تحلیل عباس عبدی از مصاحبه جنجالی ظریف با طلوع نیوز
به نظرم ظریف بهتر از این هم می‌توانست در مورد قضیه سوریه اظهار نظر کند و در مجموع ضعیف برخورد کرد؛ گرچه خبرنگار ضعیف‌تر از او بود. فارغ از این که درباره سیاست ایران در سوریه چه نظری داشته باشیم سوریه عرصه جنگ میان دو نیروی رسمی و کلاسیک نیست.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۸ - ۰۶ دی ۱۳۹۹

عباس عبدی به جماران گفت: سوریه عرصه جنگ میان دو نیروی رسمی و کلاسیک نیست. در طرف مقابل از ده‌ها کشور حضور داشتند این طرف هم همینطور بود.

هفته گذشته وقتی ویدئوی مصاحبه خبرنگار شبکه «طلوع» از کشور همسایه، افغانستان با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان منتشر شد، تعداد زیادی از فعالان فضای مجازی در دو کشور به آن واکنش نشان داده و به تحلیل آن نشستند.

در افغانستان، گروهی پاسخ‌های ظریف در خصوص نقش لشکر فاطمیون در آینده افغانستان را قانع کننده و خوب توصیف کردند و از خبرنگار هم وطن خود بابت پرسش‌های صریح و مکررش انتقاد کردند؛ گروهی در داخل ایران نیز ضمن تمجید از جسارت خبرنگار یاد شده، پاسخ‌های ظریف را منفعلانه و ناموفق دانستند.

برخی نیز انجام چنین مصاحبه‌ای را نشانه وجود آزادی مطبوعات در افغانستان، و در نتیجه تربیت خبرنگاران چالش گر و حرفه‌ای تلقی کردند و گفتند اگر در ایران نیز آزادی مطلوب وجود داشت شاهد ظهور این جنس خبرنگاران بودیم.

عباس عبدی در واکنش به این مصاحبه و تحلیل‌هایی که از آن شد، می‌گوید: بنده فرصت نکردم همه مصاحبه را ببینم؛ فقط دو بخش آن را دیدم که یکی در مورد سوریه و دیگری در مورد ولایت فقیه است. بنابر این درباره بخش‌های ندیده نظری ندارم. این دو قسمت به نظرم یک مصاحبه معمولی بود و خبرنگار هم چندان مسلط نیست و البته با ورود مکرر میان سخنان مصاحبه شونده این عدم تسلط را نشان می‌داد پرسش‌های مهم‌تری می‌توانست طرح کند که به دلیل عدم تسلط انجام نداد. البته به نظرم پاسخ‌های آقای ظریف هم در همان حد گفتگو، شاید قدری بالاتر از سطح پرسش‌ها بود و چندان دقیق و دیپلماتیک جواب نمی‌داد. در هر حال، این گفتگو چیز عجیب و غریبی نبود. البته دلیل و انگیزه این گفتگو هم مهم است که اطلاعی از آن ندارم.

وی گفت: به نظرم ظریف بهتر از این هم می‌توانست در مورد قضیه سوریه اظهار نظر کند و در مجموع ضعیف برخورد کرد؛ گرچه خبرنگار ضعیف‌تر از او بود. فارغ از این که درباره سیاست ایران در سوریه چه نظری داشته باشیم سوریه عرصه جنگ میان دو نیروی رسمی و کلاسیک نیست. در طرف مقابل از ده‌ها کشور حضور داشتند این طرف هم همینطور بود. سوریه فقط منطقه جغرافیایی و میدان جنگ بود و بخشی از جنگ که مرتبط با داعش بود فراتر از هدف سوریه است. به علاوه کسی که حضورش در گفتگو محصول حمله و حضور سربازان بین‌المللی در کشورش است چگونه می‌تواند نسبت به این اتفاق معترض باشد؟ می‌توان نسبت به اصل سیاست ایران در سوریه معترض بود، ولی این جز آن حداقل برای مصاحبه کننده محل اعتراض نباید باشد مگر این که صرفا برای توضیح پرسیده باشد.

وزرای خارجه پذیرفته‌اند که نماینده حکومت در برابر جهان باشند

عبدی در پاسخ به این سوال که «برخی می‌گویند ظریف مجبور به دفاع از سیاست‌هایی است که خودش قبول ندارد. اساسا آیا فقط ظریف اینگونه است یا سایر وزرای خارجه جهان هم مجبورند در خصوص تعارض‌های داخل اینگونه پاسخ یک خبرنگار خارجی را بدهند؟»، گفت:‌ در عمل همه وزرای خارجه کم و بیش این مشکل را دارند. نباید فکر کنیم که وظیفه آن‌ها این است که فقط از سیاست‌هایی که قبول دارند دفاع کنند و چیز‌هایی از حکومتشان که قبول ندارند را رد کنند. آنان بصورت پیش‌فرض پذیرفته‌اند که نماینده حکومت در برابر جهان باشند. از همه موارد باید دفاع کنند. البته توانایی در نوع دفاع کردن بحث دیگری است. آنان می‌توانند وزیر خارجه نشوند، ولی اگر شدند آش با جاش. این چالشی است که همه وزرای خارجه با آن مواجه هستند. شاید وزرای دیگر کمتر با این مسأله مواجه باشند. مسأله این است که شدت و ضعف این چالش چقدر است. یعنی کمیت و کیفیت چیزی که قبول ندارند چگونه است؟ ولی در هر حال وزیر خارجه است و پذیرفته و وظیفه دارد که از کل کشور از جمله سیاست خارجی آن دفاع کند و اگر نمی‌خواهد نباید این پست را بپذیرد. به نظرم آقای ظریف در شرایطی این وظیفه را عهده‌دار است که بیشترین شکاف مورد نظر وجود دارد. یعنی نسبت به قبلی‌ها باید از چیز‌های بیشتری دفاع کند که اصلا قبول ندارد. خوب در این موارد باید زیرکانه پاسخ دهد که در مواردی دور از انتظار نشان داده است.

bato-adv
وحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
جواد ضعیف گفته بشه بهتره. یه جواب درست نتونست بده
نوذر
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
این پرده توهم وپندار خودبینی یا خودبرتر بینی شما روزی باید توسط چنین خبرنگاری دریده شود..
روالش اینه که در این دوره رکود و سردی فکری و مطبوعاتی چندروزی پس هر واقعه مورد توجه عموم ورود می کند..ونسخه های بی سروته می پیچید....بیشتر به اعلان بودنش.....
نام
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
ماله کشی هم بلد نیست خوش اگر مطلب را بخواند خواهد دید چقدر پرت و پلا گفته خبرنگار افغان خیلی ضعیف بود فقط تو خوبییییییی
نام
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
بیشتر جذابیت مصاحبه این بود که ما تا حالا خبرنگار شجاع و صریح فارسی زبان دیده بودیم.
نکته جذاب مصاحب هم این بود که ظریف هی آمریکا رو مثال میزد و خبرنگار بهش گفت: شما خیلی به آمریکا علاقه دارید! دمش گرم خلاصه
نام
Germany
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
به عباس عبدی بگویید: "گر تو بهتر می‌زنی، بستان بزن"
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۲۱
اوسا بنا
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
این داستان:
ماله کش دوم(عبدی) نقاط ضعف اولی را پر می کند....
آ ماشالا
نام
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
کل مصاحبه میدیدی بعد اظهار نظر میکردی بعدشم چرا این جواب ها تواون سال ها به مردم نگفتن اون موقع حرفشون چیز دیگری بود
نام
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
عباس خود ت فهمیدی چی گفتی ؟؟؟؟؟
برو استراحت
نام
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
آقای عبدی:
خودتان جواب خودتان را دادید ولی بعنوان یک بیننده و یکی از اعضای جامعه بینندگان باید بگوییم که اولا'' خبرنگار الحق و الانصاف خیلی مسلط و قوی بود و در مقابل زبان بدن جناب ظریف بارها و بارها در تضاد با گفته هایش بود ،نتیجه اینکه آقای ظریف چهره بسیار رنجوز و ضعیفی از توجیه گر سیاست خارجی ایران نمایش داد.
نام
United States
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
بر خلاف اینکه عبدی میخواهد جا بیندازد آینده ثابت خواهد کرد که اگر ظریف ۱۰٪ هم احتمال میداد با سوالات چالشی خبرنگار روبرو میشود هرگز حاضر به مصاحبه نمیشد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۶
کدوم پاسخ زیرکانه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نام
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
آقای عبدی در مورد خورشت قیمه بادمجون هفته پیش خونه ما چه نظری دارن؟ الان این چه مصاحبه ای بود اصلا ارزش انتشار داشت؟ اولا که عبدی خودش چند منه دوما خودش میگه مصاحبه رو ندیده حالا نظرش در باره مصاحبه ای که ندیده چه ارزشی داره که مطرح بشه؟
رضا
United Kingdom
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
آقای عبدی که در هر مورد هر چیزی نظر میدن میشه در مورد بالا رفتن از دیوار سفارت کشورها بگن درسته یا نه ؟ مسئول این تحریمهای چهل ساله کیه؟
نام
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
نظر عبدی در مورد فتح سفارت ها چیست؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
یادش رفته کلا نقشش رو تو اون کار
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
ايشان نه تنها از اشغال سفارت دفاع ميكنه بلكه همچنان اميرانتظام رو جاسوس ميدونه. ايشون كلا معتقده كه در گذشته هيچ اشتباهي مرتكب نشده.
نام
United States
۰۴:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
جالب تر از همه ذکاوت و تسلط خبرنگار توانمند افغان بود! درضمن تشویش مشهود در کلام و نگاه آقای وریر هم جالب و غم انگیز بود! به نظر می آید ایشان به بازی با کلمات در زبان فارسی به اندازه انگلیسی تسلط ندارد، او نمی تواند جوابگوی خودی ها باشد! او به اروپایی ها می گوید شماها خبر ندارید، اما به ایرانی و افغانی ها که نمی تواند بگوید شما خبر ندارید! خلاصه که... کم آورد!
نام
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
آقاي عبدي! به توصيه احمدي نژاد در اين مواقع عمل كن!!
نام
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
شما لطف کن اگر از دیوار بالارفتن فقط تنها هنرت نیست یک مصاحبه با همین ظریف انجام بده تا اون خبرنگار نامسلط هم یاد بگیره
نام
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
جناب عبدی ظاهرا به نفعت نبود کل مصاحبه رو نگاه کنی.
ضمنا به عنوان روزنامه نگار مسخره ترین کار ممکن رو کردی که از چیزی که ندیدی تحلیل نوشتی. البته تو که راست می گی.
نام
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
"کسی که حضورش در گفتگو محصول حمله و حضور سربازان بین‌المللی در کشورش است چگونه می‌تواند نسبت به این اتفاق معترض باشد؟"
جناب عبدی دراین باره مغلطه می فرمایند سوال خبرنگار درباره حضور نیروهای بین المللی نبود ایشان پرسیدند آیا ایجاد میلیشیا از مهاجرین و اعزام به کشور ثالث درست است؟
کاش آقای عبدی کل مصاحبه را می دیدند بعد اظهار نظر می فرمودند
bato-adv
bato-adv
bato-adv