bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۴۶۳۵
واشنگتن نگران افغانستانی‌هایی است که با دولت امریکا همکاری می‌کردند

صف ۷۰ هزار نفری ویزای آمریکا

صف ۷۰ هزار نفری ویزای آمریکا

براساس برآورد‌های صورت گرفته در صورتی که این افراد خواستار مهاجرت به امریکا با همراهی اعضای خانواده‌شان باشند، شمارشان به حدود ۷۰ هزار نفر می‌رسد. در یکی از محور‌های این طرح مجلس نمایندگان که قرار است بامداد چهارشنبه به رای گذاشته شود قرار است در صورت تصویب، معاینات پزشکی ضروری جهت دریافت ویزای امریکا حذف شود.

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۸ - ۰۹ تير ۱۴۰۰

مجلس نمایندگان ایالات متحده تصمیم دارد اعطای ویزا به افغانستانی‌هایی را که به دلیل همکاری با نیرو‌های امریکایی نسبت به آینده خود احساس نگرانی دارند و خواستار مهاجرت فوری به امریکا هستند، تسهیل کند؛ اقدامی که نشان می‌دهد کنگره امریکا نسبت به آینده افغانستان پس از خروج نیرو‌های امریکایی خوش‌بین نیست و این باور میان اعضای مجلس نمایندگان وجود ندارد که دولت کابل توان کنترل شرایط و بازگرداندن آرامش و ثبات به افغانستان را دارد.

اعتماد در ادامه نوشت: در حالی که ارتش ایالات متحده پس از ۲۰ سال جنگ آخرین مراحل خروج کامل از افغانستان را پشت سر می‌گذارد، بیش از ۱۸ هزار افغانستانی که به عنوان مترجم، راننده، مهندس، نگهبان امنیتی یا کارمند سفارت برای ایالات متحده کار کرده‌اند درگیر پروسه درخواست ویزای ویژه مهاجران شده‌اند. ویزای ویژه مهاجران به خارجی‌هایی که به دلیل همکاری با دولت ایالات متحده در معرض خطر قرار دارند اعطا می‌شود تا بتوانند به امریکا مهاجرت کرده و از جان خود محافظت کنند.

براساس برآورد‌های صورت گرفته در صورتی که این افراد خواستار مهاجرت به امریکا با همراهی اعضای خانواده‌شان باشند، شمارشان به حدود ۷۰ هزار نفر می‌رسد. در یکی از محور‌های این طرح مجلس نمایندگان که قرار است بامداد چهارشنبه به رای گذاشته شود قرار است در صورت تصویب، معاینات پزشکی ضروری جهت دریافت ویزای امریکا حذف شود تا فرآیند اعطای ویزا به افغانستانی‌هایی که در صف طولانی انتظار برای دریافت ویزا هستند کوتاه‌تر گردد.

در حال حاضر تنها یک آزمایشگاه در کابل کار‌های مربوط به انجام آزمایش‌های پزشکی لازم برای دریافت ویزای امریکا را انجام می‌دهد و متقاضیان از سراسر افغانستان، در شرایطی که جنگ و کرونا بخش زیادی از این کشور را درگیر کرده باید کیلومتر‌ها سفر کنند و در این آزمایشگاه حاضر شوند تا بتوانند ویزا بگیرند.

جیسون کرو، عضو دموکرات مجلس نمایندگان از کلرادو که سابقه عضویت در ارتش امریکا را نیز داراست در این خصوص می‌گوید: «تصویب این طرح یک ضرورت اخلاقی برای ما است و باید به وعده‌هایی که به متحدان و شرکای‌مان داده‌ایم، عمل کنیم. ما برای سال‌ها پیرامون آنچه در افغانستان گذشت و درس‌هایی که از سال‌ها حضور در این کشور گرفتیم بحث خواهیم کرد، اما طی چند هفته آینده هنوز فرصت وجود دارد تا کار‌هایی انجام دهیم که در آینده با افتخار از آن یاد کنیم.»

نیویورک تایمز نوشته است: این طرح برخلاف بسیاری از طرح‌های قانونی در کنگره امریکا که معمولا تنها از سوی نمایندگان یکی از دو حزب اصلی مورد حمایت قرار می‌گیرد، از سوی گروهی متشکل از نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه پیشنهاد شده که اغلب آن‌ها سابقه عضویت در ارتش را دارند و برای سال‌ها در افغانستان و سایر مناطقی که ایالات متحده در آن حضور نظامی دارد، با مترجمان، راننده‌ها و سایر محلی‌هایی که به هر نحو ممکن در پی همکاری با دولت امریکا بودند، کار کرده‌اند.

این گروه همچنین کاخ سفید را تحت فشار قرار داده‌اند که هرچه زودتر درخصوص تخلیه این افراد از افغانستان و انتقال آنان به جایی امن (پیش از صدور ویزا و مهاجرت به امریکا) کاری صورت دهد. جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا هفته گذشته از این طرح استقبال کرد و گفت «قرار نیست کسانی که به ما کمک کرده‌اند، در پشت سر رها شوند.» پس از این اظهارنظر رییس‌جمهور ایالات متحده، جن ساکی سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید گفت «گروهی از متقاضیان روادید ویژه قبل از تکمیل خروج رسمی نیرو‌ها تا پایان سپتامبر به مکان جدید خود منتقل می‌شوند.»، اما از ارایه جزییاتی دقیق درباره این افراد از جمله اینکه به کجا اعزام خواهند شد و چه تعداد از افراد تخلیه می‌شوند، خودداری کرد.

همچنین جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده روز پنجشنبه در کنفرانس خبری وزارت دفاع به خبرنگاران گفت که ارتش ایالات متحده «مدتی است» روی طرح‌هایی برای انتقال هوایی شمار قابل‌توجهی از مفسران و مترجمان افغانی و خانواده‌های آنان از افغانستان به ایالات متحده کار می‌کند.

او بدون اشاره به شمار مهاجرانی که قرار است از افغانستان خارج شوند، افزود که «ما همچنان در مراحل برنامه‌ریزی برای ارایه حمل و نقل هوایی، اسکان، مراقبت‌های پزشکی و تامین مواد غذایی مهاجران افغان و خانواده‌های آنان هستیم.» براساس برآورد‌هایی که یک گروه غیردولتی انجام داده، از سال ۲۰۱۴ میلادی تا امروز بیش از ۳۰۰ نفر از کسانی که در افغانستان با ارتش و دولت ایالات متحده همکاری می‌کرده‌اند کشته شده‌اند.

جیمز می‌یروالدیس، مدیر اجرایی موسسه «No One Left Behind» در این خصوص می‌گوید: «بسیاری از این کشته‌شده‌ها خواستار دریافت ویزای ویژه امریکا شده بودند و برای مدت‌ها در روند زمانبر اعطای این ویزا معطل ماندند تا سرانجام کشته شدند و نتوانستند مهاجرت کنند.»

یک مقام آگاه در این خصوص گفته که دولت بایدن قصد دارد این افراد را پیش از اتمام پروسه دریافت ویزای ویژه به مکانی امن -احتمالا گوام- منتقل کند تا فجایعی که در گذشته اتفاق افتاده دوباره تکرار نشود. گوام جزیره‌ای متعلق به ایالات متحده واقع در آب‌های اقیانوس آرام است که پس از جنگ ویتنام به‌طور موقت برای اسکان پناهجویان از آن استفاده شد.

جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات متحده در حالی اصرار به خروج سریع و کامل نظامیان این کشور از افغانستان دارد که هفته گذشته دبورا لاینز، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان هشدار داد طالبان همزمان با خروج نیرو‌های امریکایی به حملات خود افزوده و توانسته مناطق گسترده‌ای را که پیش‌تر دراختیار دولت کابل قرار داشت، به تسخیر خود در آورد.

لاینز، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان به ۱۵ عضو شورای امنیت تاکید کرده که پیشروی‌های اخیر گروه طالبان نتیجه «شدت گرفتن کارزار‌های نظامی» است. او همچنین گفته پیشروی طالبان در این مناطق نشانه آن است که این گروه در نزدیکی مراکز ایالات مستقر شده و منتظر خروج کامل نیرو‌های ائتلاف است تا برای تصرف مراکز این ایالت‌ها اقدام کند.

ایالات متحده، اما تصمیم خود را درخصوص خروج سریع از افغانستان قابل دفاع می‌داند و تونی بلینکن وزیر خارجه این کشور با تاکید بر اینکه وضعیت موجود به هیچ‌وجه «قابل قبول» نبود، می‌گوید: «ما به دقت وضعیت امنیتی در افغانستان را دنبال و بررسی می‌کنیم که آیا طالبان، کلا، در مورد راه‌حل صلح آمیز منازعه جدی هستند؟.»

bato-adv
bato-adv
bato-adv