رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در مجموع متاسفانه در ماههای اخیر سه مورد فوت پرستار داشتیم که هیچ کدام واکسن نزده بودند و شهید شدند. واکسن قطعا در پیشگیری از مرگ کرونا موثر است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، گفت: بعد از واکسیناسیون کرونا برای پرستاران تاکنون حتی یک مورد فوت ناشی از کرونا در پرستارانی که هر دو دز واکسن را زدهاند، نداشتهایم و مرگ و میر پرستاران بر اثر این بیماری در کشور به صفر رسیده است.
به گزارش ایسنا، محمد میرزابیگی، گفت: یکی از اقدامات مهمی که بعد از شیوع کرونا با پیگیری سازمان نظام پرستاری انجام شد، واکسیناسیون پرستاران بود. پرستاران و مدافعان سلامت اولین گروهی بودند که واکسن کرونا تزریق کردند.
وی ادامه داد: در فاصله کمتر از یک ماه از ورود واکسن کرونا به کشور تقریبا همه مدافعان سلامت واکسن زدند و خوشبختانه از روزی که هر دو دز واکسن برای پرستاران تزریق شد تا امروز هیچ موردی از مرگ و میر پرستارانی که واکسن زده اند به علت کرونا نداشتهایم.
میرزابیگی افزود: مواردی از ابتلا به کرونا بعد از دز دوم بوده، اما خفیف و در حد سرماخوردگی بوده است. موارد انگشت شماری از مرگ پرستاران نیز داشتهایم. حدود سه مورد، که هیچ کدام واکسن نزده بودند، یک مورد خانمی بود که تصمیم به بارداری داشت و متاسفانه واکسن نزده و مرگ غم انگیزی بود. دو مورد هم زنان بارداری بودند که واکسن نزده بودند البته این پرستاران در بخش کرونا نبودند و در بخشهای دیگری فعالیت داشتند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، تاکید کرد: در مجموع متاسفانه در ماههای اخیر سه مورد فوت پرستار داشتیم که هیچ کدام واکسن نزده بودند و شهید شدند. واکسن قطعا در پیشگیری از مرگ کرونا موثر است؛ بنابراین از همه مردم میخواهیم الگویشان را جامعه پرستاری قرار دهند و قطعا واکسن بزنند.
وی درباره تزریق دز سوم واکسن کرونا به مدافعان سلامت، اظهار کرد: اکنون بحث تزریق دز سوم واکسن کرونا برای پرستاران مطرح است. در این مورد با وزیر بهداشت و رئیس جمهوری صحبت کردهایم. آنان هم موضوع را در ستاد ملی کرونا مطرح کردهاند و قرار شد به زودی دز سوم واکسن کرونا به مدافعان سلامت زده شود.
وی افزود: اطلاعات و کد ملی همه پرستاران و مدافعان سلامت از جمله همه اعضای سازمان نظام پرستاری به وزارت بهداشت داده شده است و این واکسیناسیون شامل همه نیروهای نظام سلامت میشود.
وی گفت: در واکسیناسیون دز اول و دوم در یک مقطع، وزارت بهداشت شاغلان زیر پوشش خودش را واکسن زد. سازمان نظام پرستاری نیز شاغلان بخش خصوصی، پرستاران هوم کر و پرستارانی را که وزارت بهداشت اطلاعاتشان را نداشت، واکسن زد. اما اکنون برای تزریق دز سوم تفاوتی بین این نیروها نیست.
میرزابیگی ادامه داد: سازمان نظام پرستاری اطلاعات همه افرادی را که در اختیار دارد به وزارت بهداشت داده است و هر زمان برای واکسیناسیون دز سوم اعلام شود؛ دز سوم به مرور به پرستاران تزریق میشود. به هر حال ابتلا به کرونا همچنان وجود دارد، زمان ایمنی زایی واکسنها نیز محدود است و باید بعد از هر چند ماه واکسن کرونا تکرار شود.
وی درباره واکسیناسیون خانوادههای پرستاران، بیان کرد: به منظور آسودگی خاطر پرستاران برای واکسیناسیون خانوادههای آنان نیز با وجودی که سن واکسیناسیون در کشور کاهش یافته با وزارت بهداشت توافق شد که خانوادههای پرستاران در هر سن و سال و با هر نسبتی از بستگان درجه یک شامل پدر، مادر، همسر، خواهر و برادر اگر تاکنون واکسن نزده اند برای واکسیناسیون به وزارت بهداشت معرفی شوند و در اسرع وقت واکسن را تزریق کنند.
میرزابیگی افزود: به هیئت مدیرههای نظام پرستاری اعلام کردهایم، اگر کسانی از خانواده پرستاران واکسن نزدهاند یا جا ماندهاند به سرعت اطلاعات آنان را به سازمان نظام پرستاری ارسال کنند تا به وزارت بهداشت ارسال کنیم و به سرعت واکسیناسیون این افراد انجام شود. در برخی شهرها نیز واکسیناسیون خانواده پرستاران شروع شده و در حال انجام است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: از بستگان پرستاران میخواهیم برای واکسیناسیون به سامانه وزارت بهداشت، سازمان نظام پرستاری یا هیئت مدیرههای نظام پرستاری مراجعه و ثبت نام کنند. اگر به سایت سازمان نظام پرستاری مراجعه کنند، اسامی همه افراد ثبت شده را به صورت تجمیعی در اختیار وزارت بهداشت قرار میدهیم و حتما به سرعت واکسیناسیون انجام میشود.
وی همچنین با اشاره به اقدامات سازمان نظام پرستاری در ماههای گذشته برای مراقبت از جامعه پرستاری، گفت: با اعلام شیوع کرونا در ایران در همان روزهای اول، ستاد صحت در سازمان نظام پرستاری تشکیل شد. این ستاد سه موضوع را روزانه در کشور رصد میکند. کلمه صحت از سه کلمه صیانت، حمایت و تامین نیروی انسانی گرفته شده است. در واقع صیانت از سلامت پرستاران، حمایت از آنان و تامین نیروهای پرستار و مدافعان سلامت در این ستاد دنبال شده است. برای مثال در نوروز سال ۱۳۹۹ اولین نوروزی که کرونا شایع شد برای قم، مازندران، گیلان و جاهایی که قرمز شده بود، نیروی پرستار تامین کردیم.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری، گفت: در ایام تعطیلات عید سال ۹۹ فراخوانی داده شد. پرستاران داوطلب وارد عمل شدند و بسیاری از مشکلات در بعد تامین نیرو حل شد. در بحث حمایت نیز مرتب بحث ایمنی پرستاران را چه به لحاظ لباسهای ایمن کننده، ماسک، دستکش، لباسهای کاورال (که روی لباس میپوشند)، شیلد، عینک و مواردی از این قبیل را در ستاد صحت پیگیری کرده ایم. اوایل مشکلاتی بود، اما با پیگیریهای انجام شده به طور کامل مشکلات از بین رفت.
میرزابیگی، ادامه داد: با فعالیت ستاد صحت آمار روزانه مبتلایان پرستار را به طور منظم به قوای سه گانه، دفتر مقام معظم رهبری و وزارت بهداشت اعلام میکنیم. آخرین آمار از مبتلایان پرستار به کرونا ۱۳۶ هزار نفر است و تعداد ۱۳۰ شهید خدمت نیز در گروه پرستاری داشتیم.
وی گفت: در گروه پرستاری حدود ۸ هزار و ۲۰۰ نفر پرستار نیز به دلیل کرونا از گردونه خدمت خارج و میتوان گفت جانباز دفاع مقدس دوران کرونا شدند و نتوانستند کار پرستاری را ادامه دهند. این افراد از شغل پرستاری خارج شده اند، زیرا توانایی کار در بخش پرستاری را از دست دادند و به مشاغل دیگر میپردازند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: در این مدت بحث استخدام نیروهای پرستار را پیگیری کردیم و توانستیم از وزارت بهداشت ۵۱ هزار و ۲۰۰ نفر مجوز استخدام بگیریم، اما متاسفانه مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردند که فقط ۱۷ هزار نفر استخدام شدهاند. سازمان مدیریت و سازمان امور استخدامی نیز این آمار را تایید کرده اند. امیدواریم که با مساعدت مسئولان دولت جدید بقیه نیروها نیز به سرعت جذب شوند.
وی گفت: بحث معوقات پرستاران، حقوق و مزایای آنان در طول دوران کرونا نیز از جمله مواردی بود که پیگیری کردیم و خوشبختانه در هر دو زمینه، توفیقات خوبی داشته ایم. معوقات پرستاران کاهش یافته و حقوق و مزایایی نیز برای پرستاران در نظر گرفته شده است، مزایای دیگر نیز در حال پیگیری است که به زودی با تصویب نهایی اعلام خواهد شد.