bato-adv
bato-adv

طرز تهیه کیک لیمو، کیک خوشبوی فصل

طرز تهیه کیک لیمو، کیک خوشبوی فصل

کیک لیمو یکی از انواع کیک‌های میوه‌ای است که به دلیل داشتن آب لیمو تازه در ترکیباتش کیکی خوش عطر و خوش طعم برای عصرانه و دورهمی‌هاست. در مطلب پیش‌رو با طرز تهیه کیک لیموی تازه همراه ما باشید.

فراروـ کیک‌های میوه‌ای به دلیل عطر و بوی میوه تازه‌ای که در آن‌ها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند. کیک لیمو یکی از انواع کیک‌های میوه‌ای است که پخت آن با فرا رسیدن فصل بهار و تابستان رونق می‌گیرد. استفاده از آب و پوست لیموی تازه در ترکیبات این کیک علاوه‌بر خواص بی‌نظیر آن سبب می‌شود کیکی لطیف، خوشبو و خوش‌طعم داشته باشید. اگر خواهان یک عصرانه عالی همراه با چای و قهوه هستید، کیک لیمو پیشنهاد ویژه ما به شماست که دستور پخت آن در ادامه این مطلب تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کیک لیمو

تخم مرغ: ۴ عدد
شیر: ۱ پیمانه
شکر: یک و نیم پیمانه
روغن مایع: نصف پیمانه
آرد: دو و نیم پیمانه
لیمو ترش: ۱ عدد
وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری

قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را درمورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب‌تری بگیرید:

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
 
۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است.
 
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
ترازو
 
۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.
 
۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می‌رود؛ زیرا کیک شما پف نمی‌کند.

قالب کیک
 
۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
 
۸- وقتی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک‌نواخت همه جا پخش شود.

۹- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند.

طرز تهیه کیک لیمو

کیک هلو
 
لیمو ترش را خوب بشویید. پوست روی لیمو را با رنده نازک رنده کنید و کنار بگذارید. حالا آب لیمو ترش را بگیرید و توی لیوان بریزید. تخم مرغ‌ها را توی یک کاسه مناسب بشکنید و شکر و وانیل را به آن اضافه کنید. سپس همزن را روشن کنید و ابتدا با دور کند حدود سی ثانیه بزنید؛ سپس دور همزن را بیشتر کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا مایه‌ای شفاف و کرم رنگ به دست بیاید. سپس روغن مایع را اضافه کنید. سی ثانیه هم بزنید و بعد شیر را همراه با آب لیمو ترش به مایه اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید.
 
در آخر رنده پوست لیمو را توی مایه کیک بریزید و همزن را خاموش کنید. در مرحله آخر آرد را با بکینگ پودر مخلوط کنید و بعد از سه بار الک کردن کم کم به مایه کیک اضافه کنید و با کمک لیسک یا همزن دستی آرام و از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا مخلوط شود و حالت گلوله‌ای نداشته باشد. قالب مورد نظرتان را با کره چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید. حالا مایه کیک لیمو را توی قالب بریزید و قالب را چندبار روی سطح کابینت یا میز بکوبید تا هوای اضافه آن خارج شود. سپس قالب را در فری که از قبل داغ کرده‌اید و با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه قرار بدهید تا بپزد.
 
بعد از اینکه کیک پخت و قالب را خارج کردید، بگذارید کمی خنک شود؛ سپس کیک را توی ظرف سرو مورد نظر برگردانید. برای تزیین کیک می‌توانید کمی پودر قند روی آن الک کنید یا با برش‌هایی از لیموی تازه و خامه فرم گرفته کیک را تزیین کنید.
bato-adv
bato-adv
bato-adv