bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۸۳۰۴

عکس> اکبر گلپایگانی در بزرگداشت مهرتاش

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۱ - ۰۱ خرداد ۱۳۸۹


مراسم سي‌امين سال‌روز درگذشت استاد «اسماعيل‌خان مهرتاش» صبح ـ 31 ارديبهشت ماه ـ بر مزارش در بهشت زهرا (س) برگزار شد. در این مراسم هنرمنداني چون اكبر گلپايگاني، محمد منتشري، ميلاد كيايي، داوود فياضي، مظفر شفيعي، رضوان نباتي (نغمه)، هوشنگ ناظمي حضور داشتند. 

  

در مراسم يادبود بنيانگذار موسيقي محلي تهران و «جامعه‌باربد»، محمد منتشري هنرمند عرصه‌ي موسيقي با اشاره استاد «اسماعيل مهرتاش» در سخناني‌ گفت:امروز درباره‌ي بزرگمردي صحبت مي‌كنيم كه 60 سال در عرصه‌ي موسيقي و تئاتر كشور فعاليت كرد و بهترين خوانندگان و هنرپيشگان را تربيت كرد. درگذشتش در بدترين زمان بود و غريبانه دفن شد و وقتي در بيمارستان بود،به او گفتم كه ناراحت نباش و تاريخ قضاوت مي‌كند كه چه كسي به جامعه خدمت كرده است. 

   

وي ادامه داد:اگر اساتيد موسيقي تنها دريك رشته‌ي تخصصي كار كرده‌اند، اسماعيل مهرتاش در 5 زمينه استاد شد. مهرتاش استاد آوازي لايق، در تئاتر بي‌همتا، آهنگسازي برجسته و مبتكر فولكور تهران بود و شاگردان بسياري را هم در فن بيان تربيت كرد.

سپس مظفر شفيعي با همراهي ني ملايري خواند و در سخناني گفت:استاد مهرتاش هيچ‌گاه چشم‌داشت مالي در كارش نداشت و هيچ‌گاه از شاگردانش شهريه نگرفت و حتا در كلاس آوازش عده‌اي مي‌آمدند كه قصد يادگيري آواز نداشتند و فقط حضور داشتند و استاد مهرتاش درباره‌ي آنها مي‌گفت؛ گرچه آنها خواننده نمي‌شوند اما ارزش هنر را مي‌شناسند. 


           
شفيعي خبر داد كه رديف‌هاي استاد مهرتاش را به‌صورت آواز خوانده‌ است و به زودي آنها را منتشر مي‌كند.

سپس نوابي ديگر شاگرد «مهرتاش» نيز گفت:من از دوران زندگي استاد مهرتاش فيلم‌ها، كتاب‌ها و تصاوير بسياري دارم و اين وسائل را هركسي كه بخواهد استفاده كند در اختيارش قرار خواهم داد.

استاد همايون خرم نيز كه نتوانسته بود در مراسم حاضر شود پيام كوتاهي براي مراسم نوشته بود كه قرائت شد.

سپس ميلاد كيايي نوازنده سنتور در سخناني يادآور شد:من از سال 48 تا 55 افتخار آشنايي با استاد مهرتاش را داشتم و از كارهاي او فيض بسيار بردم. 

    

اين هنرمند با اشاره به قطعه‌ي هنرمندان بهشت زهرا (س) كه بعد از انقلاب تاسيس شده است،پيشنهاد كرد: براي تعدادي از هنرمندان نامدار كه در قطعه‌ي هنرمندان دفن نشده‌اند يك لوح و يا سنگ حكاكي شود و نام آنها نيز در اين قطعه نصب شود.

سپس رضا فياضي در سخناني گفت:برخي از اساتيد موسيقي يا آواز راوي رديف‌ها و آوازهاي قديمي بوده‌اند، اما استاد مهرتاش به‌تنهايي يك رديف دستگاهي مستقل ساخت كه به‌صورت مهجور تنها توسط تعدادي انگشت‌شماري از شاگردانش تدريس شد و جمع‌آوري رديف بازمانده از اين هنرمند بسيار مهم و شايسته است.

او هم‌چنين با تارنوازي «نوابي» قطعه‌اي را به ياد استاد مهرتاش خواند. در پايان اين مراسم، ملك‌مسعودي ـ هنرمند بختياري ـ در سخناني گفت: ما دچار بحران هويت شده‌ايم و بخش‌هاي مهمي از شعر، معماري و موسيقي‌مان را از دست داده‌ايم و بايد براي گسترش موسيقي و فرهنگمان در ميان نسل آينده تلاش كنيم.

گفتني است:استاد اسماعيل‌خان مهرتاش در قطعه‌ي 83 رديف يك شماره‌ي 101 بهشت‌زهرا (س) به خاك سپرده شده است.

برچسب ها: گلپا مهرتاش
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین