bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۲۶۰

فاطمه طباطبائی: عدالت و آزادی قرین همدیگراند

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۱۲ خرداد ۱۳۸۹


مدير گروه عرفان پژوهشكده امام خميني(ره) گفت: اگر آزادي كه حق مردم و امانت خدا است را خدشه‌دار كنيم بايد بدانيم چه عواقب سهمگيني را به دنبال داريم 

فاطمه طباطبايي در مراسمي با عنوان «امام روح‌الله، حقيقت هميشه جاودان» كه به همت انجمن اسلامي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران برگزار شد ،با محكوم كردن اقدام جنايتكارانه رژيم صهيونيستي گفت: اقدام انساني مسافران كشتي آزادي را بايد ارج نهاد و به آن‌ها گفت اگر موفق نشدند آن‌چه لازم بود را به غزه برساند؛ اما توانستند پيام مظلوميت غزه را به گوش جهانيان برسانند.
وي با تبريك ميلاد حضرت زهرا(س) گفت: امام، حضرت زهرا(س) را يك انسان به تمام معنا انسان، نسخه انسانيت، تمام حقيقت زن و انسان و زني كه جبرئيل بر او نازل شد، مي‌دانستند و در واقع امام، حضرت زهرا(س) را انسان كاملي مي‌دانستند كه ظرفيت وجودي ايشان مانند ائمه معصوم است؛ چراكه جبرئيل بر او نازل مي‌شد. 

اين استاد دانشگاه با اشاره به يكي از سخنراني‌هاي امام(ره) در سال 58،گفت: امام(ره) به ادامه راه 15 خرداد اميدوار و معتقد بودند كه بايد 15 خرداد را شناخت، هدف آن را شناخت و اين‌كه چه كساني آن را به وجود آوردند و دنبال مي‌كنند را بايد شناسايي كرد و همين‌طور بايد به آن‌هايي اميد بست كه 15 خرداد را ادامه مي‌دهند و آن‌ها را نيز شناسايي كرد و از مخالفين 15 خرداد بازشناخت. 

مدير گروه عرفان پژوهشكده امام خميني(ره) با بيان اينكه امام مقصد 15 خرداد را براي اسلام و به اسم اسلام مي‌دانست كه مردم آن را به وجود آورده‌اند و بارها تاكيد داشت كه من كاره‌اي گفت: عامل قيام وقت از نظر امام، رضاي خدا بود. يعني ما حكومت و قدرت نمي‌خواهيم پس به دنبال پست و مقام نيستيم و ما از خدا هم عوض نمي‌خواهيم چرا براي رضا او كار كرده‌ايم و البته نكته‌ ديگر اجراي عدالت است و تاكيد بر اينكه ما براي اجراي عدالت عمل كرده‌ايم. 

طباطبايي با اشاره به سخني ديگر از امام(ره) مبني بر اين‌كه «خاك بر سر من اگر بخواهم استفاده‌ عنواني از شما كنم و اگر بخواهم خون شما ريخته شود و من از آن استفاده ببرم» گفت: امام مي‌فرمايد خدايا تو مي‌داني ما از ظلم حتي بر يك نفر بيزار هستيم و از اين تعديات و ظلم‌ها بيزار هستيم و تو مي‌داني ما براي اجراي عدالت قيام كرده‌ايم. 

وي با بيان اين‌كه " عدالتي كه امام(ره) مطرح مي‌كند بار معناييش وسيع‌تر از آن چيزي است كه در انديشه‌ يك رهبر سياسي مطرح باشد" گفت: در انديشه امام، عدالت در تمام هستي مورد نظر است و امام معتقد بودند در جامعه بايد حاكم عادلي حضور داشته باشد تا عدالت را در جامعه برقرار كند و كسي مي‌تواند عدالت را در جامعه پياده كند كه اول در درون خود عدالت را برقرار كرده باشد يعني بتواند احساسات،‌ عقل و عاطفه خود را مديريت كند و تحت فرمان عقل و شرع قرار داده است. 

اين استاد دانشگاه با بيان اين‌كه عدالت و آزادي قرين يكديگر هستند گفت: يك حاكم عادل آزادي را در جامعه پياده مي‌كند چون به آزادي ارج مي‌نهد و مي‌داند بدون آزادي انسان، انسان نيست. همان‌طور كه امام آزادي را امانت الهي مي‌دانست و معتقد بود حاكم عادل بايد اين امانت را پاس دارد. 

وي ادامه داد:‌ بايد توجه كرد از آزادي كه داريم براي مصالح ملت استفاده ‌كنيم و البته در مسير ملت و نظام جمهوري اسلامي آن را خرج ‌كنيم؛ اما اگر آزادي كه حق مردم و امانت خدا است را خدشه‌دار كنيم بايد بدانيم چه عواقب سهمگيني را به دنبال داريم.
 
طباطبايي در بخش ديگري از سخنان خود به عناصري كه به آزادي لطمه مي‌زند اشاره كرد و گفت: نشناختن حقوق مردم و نشناختن حدود مردم از عناصري هستند كه به آزادي لطمه مي‌زنند چون عدالت به معناي اين است كه هر چيزي را در جاي خود قرار دهيم و يك حاكم عادل مي‌تواند هر كس و هر شيء را در جاي خود قرار دهد. 

مدير گروه عرفان پژوهشكده امام خميني(ره) با تاكيد بر اينكه جملات امام، نور وجود امام، پرتو گفتار امام در دسترس ماست و شاهد بوديم كه رفتار امام چه نتايجي را به بار آورده است،گفت: متاسفانه گاهي به حدي بد عمل مي‌كنيم كه بهانه به دست رسانه‌هاي ضدانقلاب و ضدامام مي‌دهيم و زحمات امام كه باعث شد در دل افراد دوردست جا باز كند را با اشتباهات خود مخدوش مي‌كنيم. 

همسر مرحوم حاج سيد احمد خميني گفت: امام(ره) معتقد بود حكومت و جامعه‌اي كه قانون‌گرا باشد، انسان در آن رشد مي‌كند و حاكم عادل مي‌تواند فضايي را ايجاد كند كه افراد در آن رشد و تعالي پيدا كنند. 

وي با بيان اينكه امام(ره) معتقد بود حفظ نظام از اوجب واجبات است، گفت: امام معتقد به سيستمي بودند كه در آن هر چيز جايگاه دارد و هيچ چيز نمي‌تواند از قانون تخطي كند و شكستن جامعه به معناي شكستن انسانيت است. 

طباطبايي با اشاره به تاكيد امام مبني بر اين‌كه نخستين مرتبه تمدن، آزادي است گفت:‌ آزادي استعماري و وارداتي مدنظر نيست، بلكه آن آزادي كه شرافت انسان را در نظر داشته باشد و انسانيت انسان را رشد دهد و امام مي‌گويد مملكتي كه آزادي ندارد تمدن ندارد. مملكتي كه مردم در آن حق ابراز نظر نداشته باشند و آزادي مطبوعات نباشد نمي‌تواند رشد كند. 

وي با يادآوري نحوه برخورد امام با چاپ عكس و اخبار ايشان در روزنامه‌هاي كشور گفت: امام به روزنامه‌ها اعتراض مي‌كرد كه چرا بيت‌المال را صرف چاپ عكس ايشان و اخبار ملاقات‌هاي او مي‌كنند و به رسانه‌ها تاكيد مي‌كرد كه بايد ارتباط‌شان با مردم برقرار باشد و به مردم دروغ نگويند؛ چراكه باعث سلب اعتماد مردم مي‌شوند. 

اين عضو بيت امام (ره) گفت: بزرگترين خطر آن است كه رسانه‌هاي داخلي از اعتبار بيفتند و توجه افراد به بيرون از مرزها رود چراكه آن‌ها هيچ وقت اهداف انقلاب را نخواسته‌اند. 

وي با تاكيد بر اينكه امام زحمات و سختي‌هاي بسياري را براي آزادي ما كشيده‌اند،گفت: حق آن است كه قدر اين پدر پير را بدانيم و انديشه‌هاي ايشان را بازگو كنيم. 

همسر مرحوم حاج سيد احمد خميني با تاكيد براينكه اخلاق در انديشه امام جايگاه اساسي داشت،گفت: عدالت و اعتدال را بايد پياده كرد تا استمرار راه 15 خرداد را داده باشيم. همانطور كه امام اجراي عدالت را به تك تك افراد تاكيد مي‌كردند. 

وي تاكيد كرد: دانشجويان موظف هستند همان‌طور كه امام براي عزت، شرف و آزادي آنها زحمت و سختي كشيد راهش را روشن به نسل آينده معرفي كنند تا آن‌ها بتوانند مسير تعالي را پيش گيرند.
طباطبايي به سخني از مرحوم سيداحمد خميني اشاره كرد و گفت: ويژگي نظام ما مردمي بودن آن است، اگر به هر دليلي مخدوش شود، تضميني براي ادامه راه آن نيست؛ پس اتحاد و وحدت كه به نظر امام(ره) رمز پيروزي بود، رمز بقاء نيز مي‌باشد.

برچسب ها: طباطبائی امام
bato-adv
bato-adv
bato-adv