هویج پس از برداشت و پیش از ارائه در بازار مصرف، گلآلود است و باید شسته شود؛ در گذشته این کار در رودخانه زاینده رود و در کنار مزارع کشت هویج انجام میشد، اما امروزه به دلیل خشکی زاینده رود، شست و شو هویجهای برداشت شده به صورت صنعتی انجام میشود. این اقدام، در استانهای دیگر هم انجام میشود، اما اصفهان از دیرباز این فعالیت را در حجم گسترده، کنار دو عامل افزایش تقاضا و خشکسالی منجر به کمبود میوه و ترهبار در بازار اصفهان میشود. به دلیل افزایش قیمت هویج، مردم کم بضاعت که توان خرید هویج را ندارند، هویجهای شکستهای که به رودخانه میآیند را از کنار لولههای خروجی آب کارگاههای هویجشویی، برای فروش یا مصرف خانگی جمعآوری میکنند.