درحالی که میزبانی تیمهای اماراتی و قطری طی سالهای اخیر برای فوتبال دوستان عادی شده، اما شایستهتر قلمداد کردن هند نسبت به ایران برای مرحله گروهی فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا ابهام برانگیز است.
شاید این سوال برای اهالی فوتبال و به ویژه هواداران پرسپولیس بی جواب بماند که آیا هند مستحقتر از ایران برای میزبانی گروه E رقایتهای لیگ قهرمانان است؟
پرسپولیس طی سه فصل اخیر دو بار به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسیده است. به رغم تمام مشکلات باشگاهی در فوتبال ایران، محرومیت ها، پنجرههای بسته، سخت گیریها و مشکلاتی که وجود داشت، پرسپولیس به عنوان نماینده باشگاهی فوتبال ایران طی ۳ فصل گذشته دو بار تا آستانه فتح مهمترین جام باشگاهی قاره پیش رفت تا امروز یکی از شناخته شدهترین تیمها در سطح آسیا باشد.
برهمین اساس باشگاه پرسپولیس با این پیش زمینه و ارائه کارنامهای موفق طی سالهای اخیر در آسیا، برای میزبانی از مرحله گروهی فصل ۲۰۲۱ پیشنهاد داد و با در نظر گرفتن تمام شرایط بدون هیچ نگاه رنگی و بیش از هر تیمی استحقاق گرفتن میزبانی را داشت، اما باز هم اسیر مناسبات پشت پرده کنفدراسیون فوتبال آسیا و نگاه سیاستزده حاکم بر قاره آسیا شد.
بدون هیچ تردیدی خیلیها با پیش کشیدن بحث امکانات و فراهم کردن سختافزارهای لازم شاید این ادعا را به چالش بکشند، اما نگاهی به امکانات فعلی باشگاه پرسپولیس میتواند پاسخ خوبی به این ادعا باشد. پرسپولیس به جز ورزشگاه آزادی، ورزشگاه دیگری را برای بازی موازی روز پایانی مسابقات مرحله گروهی معرفی کرده بود و این امکان را داشت تا برای تمام تیمهای همگروهش یک زمین تمرین متناسب با امکانات کافی فراهم کند. به جز این پرسپولیس همچون بقیه باشگاههای سطح اول فوتبال ایران این قدرت را دارد تا در تهران سه هتل به روز و پنج ستاره را برای تیمهای همگروه خود فراهم کرده و با جذب نیروهای متعهد و کاربلد تمام پروتکلهای بهداشتی که در قطر پیاده شد را در تهران پیاده کند.
از هر زاویهای که این موضوع مورد بحث قرار بگیرد، پرسپولیس حق بیشتری نسبت به گوا برای برگزاری میزبانی رقابتها دارد و این سوال واقعا به جاست که هند و تیم تازه واردش به این سطح از رقایتهای باشگاهی آسیا چه امکاناتی بیشتر از پرسپولیس داشته اند که به پرسپولیس و میزبانی ایران ترجیح داده شده اند؟
البته که این اتفاقها در فوتبال اروپا هم رخ داده و یوفا در مقاطعی برخی از کشورهای کوچکتر و غیر مطرح را به عنوان میزبان انتخاب کرده، اما در این صورت هم میتوان این سوال را مطرح کرد که چطور بعد از انتخاب قطر به عنوان میزبان تمامی مسابقات در فصل قبل حالا میزبانی گروههای دیگر به امارات و عربستان داده شده و ایران و پرسپولیس را از حق میربانی محروم کرده و میزبانی به کشوری مثل هند واگذار شده است؟ اگر این رفتار با کشورهایی مثل عربستان و قطر و امارات هم میشد ایا مثل ایران و پرسپولیس این چنین سکوت کرده و از سهم و حق خود به راحتی میگذشتند؟
بدون هیچ تردیدی باشگاه پرسپولیس به واسطه نتایجی که در ۳ فصل اخیر لیگ قهرمانان اسیا کسب کرده و با توجه به میرانی شایسته اش در بازی برگشت فینال لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۱۸ شایستهترین باشگاه در گروه پنجم بوده، اما در حالی که هیچ نمایندهای از کشور عربستان در این گروه حضور ندارد این حق به تیم ناشناخته گوا داده شد.
به نظر میرسد باز هم مناسبات سیاسی دلیل انتخاب کنفدراسیون فوتبال آسیا بوده که طی چند سال اخیر نشان داده یکی از سیاست زدهترین کنفدراسیونهای قارهای است. تا اندازهای که AFC به راحتی مدعی میشود تیمی از هند که برای اولین بار به رقابتهای معتبر لیگ قهرمانان حضور پیدا کرده، میزبان شایسته تری نسبت به پرسپولیسی است که یکی از پرطرفدارترین تیمهای قاره محسوب شده و یکی از موفقترین باشگاههای غرب آسیا در سالهای اخیر بوده است.
طرفداری