bato-adv
کد خبر: ۵۰۷۴۸۰
یک کارشناس مسائل بین الملل پاسخ داد:

اسرائیل در نزدیک مرز ایران به دنبال چیست؟

اسرائیل در نزدیک مرز ایران به دنبال چیست؟
حضور رژیم صهیونیستی در آذربایجان برای این رژیم مزیت‌های زیادی را فراهم می‌کند از جمله اینکه اجازه می‌دهد تحرکات امنیتی و اطلاعاتی بیشتری در مورد ایران داشته باشد و این مزیت در هیچ کشور دیگری از کشور‌های منطقه برای اسرائیل وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۱۱ مهر ۱۴۰۰

یک کارشناس مسائل بین الملل، گفت: به نظر می‌رسد کشور‌هایی همچون ایران، ترکیه و آذربایجان هیچ کدام مایل به وقوع تحولات ژئوپلیتیک اساسی در منطقه نیستند و بازیگران مداخله گری همچون رژیم صهیونیستی و آمریکا در صدد انجام تحرکاتی در این منطقه هستند که بخشی از پیکان این تحولات به سمت روسیه و بخشی دیگر از آن به سمت ایران است.

به گزارش ایسنا، حسین آجرلو، در مورد اهداف رژیم صهیونیستی از حضور اطلاعاتی، امنیتی و نظامی در کشور آذربایجان گفت: حضور رژیم صهیونیستی در کشور آذربایجان را از چند بعد می‌توان نگاه کرد. براساس یک استراتژی دفاعی، سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی سال هاست که با کشور‌های پیرامون جهان عرب ارتباطاتی برقرار کرده است و در همین راستا تلاش کرده با کشور‌های غیرعرب یک روابط صمیمانه داشته و حتی ائتلاف‌هایی را ایجاد کند، به مانند رابطه‌ای که با ایران قبل از انقلاب اسلامی داشت و یا رابطه کنونی اش با کشور‌هایی همچون آذربایجان و ترکیه.

وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری محور مقاومت، رژیم صهیونیستی تلاش کرد که در پیرامون ایران به عنوان اصلی‌ترین دشمن خود حضور داشته باشد تا بتواند موضوع محور مقاومت را که به نوعی به مرز‌های فلسطین اشغالی نیز رسیده مهار کند و در همین چارچوب سیاست حضور فعال در کشور‌های پیرامون ایران را در پیش گرفت.

آجرلو با بیان اینکه رژیم صهیونیستی طی این سال‌ها تلاش کرده که با کشورهایی، چون ترکیه و آذربایجان روابط صمیمانه‌ای داشته باشد و حتی نفوذ خود را در کردستان عراق گسترش دهد، تصریح کرد: سیاست عادی سازی روابط با کشور‌های عربی نیز از جمله سیاست‌هایی است که رژیم صهیونیستی طی چند وقت اخیر با حمایت واشنگتن به صورت جدی پیگیری کرده است.

وی با اشاره به همسایگی آذربایجان با ایران و فاصله کم این کشور تا مرکز ایران اظهار کرد: بنابراین حضور رژیم صهیونیستی در آذربایجان برای این رژیم مزیت‌های زیادی را فراهم می‌کند از جمله اینکه اجازه می‌دهد تحرکات امنیتی و اطلاعاتی بیشتری در مورد ایران داشته باشد و این مزیت در هیچ کشور دیگری از کشور‌های منطقه برای اسرائیل وجود ندارد.

آجرلو با بیان اینکه کشور آذربایجان از قبل با رژیم صهیونیستی ارتباط داشت و در زمان الهام علی اف این ارتباط تشدید شده است، افزود: تهدید حضور رژیم صهیونیستی در کنار مرز‌های ایران یک تهدید فوری است و ایران با درک اهمیت این مسئله به این موضوع واکنش نشان داده و در صدد بوده که به کشور‌های همسایه و منطقه این پیام را بدهد که اجازه انجام اقداماتی که منجر به از بین رفتن امنیت اش می‌شود را نخواهد داد.

وی همچنین به بُعد سیاسی اهداف رژیم صهیونیستی در کشور آذربایجان اشاره کرد و گفت: این رژیم تلاش دارد که با حضور پررنگ در کشورهایی، چون آذربایجان و یا مناقشه‌هایی همچون قره باغ به نوعی نگاه ایران را از موضوع تحولات در کشور‌های خاورمیانه از جمله سوریه، لبنان و یمن دور کند و در واقع با افزایش تنش در مرز ایران به نوعی تهران را از اولویت خود یعنی تقابل با رژیم صهیونیستی دور کند و این موضوعی است که مقامات ایران نیز متوجه این مسئله شده اند چنانکه به نوعی تمامی تحرکات اخیر در مرز‌ها را متوجه اسرائیل می‌دانند و بر این موضوع تأکید کرده اند که هیچ گونه تهدیدی را نمی‌پذیرند و از مقابله با تهدید‌های ذاتی که وجود دارد، دور نخواهند شد.

آجرلو با ابراز این عقیده که به نظر نمی‌رسد که الهام علی آف به دنبال درگیری با ایران باشد و رژیم صهیونیستی با فضاسازی رسانه‌ای برخی اهداف را دنبال می‌کند و عده‌ای نیز از این فضا در حال سوءاستفاده هستند، ادامه داد: به نظرم کشورهایی، چون ایران، ترکیه و آذربایجان هیچ کدام مایل به وقوع تحولات ژئوپلیتیک اساسی در منطقه نیستند و بازیگران مداخله گری همچون رژیم صهیونیستی و آمریکا به دنبال وقوع تحولاتی در این منطقه هستند که نوک پیکان بخشی از این تحولات به سمت روسیه و بخشی دیگر از آن به سمت ایران است.

وی با بیان اینکه البته نباید فراموش کرد که آذربایجان نسبت به بخشی از مناطق ارمنستان دارای مطامعی است، ولی ارمنستان بر این مناطق دارای مالکیت قانونی و بین المللی است، گفت: ترکیه نیز مطامعی را در منطقه دنبال می‌کند، ولی به نظرم هر دو کشور می‌دانند که اگر بحث واگرایی و تجزیه طلبی در منطقه باب شود این موضوع منافع هیچ کدام از کشور‌های منطقه از جمله انکارا و باکو را تأمین نمی‌کند.

آجرلو با بیان اینکه ریشه این تحولات را باید در تحرکات رژیم صهیونیستی عنوان کرد، گفت: یکی از راهبرد‌های رژیم صهیونیستی ناامن سازی در داخل ایران و مرز‌های ایران است و این موضوعی است که باید توجه داشت.

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: این اقدامات رژیم صهیونیستی را باید در راستای سیاست فشار حداکثری دانست که از سوی ترامپ رئیس جمهور اسبق آمریکا اعلام شد. آمریکا از بعد اقتصادی این سیاست را دنبال می‌کند و بعد سیاسی و امنیتی آن از سوی رژیم صهیونیستی پیگیری می‌شود.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود با بیان اینکه من معتقدم آذربایجان به نفسه تهدیدی برای ایران نیست و ۳۰ سال است که دو کشور در کنار هم فعالیت می‌کنند، گفت: آذربایجان می‌داند که برای خروج از تنگنای راهبردی نیازمند ایران است و نباید این رابطه را مخدوش کند.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین