مسئله تزریق اشتباهی واکسن کرونا به کادر درمان شهرکرد، در روزهای گذشته نقل محافل شده است، مسئلهای که نشان از یک بیدقتی است و باعث هدر رفتن حدود ۹۰ دوز واکسن شد.
در روزهای گذشته، واکسیناسیون اشتباه کادر درمان بیمارستان کاشانی شهرکرد نقل محافل شده است، تزریق اشتباهی که میتوانست به افراد دیگری تزریق شود و شاید موجب جلوگیری بیمار شدن یک عده هر چند قلیل شود.
در این تزریق اشتباه واکسن که واکسن اسپوتنیکوی بود، به جای آن که این کادر درمان که حدود 90 نفر بودند، دوز دوم را دریافت کنند، مجددا دوز اول واکسن اسپوتنیکوی را دریافت و تزریق کردند.
مسئله آن جا اهمیت مییابد که توجهها به رنگ واکسن "اسپوتنیکوی" جلب میشود، چرا که رنگ واکسن دوز اول اسپوتنیکوی آبی و دوز دوم آن قرمز است، این بیدقتی در تزریق واکسن که احتمالا توسط تیم اجرایی یا نظارتی رخ داده است باعث هدر رفتن 90 دوز واکسن اسپوتنیکوی شد.
فریدون رحمانی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در گفت و گو با تسنیم اظهار داشت: واکسیناسیون در تمام امور به عهده معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان است.
وی افزود: تمام واکسنها در اختیار مرکز بهداشت و تهیه و توزیع و تزریق با مراکز بهداشتی است و کادر درمان هم به تدریج به معاونت بهداشتی معرفی میشوند که معاونت بهداشتی هم به مراکز ذیربط واکسن را تحویل میدهد تا به کادر درمان تزریق کنند.
رحمانی ادامه داد: در ماجرای تزریق مجدد واکسن نوبت اول به پرسنلی از بیمارستان کاشانی شهرکرد که این نوبت را دریافت کرده بودند، آنچه من متوجه شدم کادر درمان طبق روال برای واکسن در محل واکسیناسیون بیمارستان حاضر میشوند که بیمارستان موظف بوده یک مکان در اختیار تیم واکسیناسیون مرکز بهداشت بگذارد و لیست افراد کاندید دریافت واکسن را به مرکز بهداشت بدهد که به درستی طبق روال کار خودش را انجام میدهد.
وی تاکید کرد: از این مرحله به بعد ظاهرا تیمی که واکسن را دریافت کرده به این نکته شک میکند که بستههای واکسن با دفعه قبل متفاوت است و به نظر نمی آید واکسن نوبت دوم باشد که همکاران بهداشتی با مرکز توزیع تماس میگیرند و به آنها اطمینان داده میشود که واکسن نوبت دوم است در نهایت واکسن تزریق میشود اما مجدد پیگیری میشود که مشخص میشود نوع اول بوده است و تنها بسته های آن کمی متفاوت است.
رحمانی تصریح کرد: بابت نگرانی از تزریق این نوبت از واکسن به این پرسنل هم از وزارتخانه جویا میشوند و متوجه میشوند که عارضهای ندارد و تنها یک نوبت بیشتر واکسن دریافت کردند و نوبت دوم را اگر کمی با تاخیر دریافت کنند، مشکلی برایشان پیش نمیآید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان با بیان اینکه اینگونه نیست که اشتباه بزرگی رخ داده باشد، عنوان کرد: عارضهای کسی را تهدید نمیکند و اعلام اشتباه هم نشان از صداقت و شهامت بوده است.