فرارو- روزنامه "واشنگتن پست" در گزارشی به این پرسش پرداخته که چرا "جو بایدن" رئیس جمهور جدید آمریکا، با اینکه بیش از ۵۰ روز از حضورش در قدرت میگذرد، هنوز اقدام به برگزاری یک کنفرانس خبری نکرده است؟
این روزنامه در این رابطه مینویسد: «"رونالد ریگان" و "بیل کلینتون" روسای جمهور سابق آمریکا، هر کدام نخستین کنفرانس خبریشان را تنها نُه روز پس از حضور در قدرت، برگزار کردند. باراک اوباما، ۲۰ روز پس از کسب کرسی ریاست جمهوری آمریکا، کنفرانس خبری خود را برگزار کرد. "ترامپ" نیز هفت روز پس از حضور در قدرت، کنفرانس خبری اش در مقام رئیس جمهوری آمریکا را برگزار کرد. با این حال، "جو بایدن" رئیس جمهور جدید آمریکا در شرایطی که بیش از ۵۰ روز از حضورش در قدرت میگذرد، همچنین کنفرانس خبری خود را برگزار نکرده است. در ۱۰۰ سال گذشته، این مساله که رئیس جمهور آمریکا در بیش از هفت هفته از حضور خود در قدرت، کنفرانس خبری برگزار نکرده باشد، در نوع خود یک رکورد محسوب میشود. این مساله پیشتر تنها در دوره ریاست جمهوری "کالوین کولیج" سی امین رئیس جمهور تاریخ آمریکا (۱۹۲۹-۱۹۲۳)، مشاهده شده است.
به گزارش فرارو، بایدن پنجشنبه شبِ گذشته، نخستین سخنرانی خود خطاب به مردم آمریکا را ایراد کرد. با این حال، اینطور به نظر میرسد که مردم آمریکا باید همچنان صبر کنند تا بایدن در نشست خبری ریاست جمهوری خود حاضر شده و در مورد مسائل مختلف، به خبرنگاران و سوالات مردم پاسخ دهد. این نوع از رویکرد و رفتارِ بایدن، به نوعی بازتاب دهنده رویکرد کلی وی در زمانی است که کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا بود. او در آن زمان هم مصاحبههای زیادی را انجام میداد، اما به ندرت با خبرنگاران در تماس بود.
این رویکرد بایدن چه در دوره تبلیغات انتخاباتی اش و چه اکنون به عنوان رئیس جمهور آمریکا، صدای بسیاری از منتقدان و حتی متحدان وی را نیز درآورده است. به تازگی یک چهره رسانهای آمریکایی گفته است که بایدن به دلیل اینکه میترسد در جریان نشست خبری خود، گاف دهد و مایه تمسخر شود، در چنین جلسهای شرکت نمیکند. فرد مذکور همچنین گفته بود که نزدیکان بایدن عمیقا مراقبت میکنند تا وی در هیچگونه نشست و جلسه ای، بدون هماهنگی و بدون متنِ نوشته شده، حضور نیابد. "مارک میدوز" رئیس سابق کارکنان کاخ سفید نیز در موضع گیری میگوید کاخسفید در دوره بایدن، از ترسِ اشتباهات و گافهای بایدن، عمیقا سعی میکند تا او را از چشم و تیررسِ خبرنگاران دور کند. این در حالی است که بسیاری از جریانهای سیاسی و رسانهای آمریکا، قویا از بایدن میخواهند تا هر چه سریعتر در یک کنفرانس خبری شرکت کند، زیرا این حق مردمِ آمریکا است که دولتِ کشورشان به آنها پاسخگو باشد.
"جاناتان کارل" خبرنگار حوزه کاخ سفید شبکه خبری "ای بی سی نیوز" میگوید: "خبرنگاران و فعالان رسانه ای، واقعا مشتاق پرسیدن سوال هایشان از جو بایدن هستند. با این حال وی خود را از همه پنهان کرده است. پرسیدن سوال از رئیس جمهور، فقط به نفع رسانه و خبرنگار نیست بلکه به نفع کلیتِ جامعه آمریکا است".
"جن ساکی" دبیر مطبوعاتی کاخ سفید هفته گذشته اعلام کرد: "جو بایدن کنفرانس خبری خود را پیش از پایان ماهِ جاری میلادی برگزار خواهد کرد. با این حال وی هیچ تاریخ مشخصی را در این زمینه ارائه نکرد. وی تاکید کرد که زمان و انرژیِ بایدن در مسائل دیگر نظیر مقابله با بحران شیوع ویروس کرونا، اقتصاد آمریکا و بسته محرک مالی به ارزش ۱.۹ تریلیون دلار متمرکز است".
در مقایسه با مدت پنجاه روزه حضور بایدن در قدرت، ترامپ ۵ مرتبه، اوباما دو مرتبه، جرج دبلیو بوش سه مرتبه و کلینتون پنج مرتبه، کنفرانس خبری برگزار کرده اند. البته که در مورد این نشستهای خبری، نکاتی نیز باید مورد توجه قرار گیرند. مثلا در مورد دونالد ترامپ، چهار مورد از پنج کنفرانس خبری که به آنها اشاره شد، با حضور یک رهبر خارجی انجام شدند و تنها در یک مورد، ترامپ به صورتِ تنها حاضر بود. اوباما و کلینتون نیز هرکدام تنها در یک مورد از نشستهای خبریشان، به تنهایی حاضر شدند (در طیِ ۵۰ روزِ نخستِ حضورشان در قدرت).
با این همه، برخی نزدیکان بایدن میگویند: پاندمی ویروس کرونا تا حد زیادی امکان ملاقات بایدن با رهبران خارجی و همچنین سفر به کشورای خارجی را محدود کرده است. از این منظر، چندان عجیب نیست که وی نتوانسته یک نشست خبری خوب و سازنده داشته باشد. زیرا اساسا او فرصتی برای این کار نداشته است.
برخی دیگر نظیر "جان وولی" از کارشناسان حوزه مسائل ریاست جمهوری آمریکا میگویند: "تمامی روسای جمهور آمریکا در عصر مدرن، راهبرد خاص خود را برای ارتباطات رسانهایشان دارند. درست بر اساس همین راهبرد است که برخی از آن ها، برگزاری کنفرانسهای خبری را در اولویت خود قرار نمیدهند.
"وولی" در این رابطه میگوید: "من میتوانم تصور کنم که بایدن در برگزاری کنفرانس خبری، هیچ مزیت و نفعی برای خود و آمریکا نمیبیند. شاید او معتقد است که برگزاری نشست رسانهای در برهه زمانی کنونی، میتواند به دستور کار او مخصوصا پس از موفقیتش در تصویب بسته مالی ۱.۹ تریلیون دلاری اش، آسیب بزند. به طور کلی، بایدن بر این باور است که میان موفقیت یک رئیس جمهور و برگزاری جلسات متعدد رسانه ای، رابطه چندانی وجود ندارد. کما اینکه اگر قرار بود چنین رابطهای به واقع وجود میداشت، دونالد ترامپ باید یکی از موفقترین روسای جمهور در کل تاریخ آمریکا میبود"».