توجیه خودروسازان برای افزایش قیمت خودرو افزایش هزینهها و تولید همراه با زیان اعلام شده و مبنای افزایش قیمت هم تورم بخشی اعلامی بانک مرکزی بوده است.
شرکتهای خودروسازی ایرانخودرو و سایپا در اطلاعیههای جداگانهای بر بازگشت محصولات خود به نرخهای فروشِ قبل از اول آبانماه خبر دادند.
به گزارش ایکوپرس، در اطلاعیه گروه صنعتی ایران خودرو عنوان شده، "براساس تصمیمات اتخاذ شده، محصولات گروه صنعتی ایرانخودرو به نرخ فروش قبل از یکم آبانماه بازگشته و افزایشی در آن اعمال نمیشود. برهمین اساس، دعوتنامه مشتریان با موعد تحویل آبانماه مجددا صادر خواهد شد.
این اطلاعیه تصریح کرده، مبالغ مازادی که توسط مشتریان پرداخت شده نیز طی هفته آینده به حساب آنان مسترد خواهد شد. ایرانخودرو تاکید کرده قرعهکشی فروش اخیر نیز، فردا شنبه براساس قیمتهای قبل محصولات برگزار خواهد شد. "
گروه خودروسازی سایپا هم اعلام کرد: "پیرو تصمیمات متخذه، قیمت محصولات این مجموعه به قبل بازمیگردد. براساس تصمیمات متخذه، مبنی بر توقف اجرای طرح اصلاح قیمتها، بهای همه محصولات این گروه به قبل بازگشته و هیچگونه افزایشی اعمال نخواهد شد.
برهمین اساس تمامی دعوتنامههای تکمیلوجه مربوط به خودروهای موعد تحویل آبانماه با نرخهای قبل صادر خواهد شد. مبالغ اضافی نیز که توسط مشتریان پرداخت شده، طی هفتههای آتی به آنان بازگردانده خواهد شد. "
باتوجه به دستور رییسی در خصوص افزایش نیافتن قیمتها و اینکه ستاد تنظیم بازار برای افزایش خودرو مصوبه ای نداشته، وزارت صمت به خودروسازان دستور داد که هرگونه افزایش قیمت خودرو ملغی شود.
دو روز پیش شرکتهای خودروسازی سایپا و ایران خودرو قیمت محصولات داخلی را بین ۱۵ تا ۱۹ درصد (۴ میلیون تا ۵۶ میلیون تومان) افزایش داده بودند که واکنشهای زیادی از سوی مردم درپی داشته است.
توجیه خودروسازان برای افزایش قیمت خودرو افزایش هزینهها و تولید همراه با زیان اعلام شده و مبنای افزایش قیمت هم تورم بخشی اعلامی بانک مرکزی بوده است.
اگر این اقدامات از خانواده بازیهای بی پدر و مادرانه عالم سیاست به مردم دست و پا بسته نباشد، قطعا پالس ناتوانی در تصمیم گیری و مدیریت امور است برای همانها که برای مذاکره با ایشان شرط لغو یکجای تحریمها را می گذارید. این یعنی اینکه شما را نه پای این ستون امیدی هست و نه پای هیچ ستون دیگر!
آنچه مسلم است قصد دولت و نظام مستقر بر کوچاندن با حس ورشکستگی همان مردمانی است که زمانی نه چندان دور! تمام مسئولان و غیر مسئولان نظام برایشان فرش قرمز پهن کرده اند. نمونه اش حرفهای اخیر آقای آقا محمدی مجمع تشخیص مصلحت نظام راجع به ضرورت ادامه انتشار اوراق بدهی توسط دولت به هر قیمت (حتی ریزش بورس) است. افاضات متخصخصانه بزرگ کارشناسان مشاور نظام،استاد قلندر مآب قند در دل آب- دکتر ادیب مبنی بر فروش ریسک بدهکاران و طبقات 3 و 4 به سپرده گذاران و بورس و نیز مژده اینکه بخش اعظم اقتصاد کشور به شدت در حال مدیریت و کنترل است، نشانه ای از عمدی بودن اداره اینگونه امور است.
چند وقت پیش هم صحبت شد که مدیریت خودروسازی کشور باید به صنایع دفاعی و نظامی سپرده شود و کیست که نداند این گروه نظامی-دفاعی علاقه مند کسی نیست جز آن نهاد صاحب اسکله و گمرک اختصاصی و تنخواه ارزی باز و چه و چه و چه؛ و چه بسا که همه این سقوط سهام گروه خودرو و قطعات و ملاعبه با فرآیندهای تصمیم سازی وزارتخانه های تخصصی ذیربط و قوه مجریه در سطوح عالی (که آخرین شاهکارش همین خبر فعلی است)، کار همین نهاد علاقه مند بوده باشد که اصلا هم از ایشان بعید نیست.
و شاید تا نهایی و اجرایی شدن لایحه مالیات بر عایدی سرمایه که چشم سهامداران بی پناه بورسی را نشانه گرفته است، قرار نباشد که بازار سرمایه اجازه تغییر روند بیابد و شاید همه اینها با هم و .... (آنچه پیداست، اینست که خود نظام هم از بدتر شدن و بدتر کردن اوضاع معیشتی مردم، چندان ناراحت نیست!!!)
ولی دلیل این تصمیمات هر چه باشد، حداقلش نفرت و نفرین مردمی است که آرامش و زندگی شان به بهانه های ظاهرا موجه و مصلحت آمیز توسط مقامات زیر دست و زبر دست دولتی و حکومتی، بازیچه شده است.