شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه اول خردادماه با ریزش ۲۷ هزار و ۵۹۱ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۲۷ هزار و ۲۵۳ واحد رسید. این رقم حتی از کف شاخص کل در نیمه دوم سال ۹۹ پایینتر است. آخرین بار شاخص در بهمنماه تا یک میلیون و ۱۳۵ هزار واحد ریزش داشت که این مرتبه رکورد بهمنماه شکسته شد و شاخص بورس به تیرماه سال ۹۹ برگشت
فرارو- بورس در اولین روز خردادماه حال خوشی ندارد. به خصوص که در دقایق ابتدایی معاملات اغلب نمادهای بازار سرمایه کار خود را با صف فروش آغاز کردهاند. دیگر خبری از تعادل هفته گذشته نیست و نقشه بازار سراسر قرمزرنگ است. تا جایی که بعد گذشت ۳۰ دقیقه از معاملات، شاهد ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص کل هستیم. این اتفاق باعث شده شاخص کل به کف شش ماه دوم سال ۹۹ نزدیکتر شود و تنها ۱۰ هزار واحد با آن اختلاف دارد. در ساعات امروز شاخص کل ۱.۰۵ درصد و شاخص هموزن ۴۵ صدم درصد کاهش داشته و نشان میدهد شرکتهای کوچک هنوز با شرکتهای بزرگ در مسیر کاهش قیمتها اختلاف دارند. فملی، شستا، شپنا، شبندر، خودرو، شتران و وتجارت بیشترین تاثیر را روی کاهش شاخص کل گذاشتهاند. دو گروه فلزات اساسی و فرآوردههای نفتی تا اینجای کار بدترین عملکرد را دارند.
به گزارش فرارو، در ساعت ابتدایی معاملات امروز شنبه اول خردادماه ۱۴۰۰، از بین ۲۴۰ نماد بورسی معامله شده تنها ۱۵ نماد با قیمتی بالاتر از قیمت روز کاری گذشته معامله میشوند و ۲۲۵ نماد ارزش سهام خود را از دست دادهاند. همچنین در بازار فرابورس از بین ۱۱۶ نماد معامله شده شاهد کاهش قیمت سهام در ۹۴ نماد هستیم و ۲۲ نماد با رنگ سبز دل سهامدارانشان را شاد کردهاند. این موارد نشان میدهد امروز بیش از ۹۰ درصد بازار سرمایه در روند نزولی قرار دارد و ممکن است رکورد ریزش روز چهارشنبه به عنوان بدترین روز سال ۱۴۰۰ شکسته شود.
یادم نمیآید کی نقشه بازار تا این حد به رنگ قرمز درآمده بود. اکثریت قریب به اتفاق نمادهای شاخصساز صف فروش دارند و انگار که قفل بزرگی به معاملات بازار سرمایه زدهاند. در بین بانکها و موسسات اعتباری تنها سه نماد وملل، وپاسار و وپارس به لطف بازارگردانشان از ریزش در امان ماندهاند و دیگران از جمله وبصادر، وپست و وتجارت پنج درصد ارزش سهام خود را از دست دادهاند. گروههای فلزات اساسی و فرآوردههای نفتی سراسر صف فروش هستند و خبری از معاملات نیست. در گروه محصولات شیمیایی نمادهای زیادی از جمله فارس و بوعلی در برابر تشکیل صف فروش مقاومت میکنند، اما آنها هم درصد قابل توجهی از ارزش سهام خود را از دست دادهاند و شبصیر تنها نماد سبز گروه لقب گرفته است. در بین شرکتهای سرمایهگذاری، معیار، واعتبار و وسپهر از ریزش درامان مانده و مسیر خود را جدا کردهاند. بپاس و ما تنها نمادهای سبز گروه بیمه و صندوق بازنشستگی هستند. خساپا و خودرو از گروه خودروییها مشابه دیگر نمادهای شاخصساز عمل میکنند. ساوه از گروه سیمان و ثامید از گروه انبوهسازی معدود نمادهای سبزرنگ نقشه بازار امروز هستند. دیگر گروهها عموما با رنگ قرمز و اغلب با صف فروش کار خود را در سومین ماه سال آغاز کردهاند.
بیش از ۳۸۰ نماد بازار سرمایه در ساعات پایانی معاملات امروز دچار صف فروش شدند. از زمان بازگشت دامنه نوسان متقارن، اولین بار است که تعداد صفهای فروش به چنین رقمی میرسد. ارزش صفها هم امروز افزایش داشته. طوری که صف نمادهای مختلف در مجموع پنج هزار و ۵۱۰ میلیارد تومان ارزش دارد. در سوی مقابل تنها ۱۵ نماد با احتساب نمادهای بازار پایه صف خرید به ارزش ۲۳۰ میلیارد تومان دارند.
گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی امروز شاهد تشکیل سنگینترین صف فروش بازار به ارزش بیش از ۲۴۲ میلیارد تومان است. بنو با صف ۱۵۸ میلیاردی در رتبه دوم و غصینو با صف فروش ۱۳۹ میلیاردی در رتبه سوم قرار دارد. کویر، فرزین، شپنا، خزر، قثابت، شبندر، سصفها،های وب، سنیر، کلر، وبیمه، سدبیر، پاسا، غنوش، گدنا، غپاک، فرابورس، رافزا، شصدف، ولشرق و خگستر از دیگر نمادهای دارای صف فروش هستند که ارزش صف آنها به بیش از ۴۰ میلیارد تومان میرسد.
دو نماد تازهوارد فتوسا و فگستر تنها نمادهایی هستند که صف خرید قابل توجه دارند. ارزش صف خرید فتوسا که اولین روز معاملات خود را تجربه میکند حدود ۱۲۶ میلیارد تومان است و فگستر با صف خرید ۵۶ میلیارد تومانی در رتبه دوم قرار دارد. نمرینو، وتوس، شبصیر و ساوه از نمادهایی هستند که صف خرید دارند، اما ارزش این صفها نهایتا ۱.۵ میلیارد تومان است.
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه اول خردادماه با ریزش ۲۷ هزار و ۵۹۱ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۲۷ هزار و ۲۵۳ واحد رسید. این رقم حتی از کف شاخص کل در نیمه دوم سال ۹۹ پایینتر است. آخرین بار شاخص در بهمنماه تا یک میلیون و ۱۳۵ هزار واحد ریزش داشت که این مرتبه رکورد بهمنماه شکسته شد و شاخص بورس به تیرماه سال ۹۹ برگشت. امروز شاخص کل ۲.۳۹ درصد و شاخص هموزن ۱.۲۳ درصد کاهش پیدا کرد و نشان میدهد شرکتهای بزرگ شرایط به مراتب سختتری را تجربه کردند. از جمله آنها میتوان به فملی، فارس، کگل، شستا، کچاد، تاپیکو و شپنا اشاره کرد که بیشترین تاثیر را بر ریزش شاخص گذاشتند.
بیش از نصف معاملات امروز مربوط به صندوقهای سرمایهگذاری ETF است. صندوقهای درآمد ثابت کمند، امین یکم، کیان، پارند، افران و اعتماد امروز پرمعاملهترین نمادها بودند و هر کدام آنها به اندازه یک گروه بورسی سرمایه جذب کردند. دارا یکم امروز سقوط هفت درصدی و پالایش سقوط شش درصدی را پشت سر گذاشتند تا بدترین عملکرد روزانه در کارنامهشان ثبت شود. در بین بانکها و موسسات اعتباری مقاومت حقوقیهای وپاسار، وملل و وپارس جواب داد و این سه نماد از کاهش قیمت سهام نجات پیدا کردند. دیگران از جمله وبصادر، وتجارت و وپست پنج درصد ارزش خود را در صف فروش از دست دادند. فلزات اساسی، خودرو و ساخت قطعات، محصولات شیمیایی، مواد و محصولات دارویی، شرکتهای چند رشتهای صعنتی، سرمایهگذاریها، فرآوردههای نفتی، استخراج کانههای فلزی، عرضه برق و گاز، خرده فروشی، محصولات غذایی، حمل و نقل و خدمات فنی و مهندسی همگی دچار صف فروش بودند. شبصیر از شیمیاییها، بپاس و ما از بیمهها، وتوس و ثامید از انبوهسازی، واعتبار و معیار از سرمایهگذاریها، ساوه از سیمان و تنوین از نهادهای مالی تنها نمادهای سبز در نقشه بازار امروز بودند.
معاملهگران بورس امروز در مجموع حدود پنج میلیارد و ۸۸۷ میلیون سهام و اوراق مالی را در قالب ۲۵۲ هزار معامله به ارزش چهار هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان دادوستد کردند. این رقم نسبت به روز کاری قبل حدود هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده، اما این افزایش را مدیون صندوقهای سرمایهگذاری ETF درآمد ثابت هستیم. چراکه ارزش معاملات دو صندوق کمند و امین یکم یه تنهایی حدود هزار میلیارد تومان بود. امروز برکت، شستا، خودرو، خساپا، فملی، ثامید و اپال پرتراکنشترین نمادهای بورس و فگستر، فتوسا، ساوه، کرمان، وسپهر، شگویا و بپاس پرتراکنشترین نمادهای فرابورس بودند.
امروز سهامداران حقیقی حدود ۷۵۰ میلیارد تومان سهام خود را به شرکتهای حقوقی فروختند تا رکورد خروج روزانه پول در سال ۱۴۰۰ شکسته شود. بیشترین رقم پیش از این حدود ۶۵۰ میلیارد تومان بوده است. خروج پول البته میتواند به معنا حمایت شرکتهای حقوقی باشد. حمایتی که نتیجهای تا به این جای کار نداشته است. امروز بیشترین خروج پول حقیقی و حمایت حقوقی در نمادهای وملل، فملی، خساپا، وپارس، وپاسار، خودرو، برکت، وبصادر، شستا و وپست اتفاق افتاده و در طرف مقابل شاهد ورود پول به نمادهای شبصیر، نمرینو و سیدکو بودهایم.
اگر رشد اقتصادی به کانال مثبت چرخش کند می توان به سود ده بودن واقعی بورس امید داشت.
اینکه شرکتها دارایی هتی خود را با ادز آزاد محاسبه کند و سود کاذب نشان دهند اسمش جهش بورس نیست. به آن دروغ و کلاهبرداری می گویند.
اینکه عده ای خام در شرایطی که اقتصاد به گل نشسته و رشد منفی وجود دارد وارد بورس شوند که سود ببرند از بی اطلاعی و نبود آگاهی اقتصادی است.
این بلایی که خود دولتیا سرمون آوردن
بس کن دیگه ماله کشیو
پولمون بووووووم
زندگی مردم بووووووم