خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات از چهار گزینه اصلی وزارت خارجه دولت رئیسی نام برده است. به نوشته مهر یکی از این چهار نفر "میراث دار" محمد جواد ظریف خواهد شد.
فرارو- با نزدیک شدن به موعد اعلام کابینه پیشنهادی ابراهیم رئیسی به مجلس شورای اسلامی گمانهزنیها درباره لیست وزرای او افزایش یافته است.
مراسم تحلیف رئیسی روز پنجشنبه 14 مرداد ماه برگزار میشود. براساس گزارشها در همان روز لیست کابینه او تقدیم مجلس میشود.
یکی از کلیدیترین وزرای دولت آینده، وزیر خارجه است که تاکنون گزینه های متعددی در رسانهها برای این وزارتخانه مطرح شده است.
امروز خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات از چهار گزینه اصلی وزارت خارجه دولت رئیسی نام برده است. به نوشته مهر یکی از این چهار نفر "میراث دار" محمد جواد ظریف خواهد شد.
پیشتر نام سعید جلیلی نیز در بین گزینههای وزارت خارجحه بود اما در لیست مهر سعید جلیلی حضور ندارد.
این چهار دیپلمات عبارتند از:
۱- حسین امیرعبداللهیان
حسین امیرعبداللهیان، متولد ۱۳۴۳ در دامغان و دانشآموخته دکتری روابط بین الملل از دانشگاه تهران است و هماکنون در مقام دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل حضور دارد. وی در اواخر دولت محمود احمدینژاد و همچنین اوایل دولت حسن روحانی، معاون عربی و افریقایی وزارت امور خارجه بود.
امیرعبداللهیان همچنین سوابق متعددی در اداره کل خلیجفارس و خاورمیانه وزارت امور خارجه داشته است و تاکنون در دو مرحله مدیرکل این اداره بوده است و به مدت سه سال نیز در قامت سفیر ایران در بحرین، در این کشور حضور داشته است.
با توجه به مسئولیت فعلی و برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب در مجلس شورای اسلامی به نظر میرسد امیرعبدالهیان مسئولیت هماهنگی و تشریفات حضور سران و میهمانان خارجی در این مراسم را بر عهده دارد.
۲- علی باقریکنی
علی باقری کنی، متولد ۱۳۴۶ و دانشآموخته رشته معارف اسلامی و اقتصاد از دانشگاه امام صادق (ع) است و هماکنون معاون امور بینالملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه است. وی در زمان دبیری سعید جلیلی در شورای عالی امنیت ملی به عنوان معاون سیاست خارجی و امنیت بینالملل دبیر و مذاکرهکننده ارشد پرونده هستهای ایران، همراه جلیلی بود.
باقری دارای سابقه فعالیت به عنوان معاون اروپا و آمریکا در وزارت امور خارجه نیز است. باقری همچنین در دو جلسه دیدار خارجی سید ابراهیم رئیسی با وزرای امور خارجه هند و قطر، در کنار رئیس جمهور منتخب دیده شد و در کمیته تطبیق توافق وین با منافع ملی برای سیاستگذاری آینده برجام نیز به عنوان نماینده رئیسی حضور دارد.
۳- مهدی صفری
مهدی صفری، دیپلمات کهنهکاری است که این روزها مدیرعامل شرکت توسعه اعتماد مبین است. در سوابق صفری، تصدی سفارت ایران در کشورهای چین، روسیه و اتریش دیده میشود.
صفری همچنین سابقه معاونت در اداره اروپا و آمریکای شمالی وزارت امور خارجه را بر عهده داشته و در مذاکرات رژیم حقوقی دریای خزر نیز به عنوان نماینده کشورمان حاضر بوده است.
۴- سید علی حسینیتاش
سید علی حسینی تاش، رئیس و عضو هیئت علمی سابق دانشگاه امام حسین (ع) بود و در زمان مسئولیت علی لاریجانی در پرونده هستهای کشورمان، عضو تیم مذاکره کننده هستهای بود.
وی همچنین سابقه حضور در معاونت راهبردی شورای عالی امنیت ملی نیز را دارد و بر اساس برخی اخبار هماکنون به عنوان دومین نماینده سید ابراهیم رئیسی در کمیته تطبیق برجام حضور دارد.
معاونت تحقیقاتی وزارت دفاع و ریاست مؤسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی از دیگر مسئولیتهای حسینیتاش بوده است.