bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۸۰۵۰۴

اغفال دختران با خواستگاری اینترنتی

اغفال دختران با خواستگاری اینترنتی

امروزه سوء‌استفاده کلاهبرداران و سودجویان از فضای سایبری برای دستیابی به اهداف ناصحیح و پلیدشان افزایش یافته و با بهره‌گیری از ناآگاهی و سادگی افراد در این فضا مرتکب جرائمی می‌شوند. این مجرمان اکثرا با انگیزه کسب منافع مالی، تهدید و اخاذی، تسویه‌حساب شخصی، انتقام‌جویی یا تفریح و سرگرمی در این فضا وارد می‌شوند.

تاریخ انتشار: ۰۱:۳۵ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۹

دو پسر جوان که در پرونده‌های جداگانه با خواستگاری اینترنتی از دختران و اغفال آن‌ها دست به کلاهبرداری زده بودند، دستگیر شدند.

اولین پرونده درپی طرح شکایتی از سوی دختری جوان با موضوع کلاهبرداری در پلیس فتای استان ایلام تشکیل شد. شاکی در اظهارات خود عنوان کرد: در شبکه اجتماعی اینستاگرام با فردی آشنا شدم. آن پسر به من ابراز علاقه کرد و من نیز به او علاقه‌مند شدم. پسر جوان پس از خواستگاری و جلب اعتماد من به بهانه ازدواج مبالغی از من قرض گرفت، اما پس از آن ارتباط خودش را قطع کرد و بعد از آن بود که فهمیدم طعمه کلاهبرداری شده‌ام.

کارشناسان پلیس فتا پس از اخذ اظهارات شاکی و بررسی مستندات او، پیگیری موضوع را در دستور کار قرار دادند و با اقدامات فنی و تخصصی عامل کلاهبرداری مورد شناسایی قرار گرفت.

این پسر به پلیس فتا احضار شد و درحالی‌که ابتدا سعی داشت وانمود کند بی‌گناه است، با مشاهده مستندات موجود به اقدام مجرمانه‌اش اعتراف کرد و در نهایت پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی تحویل داده شد.

سرهنگ علی جمالی، رئیس پلیس فتای ایلام، با بیان اینکه در بسیاری از موارد هویت کاربران در فضای مجازی واقعی نیست و افراد کلاهبردار با هویت جعلی و در پوشش‌های مختلف فعالیت می‌کنند، توصیه کرد: کاربران در هنگام فعالیت در شبکه‌های اجتماعی از اعتماد به افراد ناشناس خودداری کنند و اطلاعات خصوصی و هویتی خود را در اختیار آن‌ها قرار ندهند.

در دومین پرونده فردی که در فضای مجازی با هویت کاذب و جلب اعتماد دختری اقدام به گرفتن تصاویر و فیلم‌های شخصی او کرده بود، به دام افتاد. دختری جوان شکایتی را مطرح کرد مبنی بر اینکه از طریق واتس‌اپ توسط شخصی ناشناس مورد تهدید و اخاذی قرار گرفته و آن فرد گفته تصاویر و فیلم خصوصی او را منتشر می‌کند.

در تحقیقات اولیه از شاکی مشخص شد شخصی در شبکه اجتماعی واتس‌اپ با هویت جعلی با ایجاد رابطه دوستی، وعده ازدواج و ترفند‌های خاص مجرمانه، اقدام به گرفتن تعدادی عکس و فیلم از شاکی کرده است و از این طریق قصد اخاذی از او را دارد.

کارشناسان پلیس فتا با اقدامات فنی و مهندسی موفق شدند متهم را شناسایی کنند و در نهایت این مجرم سایبری را دستگیر کردند و او را درحالی‌که به جرمش اعتراف کرده بود، برای سیر مراحل قانونی به دادسرا تحویل دادند. سرهنگ امین یادگارنژاد، رئیس پلیس فتای استان کرمان، با تأیید این خبر تصریح کرد: هرگونه مزاحمت و انتشار تصاویر خصوصی و خانوادگی افراد در فضای مجازی برابر ماده ۱۷ قانون جرائم رایانه‌ای جرم محسوب شده و قانون‌گذار برای آن مجازات تعیین کرده است.

این مقام انتظامی در ادامه گفت: امروزه سوء‌استفاده کلاهبرداران و سودجویان از فضای سایبری برای دستیابی به اهداف ناصحیح و پلیدشان افزایش یافته و با بهره‌گیری از ناآگاهی و سادگی افراد در این فضا مرتکب جرائمی می‌شوند. این مجرمان اکثرا با انگیزه کسب منافع مالی، تهدید و اخاذی، تسویه‌حساب شخصی، انتقام‌جویی یا تفریح و سرگرمی در این فضا وارد می‌شوند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv