دلتا گونه جهش یافته ویروس کرونا که برای نخستین بار در هند شناسایی شد، در هفتههای گذشته بیشتر کشورها را درنوردیده و موج تازهای از کشتار به راه انداخته است.
بر اساس پژوهش تازه؛ کاهش محدودیتهای ضدهمه گیری مانند زدن ماسک و فاصله گیری اجتماعی تا پیش از تزریق واکسن به بیشتر مردم، خطر پیدایش گونههای مقاوم به واکسن کرونا را افزایش میدهد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانس پرس؛ براساس این گزارش، در حالیکه که تاکنون نزدیک به ۶۰ درصد شهروندان اروپا دستکم یک واحد واکسن دریافت کرده اند تا هنگامی که همه مردم به طور کامل واکسن دریافت نکرده اند باید اقداماتی بجز واکسن در دستور کار باشد.
گروهی از کارشناسان اروپایی برای پیش بینی چگونگی جهش احتمالی ویروس سارس - کووید – ۲ در واکنش به کارزارهای تزریق واکسن، احتمال پیدایش یک گونه مقاوم به واکسن را در دورهای سه ساله در جمعیت ۱۰ میلیون نفری همانندسازی کردند که در آن متغیرهایی شامل نرخ واکسیناسیون، جهش و انتقال مانند از سرگیری امواج ابتلاء و کاهش زیاد موارد ابتلا در نتیجه اعمال قرنطینه ها، درنظر گرفته شده بود.
همانگونه که انتظار میرفت این نمونه نشان داد که تزریق واکسن با نرخ بالا و سریع، احتمال خطر پدیدار شدن گونه مقاوم را کاهش میدهد و از سوی دیگر بالاترین خطر پیدایش گونههای مقاوم هنگامی ایجاد میشود که نسبت بالایی از جمعیت واکسن دریافت کرده باشند، اما نه به اندازهای که ایجاد مصونیت گروهی (گله ای) تضمین شده باشد. این خلاصه وضعیت کنونی بیشتر بخشهای قاره اروپاست که گونه دلتا در آن به سرعت گسترش مییابد.
به باور نگارندگان این گزارش، این نمونه نشان داد که با رسیدن نرخ واکسیناسیون جمعیت به ۶۰ درصد، احتمال پیدایش گونههای مقام بیشتر میشود.
سیمون رلا از نگارندگان این پژوهش از موسسه علم و فناوری اتریش گفت: با اینکه واکسنها بهترین ابزار ما برای از بین بردن همه گیری هستند، اما هنگامی که بیشتر مردم واکسن دریافت کرده باشند، میزان گسترش گونه مقاوم به واکسن در میان آنان، بیشتر از گونه اصلی خواهد بود.
دلتا گونه جهش یافته ویروس کرونا که برای نخستین بار در هند شناسایی شد، در هفتههای گذشته بیشتر کشورها را درنوردیده و موج تازهای از کشتار به راه انداخته است.