bato-adv
bato-adv

اقدام مشترک بعد از مرگ مهرداد میناوند

اقدام مشترک بعد از مرگ مهرداد میناوند

درخواست علی دایی در این مورد واکنشی سریع به مطالبه عمومی بود که از چند هفته قبل شکل گرفته بود. البته که قبل از علی دایی، ستاره و کاپیتان استقلال که پیش‌تر انتقاداتش نارضایتی عده‌ای از مسئولان را به وجود آورده بود، در اینستاگرامش این موضوع را مطرح کرده بود

تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۹

خبرش همان قدر که غافلگیر‌کننده بود دو موج هم به همراه داشت؛ یکی مهم برای جامعه و دیگری مهم برای فوتبالی‌ها. مرگ مهرداد میناوند، ستاره سابق تیم ملی و باشگاه پرسپولیس، آن‌هم در ۴۵‌سالگی آن‌قدر غافلگیرکننده بود که هنوز هم باورش سخت باشد. پیش‌کسوت خوش‌برخورد و شوخ سرخ‌های تهرانی، اما راهی برای فرار از بیماری کرونا و آمبولی ریه پیدا نکرد تا سرانجام علاقه‌مندان به فوتبال را عزادار کند.

موج اولی که مهرداد بعد از مرگش به راه انداخت، اتحاد فوتبالی‌ها بود؛ فارغ از سلایق رنگی شدید بین هواداران دو تیم مطرح پایتخت، علاوه بر پرسپولیسی‌ها، استقلالی‌ها هم از مرگ ستاره سابق باشگاه رقیب شوکه شدند و عده بی‌شماری از آن‌ها برایش اشک ریختند. این حجم از اتحاد البته به یک اتفاق مهم‌تر در این زمینه انجامید و سرانجام علی دایی و علی کریمی، دو اسطوره فوتبال ایران، در مراسم تشییع میناوند به آغوش یکدیگر رفتند تا به کدورت‌های چندساله‌شان پایان دهند. این آشتی حساس و استراتژیک در فوتبال درحالی رقم خورد که میناوند، بار‌ها پیش از مرگش از آشتی این دو «علی» به‌عنوان یکی از آرزوهایش یاد کرده و گفته بود اگر این دو آشتی کنند، همه را شیرینی می‌دهم. میناوند، اما بعد‌ها که متوجه این کدورت شد، نوشت که فکر می‌کند عمرش به آشتی این دو قد نمی‌دهد و احتمالا بعد از مرگش باید علی دایی و علی کریمی آشتی کنند. مرگ مهرداد، اما دست‌کم این آرزویش را محقق کرد.

فارغ از این موج همبستگی بین فوتبالی‌ها، مرگ مهرداد میناوند، موج تازه‌ای در فضای مجازی به وجود آورد که البته واکنش به یک مطالبه اجتماعی بود. مرگ ناگهانی بازیکن سابق تیم ملی ایران بسیاری از چهره‌های مطرح فوتبال را به فضای مجازی کشاند تا آن‌ها همراه با بسیاری از مردم، مطالبه خرید واکسن کرونا را سر دهند. علی دایی بعد از مرگ مهرداد در استوری اینستاگرامش با فونت درشت می‌نویسد: «واکسن بخرید».

درخواست علی دایی در این مورد واکنشی سریع به مطالبه عمومی بود که از چند هفته قبل شکل گرفته بود. البته که قبل از علی دایی، ستاره و کاپیتان استقلال که پیش‌تر انتقاداتش نارضایتی عده‌ای از مسئولان را به وجود آورده بود، در اینستاگرامش این موضوع را مطرح کرده بود. ذکر این مورد هم ضروری است که درخواست وریا غفوری هم بعد از مرگ مهرداد میناوند مطرح شد. او با انتشار پستی در اینستاگرام و تسلیت مرگ مهرداد میناوند دو موضوع را با هشتگ در انتهای پیامش مطرح کرده بود: واکسن بخرید، واکسن کرونا مطالبه ما.

درخواست برای خرید واکسن از سوی اهالی فوتبال، آن‌هم بعد از مرگ غیرمنتظره مهرداد میناوند روز گذشته هم پیگیری شد و بازتاب داشت؛ ابتدا رشید مظاهری دروازه‌بان ملی‌پوش استقلالی‌ها بود که استوری‌اش سروصدای زیادی به پا کرد. او با اشاره به مرگ مهرداد و البته افراد دیگری که به‌واسطه ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهند، به انتقاد زیرپوستی از مسئولان پرداخت و نوشت: «واکسن کرونا یک خواسته مردمی و عمومی است. فراموش نکنید که مردم یعنی همه چیز...».

مهدی مهدوی‌کیا، دیگر اسطوره فوتبال ایران هم روز گذشته به جمع فوتبالی‌هایی پیوست که بعد از مرگ مهرداد، درخواست مشابهی ارائه داد. البته مهدی که پیش‌تر، مثل بسیاری دیگر از چهره‌های سرشناس فوتبال ایران در اتفاقات مهم اجتماعی در کنار مردم قرار گرفته است، موضوع را دوباره مردمی کرد و نوشت: «خرید واکسن تأیید‌شده بین‌المللی حق مردم ماست، واکسن بخرید».

البته که حجم درخواست‌ها برای خرید واکسن کرونا فقط معطوف به این چند نفر نمی‌شد و عده دیگری از ورزشکاران هم به این صف پیوستند. علاوه بر این افراد، چهره‌های دیگری هم درخواست خرید زودتر واکسن کرونا را داشتند، از جمله اعضای کادر درمانی که عهده‌دار رسیدگی به وضعیت مهرداد میناوند بودند.

پیش از این علی ربیعی، سخنگوی دولت به مشکلات پیش‌آمده بر سر راه خرید واکسن کرونا اشاره و گفته بود که نپیوستن ایران به FATF در این زمینه تأثیرگذار بوده است. ربیعی در نشست روز دوم دی‌ماه خود در این زمینه گفت: «در مورد واکسن قبلا همکاران من در وزارت بهداشت توضیحات مفصلی ارائه دادند، اما در مورد انتقال پول بنابر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله امکان انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی روبه‌رو بودیم. خرید واکسن در هم جلسات ستاد کرونا و هم در جلسات هیئت دولت در حال پیگیری است. مسئولان وزارت بهداشت در هماهنگی کامل با سایر دستگاه‌های مربوطه با تمام تلاش خود، از همان ابتدا اقدامات لازم برای خرید واکسن را انجام می‌دهند. بخشی از علت اینکه قرارداد با سازمان بهداشت جهانی به سرانجام نرسید، واقعا ناشی از فشار‌های تحریم و از طرف دیگر مشکلات انتقال پول بود. پولی که باید به سازمان بهداشت جهانی پرداخت می‌شد، در انتقال آن مشکل ایجاد کردند. اما ما قراردادمان با سازمان بهداشت جهانی پابرجاست. اخیرا هم تصمیم گرفتیم به هر ترتیبی که شده، این خرید را حتی با ریسک پرداخت بالای پول انجام دهیم. مردم بدانند که برای خرید واکسن، پول و ارز آن تمهید شده است و ما مشکلی از این نظر نداشتیم. مشکل موانع انتقال پول بوده که راه‌هایی برای آن پیدا شده است، قطعا ما به‌زودی خرید واکسن‌های تولید‌شده در خارج و هم تولیدات داخلی را دنبال خواهیم کرد و دولت از هیچ تلاشی در این زمینه فروگذار نکرده است و این را یک مسئله ملی می‌داند». 

سخنگوی دولت چند روز بعد با انتشار توییتی خبر داد که راه‌حلی برای انتقال پول برای خرید واکسن کرونا به دست آمده است. «بالاخره پیگیری دولت، به‌خصوص تلاش بی‌وقفه بانک مرکزی به ثمر نشست و مجوز انتقال پول برای خرید واکسن کرونا از طریق یک بانک صادر شد. در این مرحله ۲۰۰ میلیون یورو اختصاص یافته و بانک مرکزی به هر میزان که لازم باشد، منابع ارزی برای خرید واکسن کرونا تأمین می‌کند».

bato-adv
bato-adv
bato-adv