گزارش فرارو از بورس تهران در روز چهارشنبه هشتم بهمن ۹۹
جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز چهارشنبه هشتم بهمن ۹۹
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه هشتم بهمنماه با کاهش هفت هزار و ۲۸۴ واحدی به رقم یک میلیون و ۲۰۷ هزار و ۷۴۹ واحد رسید. در ابتدای معاملات امروز شاخص کل حدود ۲۰ هزار واحدی کاهش داشت و از مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی عقبنشینی کرده بود، اما در ادامه شرایط کمی بهتر شد. تا پایان معاملات شاخص کل ۶۰ صدم و شاخص هموزن ۵۰ صدم درصد رشد داشتند. امروز نمادهای فارس، فملی، ستا، خودرو، حکشتی و رمپنا بیشترین تاثیر منفی و شپنا به تنهایی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند
فرارو- بورس آخرین روز کاری هفته را نزولی آغاز کرد. در ابتدا نقشه بازار سراسر قرمزرنگ بود و بعد از حدود ۲۰ دقیقه با سبز شدن گروه پالایشی شرایط برای دیگر گروهها هم کمی بهتر شد. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه از بازار امروز، شاخص کل ۱۹ هزار واحد کاهش را پشت سر گذاشته و ۱.۵۱ درصد عقبنشینی کرده است. شاخص هموزن هم امروز کاهش ۶۴ درصدی را تجربه میکند. امروز نمادهای فارس، شستا، فملی، فولاد، خودرو، نوری و وپاسار بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص کل بورس گذاشتهاند.
بورس نزولی است؛ به استثناء پالایش
به گزارش فرارو از مجموع ۳۲۷ نماد بورسی معامله شده، ۲۵۵ نماد ارزش سهام خود را از دست دادهاند و حدود ۷۲ نماد در مدار صعودی حرکت میکنند. همچنین در بین ۲۱۵ نماد فرابورسی، ۱۵۱ نماد به رنگ قرمز درآمده و شاهد افزایش قیمت سهام در ۶۴ نماد هستیم. موردی که نشان میدهد انگار شرایط به ابتدای هفته گذشته برگشته و باید منتظر یک دوره دیگر از کاهش قیمتها در بورس باشیم. موردی که میتواند برای سرمایهگذاران بورس گران تمام شود.
بررسی نقشه بازار در ابتدای معاملات امروز نشان میدهد احتمالا روز پرنوسانی را در بازار شاهد باشیم. معاملات صندوقهای دولتی همچنان بالا است و اینطور که در ساعات ابتدایی بازار شاهد هستیم، صندوق پالایش خیال کوتاه آمدن ندارد. حتی در بازار سراسر قرمزرنگ امروز صندوق پالایش با رنگ سبز به تابلو بورس امده و انگار بازیگران بورس برای افزایش قیمت پالایش عزم جدی دارند و حباب قیمت آن برایشان اهمیتی ندارد. پالایش در ابتدای بازار بیشترین آمار معاملات را به خود اختصاص داده و هفت درصد رشد کرده است. دارا یکم هم سه درصد در جهت صعودی حرکت میکند، اما دیگر صندوقهای ETF سهامی هر کدام روند نزولی تندی در پیش گرفتهاند. در گروه فرآوردههای نفتی شبندر و شبتران کمی کاهش قیمت و شپنا و شبریز افزایش قیمت پیدا کردهاند. این گروه شرایط پرنوسانی را تجربه میکند و هر لحظه شاهد تغییر قیمتها هستیم. در گروه خودرو و ساخت قطعات اغلب نمادها قرمزپوش شدهاند و تنها خزر و خنصیر با رنگ سبز به تابلو بورس آمدهاند. خساپا و خودرو هر کدام حدود سه تا چهار درصد ارزش سهام خود را دست دادهاند. فلزات اساسی روند ثابتی ندارند، اما اکثریت در این گزروه با نمادهای قرمزرنگ است. تا اینجای کار فملی چهار درصد و فولاد دو درصد ارزش سهام خود را از دست داده است. محصولات شیمیایی هم شرایط مشابهی را تجربه میکنند. کللر، شاروم، شگل و بوعلی سبزرنگ هستند و نوری، شگویا، فارس و شلرد با کاهش قیمت سهام روبرو شدهاند. هولدینگها و بانکها امروز سراسر قرمزرنگ هستند و شاهد کاهش قیمت سهام لیدرهای این دو گروه هستیم. سیمانیها در کنار کاشی و سرامیک از معدود گروههای سبزرنگ بازار به حساب میآیند.
برابری در صفهای خرید و فروش
از نیمه معاملات تا ساعات پایانی بورس ارزش صفهای خرید و صفهای فروش روی یک رقم یکسان متوقف شده و هر دو گروه حدود هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان ارزش دارند. با این تفات که تعداد صفهای فروش کمی بیشتر است. تا ساعات پایانی معاملات امروز، ۱۶۳ نماد معادل ۲۵ درصد بازار صف فروش و ۱۴۹ نماد معادل ۲۳ درصد بازار صف خرید دارند. با اینکه از نیمه معاملات به بعد تعادل نسبی در بازار برقرار شده، اما همچنان ۳۸ درصد بازار بیش از سه درصد کاهش و ۲۵ درصد بازار بیش از سه درصد افزایش قیمت را تجربه میکنند که نشان میدهد کفه نمادهای قرمزرنگ سنگینترین است.
شپنا؛ سنگینترین صف خرید بازار
سهام پالایشگاه نفت اصفهان همچنان مشتری دارد. بعد از صفهای خرید متوالی و رشد چشمگیر ارزش سهام شپنا، امروز هم شاهد تشکیل سنگینترین صف خرید بازار برای این نماد هستیم. در ساعات پایانی معاملات امروز ارزش صف خرید شپنا به حدود ۱۶۰ میلیارد تومان میرسد. سنیر با صف خرید ۵۴ میلیارد تومانی در رتبه دوم و شبریز با صف خرید ۳۸ میلیارد تومانی در رتبه سوم فهرست سنگینترین صفهای خرید قرار دارد. از جمله دیگر نمادهای حاضر در این فهرست میتوان به سدور، سفارس، کمند، سبهان، سپیدار، رافزا، غگیلا، چخزر، کمرجان و زماهان اشاره کرد.
کدما؛ سنگینترین صف فروش بازار
نماد شرکت معدنی دماوند امروز در صدر فهرست سنگینترین صفهای فروش قرار دارد. برای بار دیگر حدود سه هزار و سهامدار کدما سه میلیون سهام خود را به ارزش ۷۷ میلیارد تومان به فروش گذشته و خریداری برای آن وجود ندارد. وتوصا با صف فروش ۴۰ میلیارد تومانی در رتبه دوم و ثفارس با صف فروش ۳۷ میلیارد تومانی در رتبه سوم قرار دارند. خموتور، غگرجی، کسرام، گدنا، غصینو و کرمان از دیگر نمادهای دارای صف فروش سنگین در بازار امروز هستند.
شاخص بورس به کاهش هفت هزار واحدی بسنده کرد
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه هشتم بهمنماه با کاهش هفت هزار و ۲۸۴ واحدی به رقم یک میلیون و ۲۰۷ هزار و ۷۴۹ واحد رسید. در ابتدای معاملات امروز شاخص کل حدود ۲۰ هزار واحدی کاهش داشت و از مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی عقبنشینی کرده بود، اما در ادامه شرایط کمی بهتر شد. تا پایان معاملات شاخص کل ۶۰ صدم و شاخص هموزن ۵۰ صدم درصد رشد داشتند. امروز نمادهای فارس، فملی، ستا، خودرو، حکشتی و رمپنا بیشترین تاثیر منفی و شپنا به تنهایی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند.
امروز هرچه از ابتدای بازار فاصله گرفتیم شرایط بورس بهتر شد. صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله جایگاه خود را به عنوان برترین گروه صنعت حفظ کردند. پالایش حدود هفت درصد دیگر افزایش قیمت پیدا کرد و دارا یکم یک درصد عقبنشینی داشت. دیگر صندوقهای ETF سهامی هم شرایط دوگانه داشتند. آنهایی که شاهد تشکیل حباب قیمت بودند نزولی و دیگران کمی صعودی بودند. فرآوردههای نفتی از گروههای سراسر سبزرنگ بازار بود. تا پایان معاملات برای شپنا، شتران و شبریز صف خرید سنگین شکل گرفت و شبندر با رشد سه درصدی مواجه شد. خودروییها امروز قرمزپوش بودند. خساپا و خودرو کمی کاهش قیمت داشتند و خگستر چهار درصد ارزش سهام خود را از دست داد. فلزات اساسی امروز روند ثابتی نداشتند. فملی نزدیک به قیمت روز گذشته به کار خود پایان داد، فولاد یک درصد افزایش قیمت و ذوب دو درصد کاهش قیمت داشت. هولدینگها از جمله شستا امروز عموما صعودی بودند اما کمتر از سه درصد افزایش قیمت را تجربه کدند. در بین محصولات شیمیایی پترول و فارس در حد دو درصد رشد کردند، آریا و نوری نزدیک به قیمت روز گذشته باقی ماندند، بوعلی و کلر به صف خرید رسیدند و شاروم و شگویا حدود سه درصد ارزش سهام خود را از دست دادند. سیمانیها امروز سراسر سبزرنگ بودند و شاهد تشکیل صف خرید برای اغلب نمادهای سیمانی بودیم. کاشی و سرامیک شرایط مشابهی را تجربه کردند. در بین بانکها و موسسات اعتباری، نمادهای لیدر یعنی وبصادر، وبملت و وتجارت نزدیک به قیمت روز گذشته و کمی صعودی بودند، اما دیگر نمادها همگی لباس قرمز به تن کردند. داروییها، انبوهسازیها، استخراج کانههای فلزی، نهادهای مالی، عرضه برق و گاز، زراعت و لیزینگها از جمله گروههای سراسر قرمزرنگ بازار امروز بودند.
معاملات ۱۵ هزار میلیارد تومانی سهام در بازار
معاملهگران بورس امروز حدود ۱۰ میلیارد سهام و اوراق مالی را در قالب یک میلیون و ۲۳۰ هزار معامله به ارزش ۱۱ هزار و ۴۰۹ میلیارد تومان دادوستد کردند. همچنین در بازار فرابورس شاهد معاملات ۱۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی بودیم که از این رقم ۹ هزار میلیارد تومان مربوط به اوراق مرابحه دولتی بود. چهارشنبه هر هفته معاملات اراد، افاد و اخزا به اوج خود میرسد. موردی که نشان میدهد امروز در مجموع حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهام در بازار سرمایه معامله شده که نسبت به روز گذشته کاهش نسبی پیدا کرده است. امروز پرتراکنشترین نمادهای بورس شستا، شتران، شپنا، خساپا، خودروف ولپارس و خگستر بودند. این فهرست در بازار فرابورس در اختیار سپیدار، چخزر، شاروم، ذوب، بپیوند، آریا و بگیلان بود.
بورس تا کنون با روال طبیعی رشد نکرده و رشد یک سال اخیر با مداخله دولت صورت گرفته در این دو ماه هم دولت بزور از سقوط کامب بورس جلوگیری کرده بورس بشدت متمایل با سقوط است و با روند فعلی اتفاق خواهد افتاد مگر دلار افزایش یابد.
حدود 50میلیون سهامدار داریم الان!
95درصدشون سهام عدالت دارن که یعنی خنثی و بی خیال چون بدون اینکه پولی بدن در بدترین شرایط هم سهمشون چندبرابر روز اوله!
اما سهامدارن واقعی که با سوت روحانی و با سرمایه خودشون وارد بورس شدن حداکثر حدود 2میلیون نفرن که اونا هم بی مطالعه اومدن اکثرا!
چرا دولت برای منفعت 2میلیون نفر قیمت دلار و کالاهارو بالا نگه میداره تا بورس به شکل کاذب رشد کنه؟
این ظلم به 97درصد بقیه مردم نیست؟
ناشناس
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
اون دو میلیون نفر تقریبا ورشکست شدن.دیگه از این بدتر نمیشد لهشون کرد.نرخ دلار هم بخاطر تحریم بالاست نه بورس در به در بدبخت فلک زده.
ناشناس
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
2 میلیون نفر بیشتر هستند .
شما این 2 میلیون نفر رو از کجا اوردی !!!!
نظر سنجی کردید ....!!
با یک فرض غلط به یک نتیجه دلخواه خودتون دارید میرسید ؟؟؟
انشاالله حقوقیها ۳۰ درصد بالاتر سهمهایی که امروز و روزهای پیش خریدن طی هفته های بعد به سهامدارای ترسو میفروشن.
95درصدشون سهام عدالت دارن که یعنی خنثی و بی خیال چون بدون اینکه پولی بدن در بدترین شرایط هم سهمشون چندبرابر روز اوله!
اما سهامدارن واقعی که با سوت روحانی و با سرمایه خودشون وارد بورس شدن حداکثر حدود 2میلیون نفرن که اونا هم بی مطالعه اومدن اکثرا!
چرا دولت برای منفعت 2میلیون نفر قیمت دلار و کالاهارو بالا نگه میداره تا بورس به شکل کاذب رشد کنه؟
این ظلم به 97درصد بقیه مردم نیست؟
شما این 2 میلیون نفر رو از کجا اوردی !!!!
نظر سنجی کردید ....!!
با یک فرض غلط به یک نتیجه دلخواه خودتون دارید میرسید ؟؟؟