bato-adv
bato-adv

طرز تهیه پلو یونانی، پلو سبزیجات با مرغ

اگر گیاه‌خوارید یا به غذاهایی که سبزیجات دارند، علاقه‌مند هستید، پلوی یوانانی یا پلوی سبیزجات گزینه بسیار مناسبی است. برای پخت این پلوی خوشمزه و رنگی می‌توانید از فیله مرغ هم استفاده کنید.

پلوی یونانی
فراروـ پلو یونانی از آن دست غذا‌های مورد علاقه گیاه‌خواران است. تقریباً تمام موادی که در این غذا به کار می‌رود، از انواع سبزیحات است. با این حال می‌توانید طبق سلیقه خودتان از مرغ هم استفاده کنید. نام دیگر این غذای خوشمزه پلو سبزیجات است.
 
به گزارش فرارو، مواد اصلی پلو یونانی برنج، نخودفرنگی، قارچ، ذرت و فلفل دلمه‌ای است. اگر می‌خواهید باطرز تهیه این غذای خوشمزه و مقوی آشنا شوید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد اولیه پلو یونانی برای ۴ نفر

برنج: ۳ پیمانه
نخود فرنگی: ۱ پیمانه
فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد
ذرت پخته: ۱ پیمانه
قارچ خرد شده: ۱ پیمانه
پیاز متوسط: ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
کره سرد: ۵۰ گرم

مواد اولیه لازم برای تهیه فیله مرغ

فیله مرغ: ۱۶ عدد
پیاز بزرگ: ۱ عدد
آب‌لیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه پلو یونانی

برنج

۱- نکات مربوط به برنج

بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید و نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید.
 
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج به جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چند بار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع آن دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی مغز آن هنوز سفت باشد.
 
بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. البته دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید و خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.

نخودفرنگی

۲- نکات مربوط به نخود فرنگی

نخود فرنگی جزء سبزیجات خیلی پر طرفدار در بین ما ایرانی‌ها نیست و معمولاً در سبد غذایی ما جایگاه ویژه‌ای ندارد. اگر خواص آن را بدانید، شاید نظرتان نسبت به این سبزی پر خاصیت عوض شود. قبل از هر چیزی باید بگوییم که نخود فرنگی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی به خصوص ویتامین ث است. دوست‌دار قلب است و بسیار کم کالری و کم چربی است. درنتیجه گزینه بسیار مناسبی برای کسانی است که به دنبال کاهش وزن هستند.
 
غلاف نخود فرنگی مرغوب به رنگ سبز تیره است. دانه‌های آن کاملاً گرد و به رنگ سبز چمنی است. نخود فرنگی را می‌توانید خیلی ساده داخل آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. اگر می‌خواهید رنگ سبز نخود فرنگی حفظ شود، بهتر است ابتدا آب را جوش بیاورید و کمی نمک به آن اضافه کنید، بعد نخود فرنگی را در آب در حال جوش بریزید. بعد از چند دقیقه که نخود‌ها پخته شدند، آن‌ها را آب‌کش کنید.

فلفل دلمه ای

۳- نکات مربوط به فلفل دلمه‌ای

همان‌طور که می‌دانید فلفل دلمه‌ای سبزی پر خاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به‌ویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی‌تری دارد. فلفل دلمه‌ای به دلیل مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، برای درمان سرماخوردگی مفید است و همچنین برای درمان کم‌خونی، حفاظت از چشم، تقویت قوه بینایی و نیز رفع یبوست بسیار مفید است.
 
ته فلفل دلمه برجستگی‌هایی وجود دارد. فلفل دلمه‌هایی که چهار برجستگی زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه‌ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام‌خواری مناسب‌تر از فلفل نر است. فلفل دلمه‌ای که سه برجستگی زیر خود دارد، نر است، تخم کم‌تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از این نوع فلفل استفاده می‌شود و در آشپزی کاربردی‌تر است. برعکس فلفل دلمه‌ای ماده اصلاً بعد از تفت دادن و پختن تلخ نمی‌شود و خوشمزه باقی می‌ماند.

پیاز

۴- نکات مربوط به پیاز

خیلی وقت‌ها که برای خریدن پیاز به بازار‌های میوه و تره‌بار می‌رویم، رنگ‌های مختلفی از پیاز‌ها را می‌بینیم و بدون توجه به اینکه هرکدام از این پیاز‌ها مصارف مشخصی دارند، آن‌ها را می‌خریم. درواقع دم‌دست‌ترین پیاز را انتخاب می‌کنیم، غافل از اینکه ممکن است پیاز انتخاب شده برای مصرفی که در نظر داریم، مناسب نباشد.
 
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است.
 
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیش‌تری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

زغفران

۵- نکات مربوط به زعفران

همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ زیرا هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. من همیشه زعفران را به روش خانم گل‌آور که در یک برنامه تلویزیونی آموزش دادند، دم می‌کنم. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید.
بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه دهید در دمای محیط یخ‌زدایی شود. پس از هربار استفاده، دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید.

طرز تهیه پلو یونانی

۱-فیله‌های مرغ را به صورت نواری برش دهید و با پیاز + نمک + فلفل قرمز + زعفران + زردچوبه + آب‌لیمو + روغن مزه‌دار کنید و اجازه دهید چند ساعت در یخچال بماند. سپس داخل تابه چند قاشق روغن بریزید. فیله‌ها را در آن بگذارید و اجازه دهید با آب خودش بپزد. برای اینکه آب بیندازد، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت متوسط قرار دهید. هرازگاهی فیله‌ها را زیر و رو کنید تا تمام قسمت‌های آن به صورت یک‌نواخت سرخ شود. اگر طعم کره را دوست دارید، می‌توانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
 
۲- نخود فرنگی را پوست بکنید و آن را تمیز بشویید و آب‌کش کنید. در این مرحله ابتدا آب را جوش بیارید و کمی نمک به آن اضافه کنید. بعد نخود فرنگی را در آب درحال جوش بریزید. بعد از چند دقیقه که نخود‌ها نرم شدند، آن‌ها را آب‌کش کنید. درصورت نیاز می‌توان از کنسرو نخود فرنگی نیز استفاده کنید؛ اما نخود فرنگی تازه مزه غذا را بهتر می‌کند.
 
۳- در ادامه قارچ‌ها را به‌خوبی تفت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود و کمی هم سرخ شوند. سپس نخود فرنگی و ذرت را به تابه اضافه کنید و پس از دو دقیقه تفت دادن فلفل دلمه‌ای را هم خرد کرده و به تابه اضافه کنید. پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید. تفت بدهید و به این مواد اضافه کنید. درنهایت مرغ پخته شده را هم به مواد اضافه کنید.
 
۴- یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. مقداری روغن داخل قابلمه بریزید. ته‌دیگ دلخواه‌تان را قرار بدهید. حالا یک لایه برنج بریزید و روی آن یک کف‌گیر از مخلوط مرغ و سبزیجات بریزید و سپس زعفران را هم اضافه کنید. به همین صورت به ریختن لایه لایه مواد تا اتمام آن ادامه بدهید.
 
وقتی کل برنج را داخل قابلمه ریختید، در این مرحله معمولاً به برنج آب و روغن اضافه می‌کنند که اضافه کردن آب و روغن باعث می‌شود ته‌دیگ شما خیلی روغنی شود؛ چون آب و روغن سریع به کف قابلمه می‌رود. پس بهتر است به جای آب و روغن از کره سرد استفاده کنید. به این صورت که بسته به حجم برنج یک قالب کره را به صورت نازک خرد کنید و به برنج اضافه کنید. اگر طعم کره را دوست ندارید، می‌توانید از همان آب و روغن استفاده کنید. درنهایت نصف استکان آب از دور برنج اضافه کنید. حدود ۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار بدهید تا بخار برنج بلند شود. بعد حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت کم قرار بدهید تا برنج دم بکشد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv