bato-adv
bato-adv
سکه به نزدیکی مرز ۱۲ میلیون تومانی بازگشت

احتیاط فروشندگان در بازار دلار

احتیاط فروشندگان در بازار دلار

در چهارمین روز هفته، فروشندگان از بازار کنار کشیده بودند و کنترل اوضاع به‌دست خریداران افتاده بود. برتری خریداران موجب شد که دلار ۲۳۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کند و به بهای ۲۵ هزار و ۸۳۰ تومان برسد. واکنش سکه به افزایش قیمت دلار، نزدیک شدن به مرز ۱۲میلیون تومانی بود. روز سه‌شنبه، سکه امامی ۲۱۰ هزار تومان رشد را تجربه کرد و روی عدد ۱۱ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان قرار گرفت.

تاریخ انتشار: ۰۰:۴۴ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۹

به گفته فعالان، پس از اینکه در روز دوشنبه دلار افت قابل‌توجهی را تجربه کرد، بخشی از معامله‌گران تصور کردند که اسکناس آمریکایی خود را آماده برگشت به کانال ۲۴ هزار تومانی می‌کند. با این حال خرید‌ها در معاملات پشت‌خطی روز دوشنبه از محدوده ۲۵هزار و ۴۰۰تومان رشد کرد. حمایت دلار در محدوده یاد‌شده موجب شد که فروشندگان برای حضور در بازار بار دیگر ریسک نکنند.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ برخی از بازیگران، تغییر روند قیمت دلار را وابسته به اخبار سیاسی دانستند. به گفته آنها، حملات راکتی به اربیل عراق تا حدی موجب شد که خریداران در بازار فعال‌تر شوند. از نگاه آنها ممکن بود برخی از کشور‌های خارجی بخواهند این حملات را به ایران نسبت دهند؛ امری‌که می‌تواند در راه لغو تحریم‌ها موانع جدیدی را ایجاد کند.

در کنار خبر حمله راکتی به اربیل، دسته‌ای از معامله‌گران باور داشتند، پیش از توقف اجرای پروتکل‌الحاقی توسط ایران بهتر است که در موقعیت فروش قرار نگیرند. آن‌ها تصور می‌کنند، طرف‌های غربی نسبت به این اتفاق احتمالی حساسیت نشان خواهند داد و ممکن است آمریکا بخواهد در واکنش به توقف دیدار‌های سرزده نمایندگان آژانس انرژی هسته‌ای از ایران، دست به یک اجماع بین‌المللی علیه ایران بزند.

روز دوشنبه اخباری منتشر شد که این دست از نگرانی‌های بازیگران افزایشی به سرعت کنار رفته بود. در آن مقطع زمانی، معامله‌گران به نقل از سایت الجزیره عنوان کردند که گزینه دولت بایدن برای احیای برجام، صدور «بیانیه تصمیم متقابل تهران و واشنگتن و تعهد بازگشت کامل به برجام»، پیش از مذاکره بر سر شروط و جدول زمانی است.

این خبر برای بازار بسیار اهمیت داشت و شدت فروش‌ها را بالا برد. با این حال، هیچ منبع معتبر دیگری به آن نپرداخت، در نتیجه اثر آن به سرعت در بازار تحلیل رفت و نگرانی‌های گذشته بار دیگر رفتار معامله‌گران ارزی را تحت‌تاثیر قرار داد.

بازار در شرایط کنونی در وضعیت نااطمینانی قرار دارد؛ در صورتی‌که اخبار جدیدی را دریافت کند که نشان از توافق احتمالی ایران و آمریکا بدهد، به‌سرعت راه نزولی را در پیش خواهد گرفت، ولی طولانی‌تر شدن دوره تحریم‌ها نیز بر تعداد خریداران بازار ارز خواهد افزود.

در فضای نااطمینانی و پرنوسان، معامله‌گران به‌راحتی حاضر نیستند بر روی خرید یا فروش ریسک کنند. آن‌ها در صورتی‌که در موقعیت یا فروش قرار بگیرند، به‌سرعت حاضر به خروج از بازار هستند و کمتر کسی به قصد سفته‌بازی میان‌مدت به معاملات وارد می‌شود.

واکنش بازارساز نسبت به نوسانات روز‌های اخیر دلار خنثی بوده است. صرافی‌های بانکی قیمت فروش دلار خود را چند روز است که روی عدد ۲۴هزار و ۹۸۰ تومان ثابت نگه داشته‌اند. زمانی‌که قیمت دلار در بازار آزاد افزایشی می‌شود و از صرافی‌های بانکی فاصله بیشتری پیدا می‌کند، تقاضای کاذبی برای خرید ارز از صرافی‌ها شکل می‌گیرد.

در برخی از روز‌ها برای تهیه ارز ارزان از صرافی‌های بانکی، صف خرید شکل گرفته است. با این حال قیمت دلار نتوانسته است از سد ۲۶ هزار و۳۰۰ تومانی عبور کند. در صورتی‌که مرز یاد‌شده شکسته شود، دلار می‌تواند تا ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش پیدا کند. اسکناس آمریکایی برای قرار گرفتن در مسیر نزولی نیاز دارد که سطح ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومانی را از دست بدهد.

احتیاط فروشندگان در بازار دلار

bato-adv
bato-adv
bato-adv